Richard Gasquet získal v Montpellieru druhý letošní titul

10. 2. 2013, 15:59
Aktuality 2
Richard Gasquet získal na turnaji v Montpellieru druhý letošní titul. Krajana Benoita Paireho porazil ve finále 6-2 6-3 a navázal na lednový triumf z turnaje v katarském Dauhá.
Richard Gasquet

Gasquet v Montpellieru využil absenci loňského šampiona Tomáše Berdycha, který se po náročném daviscupovém utkání ve Švýcarsku z turnaje na poslední chvíli odhlásil kvůli bolavému zápěstí.

Francouzský tenista, jemuž patří ve světovém žebříčku desátá příčka, v utkání s Pairem bez problémů splnil roli favorita. Třiadvacetiletému krajanovi z páté desítky pořadí ATP pětkrát sebral servis a za 68 minut dovedl zápas do vítězného konce.

"Jsem šťastný a ulevilo se mi, že jsem vyhrál tady v Montpellier před mými přáteli a rodinou. Od doby, co se zde turnaj pořádá, bylo mým cílem zvednout jednou trofej nad hlavu," komentoval vítěz.

"Uvědomuju si, že je tohle můj nejlepší začátek sezóny v kariéře a chtěl bych zůstat ve formě. Zítra odjíždím do Rotterdamu, pak do Marseille," prozradil Gasquet.

Čtyřhru ovládl v Montpellier domácí pár Marc Gicquel, Michael Llodra. Francouzi ve finále proti Brunstromovi s Klaasenem zvítězili 11-9 v super-tiebreaku.

Michael Llodra získal 24. deblový titul. „Jsem za něj šťastný,“ řekl Llodra. „Nejsem si jistý, kolik jsem měl deblových partnerů, ale jsem moc rád, že jsem teď vyhrál s mým kamarádem Marcem. Je to super chlap, po celý týden jsme se skvěle bavili,“ dodal.

„Teď už můžu říct, že jsem vyhrál všechny turnaje ve Francii, včetně Rolland Garros. Montpellier byl jediný, který mi ve sbírce chyběl,“ ví Llodra. „Mým cílem v deblu je porazit Guye Forgeta, který nasbíral 28 titulů. Dokud ho neporazím, tak neskončím,“ prozradil.

- ATP 250 MONTPELLIER -
(Francie, tv. povrch / hala, 467.800 eur)
sobotní výsledky (09. 02. 2013)

Dvouhra - finále:
Gasquet (3-Fr.) - Paire (8-Fr.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Gicquel, Llodra (Fr.) - Brunström, Klaasen (Švéd./JAR) 6:3, 3:6, 11:9.

Komentáře

2
Přidat komentář
gigin
Tlačil jsem Paireho, škoda :( Taky věřím v posun, potenciál tam je!!
Jinak mne potěšil aspoň Mrhač talentu, že postoupil a taky Halejulia ve Francii... :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Parádní zápas. Richard se zdá být ve výborné formě. Dnes hrál opravdu famózně. Snad se ještě posune v žebříčku, má na víc :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist