Rezaiová titul neobhájí. Nasazené tenistky na Bali dohrály

5. 11. 2010, 17:40
Aktuality 2
Vystoupení nasazených hráček na závěrečném turnaji ženské sezony na Bali skončilo fiaskem. Hned ve čtvrtfinále dnes vypadly i zbývající dvě; Belgičanka Wickmayerová nestačila na Danielu Hantuchovou a obhájkyně titulu Rezaiová uhrála jen tři gamy proti Rusce Klejbanovové.
Aravane Rezaiová

Ačkoli výsledek 1-6 2-6 vypadá jednoznačně, duel mezi loňskou vítězkou Aravane Rezaiovou a Alisou Klejbanovovou úplně jednoznačný nebyl. Turnajová dvojka Rezaiová v úvodním setu nevyužívala své brejkboly, zatímco razantnější Ruska trestala hlavně druhé podání své soupeřky. Ve druhé sadě se potom Francouzka nakrátko ujala vedení, ale dlouho jí to nevydrželo. Klejbanovová si rychle vzala podání zpátky a když se Rezaiové znovu nedařilo proměňovat brejkboly, rozloučila se s turnajem hned v úvodním kole porážkou 1-6 2-6.

Rezaiová, která letos získala dva tituly a v Madridu porazila i Justine Heninovou, Jelenu Jankovičovou a ve finále Venus Williamsovou, tak znovu ukázala, že se jí ke konci sezony nedaří. Od červencového turnaje v Palermu nevyhrála dva zápasy v řadě a připomněla tak loňskou sezonu, v níž si s výjimkou turnaje na Bali příliš úspěchů nepřipsala.

Jak Francouzka uvedla, ke špatným výkonům přispěla i nemoc jejího bratra, kvůli které se nemohla soustředit na tenis, jak by chtěla.

"Trochu mi klesla sebedůvěra, protože jsem ke konci sezony prohrála hodně zápasů," uvedla Rezaiová. "Dnes jsem nehrála dobře v důležitých výměnách a proto skóre vypadá tak, jak vypadá," dodala 16. hráčka světa, která se plánuje vrátit co nejdříve domů a připravovat se na příští sezonu, v níž se chce dostat do elitní desítky.

V boji o finále čeká její přemožitelku Klejbanovovou Slovenka Daniela Hantuchová. Ta si v dnešním druhém čtvrtfinále poradila s Belgičankou Yaninou Wickmayerovou, kterou přehrála 6-4 7-6.

Hantuchová dnes lépe zvládla první set, ve kterém si obě hráčky celkem pětkrát sebraly podání. Ani ve druhé sadě se diváci nenudili: Hantuchová mohla za stavu 5-4 zápas ukončit, Wickmayerová ale ještě vykřesala naději a set dotáhla do tie-breaku. Ten začala dvojchybou a i když poté byla zisku zkrácené hry blíž, Hantuchová prokázala pevné nervy, na rozdíl od Belgičanky, která další dvojchybou tie-break a tím i celé utkání ukončila.

Výsledky - Bali (tvrdý povrch, dotace 600.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Klejbanovová (Rus.) - Rezaiová (2-Fr.) 6:1, 6:2, Hantuchová (SR) - Wickmayerová (4-Belg.) 6:4, 7:6 (7:5).

Semifinálové dvojice: Dateová-Krummová (Jap.) - Ivanovičová (Srb.), Klejbanovová - Hantuchová.

Komentáře

2
Přidat komentář
skott
zahrala hodne slusny zapas, jestli prvni utkani mezi Rezai a Alisou bylo tesnejsi nez konecny vysledek, tak tady bych rekl, ze zas naopak.Danka vyborny servis, casto esovala, super bekhendy po care, mela to pod kontrolou celou dobu...jen musi, ze vseho delat zbytecne drama svyma chybama.Vzdycky brejk nahore, ale typicky ho hned zase pasivitou vrati a nejlepe pak cistou hrou zakoncenou doublefaultem:/
Strojova Wickmayer ale nastesti nema cim ji prehrat, jejich bilance hovori jasne a neni nahoda.Navic ty nalesteny parkety (nebo na cem se tam hraje:) Dance sedi paradne.Tomu se muze rovnat asi jen indoorova Pariz.
Reagovat
skott
Jsem rad, ze Danka aspon vyuzila wild card, kdyz nic jinyho.Nebylo by hezky, kdyby skoncila hned po prvnim zapase.
Puvodne se mi ta idea jakehosi ¨maleho Turnaje mistryn¨ libila, ale kdyz vidim, jak druhy rocnik po sobe zas pozvali Date, aby si zahrala o pekne body (nemluve o penezich), na jake jinak nema narok, tak se mi to docela zacina zajidat.Je to zkratka nespravedlivy a kdyz to WTA chce poradat, tak by mela s dopredu jasne danyma podminkama.Jinak je to nefer k holkam, ktere voli mezi Fed Cupem a Bali nebo tem, co zustaly pod carou - Alona, Goerges a spol.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist