Raonic si finále v Memphisu nezopakuje, Sock ho poslal domů

21. 2. 2013, 12:08
Aktuality 23
Turnaj mužů v Memphisu přišel hned v prvním kole o jednoho ze svých největších favoritů. Nečekaně rychle z něj vypadl druhý nasazený Kanaďan Milos Raonic, kterého vyřadil domácí Jack Sock.
Milos Raonic

Milos Raonic sice minulý týden vyhrál podnik v San Jose, protáhl si tak svou vítěznou šňůru už na šest zápasů a přiletěl na turnaj, kde v minulých dvou letech došel pokaždé až do finále, ovšem v duelu s dvacetiletým Jackem Sockem mu to nebylo nic platné.

Raonic se dlouho mohl spolehnout na svůj silný servis, jeho soupeř si ale vedl podobně, a když Sock v osmé hře Kanaďanovi sebral podání, vykročil za překvapivým vítězstvím. V závěru sady sice neproměnil tři setboly a musel odvracet brejkbol, nebezpečí však zažehnal a první set získal pro sebe.

Ani v následujícím dějství se Raonicovi nedařilo prosadit při podání amerického tenisty, který za stavu 0-1 odvrátil tři brejkboly v řadě a v desáté hře pak dokonce setbol. Set už směřoval do zkrácené hry, ale těsně před ní se Raonic dočkal: šestý, sedmý i osmý brejkbol ještě nevyužil, ale devátý už proměnil a poslal zápas do rozhodující sady. V ní se diváci brejkbolu dočkali až za stavu 5-5, když si Raonic vybral další slabší chvilku. Sock nabídnutou šanci využil a při svém podání zápas ukončil.

"Vždycky je příjemné porazit zatím nejsilnějšího soupeře v dosavadní kariéře," radoval se po výhře nad 14. tenistou světa Američan. "Doufám, že mi forma tenhle týden vydrží," dodal Sock, kterého v dalším kole čeká krajan James Blake.

Rovněž ve třech setech se v Memphisu probojoval do dalšího kola Lleyton Hewitt. Australan měl v duelu s Yen-Hsun Luem z Tchaj-wanu namále, po prvním prohraném setu musel ve druhém odvracet při svém podání dva mečboly. To se mu podařilo, bývalý nejlepší hráč světa poté ovládl i zkrácenou hru a díky dvěma brejkům v rozhodující sadě se po téměř dvou a půl hodinách dočkal vítězství 2-6 7-6 6-4.

"Prostě jsem se jen snažil se ho držet," řekl po utkání Hewitt, který vybojoval své 571. vítězství na okruhu ATP a v historických tabulkách tak na 25. místě vyrovnal Švéda Matse Wilandera. "V prvním setu hrál mimořádně dobře, trefoval míč extrémně čistě. Snažil jsem se jen držet a hlídat si servis. Vydržel jsem bojovat," dodal Australan, jenž v neděli oslaví 32. narozeniny.

Výsledky - Memphis - muži (tvrdý povrch, 1.212.750 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Sock (USA) - Raonic (2-Kan.) 6:3, 5:7, 7:5, Haas (6-Něm.) - Donskoj (Rus.) 7:6 (8:6), 6:4, Dolgopolov (7-Ukr.) - Phau (Něm.) 6:3, 6:4, Young (USA) - Malisse (Belg.) 5:1 skreč, Hewitt (Austr.) - Lu Yen-Hsun (Tchajwan) 2:6, 7:6 (7:3), 6:4, Matosevic (Austr.) - Soeda (Jap.) 7:6 (8:6), 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Kubot/Nestor (3-Pol./Kan.) - Levinský/Lu (ČR/Tchaj-wan) 6:4, 6:1.

Komentáře

23
Přidat komentář
gigin
Dávaj to na SuperTennisu. V hledišti jsou tak 4 lidi. Marin je zarostlej, jak rezervní Kristus. Proč tam raději nevysílají Benetku s Velkohubiczem? Papriky poblázněné :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Jerzy 1.set a break v 2...dawaj!:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale dalo se to čekat,Benetka si po účasti ve finále v Rotterdamu měl dát radši voraz:-)
Reagovat
gigin
Tak máš to tam. Bardzo ladne, teda :((
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš-Jerzy...ach, to si užiju!!!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
To by nebylo dne, aby se mnou na tiketu nevyjebal nějaký blbeček, vid´, Raonic?
Reagovat
smazaný uživatel
Moje slova. Nemam slov ani peněz
Reagovat
smazaný uživatel
Tutovka ale seru na tutovky už :D dneska Istomin tutovka :D
Reagovat
smazaný uživatel
aspon nesom sam:DDDDDDDDDD
V pondelok Harrison
utorok Gasquet
v stredu Raonic a Kerber
a dnes vystraja Del potro
Reagovat
smazaný uživatel
a este H+H a dnes Tipsarevic tiez kvalita
Reagovat
smazaný uživatel
To máte tak, keď podávate na hráčov, ktorí hrali v nedeľu finále a očakávate od nich rovnaký výkon v 1.kole ďalšieho turnaja ...... (Raonič, Del Potro)
Reagovat
smazaný uživatel
del potra beru, hrál s Llodrou co není zas nějákej otloukánek, ale stejně to ubojoval. Ale Sock co v životě nikoho neporazil a porazí Miloše v top formě. San Jose vyhrál minulej rok a v Memphisu se vždy stihl zregenerovat v klidu a byl min ve finále. Já vsadím a Sock poprvý porazí TOP hráce. :(
Reagovat
smazaný uživatel
dle zdejší diskuze Pan Neporazitelný a přitom vypadl se Sockou??? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dle jaké diskuze? Nevšimla jsem si:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si nevšímáš více věcí.
Reagovat
Fandina
Sonja ... vždyť si tady psala, že stejně to vyhraje Miloš.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem psala jako vtípek, nevěřila jsem tomu:-) Ne že by na výhru neměl, ale dva turnaje takhle po sobě, to není nic snadnýho.
Reagovat
Fandina
Sonja ... a kdo má poznat, že je to vtípek :-))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně ten, komu to píšu. Psala jsem to giginovi a ten už mě zná, takže to pozná:-) A kdo to nepozná, ať se zeptá no:-)) Je jasné, že jsem si přála, aby další titul urval Miloš, ale určitě z něj nedělám neporazitelného.
Reagovat
Fandina
Sonja ... tak když píšeš jenom pro někoho, tak do vzkazů. Jinak se pak nediv, že ostatní to berou jako tvůj názor ... úsměv
Reagovat
tito
se do Sonji navážet. Kdybych si měl tipnout před turnajem, kdo vyhraje, dal bych velmi pravděpodobně Raonice. A jako vtípek bych to rozhodně nebral. Podívejte se ještě jednou na pavouka. Koho by jste tipli vstupně - Ciliče? Dolgiho? Keie? Socka? Podle čeho? Sonjo, tipovala jsi logicky a správně. Mně taky podělal tiket
(navíc jako poslední a nadbytečný), ale to se prostě stává....
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, tito, za zastání:-) V tom kontextu, ve kterém jsem o Milošovi psala (giginovi), to vtípek byl, provokace...ale samozřejmě celkově názor, že by v Memphisu mohl vyhrát, nijak směšný nebyl:-) Já mu to přála, ale, jak píšu, neporazitelný není a bohužel umí prohrát i se slabšími hráči:-(:-)
Reagovat
tito
Pochopitelně. To první kolo je pochopitelně průšvih, ale s tím nepočítal nikdo a navíc nebyla žádná indicie pro opačný výsledek. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist