Raonic v Tokiu zvyšuje šanci na Turnaj mistrů, Tsonga další body nepřidá

2. 10. 2013, 23:46
Aktuality 7
ATP TOKIO - Na podzim tradičně vrcholí boj o poslední volná místa pro Turnaj mistrů, na který letos stále může pomýšlet i Kanaďan Milos Raonic. V Tokiu už postoupil do čtvrtfinále a přidává tak důležité bodíky v honbě za vstupenkou do Londýna. Naopak Francouz Tsonga už v Japonsku své vyhlídky neposilní.
Milos Raonic

Tři dny po triumfu v Bangkoku začal kanadský tenista Milos Raonic vítězně i turnaj v Tokiu. Třetí nasazený přemožitel Tomáše Berdycha z nedělního finále dnes na japonské půdě porazil domácího Go Soedu 6-4 7-6. Opět těžil z dělového servisu a dal 24 es. 

Raonic v Tokiu může oživit šanci zahrát si poprvé v kariéře na Turnaji mistrů. V pořadí pro Londýn je jedenáctý, nicméně Murray si už letos nezahraje a kanadský tenista tak figuruje na příčce zajišťující minimálně místo pro náhradníka.

Dnes mu navíc pomohla porážka aktuálně desátého Jo-Wilfrieda Tsongy. Loňský finalista z Tokia nestačil ani ve druhém vzájemném duelu na Chorvata Ivana Dodiga, kterému podlehl 4-6 6-7 a vv pondělí teoreticky může vypadnout z Top 10.

Na Turnaji mistrů se za měsíc představí osm nejlepších hráčů sezony a postupovou příčku pro poslední akci sezony v Londýně drží Juan Martín Del Potro. Nejvýše nasazený Argentinec po těžkém úvodním kole si dnes poradil hladce 6-2 6-2 s krajanem Carlosem Berlocqem. Ve čtvrtfinále se Del Potro utká s Ukrajincem Alexanderem Dolgopolovem, který dnes zdolal osmého nasazeného Srba Janka Tipsareviče.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch, 1.437.800 dolarů)
středeční výsledky (02. 10. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Del Potro (1-Arg.) - Berlocq (Arg.) 6-2 6-2
Dodig (Chorv.) - Tsonga (2-Fr.) 6-4 7-6(5)
Raonic (3-Kan.) - Soeda (Jap.) 6-4 7-6(0)
Dolgopolov (Ukr.) - Tipsarevič (8-Srb.) 6-3 7-6(2)
Chardy (Fr.) - Chiudinelli (Švýc.) 7-6(2) 3-6 7-6(6)
Nieminen (Fin.) - Przysiezny (Pol.) 6-7(4) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Sonja
Gratulace k výhře...ve čtvrtfinále Lacko (tomu taky gratuluji:-D:-))
Reagovat
Reti64
Miloši, gratuluju!:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Raonič a Turnaj mistrů, to snad ne! To zase v tenisu bude stačit na TOP10 bum bum tenis?
Reagovat
Sonja
Nevěřím, že by se tam ještě procpal, ale kdyby jo, tak naprosto zaslouženě.
Co to je ten bum bum tenis? Že se hráč snaží ukončit výměnu po pár úderech, na tom přece není nic špatně. Líbit se ti to samozřejmě nemusí, ale hráčů, jako je Miloš, je taky potřeba...kvůli pestrosti:-)
Reagovat
smazaný uživatel
s.eru na nějakého Milouše, tenis potřebuje Novaky a Rafy!!
Reagovat
Sonja
:-O
Reagovat
Filippo_Volandri
castorpollux: A pinkání až do rána, to tak, zlatej Miloš
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist