Rekordní rarita: Isner s Mahutem bojují 10 hodin. Nerozhodlo ani 163 gamů!

23. 6. 2010, 22:24
Aktuality 27
Neskutečné. Nevídané. Wimbledonem otřásá utkání plné rekordů. Souboj 1. kola mezi Johnem Isnerem a Nicolasem Mahutem není ani po dvou dnech rozhodnut! Tenisté odehráli již rekordních 163 her, ale ani po 10 hodinách není známo jméno postupujícího.
Profily hráčů
Zničení Nicolas Mahut a John Isner

Všechny dnešní výsledky (postupy Berdycha, Federera, Djokoviče či vyřazení Davyděnka) ve Wimbledonu zastiňuje dohrávané utkání Johna Isnera s Nicolasem Mahutem. Tenisté měli dokončit zápas, který byl včera za stavu 2-2 na sety přerušen. 

Americko-francouzský souboj však není rozhodnut ani po rekordních 10 hodinách boje! I dnes totiž hráče z kurtu vyhnal soumrak a pokračovat se bude zítra za stavu 59-59 v rozhodujícím dějství. 

Během celého utkání byly k vidění pouze dva ztracené servisy. Po jednom na každé straně. Od začátku třetího setu jsou ale podání obou hráčů nedobytná. Mahut, který už v kvalifikaci absolvoval dva maratónské zápasy (3-6 6-3 24-22 s Bogdanovičem a 6-7 3-6 6-3 6-4 6-4 s Koubkem), dnes už třiapadesátkrát na servisu odvracel konec zápasu, zažehnat dokázal ale i tři mečboly.

I přesto byl Mahut těsně před soumrakem soustředěnější a alespoň na první pohled měl i více sil. Spíše z frustrace se pokusil i o několik neúspěšných rybiček. Naopak Isner po každém druhém míčku jen nevěřícně kroutil hlavou a při výměně stran táhl své tělo na lavičku. 

Nakonec to byl Francouz, který dal jako první signál k tomu, aby se zápas už podruhé kvůli tmě přerušil. Po krátké diskuzi pak také rozhodčí Lahyani udělal.

'Poslední' game na 59-59:


"Tohle jsem nikdy nezažil. Podávám fantasticky a on také," řekl krátce po přerušení Američan. "Bojujeme jako nikdy předtím. Ani nevím, jak hrajeme dlouho, ale prostě chci vyhrát. Diváci jsou fantastičtí a zítra se vrátíme," reagoval jeho soupeř.

Zápas trhá rekordy
Již nyní je překonán nejdelší zápas v tenisové 'open éře', kterým byl až dosud souboj dvou domácích hráčů na French Open v roce 2004. Fabrice Santoro tehdy zdolal svého krajana Arnauda Clementa po šesti hodinách a 33 minutách.

Isner s Mahutem sehráli zatím 163 gamů, čímž rovněž suverénně překonali letitý rekord. V roce 1969 potřeboval tehdy jednačtyřicetiletý Pancho Gonzales v 1. kole Wimbledonu k postupu přes Charlieho Pasarella 112 gamů. V té době ještě nebylo zavedeno pravidlo zkrácených her, o to víc nabývá duel Isnera s Mahutem na váze.

Oba hráči už dnes překonali i rekord Iva Karloviče v počtu es (Chorvat jich nasázel při semifinále loňského Davisova poháru proti Radku Štěpánkovi 78).: Isner nastřílel 98 nechytatelných servisů, Mahut jen o tři méně. Dohromady je to tedy 193, což je rekord es na jeden zápas. Nic na tom nemění fakt, že především Američan už na returnu téměř rezignoval.

Ve výčtu rekordů by se mohlo pokračovat i dále; od nejvíce gamů v jediné sadě, přes nejdelší set, až po celkový počet výměn nebo počet vítězných úderů. 

Už zítra měl vítěz zápasu hrát o postup do 3. kola s Holanďanem De Bakkerem, místo toho budou tenisoví nezmaři pokračovat v třídenním maratónu.

"Není ani možné pokusit se popsat to, co se nikdy předtím nestalo a ani nikdy poté nestane," komentovala neuvěřitelný zápas tenisová legenda John McEnroe, která si nenechala dění na dvorci číslo 18 ujít. "Muselo to být peklo i pro rozhodčího. Ten se ani nemůže najíst nebo vstát," uvědomila si ruská tenistka Světlana Kuzněcovová.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
výsledek stále nedohraného rekordního utkání

Dvouhra - 1. kolo:
Isner (23-USA) - Mahut (Fr.) 6-4 3-6 6-7 7-6 59-59

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak včera už jsem tipoval výhru Mahuta, jelikož Isner už hrál jen na podání a já čekal až mu odejde, že prohraje. Momentálně si netroufám tvrdit kdo vyhraje jelikož oba zas načerpaly nové síly a nedivil bych se kdyby takhle pokračovali klidně i další 2 hodiny než by byl konec
Reagovat
weak
načerpali nove sily? :-)
myslim, ze budou dnes oba problemy se posadit na zachod, natozpak pokracovat v jejich zapase... je to jen o tom, kdo se rano probudi mene mrtvy....
Reagovat
dabelsobul
Presne jak pise weak. Dnes uz to rozhodne 5, maximalne 7 gamu. Oba budou uplne v prdeli, uz nebudou mit v uderech takovou lehkost, ruce budou v kreci. Jen zalezi, kdo bude vic v prd... :)
Reagovat
majjkaa
.....a zajtra hned na zaciatku break :))
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj, chci se jeste zeptat, co vysila BBC v prubehu roku ?
Dava nejaky Masters, a zbyvajici Grand Slamy ?
Nebo jeste jine hlavni sporty a dulezite akce.
Diky za odpoved.
Reagovat
QPR_Draxter14
napiš nicku Broz vzkaz...ten má BBC a rozumí tomu
Reagovat
smazaný uživatel
Na kurtu c.18 je napsany zitra i zapas DE BAKKER plus bud MAHUT nebo ISNER!Oni mysli vazne,ze se dokonci dohravka a hned vitez nastoupi na 2 kolo?A co kdyz do te doby nedohraji,jakoze 100% ne!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak uz to opravili,na 18 se bude dohravat jako 3 dnesni maraton,takze to 2 kolo hrat nebudou zrejme!
Reagovat
nando
To neber vážně, oni zas tak aktuální nejsou, nemohli vědět, že to dnes nedohrají. Já tipuju, že zítra, pokud možno na centru, začnou tak ve 14 hodin a další zápas v pátek, jinak to asi nejde.
Reagovat
ezpana
a navyse obaja hraju zajtra este aj stvorhru (len pripominam ze stvohra muzov vo Wimbledone sa hra na 3 sety) - a obaja maju realnu sancu postupit daleko. Isner hra s Querrey & Mahut s Clement
Reagovat
smazaný uživatel
ved príbeh nekončí my dalej hráme:D:D:D:DD:D:D:D:
neskutečné nejlepší až to nikdy nezkončí a přesunte je na centr kurt tohlec nemá obdoby tolik světáku to je masakr
1.nejdelší zapas v historii
2.nejvice es v součtu obou hráču v historii
3.nejvíce es na jednoho hráče
4.nejdelší set světa
5.nejvíc wineru co kdy bylo zaznamenáno
a to byhc mohl počítat dále tedka se utočí na nejvíc dvojchyb dosavadní rekord je 26 možná ho někdo překoná:D:DD:D:D:D:
Reagovat
ezpana
Mahut ma uz 20 dvojchyb Isner len 9
Reagovat
chacha
A kdo drží ten rekord ve dvojchybách? Ana Kurnikovová? Ta byla svýho času schpná jich dát pět za hru. :-)
Reagovat
darek.vrana
Lukáš Dlouhý bych tipoval. Viděl jsem, jak jich udělal 16 v zápase, který skončil asi 6:4 6:3 nebo tak nějak:-)
Reagovat
nando
Už teď je mi líto toho, kterej prohraje! Dá se říct, že to bude až nespravedlivý, opravdu si to zaslouží oba dva. John je hodně velkej sympaťák, ale víc to přeju Mahutovi, přeci jen by byl ve 2.kole důstojnějším soupeřem pro De Bakkera.
Reagovat
smazaný uživatel
tež to přeju mahutovi je to rpostě travař to ej jeho povrch a jediny povrch kde žije:D
Reagovat
ezpana
neskutocny zapas, zopar statistik:
Pocet podani: Mahut 439 Isner 438
Esa: Mahut 94 Isner 98
Vitazne udery (vratane podania): Mahut 318 Isner 333
Vyuzitie break pointov: Mahut 1/3 Isner 1/12
Celkove body: Mahut 449 Isner 428
Celkovy cas: 10 hodin 0 minut
Skoda ze som tento zapas zacal sledovat az za stavu 18-18 v 5tom sete :(. Koho tipujete na vyhru??? Ja - Mahuta
Reagovat
smazaný uživatel
Uchvatný výkon od obou. Hlavně v tom směru, že ani jeden nevyužíval prostředků na unavení a rozhození soupeře. Ošetřování, hádání se s rozhodčím.

NAPROSTO profesionální a fér výkon od obou hráčů. Od Isnera který vystudoval univerzitu se to dá čekat, ale i Mahut mě překvapil. Dohodli se na přerušení. Za výkon po stránce sportovní si oba zaslouží postup.

A at mi už nikdo neříká, že Izzy je servisman a nemá mezihru. Hraje poprvý na trávě a pere se s tím výborně, ve výměnách je dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Pred Wimbledonom som si vravel ze v 5 setoch ak sa bude hrat dlho ma sancu prekonat rekord Karlovica co sa aj potvrdilo ale dost som v soku z Mahuta ze ma tolko es. Napr. ked hral Isner s Berdychom-ktory tiez dava dost es tak nebolo ich vela-lebo Isner vdaka velkosti tela a dlzke ruk vzdy aspon skrtol raketou o lopticku a tym padom superovi sa nerata eso ale len priamy bod z podania. Cize klobuk dole pred Mahutom ze dal tolko es. Ku koncu ale Isner bol hrozne unaveny a kazdy servis k lajne bolo iste eso kedze Isner kaslal na to:D Musim povedat ze nejsom sokovany Isnerom pretoze to je najvacsia konkurencia na esa aku ma Karlovic ale to ze daky Mahut ich da tolko je pre mna velky sok. To ze zapas tollko trva je tiez divne. Myslim si ze keby tam mali svetla a hrali dalej tak mozno hraju do stavu aj 90:92 -to je priklad ale takto zajtra nastupia a pride rychlo break viac ako 6-7 gamov tomu nedavam zajtra.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Trošku mi bylo líto, že to skončilo, ale bůhví jak by chlapci dopadli. Aby je pak po zápase nevezli někam do nemocnice. :D Taky si myslím, že zítra to půjde rychle, ale netroufám si říct, kdo vyhraje.
Reagovat
chacha
Tři čtvrtiny jich dal dneska, kdy už se Isner nemohl skoro pohnout. Čili ze strany Mahuta je ta statistika hodně ovlivněná tím soupeřem. To Isner je celou dobu střílí celkem pohyblivýmu soupeři.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Isner vypadal, že jeho končetiny váží tak tunu ...
Reagovat
misoSK
no tak na Mahuta pozor, to je tiez znamy bombarder, jasne ze Isner v zavere nevladal ale Mahut s nim aj prve 4 sety drzal krok v pocte es...a co sa tyka zajtrajsku, nemusi to byt vobec rychle, teraz v zavere Isner podaval okolo 160-170 km/h, verim ze to by Mahut dokazal zlomit jeho podanie, ale zajtra ked do toho bude buchat opat okolo 220 km/h tak to bude pre Nicolasa tazsie
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem po šestej odjížděl na tenis, říkal jsem si, kdo to asi dotluče...:o) Jaké bylo překvapení, když jsem kolem 22 hod dorazil domů, zapnul TV a tam opět Isner a jeho servis...:o)) Není co dodat, jen smeknout před oběma...
Reagovat
Forsberg.Peter
Tak zase nic,tak to zkuste zase zítra,chudák Lahyani,ten tam na empiru asi vysedí ďůlek.Ten by plně nahradil nějakého ptáka,co sedí na vajíčkách.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Co říct ... Nemám slov. Prostě neuvěřitelné! Přála bych ten postup oběma! :D
Reagovat
misoSK
to je fantazia co predvadzaju na servise obaja
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist