Recept na podvody? Tvrdé tresty, tvrdí Federer

25. 6. 2009, 14:55
Aktuality 13
Jedinou cestou, jak eliminovat podezřelé sázky a korupci při tenisových zápasech, jsou dlouhé tresty pro všechny, kteří budou přistiženi. Myslí si to vítěz čtrnácti grandslamových titulů Roger Federer, který to řekl ve Wimbledonu.
Roger Federer

Švýcar tak reagoval na podezření, které v All England Clubu padlo na zápas prvního kola mezi Rakušanem Jürgenem Melzerem a Američanem Waynem Odesnikem, na který se sázelo mnohem více, než by se čekalo.

"V tenise by neměl být prostor na takové věci," řekl druhý hráč světa. "Ale těžko se to kontroluje. Jsem si jistý, že představitelé ATP a ITF se snaží, aby tyhle lidi pochytali, pokud mezi námi takoví jsou. Myslím, že by měli dostávat masivní tresty," doplnil.

Švýcarský tenistu dříve ani nenapadlo, že by se něco podobného, třeba sázení na vlastní zápasy, mohlo dít. "Když jsem to před pár lety slyšel, tak jsem byl šokován," uvedl pětinásobný wimbledonský vítěz. Na druhou stranu dodal, že je těžké odhadnout, který tenisový výsledek je ovlivněný. "Je třeba to sledovat, ale legračním výsledkům se někdy v tenise tu a tam nevyhneme," připustil Federer.

Poprvé se tenisová korupce ocitla výrazněji ve středu pozornosti v roce 2007, kdy se diskutovalo o zmanipulovaném utkání Rusa Nikolaje Davyděnka a Argentince Martina Vasalla Arguella na turnaji v polských Sopotech. Oba hráči ovšem byli po vyšetřování zbaveni obvinění. Mezi potrestanými za drobné sázení byl i český deblista František Čermák.

"Vždycky doufáme, že hráči chtějí udělat vše nejlepší pro sport, pro tenis. O tom by to mělo být především," podotkl Federer.

pva, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
No stále sa o tom hovorí, stále sa to rieši, ale stále je to o tom istom. Federer nič nové nepovedal. Neverím tomu, že je nejaký šport stopercentne čistý. A keď sa takým aj nejaký zdá, je to len preto, že sa na to doposiaľ neprišlo. Všade je niečo a od toho sú ľudia ľuďmi, aby sa snažili vykrucovať z pravidiel ;-) Ale inak sa nemôžem ubrániť myšlienke, ktorá ma napadla tam kdesi v kútiku... to isté, čo napísal aj ZerekSu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale no tak Nicy, mas pocit, ze Roger zo svojim prijmom si potrebuje takto privyrabat?! Ani nahodou. A na vykrucovanie z pravidiel su pravnici. Nebud voci nemu taka strasne zaujata, my vieme, ze ho nemas rada, ale toto uz je moc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám ten pocit, ja predsa viem, že to nie je nejaký žebrák. A keď hovoríš, že právnici, tak kde teda sú?? Ja si myslím, že obsah tohoto článku nič nevyrieši. A ja niesom zaujatá, nemám ho rada, priznávam, ale zaujatá teda rozhodne nie som. Len ma to tak napadlo a ma napadá všeličo. Tak neber všetko vážne :)
Reagovat
smazaný uživatel
:)) ok, nebudem, ale ty si to tak vazne napisala :)
Reagovat
smazaný uživatel
Práveže nie, ja všetko ohľadne Federera beriem s nadhľadom, a okrem toho som tam poslala na kontrolu jedného z mojich obľúbených smajlíkov :))
Reagovat
smazaný uživatel
ja viem, ze ty si zlatinko :)
Reagovat
smazaný uživatel
no pokud nevsazi na vlastni zapasy, tak v tom nevidim zadny problem, proc by si nemohl vsadit. dejme tomu, ze by nemohl vsazet na zapasy v turnaji, veš kterem hraje, ale jinak je blbost zakazovat to, ja taky obcas vsazim a nikdo mi to nezakazuje a hral jsem fotbal a vsazel jsem
Reagovat
smazaný uživatel
no kdyz si to mysli i feda tak to bude pravda:)
Reagovat
majjkaa
No nemalo by sa to robit......vrha to len zle svetlo na tenis. Ani mi to k tenisu nejak nesedi.
Reagovat
ZerekSu
abys ho nedostal za chváli sám federerku
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jsi hodně vtipnej člověk ti povim.
Reagovat
spaniel
Presne tak. Vsádza na seba s kurzom 1,03, podvodník jeden!
Reagovat
a.magerova
Ne ne Roger vsadí vždy na to, že zápas úmyslně prohraje kurs 15 ...
No a pak na to zapomene a vyhraje ... takže vlastně podporuje sázkové kanceláře :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist