Riskeová v Tianjinu zdolala Bencicovou a své první finále přetavila v premiérový titul

12. 10. 2014, 10:12
Aktuality 11
WTA TIANJIN - Alison Riskeová se ve 24 letech dočkala svého prvního titulu na okruhu WTA. Americká tenistka v něj proměnila hned své první finále, když v čínském Tianjinu zdolala porazila teprve sedmnáctiletou Švýcarku Belindu Bencicovou.
Profily hráčů
Alison Riskeová

Alison Riskeové je už 24 let, ale až dosud si zahrála jen dvakrát v semifinále. V letech 2010 a 2013 se jí pokaždé podařilo projít z kvalifikace až mezi kvarteto nejlepších na travnatém turnaji WTA Premier v Birminghamu.

Své maximum překonala tento týden na premiérovém ročníku turnaje v čínském Tianjinu, kde z pozice nasazené šestky dokráčelabez ztráty setu až pro svůj první titul na okruhu WTA.

V boji o něj si tenistka ze Spojených států poradila se sedmnáctiletou Belindou Bencicovou, která hrála ve finále rovněž poprvé v kariéře. Riskeová v obou setech odskočila do vedení 4-1, a i když v druhé sadě nechala švýcarskou soupeřku vyrovnat a za stavu 4-4 čelila brejkbolu, obrat zastavila a vyhrála 6-3 6-4.

"Získat první titul z turnaje WTA je pro mě obrovský úspěch. Doufám, že tohle tempo udržím a budu konkurenceschopná i v příštích týdnech," řekla Riskeová a pochválila svou soupeřku. "Letos hraje opravdu dobře a má před sebou skvělou budoucnost. Věděla jsem, že to s ní bude těžký zápas."

Nejmladší hráčka v Top 100 Bencicová se dnes mohla stát nejmladší vítězkou turnaje WTA od roku 2005, kdy ve slovinské Portoroži vyhrála tehdy patnáctiletá Rakušanka Tamira Paszeková. I přes porážku bude čtvrtfinalistka letošního US Open už 33. hráčkou světa.

Sezona pro dceru slovenských rodičů ale ještě nekončí. Jako jedna ze čtyř vycházejících hvězd světového tenisu, které v hlasování vybrali fanoušci, si totiž zahraje během Turnaje mistryň v Singapuru exhibiční turnaj.

- WTA INTERNATIONAL TIANJIN -
(Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů)
sobotní výsledky (11. 10. 2014)
• Dvouhra - finále •
Riskeová (6-USA) - Bencicová (3-Švýc.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
rosm
Protivna Bencic si nezaslouzila vyhrat. Jasne prehrana Alison.
Reagovat
smazaný uživatel
prečo protivna? mne nepride protivna
Reagovat
smazaný uživatel
škoda Belinda :(
ale na druhu stranu
Genie tiež minuly rok prehrala v Osake svoje prve finale
a kde je teraz :)
Reagovat
PetaM
Přeju si pro Belindu to samé! :) Škoda finále, ale jestli bude příští rok v Top 10 ... :D Tak tohle neúspěšné finále jí odpustím :D
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak :) :D o rok by som ju tam rad videl , spolu s Vikou :) namiesto Kerber :D a Na Li , ktora odtiaľ na konci sezony asi vypadne
Reagovat
PetaM
Jo, by bylo super :) Vika se tam snad vrátí, o to strach nemám :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslím, že Vika (ak bude zdrava) bude vyhravať GS a bude aj No.1 , je to velikanska hračka a hlavne nebojacna . Nebojí sa nikoho a ani Sereny (z čoho mam niekedy strach :D )
Reagovat
slacker
Boji se Petry :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ona sa jej nebojí, ale Petra je proste lepšia :) :)
Reagovat
PetaM
No, stále je tady Serena. Na Mášenu Vika jasně má. Se Serenou jsou to velké bitvy a většinou je vyhrává Serena ... Ale Vika mi moc chybí. Snad se vrátí ve velké formě.
Reagovat
EllNino
Gratulace Alis :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist