Recept na titul? Srdce, radost ze hry, vzájemný respekt, hlad po vítězství, zkušenosti i umění

28. 1. 2012, 16:32
Aktuality 6
Neuvěřitelný pocit, že je grandslamovým vítězem, si užívá český tenista Radek Štěpánek. Daviscupový reprezentant dnes vyhrál spolu s Leanderem Paesem deblový titul na melbournském Australian Open.
Profily hráčů
Leander Paes a Radek Štěpánek

"Je to neuvěřitelný pocit. Možná si to ještě tak neuvědomuji, ale když se dívám na trofej, tak je to určitě zápis do tenisové historie," řekl Štěpánek Radiožurnálu. "Až se ráno probudím a zjistím, že jsem grandslamový vítěz, budu na sebe pyšný." 

Třiatřicetiletý Štěpánek vytvořil neporazitelný pár s Indem Paesem, kterému pomohl zkompletovat kariérní grandslam. "K tomu tíhly všechny emoce a myšlenky. Možná to bude znít jako velké řeči, ale on řekl, že do toho dá celé srdce, aby vyhrál, a já mu řekl, že do toho dám to své, aby se nám to podařilo, a vyšlo to," prohlásil Štěpánek.

Ve finále česko-indický pár porazil turnajové jedničky Boba a Mika Bryanovy 7-6 6-2. Pomohla jim k tomu i z jejich trenérského boxu v hledišti slavná Martina Navrátilová. "To do mě vlilo nepopsatelnou šťávu, bylo to něco extra a dodalo úplně jinou důležitost. Říkal jsem si, teď jsem mezi lidmi, kteří toho spoustu vyhráli, tak musíme zvítězit, a jsem strašně rád, že se to povedlo," uvedl Štěpánek.

Štěpánek se stále soustředí hlavně na dvouhru, ale v Melbourne vypadl v 1. kole, a proto vrhl všechny síly na čtyřhru. A s Paesem vytvořili sladěný pár. "Vyhráli jsme energií, respektem vůči sobě, hladem po vítězství a zkušenostmi. Uměním a vírou, že jsme schopni tenhle turnaj vyhrát, a jsem na nás obrovsky pyšný," poznamenal.

Každý přinesl do páru jiné zkušenosti - Štěpánek někdejšího osmého hráče dvouhry na světě a Paes své deblové umění a přehled na síti. "Máme hodně možností, jak hrát. Skvěle se doplňujeme herně i lidsky. Jsme na tom stejně emočně, hrajeme srdcem a moc nás to baví. Máme ze hry velkou radost," podotkl Štěpánek.

Štěpánek s Paesem plánují, že se letos vzájemně navštíví. Český hráč zavítá do Indie a naopak. "Je to součást našeho přátelství," konstatoval Štěpánek.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tenista1
Osobne si tiež myslím, že Radek by sa mal už sústrediť len na štvorhy. S Leandrem vytvorili výborný pár, prajem im veľa úspechov! Teibreak a druhý set z finále som videl na internete, hrali vynikajúco. Nechápem prečo to TV nevysielala. Erosport1 dával zjazdové lyžovanie a Eurosport2 nejaké sánkovanie - koho to už zaujímalo??? Keď už dávali ženské finále, ktoré nemalo bohvieakú úroveň, prečo potom tiež nedávali aj mužské finále!!! Súto blbci (tí barani z Eurosportu ) !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Měl by už přestat hrát singly a soustředit se na debly. Možná by kvůli nim začali debly i vysílat v TV (až tak je ta jejich hra atraktivní). Zatím je TV dost ignoruje. Eurosport ženské dával a chlapy ne. Nechápu co to jsou za tupci. Radek by se měl 4 hrou už jen bavit a o to víc to bude zajímavé. Jeho cit pro míč je určitě mezi top 5 ATP.
Reagovat
nagini6
Parada. Velka gratulacia Radkovi ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak Radku..byla to radost pohledět. S Leandrem jste si padli do noty a na hřišti to bylo znát. Obrovská gratulace :)
Reagovat
a.magerova
Obrovská gratulace a mooooc to Radkovi přeju !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist