Římský turnaj v záplavě skrečí a odhlášení. Ke čtvrtfinále nenastoupí Federer ani Ósakaová

17. 5. 2019, 14:38
Aktuality 39
ŘÍM - Na letošní ročník Internazionali BNL d'Italia nebudou zřejmě pořadatelé vzpomínat příliš v dobrém, jelikož turnaji, jenž zaštiťuje podniky Masters a WTA Premier 5, i v závěrečných kolech přibývá seznam skrečí a odhlášení. Posledními přídavky jsou Roger Federer a Naomi Ósakaová, kteří nenastoupí k dnešním čtvrtfinálovým soubojům.
Profily hráčů
Roger Federer (© AFP)

Páteční hrací den v Římě měl být jedním z vrcholů letošního ročníku, protože na programu jsou čtvrtfinálové souboje se skvělým obsazením. Jenže na dva duely označované za šlágry dnešního programu nedojde.

Roger Federer, který včera v osmifinále odvrátil dva mečboly Borny Čoriče, se totiž pořadatelům kvůli zranění pravé nohy omluvil a poslal automaticky do semifinále Stefanose Tsitsipase. Řecký mladík se o finále utká s vítězem španělského derby mezi Rafaelem Nadalem a Fernandem Verdascem.

"Jsem zklamaný, že dnes nemůžu hrát. Nejsem fyzicky stoprocentní a po konzultaci s týmem jsme se rozhodli, že bude lepší, když dnes nenastoupím. Řím vždy patřil mezi má nejoblíbenější místa, snad se sem za rok vrátím," uvedl v prohlášení Federer.

Z turnaje odstoupila také Naomi Ósakaová. Světová jednička měla nastoupit proti šampionce madridského podniku Kiki Bertensové, která se další soupeřku dozví po skončení souboje mezi Markétou Vondroušovou a Johannou Kontaovou.

"Když jsem ráno vstala, vůbec jsem nemohla pohnout palcem u pravé ruky. Při tréninku jsem vzala do ruky raketu a pořád to bolelo," řekla vítězka posledních dvou grandslamů. "Jsem smutná a zklamaná, chtěla jsem dnes hrát. Kiki je ve skvělé formě a mohla jsem si otestovat, jak na tom jsem," dodala.

Římský podnik se letos potýká s opravdu pořádnou záplavou skrečí a odhlášení, a to hlavně v ženské dvouhře, v níž se před dalším zápasem kromě Ósakaové odhlásila Serena Williamsová. V průběhu utkání skrečovaly Jelena Ostapenková, Julia Görgesová, Alizé Cornetová, Garbiñe Muguruzaová, Caroline Wozniacká a Petra Kvitová. Ještě před startem turnaje se odhlásila Donna Vekičová.

Federer je zatím jediným případem v hlavní soutěži mužů.

Otázkou je, zda se u Federera a Ósakaové jedná pouze o preventivní opatření před grandslamovým French Open, které startuje již příští neděli.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
peggy
Pan Federer dostal strach,ze dopane jako Nadal a tak mu jej nechal.
Reagovat
Stan_Borowitz
Konečně nějaký komentář v téhle diskusi, který má hlavu a patu.
Reagovat
Franky
:DDD holt, Nadal fans co dodat :D
Reagovat
Mayo
Býk v každom zápase kanara.
Reagovat
smazaný uživatel
V posledním bude taky.
Reagovat
Frantz
Zase si musel něco dokazovat, aby znovu zjistil, že na antuku prostě nemá koule..
Reagovat
Franky
ano zumpa ano presne tak to je!! nieco ako potkan na IW pri priamej konfrontacii s 'dedkom'
Reagovat
Mayo
Starý pán sa pok4kal z Djokiho :-D
Reagovat
Roger_Federer
Vzdyt vzdal Rekovi..tak co sem tahas Srba.
Reagovat
a.magerova
Šak má pravdu, viděl Noleho výkony a nechtěl s ním hrát finále.... ;-)
Reagovat
annah
Asi myslel, ze výhra na Tsitsim a pak nad Rafou by byla jasná věc, ale zafungoval djokostrasak v dálce... A uplne GOATa paralyzoval. :-)
Reagovat
Patik
Djoko dneska vypadne a Roger bude večer prosiť o návrat do turnaja :)
Reagovat
turista
Nevypadne. S del Potrem si poradí.
Reagovat
annah
Ja myslim, že by Novakovi mohli předat pohár už dnes večer. :-) všichni by měli víc odpočinku před RG. Akorát že by vedení turnaje muselo vracet vstupné. Takže nic. Pohár až v neděli.
Reagovat
Patik
Ale tak Nole môže aj prehrať ale to by musel sám chieť prehrať herne ho tu už nemá kto zdolať.
Reagovat
Marduch
Kdyby z Djokiho.. k tomu by se nedostal a naopak před RG by pouze nakopnul Rafu:)
Reagovat
Patik
Djokovič Schwartzmann to bude asi posledný zaujímavý zápas na tomto turnaji.
Reagovat
Padme
není vážné :(
Reagovat
Kozoroh
U Rogera to bude zřejmě lehčí poranění, ale chápu, že se nechce namáhat, na antuce mu nezáleží. Prioritu má tráva, americké a podzimní hardy.
Reagovat
Marduch
únava, RG za dveřma, bitva s Tsitsim, opět únava s vyhlídkou na duel s Býkem na cihle..jako kvůli čemu? Srát na celej Řím, pochopitelně:p
Reagovat
Gracias_Mendoza
Kdo jinej než GOAT by měl umět vyhodnotit, co má smysl.

Proč riskovat zdraví a třeba i sebevědomí, který může na RG ve druhým týdnu být rozhodující.
Tak jako ukončení sezóny v polovině 2016 nebo vynechání antuky po dobu 3 sezón, i tohle je chytré rozhodnutí.

Přesně takto se rozhoduje ten, co už nepotřebuje honit peníze a myslí především na to, co má value. Toho bude jednou např Rafan litovat, až nebude moci chodit a Fedex mu bude posílat fotky, jak leze někde na Mount Everest v roce 2050 s bude slavit další svý životní vítězství !
Reagovat
smazaný uživatel
Mendoza uz dost!!! :DD
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky se v roce 2050 chystám na Mount Everest. Připravuju se na to poctivě od svých patnácti let. Poctivě celou tu dobu trénuju, makám, Mons Veneris jsem za tu dobu zdolal už několik tisíckrát...
Reagovat
ipko
škoda Roger, vážne som sa na zápas s Tsitsipasom tešil, zatiaľ odohrali len fantastické zápasy na Hopman cupe, AO či Dubaji.. a už som s radosťou vyhliadal ďalší Fedal, lebo nikdy nevieme, ktorý bude posledný
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba už byl °_°
Reagovat
ipko
tak minulý rok nič a tento rok IW nevyšiel
Reagovat
a.magerova
;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Opakuji znova, tak jim dobře, tak jim dobře, tak jim dobře. Italové jsou šašci a ten turnaj bych zrušil, dokud nebude splňovat parametry pro turnaj Masters - střecha, alternativní program a co nejmenší hazardování se zdravím hráčů.

Odstoupili jim dvě největší hvězdy. Bez Federera je atraktivita turnaje dole tak o 50% a ženská světová jednička tomu taky moc nepomůže. Ten kotel, který Rogera včera stačil byl v Římě letos poslední takový.

Amen Italy. Jste dementi a neumíte organizovat turnaje.
Reagovat
Andrew89
ženská světová jedička tomu nepomůže, protože odstoupila taky :D:D:D

Ale celkově jsou v organizování hrozní. Jestli si dobře pamatuju, tak i FED cup nechali hrát někdy brzo na jaře venku, kde chcalo a byla zima. neskutečný
Reagovat
EllNino
to byli Španělé :)
Reagovat
Andrew89
fakt? já myslel, že to bylo s Errani a spol. Tak to se omlouvám:)
Reagovat
EllNino
Máš pravdu, semifinále 2013 :) ale i 1. kolo!! 2014 proti Španělkám se hrálo venku
Reagovat
Andrew89
tak dokonce.
Reagovat
safi1313
Ještě naštvat Rafu a můžou ten turnaj zrušit - atraktivita by rázem byla na 5%
Reagovat
smazaný uživatel
Byť Nadal měl ty zápasy trošku lehčí, tak i tak hrál prostě dva za den a dneska hraje zase. Věk nezastavíš.
Reagovat
peRFect
Dát dva mistráky v jeden den je neskutečnej amaterismus.
Reagovat
Kozoroh
Většina Masters turnajů je bez střechy - mají ji v Madridu a v Šanghaji, Paříž-Bercy je halový podnik, jinak jsou to čistě venkovní turnaje. V květnu v Římě bývá tradičně dobré počasí, takže pořadatelé neměli motivaci instalovat střechu. Letošní ročník je, co se deště týče, extrémní.
Reagovat
smazaný uživatel
Řím není Florida, nebo Miami.
Reagovat
Patik
aj minulý rok tu pršalo..Nadal tu získal titul lebo ho zachránil dážď v treťom sete..aj aj predtým to tu kazil dážď mám pocit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist