Rekordmani Bob a Mike Bryanovi dali sbohem Melbourne. Šestinásobné šampiony vyřadili Dodig s Poláškem

27. 1. 2020, 14:58
Aktuality 0
Nejúspěšnější deblový pár historie Bob a Mike Bryanové rekord Australian Open už nevylepší. Šestinásobní šampioni vypadli dnes ve třetím kole po prohře se slovensko-chorvatskou dvojicí Filip Polášek a Ivan Dodig 3-6 4-6.
bratři Bob a Mike Bryanovi (© AFP)

Jednačtyřicetiletí američtí bratři strávili po boku drtivou většinu z 25 let na okruhu. Získali rekordních 118 titulů, z toho 16 grandslamových, 39 z Masters a čtyři z Turnaje mistrů. Triumfovali také na olympijských hrách v Londýně 2012 a byli členy vítězného týmu v Davis Cupu 2007. Kariéru uzavřou po letošním US Open.

"Byla to úžasná jízda," uvedli při rozlučce s diváky v Melbourne Areně. "Tento areál má v našem srdci speciální místo. Budete nám chybět. Doufejme, že nás Craig (ředitel turnaje Tiley) pozve mezi legendy, my se vrátíme a předvedeme zase show," řekl v rozhovoru na kurtu Mike v narážce na tradiční rituál, při němž oba vyskočí a srazí se hrudníky.

Bryanovi vyhráli na Australian Open 77 zápasů, desetkrát byli ve finále, naposledy v roce 2017. O čtyři roky dříve pošesté a naposledy triumfovali.

Dnešní loučení spojili se vzpomínkou na zesnulého přítele, basketbalistu Kobeho Bryanta, jenž přišel o život v neděli při pádu vrtulníku. Dvojčata měla na nohách žluté tejpy a na nich čísla dresů 24 a 8 i přezdívku Mamba.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist