Riskeová se proti Bertensové oklepala z kanára, přežila pět mečbolů a má druhý titul

16. 6. 2019, 14:58
Aktuality 43
WTA HERTOGENBOSCH - Alison Riskeová týden po triumfu na turnaji ITF v Surbitonu vyhrála i další travnatý podnik WTA v Hertogenboschi. V deštěm přerušeném finále osmadvacetiletá Američanka udolala domácí světovou čtyřku Kiki Bertensovou, přestože prohrávala 0-6 a 1-4 a musela i odvracet tři mečboly. Po šesti finálových porážkách se tak dočkala zisku druhého titulu.
Profily hráčů
Alison Riskeová

Alison Riskeová dva měsíce nevyhrála žádný zápas. V šesti duelech uhrála jen dva sety.

Ovšem na své oblíbené trávě okamžitě ožila a během dvou týdnů získala dva tituly. Minulou neděli vyhrála turnaj ITF 100k v britském Surbitonu a dnes dotáhla k triumfu i své snažení na podniku WTA International v nizozemském Hertogenboschi.

Osmadvacetiletá Američanka, která v prvním kole otočila zápas proti Češce Karolíně Plíškové, porazila v dnešním finále 0-6 7-6 7-5 domácí Kiki Bertensovou. Připsala si tak šestý skalp hráčky Top 10 a vůbec první mimo tvrdý povrch.


V úvodu zápasu to přitom dlouho vypadalo, že Bertensová si bez ztráty setu dojde pro první domácí vítězství a po 13 letech získá pro Nizozemsko v Hertogenboschi triumf.

Čtvrtá hráčka světa vyhrála první set za 26 minut, a i když poté promarnila vedení 4-1, měla i tak za stavu 5-4 tři mečboly a další dva za stavu 6-5. Své první finále na trávě a celkově dvanácté ale nakonec v jubilejní 10. titul neporoměnila.


Riskeová, které v pořadí WTA patří 61. místo, ukončila sérii šesti finálových porážek a získala druhý titul v kariéře. Jediný dosavadní úspěch zaznamenala v roce 2014 hned ve svém prvním finále na turnaji v čínském Tianjinu.

• WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (15. 06. 2019)
• Dvouhra - finále •
Riskeová (USA) - Bertensová (1-Niz.) 0-6 7-6(4) 7-5
• Čtyřhra - finále •
Aojamaová/Kruničová (4-Jap./Srb.) - Kerkhoveová/Schoofsová (Niz.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
VlS
Kam se nejvýš v rankingu podíval Ion a kam se nejdál dostal na GS? Vítězkou je holka, která vyhrála 7 zápasů v řadě a poražená finalistka 6. Že se to Sereně, ani Simoně nepovedlo, a co má bejt? Ion byl, je a až do smrti bude nadutej hulvát.
Reagovat
George_Renel
Vyhrál 1, slovy jeden, turnaj v singlu.
Byl slušný deblista. Ale jinak je to takový rumunský cikán, co se napakoval především na svém jménu při privatizaci a vstupu kapitálu do Rumunska.
Reagovat
EllNino
Nojo, přijde travička a Alison ožije :) Neskutečný

Kiki to nezvládla, moc jsem jí domácí titul přál, ale bohužel ...6:0 4:1 už by se mělo dávat, ale to jsou prostě jemné detaily, které rozhodí koncentraci a pak se člověk prostě nechá semlít.... to se stávalo, stává a stávat bude :)

Alison má dva tituly z trávy a to jsme teprve začali :)
Reagovat
Kozoroh
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/9586--tiriac-nekompromisne-zkritizoval-bartyovou-s-vondrousovou

Nenechal nit suchou ani na své krajance a neúspěšné obhájkyni titulu Halepové.
Reagovat
dunphy
Pokud je to správný překlad, tak je to opravdu hloupý a nesympatický pán.

"Hrála příšerně, hluboko pod svoji úroveň. Čtvrtfinále pro mě není úspěchem..." - no to je pěkné, že výkony úplně jiného člověka vnímá jako vlastní úspěch či neúspěch :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jaká studená sprcha? Pouze hloupé kecy závistivého pracháče. Kolik toho vyhrál Tiriac?
Reagovat
blixa
Z mladýho vola vyrostl starej vůl. Co jinýho taky čekat ...
Reagovat
George_Renel
Studenou sprchu by potřeboval on. Na jednu stranu lituje že ve finále není Simona aby ji vzápětí zkritizoval jak hrála blbě. O Serene co nepohnula zadkem dva metry do strany a Šarapovové co by si bez WC letos skoro nezahrala ani nemluvím.
Reagovat
Dobry-den
Toho neznám.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tuhle sprchu bych rozebral celkem rychle.

Ženské finále na Roland Garros bylo tím nejhorším, co jsem kdy viděl..
*(Áno, představy se často míjejí se skutečností)

Prosím, omluvte mou upřímnost.
*(hodně se plete upřímnost s primitivizmem a hrubostí)

Už po čtyřech gemech jsem chtěl odejít a dokonce jsem to udělal!
*(takže, je to člověk nedůvěryhodný, zmatený, neboť říká, že ho viděl, ale vlastně ho neviděl)

Ve finále chyběly Šarapovová, Halepová, nebo třeba Williamsová.
*(Je vidět, že nesledoval RG vůbec a WTA moc také nesleduje, neboť Marie tam nehrála,a ikdyby hrála, tak její účastí nebo Simony by se nám ta kvalita rozhodně nezvedla, ještě můžu uznat tu Serenu, bývají tam zajimavé match-py, ale asi neviděl jak s ní zatočila Kenin)

Vyhrála Bartyová, která má jen jednu zásluhu. Je to Australanka...atd.
* (tak tomu se dá jen smát a nebo zakroutit hlavou, vzhledem k popisu Australanů)

K Halepové:
Hrála příšerně, hluboko pod svoji úroveň...
*(A tady bych si na závěr dovolil reagovat jeho stylem:D)
Halepová hraje příšerně furt, nedá se na to dívat, je to monotónní s jednim nápadem na život, a v porovnání s ní je Ash umělkyně)

Tak nemyslím si, že finále bylo nějak spec. kvalitní, ale zase nemůžeme očekávat od Maky, že předvede špičkovou úroveň, když je na začátku cesty. Také nemůže za Martić a Kontu... Od Ash to byl prof. výkon.

Jestli jde RG jako celek, viděl jsem tam špičkové zápasy. Viktórie s Naomi, to bylo dost neskutečné a dost jsem hleděl, přišlo mi to jako ATP...
...ano, žebříček není ve WTA v tuhle chvíli tak stabilní, holky se mezi sebou vykosí třebas i dříve...ale takhle to shodit je prostě mimo a zavání to spíš blbismem. A nemá se cenu tím dále zabývat.
Reagovat
rybicka
Mimochodem, jsou zápasy skutečně zábavnější za situace, kdy zápasy proběhnou dle očekávatelných výsledků a vítězem je vždy ten žebříčkově výše postavený?

Takovvý stav bych já brala jen v případě, že by to platilo výlučně o našich holkách. A to si ještě nejsem úplně jistá :-/
Reagovat
Vlk-v-trave
To asi bude záležet, jak kdo to vnímá. Určitě ty težko předvídatelné výhry jsou zajívavé...ale mě se líbí i ty zápasy, kdy, řekněme vyhraje papírový favorit, ale je to zajímavý zápas, tenisově...inspirativní...

Pokud hraje hráč, hráčka, ze stejného státu, odkud pocházíme, tak asi to bude víc zajímavé, a může hrát klidně hůř, ikdyž je favorit, nebo není:) Dokonce ten divák přivře i dvě oči...a to k tomu asi patří...(myslím to jako tendenci, né že všichni)

Horší je, když se ztrácí soudnost...

ATP generuje podle mně na trávě opravdu krásné zápasy, a opravdu se mně líbí... ale jasně, potom pokud jde o GS-W a poslední kola, tak některé lidi to nebaví, neb mají pocit, že vyhrává zase někdo z B4. Ale kvůli tomu je nesmysl kopat do ATP, úplně stejně jako naopak...kopat do WTA...že se neplní někomu představy, kdo by měl být ve finále. atd.

a krom toho...bývá to i obráceně.

Wimbledon 2019
WTA - finále velmi povedené...podle mně podařené...
ATP - jak by to nebylo finále, ztráta času...Anderson s Djokovičem... mně teď ještě straší...:) Ale to tak prostě občas vyjde...málo kdy se stává, že se povedou všechny finále skvěle.
Reagovat
Vlk-v-trave
pochopitelně 2018.
jen doufám, že jsem něco nepřivolal...:)
Reagovat
tommr
kéž by si přivolal velmi povedené WTA finále Karolína vs. Markéta ... :)
Reagovat
Vlk-v-trave
budeš muset jet do Londýna a pomoct vytahovat ty kolečka z číslama z váčku:) abys je měl každou v jiné polovině pavouka...jinak nelvím, nevím...
A co Petra? Nebude?
Reagovat
tommr
na účast Petry už nevěřím. A i kdyby se nakonec přece jen rozhodla hrát tak stejně nebude konkurenceschopná ... :(
Reagovat
tommr
do ženskýho tenisu se stalo v poslední době módou kopat. Některá tupější individua nedokážou pochopit, že ženský nemůžou podávat stejný fyzický výkony jako muži a vyvozujou z toho zcela mylnej závěr, že je proto ženskej tenis méně zajímavej ...
Reagovat
rybicka
... a navíc, ani muži nepředvádějí vždy jen pohledná a zábavná utkání.
Reagovat
Dobry-den
Gratulka,

teď si zahrajeme hru: Najděte chybu ve větě:
'Osmadvacetiletá Američanka, která v prvním kole otočila zápas proti Češce Karolíně Plíškové, porazila v dnešním finále 0-6 7-6 7-5 domácí Kiki Bertensovou.'
Reagovat
com
tak Karolina je hvezda, ta musi bejt v kazdym clanku :D
Reagovat
horska.kraslice
Jde o to, která :-))))
Reagovat
tmora
Wozniacki foto - https://twitter.com/Cat_Dolan/status/1140232927483224064
Kerber, Radwanska - https://twitter.com/search?q=wozniacki%20wedding&src=typd
Reagovat
Nola
nadherne Polky
Reagovat
George_Renel
za drůžičku .-).
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1115861-nejsladsi-triumf-wozniacka-se-vdala-za-druzicku-mela-serenu-williamsovou.html#hp-sez
Reagovat
smazaný uživatel
Maria to teda schytala, je v polke s Kerber, Vikou, Riske a Garciou.
Reagovat
dunphy
Kdyby v půlce, to je jen čtvrtka :D
Reagovat
bIbec
Tak porazila i Káju Muchovou. Pak se není čemu divit.
Reagovat
Vlk-v-trave
+1111:)
Reagovat
Torn
Tak Muchová od Prahy nic moc nehraje. Riske byla rozjetá vyhrála týden předtím Surbiton, který je sice ITF, ale dotace 100 tisíc.
Reagovat
tommr
dá se to ovšem brát i tak, že Karolína propásla velkou šanci na titul. Ten zápas proti Riskeový měla a mohla vyhrát ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vyborna praca!
Reagovat
tommr
v článku se o tom sice nepíše, ale rozhodujícím momentem zápasu byl zřejmě pád Bertensový za stavu 6:0 1:0 při kterým si pravděpodobně natáhla tříslo. Do tý doby to byla hra na jednu branku a vypadalo to na dva kanáry pro nebohou Riskeovou. Po tom pádu sice Bertensová neměla žádný zřejmý omezení, ale viditelně znejistila a Riskeová toho dokázala využít k šokujícímu obratu. Trochu mi to připomnělo zápas Karolíny Plíškový se Serenou na letošním AO ...
Reagovat
Torn
Tak Bertens je zkušená hráčka, o Sereně ani nemluvim. Kristýna taky spadla loni při zápasu s Petrou a pak jí paradoxně porazila. Tohle nelze brát snad ani v potaz, pokud se té hráčce něco nestalo.
Reagovat
tommr
záleží na okolnostech. Bertensovou to dneska sice fyzicky nijak nelimitovalo, ale psychicky jí to rozhodilo a to stačilo Riskeový k tomu aby se chytila. Podobně to bylo i v zápase Karolíny s Serenou na AO ...
Na žádnej pád Kristýny v zápase s Petrou si popravdě řečeno nevzpomínám takže se k tomu nemůžu vyjádřit. Ten zápas byl ale hodně divnej a mám skoro podezření, že ho Petra vypustila ...
Reagovat
Torn
Charleston, Kristýna spadla na zem. A nemyslim si, že to vypustila, spíš tak nějak Kristýna pochopila, že je už na kurtu a Petra se pak podivně vyházela.
Reagovat
Torresek
Kanár, 5x MB a stejně ten zápas prohraje. Vim že bych se neměl divit ale to prostě nejde :D u bab fakt ne
Reagovat
24tomas
Opravte si odvrácené matchbally, nebyly tři, bylo jich pět. Až takovej zázrak to byl.
Reagovat
dunphy
Stejně je fascinující, že tráva je tak specifický povrch, který umožňuje některým hráčkám, o kterých jinak během roku není moc slyšet, najednou zazářit a to fakt opakovaně skoro každý rok.

Ali Riske, Magda Rybáriková, Tatiana Maria, Cveti Pironkova (prosím, vrať se!!!) a další. Nebo třeba Sabine ve Wimblu, která sice svého času válela i jinde, ale pořádně to rozjela vždy až v Londýně.

Tuhle část sezóny mám fakt hodně rád. :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Je to opravdu velmi fascinující část sezóny. K tomu se rád přidám.
Jen takové dplnění jestli jde o srovnání Alison a Cvěty.
Alison má opravdu velmi vysokou úspěšnost duelů na trávě, lepší než CoCo,Rybariková, Lisicki, dokonce lepší než Cvěta nebo Giorgi... (hodně je blízká úspěšnosti k Petře Kvitové)
...ale nikdy to nedokázala tzv. prodat ve Wimbledonu. Nikdy se nedostala do druhého týdne.Na rozdíl u těch zmiňovaných. Dost se potvrzuje, že tzv. Spirit of Wimbledon dokáže opravdu divy:)

Ale jestli jde o Alison, tak určitě na trávě se ji daří, je vidět že si s povrchem rozumí...

Velká bolest trávy, je že je blízko po náročné sezóně na betonech a antuce, hlavně antuce...potom ty turnaje na trávě trochu trpí na obasezení, ale nemyslím si, že nejsou kvalitní...jen ty hráčky, hráči víc zvažují...neboť před něma stojí velká výzva a jejich sen, kvůli kterému často ten tenis hrají... jménem Wimbledon.
Reagovat
dunphy
Ano, přesně tak. Jsou hráčky jako Ali, co to dokáží prodat na malých turnajích a nasbírat spoustu vítězství, ale ve Wimblu to nikdy úplně nesedne. A pak jsou (tedy spíš byly) hráčky, které třeba nevyhrávaly na trávě zas tak pravidelně, ale ve Wimblu to skoro každý rok vymlátily a dostaly se nad očekávání daleko. Na ty zápasy, ve kterých třeba Sabine porazila Serenu nebo Cveti porazila Venus (dokonce dva roky po sobě) velmi rád vzpomínám :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak Sabča s Venus, to je takový zlatý tenisový fond Wimblu:)
Naštěstí máme teď YT...takže se dá vyhledat Highlights...
https://www.youtube.com/watch?v=LNRVy8AI0XI
Reagovat
dunphy
Štve mě, že těch videí přesně z této doby je na YT rok od roku méně. Vzpomínám, že jsem koukával na spoustu zápasů, od kterých už teď highlights nejsou k nalezení. Ale tak nevadí, musíme se posunout dál :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist