Revoluce v Davis Cupu? V listopadu se střetne 18 zemí, navrhuje ITF

26. 2. 2018, 20:26
Aktuality 9
Davis Cup možná čekají od příštího ročníku zásadní změny. Pod novým názvem Světový pohár by se podle návrhu mezinárodní federace ITF měl hrát na jednom místě na konci listopadu a zúčastnilo by se ho 18 mužstev.
Davis Cup

Plánuje se, že nová sedmidenní soutěž začne ve skupinách, osm týmů postoupí do čtvrtfinále. Každý zápas se bude skládat ze dvou dvouher a čtyřhry. "Je to pro tenis i pro ITF naprosto klíčová změna," prohlásil prezident ITF David Haggerty.

 

Zatím ale není jisté, zda se navržené změny stanou skutečností. Členové ITF o nich budou hlasovat na srpnovém zasedání v Orlandu a k jejich prosazení bude potřeba dvoutřetinová většina. V roce 2017 neprošel plán na zavedení finálového duelu Davisova poháru a ženského Fed Cupu na neutrální půdě.

Davis Cup se hraje od roku 1900, slavnou "salátovou místu" třikrát získali čeští tenisté. Na návrhu změn se podílela i investiční skupina Kosmos španělského fotbalisty Gerarda Piquého, která plánuje do soutěže vložit tři miliardy dolarů (62 miliard korun) během 25 let.

Sotva byl návrh na radikální změnu zveřejněn, strhla se na sociálních sítích vlna negativních reakcí. Sami tenisté, kteří po změně prahnou už něolik let, se zatím k novému návrhu nevyjádřili.

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
bubak
Davis Cup, tedy zřejmě World Cup, bude plyně navazovat na Laver Cup ... asi se jim ten formát zalíbil ...
Reagovat
letityfanousek
Yastremskou by měli vyloučit za nesportovní chování aspoň na 2 roky!! Tohle se opravdu nedělá.. je to specialita právě Ukrajinců - viz Yurii Dzhavakian, vloni "rád" skrečoval zápasy těsně před MP aspoň 5x
Reagovat
taffer
No to si dělaj' kozy, ne? Mistrovství světa v tenise - tak s tím běžte do pihele!
Reagovat
smazaný uživatel
Smutné na tom je, že o tom rozhodují (a to nejen v tenise) lidé co v životě ani třeba nesportovali. Davis Cup je tradice a ta by měla být zachována a ne aby kdokoliv co v životě nesportoval a akorát je za to velmi dobře zaplacen rozhodoval o takto důležitých věcech. Bohužel je tím prolezlý celý sport a nejen tenis.
Reagovat
slacker
DC je DC prave tim svym unikatnim hernim formatem. Zmnenite foprmat, uz to nebude DC ale jina soutez
Reagovat
ttopi
Dovolím si nesouhlasit.
Tak jako v jiných sportech se hraje Mistrovství světa, nebo Evropy, či čehokoliv jiného, v jednom termínu, tak i v tenise si myslím, že by to pomohlo. Pokud by se podařilo zajistit vhodný termín a nekonkurovaly by tomu nějaké větší turnaje, kde by si radši hráči jeli vydělat peníze, než aby reprezentovali, mohlo by to být OK.

Problém aktuálního Davis Cupu je totiž právě v tom, že když se to hraje X-krát během roku, horko těžko se to hráčům kombinuje s běžnými turnaji a pak třeba nehrají. A podle mě by v Davis Cupu měli hrát ti nejlepší, ať to má nějakou váhu.

Já jsem jedině pro, aby se Davis Cup pojal jako jakési MS a hrálo se to v jeden termín, kde to bude mít větší náboj. Neznám samozřejmě bližší podrobnosti formátu, ale zatím se mi to líbí.
Reagovat
slacker
klidne si neosuhlasit, cokoliv jineho nez soucastny format bude jen nejake jine soutez drustev kterych uz je vedle DC TED taky nekolik na svete.
Bude z toho "Dakar" v Jizni Americe, uplne jina really s ukradenym nazvenm
Reagovat
darek.vrana
Ichtylové.
Reagovat
Kytka
To už ITF zmrví i ten DC. Nová pravidla na Next Generation se s nějakým nadšením nesetkalo a nedají si pokoj.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist