Robsonová angažovala nové trenéry a chystá se na další sezonu

24. 11. 2013, 09:18
Aktuality 91
Laura Robsonová má měsíc po rozchodu s Milesem Maclaganem nového trenéra. Po turnajích bude s devatenáctiletou Britkou cestovat jednatřicetiletý Jesse Witten, který bude zároveň plnit i roli sparing partnera. Na novou sezonu se Robsonová připravuje v akademii Nicka Savianiho, který bude jejím hlavním trenérským konzultantem.
Profily hráčů
Laura Robsonová

Britka Laura Robsonová, která se před měsícem rozešla s trenérem Milesem Maclaganem, angažovala na post kouče Jesse Wittena, jenž bude na turnajích plnit i roli sparing partnera. Dvacetiletá britská tenistka se na novou sezonu připravuje v akademii Nicka Savianiho, který bude jejím hlavním trenérským konzultantem a rádcem.

Odborníky krok mladé Britky překvapil. Jednatřicetiletý Witten se ještě letos objevil jako aktivní hráč na několika challengerech a nemá trenérské zkušenosti, Saviani má mimo práce ve své akademii zase současně smlouvu s Nováčkem sezony 2013 Kanaďankou Eugenií Bouchardovou,

Robsonová se před angažováním Wittena snažila domluvit s australským trenérem Markem Woodfordem. Tito dva však nenašli společnou řeč v oblasti financí, proto spolu dohodu neuzavřeli.

Robsonová přemýšlela i o přijmutí dalšího trenéra. Z tohoto plánu ale sešlo s tím, že do Australian Open se vyzkouší spolupráce s Wittenem a po prvním grandslamu sezony 2014 se trenérský tým buď zachová, nebo rozroste.

Nadějná britská tenistka neudělala rošádu jen na pozici tenisového trenéra. Změna přišla i v oblasti trenéra kondičního, když zahájila spolupráci s Markem Wellingtonem, dřívějším trenérem Marie Šarapovové či Viktorie Azarenkové.

Devatenáctiletá tenistka se v letošní sezoně dostala na 27. místo, když si zahrála osmifinále ve Wimbledonu. Druhá polovina sezony se jí ale tolik nevydařila a sezonu zakončila jako 45. hráčka žebříčku WTA. Robsonová věří, že změny, které ve svém týmu udělala, přispějou k lepším výsledkům. Prvním turnajem, který Britka v roce 2014 odehraje bude turnaj v Aucklandu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

91
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy has been named on the final short list for this years BBC Sports Personality of the Year.

After his historic year, which included him finally capturing the Wimbledon crown, Andy has been named alongside nine other nominees, who have all also enjoyed highly successful years.

The full list of nominees are:

Andy Murray ? Tennis
Ben Ainslie ? Sailing
Ian Bell ? Cricket
Hannah Cockroft ? Wheelchair athletics
Mo Farah ? Athletics
Chris Froome ? Cycling
Leigh Halfpenny ? Rugby Union
AP McCoy ? Horse Racing
Christine Ohuruogu ? Athletics
Justin Rose ? Golf

Letos to určitě vyjde, loni byl olympijský rok a navíc Wiggins vyhrál i Tour de France, Andy byl přesto třetí. Letos konkurence taková ani omylem není a navíc dobyl svatý grál, takže pro mě jasný vítěz.
Reagovat
Karl
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/186440/priprava-tenisoveho-talentu-tomice-nocni-klub-a-sexy-kocky-na-kline.html

... nikdy jsem ho neměl rád. :3
Reagovat
smazaný uživatel
*kisses*
Reagovat
tommr
vítězství Agy mě hodně potěšilo. Je to moje nejoblíbenější hráčka hned po Petře a Lucce ... :)
Pro ty kdo Agu znají jen z kurtu připojuju jednu fotku, která jí ukazuje v trochu jiným světle: https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1236203_618658571505541_1801462349_n.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo :-) A snad zitra jeste dostane cenu za "Shot of the year". To by se snad celej tenisovej svet musel zblaznit, kdyby ji za tu "otocku o 360" nedostala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vám blahopřeju, když už letos až tak úspěšná nebyla, tak vás aspoň, doufám, potěšila jinak :))
Reagovat
smazaný uživatel
Sice nevím, jak je to možný, ale co naplat :-)

Ten úder roku asi taky vyhraje, i když já mám radši pořádně připravený úder, ne nějaké máchnutí naslepo, co náhodou vyšlo, i když to vypadá mimořádně efektně.
Reagovat
smazaný uživatel
To ze se na kurtu tvari jako obcas Petra, neznamena ze v osobnim zivote neni mila a zabavna zenska :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, ten uder jak ty rikas "naslepo" pri kterem sice musela improvizovat ale rozhodne mela dobry odhad, co se tyce trajektorie micku. 95% hracek by se za nim ani neotocila a ty ostatni by ho pravdepodobne minuly. Tim nerikam, ze priitom nemela i stesti, ale rozhodne to nebyla nahoda...
Reagovat
smazaný uživatel
Co máš proti Petře? :-))

Upřímně řečeno si troufám tvrdit, že ani Aga by to v 95 % případů nedokázala trefit přesně tak, jak to nakonec trefila. Nicméně je pravda, že jako jedna z nejlépe technicky vybavených hráček na okruhu k tomu, že to takhle trefí, má nejlepší předpoklady.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme ze nic, ale obcas se taky na tom kurtu tvari jako Aga :-D

Samozrejme, ze nerikam ze by to Aga trefila takhle 8 z 10 pokusu, ale prave jsem miril na ty predpoklady, ktere jsi napsal za me ;-)
Reagovat
VlS
Aga má nejšikovnější ruku na okruhu a dobré nohy, kdyby nehrála tak zbaběle, tak by mohla aspirovat výš, ale 2014 tipuju že půjde trochu dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Co znamená, že Aga hraje zbaběle?
Reagovat
PetaM
No, to se uvidí podle formy ostatních holek. A taky podle toho, koho upinká. Každopádně, pokud bude hrát jako v Americe, tak si Top 5 bude držet určitě ... :)
Reagovat
VlS
Z jasný pozice nezahraje trochu riskantnější koncovej uder a zahraje alibisticky na pokračování hry a čeká, že se soupeřka vykazí. U chlapů bych řekl, že to nemá koule, u dívek tomu říkám zbabělej tenis. Jednu dobu, loni na jaře, už hrála jinak, ale pak se zase vrátila ke svýmu schématu.
Reagovat
smazaný uživatel
Letos hrála málo "svoji" hru, byla "při zdi", to ano, ale jinak já teda její hru za zbabělou nepovažuju, naopak ji řadím k nejtechničtějším hráčkám.. sice není žádná ranařka, ale má variabilnější hru než jiné.. není jen obranářka, za kterou ji většinou považují.
Reagovat
smazaný uživatel
Otom uz jsme se hodnekrat bavili. Z jasne pozice :-D I na netu existuji videa, ktere jasne potvrzuji nepravost tvych vyroku. Pro me jsi proste jenom jeji hater, nic vic a nic min :-)

Kazdopadne si myslim, ze minimalne TOP 6 si udrzi...
Reagovat
VlS
nejsem její hater, nepatří k mým oblíbeným, ale to nepatří ani moc jiných.

Lunej, vždyť říkám, že má nejšikovnější ruku na okruhu.
Reagovat
dadaft
Freedom - on má VlS v mnohém pravdu, dost je to vidět na takových těch docela běžných herních situacích, když třeba hráč(ka) "musí" jít na síť, třeba po nějakém kratším čopu soupeře, když to hraješ v běhu směrem dopředu a ven z kurtu, tak se to prostě snažíš umístit soupeři do růžku a jdeš na síť, protože kdybys to měl točit na druhou stranu a vracet se obloukem na základní čáru, tak to prostě nestihneš a na soupeře zívá otevřená půlka kurtu, stačí ji jenom trefit, klidně bez razance... - no a v takových situacích byla letos Aga tragická, na síti to prostě už musíš dodělat jedním úderem, a ne že když to soupeřka z toho růžku vrátí s kvalitou a razancí WTA, tak to jenom přehodí zpátky doprostřed kurtu - z toho tě dneska prohodí i No.300... - - - tyhle výměny letos Aga prohrávala naprosto pravidelně a já to těžce nesl.
(mimochodem stejný problém má i Polona Hercog).
........................ prostě taky bych řekl, že bývaly časy, kdy Aga hrála s větším zápalem.
Reagovat
smazaný uživatel
Takoveto nabehy na sit vim, ze Aga moc nezvlada a obcas mela hru na siti celkove spatnou. Ale VIS mysli situace od BL, ze neni schopna dat winner a hrat agresivne. Samozrejme vim, ze Aga je obcas az moc pasivni ale take vim, ze dokaze byt i hodne aktivni, kdyz chce. A i od BL dokaze zahrat moc hezke winnery hlavne svojema uderama po lajne...Proto s VISem nesouhlasim. Kdyby napsal, ze je moc pasivni, tak v mnoha ohledech bych snim i souhlasil. Pokud ale mi tvrdi, ze "Aga neni schopna zahrat winner i z nalitych pozic" (a ne jenom od BL), tak stim vazne nesouhlasim...

Jinak uz ma komplet :-) 3 roky po sobe hracka roku u fans a shot of the year 2013... :-)
Reagovat
Frick
http://imageshack.us/f/542/5t1f.jpg/

Fakt by měla něco nafotit :-)
Reagovat
tommr
hezká fotka. Lucka vypadá hodně fit ... :)
Reagovat
Roger_Federer
http://m.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/527541-navratilova-sexismus-je-i-v-tenisu-pro-federera-je-snazsi-byt-milovan-nez-pro-serenu.html#hp-sez

Tak už si dokal rozšiřit svoje myšlenky i k takove celebrite..MN.:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, hlavně ty některé inteligentní komentáře k tomu článku jsou úžasný...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem nepříjemně překvapen, že takový názor vyslovila právě Navrátilová, o které jsem vždy měl vysoké mínění. Bohužel musím souhlasit s většinou názorů v diskusi pod článkem ...
Reagovat
smazaný uživatel
To nevíš, že slušný člověk do diskuzí na serverech, jako jsou Novinky.cz nebo Sport.cz, neleze? Vždyť je to stoka..
Reagovat
PetaM
Takový Idnes.cz už k tomu taky nemá bohužel daleko. Některé komentáře tam jsou jako přes kopírák ze sport.cz :D
Reagovat
smazaný uživatel
mám tam pár kamarádů, takže všichni nejsou dementi. Nicméně tady ta debata na toto téma taky byla a některé názory se moc od těch na sportu.cz nelišily, což je smutné. V něčem má Martina pravdu, ale protože to beru samozřejmě z pozice ženy, nemá cenu o tom znovu mluvit, protože názory chlapů by mě tu utloukly. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ženy to v tomto ohledu mají těžší, Martina není úplně mimo. Nicméně srovnávat ženský a mužský sport všeobecně nejde. V tomto případě by měla víc přemýšlet o tzv mužském a ženském principu. Každé pohlaví má na tomto světě jinou úlohu (čistě přírodní, přirozená logika - žena není muž, samička není sameček). Sport jakožto soupeření jednoho s druhým je přirozenou výsadou mužského pohlaví. Mají k tomu předpoklady dané "od Boha". Ženský sport nikdy nemůže dosahovat takových kvalit jako mužský. Bylo by to proti přírodě.
Samozřejmě pak sou tu faktory kvality public reletions, faktory "mít ksicht, který se líbí masám", což může vést ke zvýšenémů zájmu firem, které chtějí být se sportovkyní spojené - reklama. Ta může vést k extrémnímu nárustu popularity. Celkem dobrým příkladem je Sharapova. Zdaleka ne tak úspěšná jako Serena, přesto podobně oblíbená jako Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by si Dominik viac čítal, zistil by si, že to nie je žiadny subjektívny názor fanúšika TP, je to viac menej fakt, svetonázor, ktorý je pre milióny zväčša rýchlokvasených Rogerových fanúškov, ktorý za krátky čas uverili jeho dokonalosti proste neprijateľný.

Serena aj Roger hrajú tenis dlhodobo a obaja ho hrali v rozličných érach a v rozličných konkurenciách. Pri Serene je ten rozdiel snáď ešte vypuklejší, v čase Venus, Davenport, Capriaty, Henin, Clijsters mala určite väčšie starosti než v čase Azarenky, Sharapovej, Radwanskej, Li Na a podobne. To je proste fakt a rozdiel v počte titulov je priamo úmerný rozdielu v konkurencii...To isté platí aj pri Federerovi, jednoduché ako facka.
Reagovat
smazaný uživatel
PetaM: no jo, to máš bohužel pravdu..

Lunej: nechtěl jsem se tvých kamarádů tam odtud nijak dotknout, ale tamní diskuze mají dlouhodobě tristní úroveň..

Blbec: Martina ale neporovnává muže a ženy ve smyslu sportovního výkonu. Ona jenom (zcela správně) poukazuje na to, že když byl suverénní Federer, všichni ho poplácávali po ramenou, jakej je to borec, zatímco když je suverénní Serena, tak je to protože má slabou konkurenci..
Reagovat
smazaný uživatel
V pohodě, o to nejde, mě jsi se nedotknul, mě spíš štvou některé chlapské názory, které ženský tenis dost shazují a pokud ženy nehrajou 5 setů, vlastně si stejné peníze nezaslouží, protože je to vlastně o ničem, kdežto mužský tenis skýtá jen to nejlepší - což je blbost. O srovnání konkurence nemluvě.
Reagovat
smazaný uživatel
Ač jsem sám chlap, tak mě podobné "chlapské názory" štvou taky.
Reagovat
smazaný uživatel
ano já vím, co se tam píše. Ale v tomhle ohledu s Martinou příliš nesouhlasím. Jakoby viděla něco, co vidět chce. Federerovi se také často předhazuje, že hrál ve slabší éře (dokonce bych řekl, že víc jako Sereně). Proto sem napsal ten příspěvek. Pes je dle mého zakopaný jinde, to je vše.
Reagovat
smazaný uživatel
ještě dodatek: píšeš " Martina ale neporovnává muže a ženy ve smyslu sportovního výkonu" - to je pravda, ale měla by :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to slyším prvně, že by se mu něco takového předhazovalo. A že víc než Sereně, to už vůbec..
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu dodatku: vždyť sám píšeš, že muže a ženy nelze takhle srovnávat. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Čo sa odmien týka, je to začarovaný kruh. Osobne som toho názoru, že ženy by zniesli menšie odmeny ako muži. Ale uznávam, že ženské argumenty sú pádne a na pomyselnom božskom súde morálky a etiky by mali na svojej strane presvedčivejšie záležitosti a pravdepodobne by vyhrali :)..Ako muž by som asi nenamietal dĺžkou zápasov, lebo uznávam, že fyzický fond muža má širšie možnosti a prečo by žena, ktorá na kurte nechá tiež 100% mala byť finančne diskriminovaná. (Tu potom môžeme riešiť aj pravidlá, aby sa dĺžka zápasov viac vyrovnala, lebo hrať 5 setov pre ženy je objektívne veľa, no tri sú zas moc málo, hlavne keď sú väčšinou dva. Tu je kameň úrazu..Museli by sa drasticky zmeniť pravidlá, napríklad set pre ženy na 5 gemov a podobne a to je utopia, ktorú kvôli zrovnoprávneniu nikdy nespravia, no mohli by, celkový súčet hier 5setového zápasu by bol podobný klasickému štvorzápasovému a to by nežnejšie pohlavie mohlo dať..Navyše by sa GS pre ženy konečne odlíšil od bežných turnajov, pre fanúšika WTA musí byť GS len dalším turnajom a to musí byť strašné..)

Skôr by som upriamil pozornosť na to, že možno ženy dostávajú menšie peniaze preto, že ich tenis nedokáže do hľadiska prilákať také množstvo fanúšikov. A to je celkom relevantný fakt, proti ktorému nemôžu namietať. Jedine, že by bol ten počet fakt totožný, nemám to overené, len tipujem..

To, že je ženský okruh menej vyrovnaný a sú v ňom väčšie rozdiely, to je tiež fakt ale kvôli tomu mužom väčšie prachy dať nemôžu, lebo znova by to bola diskriminácia..Každopádne zaujímavá téma..:)
Reagovat
smazaný uživatel
ok, tak upravuji původní příspěvek na "mužský a ženský tenis nesnese srovnání", aby to bylo lépe k pochopení ;-)

jinak kvalitu mužského tenisu vnímám jako vyšší (přirozeně), ale paradoxně raději koukám na ženský.
Reagovat
smazaný uživatel
Forehand: To je marný, pokud muži a ženy nebudou hrát stejně setů na stejný počet vítězných gamů, vždycky lidi budou prskat, že je to nefér.. A můžu tě ubezpečit, že pro mě jako pro fanouška WTA rozhodně není GS totéž, co ostatní turnaje. GS je GS, nezáleží na počtu setů.

Blbec: Máš pravdu, mužský a ženský tenis nesnese srovnání. A přitom tak trochu paradoxně je tenis jeden z mála sportů, kde se za určitých podmínek mohou v soutěžním zápase potkat muži i ženy na jednom kurtu. :)
Souhlasím s tím, že kvalita mužského tenisu je vyšší. Ale mám tak trochu pocit, že je tak vysoká, až je sterilní, a proto mě baví víc ženské.
Reagovat
spaniel
Martin Navratil byl fenomenální tenista, ale v hlave ma asi to, co tenisovy micek. Kazdy rok vyleze s něčím a vzdy je to pěkná blbost. Mozna by si ty feministicke mindráky mela řešit jinak.
Reagovat
VlS
počet diváků v hledišti je téměř irelevantní, tam se finance netvoří. Martina nemluví o penězích, ale oblibě. Mluví o ní z feministického předpojatého hlediska a tudíž hloupě. Obliba fandů se získává a každá figura v show má takovou, jakou má, s tím se na genderové bázi nedá dělat nic. Také v tom hraje roli sport. Asi si dost lidí vybaví jméno nějaké gymnstky, na gymnastu si vzpomene jen málo lidí.
Reagovat
Roger_Federer
Navrátilovou moc neberu, její vyjádření byvají často zvlášní ,až feministické..Federera podle mě moc nemusí a ráda se k němu vyjadřuje, už loni se mu musela veřejně omlouvala za ten její odhad..

Z jejím a tvým nazorem prostě nesouhlasím.Konkurence je a byla vždy.Je to o tom, že Serena je aktualně herně i psychicky na takové urovni, že dnešní hráčky na její level dlouhodobě prostě nemají, stejné to bylo z Federerem v tech letech o kterých ty neustale mluvíš.. Ti hráči nebyly špatní a slabý, jak je neustále dehonestuješ, prostě Federer byl v té době o 2 kroky ve předu..Něž se na jeho uroven dostali jiní

Pokud by sis teoreticky představil situaci, že by Federer nikdy nehrál, mel bys tady jakou eru, pořád slabou?
Hráči jako, Nalbandian, Roddick, Hewitt atd by si rozdělily tituli, dle formy a situace, povrchu a mluvilo by se o vyrovnanosti špičky..Dovolím si říct, že nebyt Federer vyjímečnosti, měl by Andy Roddick 3-4 tituly..
Reagovat
tito
O tom, že Roger je vyjímečný hráč své éry nikdo nediskutuje. Jeho těžko otřesitelné rekordy jej řadí na první místo tenisové historie. Všechny debaty na toto téma jsou o tom, jestli star tenisové historie má mezi svými vrstevníky! konkurenci další legendy. Souputníka celou aktivní karierou. Ne že se s někým míjí. Tady z toho pohledu má Rafa či Nole, potažmo Andy smůlu. Tři kohouti na jednom dvorku jsou více než jeden. Jednoduché.
Reagovat
Roger_Federer
Ale jiste že, 3 nebo 4 kohouti jsou vice než 1..Ovšem ted se snažiš vysvdtli mi co?
Diskuze ktera zde pravidelne byva vedena Forehendem je: cituji myšlenku.. Hrač Federer v letech 2003-2007 nemel žadnou konkurenci, proto lehce pozbiral tech 16 titulu a kraloval žebřičku.. Bud soudny.
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme sa nikdy nezhodneme, mozeme diskutovat o miere zvysenej konkurencie, ale pre mna je prekvapivé, ze neuznas aj prostý fakt, ze v sucasnosti je konkurencia v muzskom tenise vyssia, nez bola v rokoch 02-07..

Pises, ze konkurencia je a vzdy bola, no je predsa prirodzené, ze spicky rozdielnych generácií nedosahujú vzdy rovnakú kvalitu..Nejdem to znova rozoberat do hĺbky, tito vela naznacil a suhlasím s ním..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, ako som uz viackrát písal..Roger nemal slabú konkurenciu, mal ju priemernú, zhruba rovnakú akú mal napríklad 30ročný Agassi, ktorý taktiež v tomto veku začal vyhrávať viac GS, než za mlada..Ono to trvalo už od roku 2001-2002, vzdy iný finalista GS, nikto sa nedokázal vyčleniť z davu, až Federer, ktorý bol fenomén a z toho obdobia prirodzene vyťažil..

Konkurenciu vyťahujem, len pri porovnaní Rogera s Rafom, lebo druhý menovaný má prirodzene ťažšie podmienky na dosahovanie rekordov a v kontexte ich vzájomného porovnania je odlišná konkurencia naprosto relevantným argumentom..
Reagovat
tito
To co se snažím vysvětlit, je snad nad slunce jasné. Když to ale řeknu jinak a pro tebe sdělněji, tak se domnívám, že kdyby Rafa neměl konkurenci Noleho, tak už je dneska co se týče GS s Rogerem srovnáno a měl by před sebou další roky jen na navyšování mety. Novak v opačném případě by byl také úplně jinde. Snažím se vysvětlit, že Nole(Murray) je pro Rafu úplně jiná kategorie než Hewitt či Roddick pro Rogera. Kdyby neměl Nole Rafu či Rafa Noleho, klidně si vsadím na možnost kalendářního grandslamu v příštím roce. Nevím, co je na tom nepochopitelného a proč to musím tak polopaticky vysvětlovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Hosi vy me vazne dostavate :-D Snad nebyl jeden jediny tyden, kdy by se toto tema neresilo. Ja vam dam take jeden argument na zamysleni...Kdyby se povrchy nespomalovaly, tak by Fedex mohl mit jeste vice GS a Rafa a Nole naopak mene :-) Ale to jsou ty vase "kdyby", ktere se neda prokazat. Je to holt zacarovany kruh...
Reagovat
smazaný uživatel
Holt, uhorková sezóna..Je to téma, ktorá zaručene rozvíri pokojné vody TP počas tenisového odpočinku..Každopádne, čo sa spomalovania povrchov týka, mozes uviesť nejaké konkrétne čísla, do akej miery sa aký povrch spomalil?..Lebo wimbledonská tráva sa napríklad spomalila okolo roku 2003, teda v čase kedy na nej začal dominovať Roger..Čiže toto sú dosť krehké argumenty..Ustup Federera z pozícií bolo a je hlavne zapríčinené dospievaním a plným vyvinutím Rafu s Djokovicom a naopak Rogerovým prirodzeným stárnutím..Nadal ani Djokovic s rýchlymi povrchmi nemajú problém, ak by mali nikdy by nevyhrali Dubaje, Cincinnati, Šanghaje a samozrejme Wimbledony..
Reagovat
Roger_Federer
Kdyby Federer nemel od roku 2005 za konkurenci Nadala, mel by dnes o minimalne 6 Gs vice(z toho 4x vyhranou Pařiž )2x čisty granslem..Zamerne uvadiš fakta konkurence Nadal-Djokovič v 2011 a 2013, ale konkurenci Nadal-Federer datujici se od roku 2005 učelove zlehčujete.. Každopadne ano Nadal a Djokovič jsou sobe težkou konkurenci..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal bol Rogerovi konkurenciou iba na antuke, kde bol fenoménom od začiatku, teda ešte v čase tínedžera. Na ostatných povrchoch platí to, čo napísal tito..
Reagovat
Roger_Federer
Takze, kdo byl teda Nadalovou konkurenci na antuce2005-2011?Pri tve logice,nikdo a vlastne diky tomu ma tech 8 tit z Rg, tudiz na antuce zadna konkurance nebyla, je to furt dokola a neuznas fakt
Reagovat
smazaný uživatel
No predsa Federer, ktorý sa opakovane dokázal dostať do finále a tým potvrdzoval svoju kvalitu aj na tomto povrchu..Od roku 2011 Djokovic, pre ktorého platí to isté..

Roger mal na harde vždy iných súperov(Gonzo, Baghdatis, Roddick, tinedžer Nole, 35Agassi a pod.)..To je presne to o com pisem, nikto sa nedokázal vyclenit z davu, vtedajsia spicka (mimo Rogera) bola opakovanr schopná vypadnúť aj v 3. kole s hráčom mimo TOP 10..
Reagovat
Mayo
ona vyzerá na 29 rokú
Reagovat
nouma
Laura má potenciál to dotáhnout vysoko, nezapomenu na Londýn 2012 kde v mixu Andyho ¨Květáka¨ přímo komandovala :D Sice sezona 2013 byla taková chladná ale snad 2014 vezme pořádně za pačesy a zapřáhne hned na začátku :D ať jsou nějaké výsledky a tituly :D
Reagovat
gedzitka
OT rozhovor s Andreou
http://sport.idnes.cz/andrea-hlavackova-tenis-rozhovor-rozchod-hradecka-safarova-pq1-/tenis.aspx?c=A131124_231238_tenis_ten
Reagovat
nouma
Tož Andrejka bude mít příští rok hodně těžkej, už po sezoně 2012 si dělala cíle na 2013 a dosáhla jich? Nikoli propadla se v singlu ještě více. Ano čtyřhra ji bude tak nějak držet nad vodou, doufám že najde čas i na MIX na grandslamech. Ale teb singl nevím nevím no budu jí fandit stejně jako mnohým svým oblíbencům. Škoda že Klárka nenafotí pár foteček s ní bych si i kalenář koupil :D :D
Reagovat
tommr
v singlu Andree moc velký šance nedávám. Myslím si, že se už bude až do konce kariéry v nejlepším případě pohybovat na hraně první stovky ...
V deblu by ale mohla bejt s Luckou Šafářovou přinejmenším stejně dobrá jako byla s Luckou Hradeckou. To ale bude především záležet na tom jak vážně toho debla bude brát Lucka Šafářová. Je zajímavý, že aspon co já vím vyjádření Lucky Šafářový na tohle téma ještě nikde nezaznělo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro fanoušky WTA, nevím, jestli sem náhodou už ten odkaz někdo nepřidal, tady je 4. díl WTA - best points of the year.
Obzvlášt výměna v čase 15:49 stojí za to..:D Ne, všechny jsou parádní a hlavně obdivuju autora, že si dal práci a udělal všechny ty 4 díly :)
http://www.youtube.com/watch?v=2QMgb9sj6Mc
Reagovat
dadaft
paráda. ))
a spousta hráček v téhle hitparádě - připomněl jsem si několik skutečně dobrých mačů...

šak to říkám furt, že na tom současný ženský tenis není špatně - Serena by vyčnívala v každé době.

začínám střihat metr do startu nové sezóny. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy se už prosímtě začne hrát? Děkuju :))
Reagovat
smazaný uživatel
Hopman cup začíná 28.12.2013
Tady je rozpis zápasů : http://hopmancup.com/schedules-draws/order-of-play (časový posun - 7 hodin)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsi hodná, děkuju, znáš mě, já než si něco najdu :)))) Až tak pozdě? To je hrozný...
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to docela i utíká.. :-) A navíc včera začal světový pohár v biatlonu a hned česká štafeta mixu vyhrála.. :-)
Reagovat
dadaft
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/Archive/AboutTheTour/TourCalendar_2014.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju :)

Taky vám blbne TP? Odešlu odpověď a nemám ji tam, tak nevím, kde je chyba... :)
Reagovat
tommr
pro nás je to pozdě, pro hráčky zase moc brzo. Doufám, že Petra si v tý krátký pauze stihne aspon trochu vylepšit fyzičku a trochu potrénovat servis ... :)
Reagovat
PetaM
Tak Petra měla myslím jen týden volna (možná dva dobře :D ) a ten strávila s rodiči a kamarádkou v zahraničí. Pak jela za Radkem do Londýna. Pak na Necker Cup a teď se již intenzivně připravuje s Radkem na Floridě :D Moc volna si teda neužila :D I když pro mě by teda už jen samotné trénování na Floridě byly prázdniny jak čert :D Asi to s GS myslí vážně holka jedna :D :D
Reagovat
tommr
pro mě by byla Florida taky ideální destinace, ale Petra to možná s tím jejím astmatem vidí trochu jinak ... :)
Jinak na ten intenzivní trénink Petře nezbyde víc než měsíc a to není zase tak moc. Něco se ale stihnout dá i v tak krátkým období. Hlavně aby to ale přežila ve zdraví a zase se nějak nezranila nebo neonemocněla a na AO byla fit. Z letoška tam bude obhajovat pouhejch 100 bodů a bude tak mít velkou šanci na další posun v žebříčku - přinejmenším by se mohla dostat před Li Na .... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jako fanoušek prostě strádám, takže pauza je dlouhá až moc :)))) Péťu nebudu hodnotit předem, těším se na ni a jestli zase hodlá předvádět to, co letos, tak opět změním název klubu :)))
Reagovat
tommr
tak to abys už začala vymejšlet ten novej název. Nebo ho už máš připravenej? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš v ruce křišťálovou kouli? :))Znáš mě, já to vidím, teda vlastně nevidím ZATÍM tragicky, takže mám ještě dost času :)) A vidíš sám, že se Petře celý rok fandit vyplatilo, přežila jsem to a nakonec mi udělala radost. :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Turnaj ITF v egyptském Sharm El Sheikh vyhrála Victoria Kan, tzn. že Katka Siniaková prohrála ve čtvrtfinále s pozdější vítězkou...

Jinak Katka spolu s Annou Morginou včera hrály finále debla a bohužel prohrály proti zkušené dvojici Bacsinszky/Barrois 7:6, 0:6 a 4:10. Tady Katka dala na svůj FB společnou fotku finalistek s trofejemi a zároveň potvrdila, že tohle byl její poslední turnaj v letošní sezoně... Katko, hezky si odpočiň a už se na tebe moc těším příští rok! :)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=687066887991582&set=a.497251350306471.118455.496895680342038&type=1&theater
Reagovat
skott
když už si tady zmínil tenhle turnaj, tak prostředí sice krásné, jelikož je to oblíbené letovisko, ale když jsem se poslední dva dny díval na streamy, tak mi to připadalo skoro za trest. Vzhledem k tomu, že se tam hraje vlastně každý týden (např. tebou zmiňovaná Anna Morgina hraje po celý rok jen v Sharm El Sheikhu), bych čekal trošku víc od organizace. Zápasy neustále rušené, včera mezi Kan/Bacsinszky nejprve kolem kurtu jezdil nakladač, poté někdo poblíž zuřivě brousil flexou. Když mu asi konečně řekli, že by toho měl nechat, tak zas začal ve druhém setu místní duchovní svolávat deset minut muslimy k modlitbě. K tomu velmi líní podavači míčků, takže limit na servis samozřejmě zbytečný (ale ok na ještě menších itf nemusí být vůbec). Zkrátka udržet koncentraci muselo být pro holky velice obtížné v takových podmínkách, nezáviděl jsem jim to. A takové drobnosti jakože kartáč na zametání kurtu je jednodušší tahat zasebou než tlačit, se ke kdysi dávno špičce civilizace také ještě nedosatli. Skutečně zvláštní turnaj..
Reagovat
tommr
na jednu stranu je to malá útěcha, že neprohrála se špatnou hráčkou, ale na druhou stranu škoda tý promarněný šance na další titul, kterej byl na dosah ...
I tak si ale Katka v Egyptě nahrála další body a podle nejnovějšího žebříčku je už na 171.místě s 369 body (a to odehrála mezi ženami pouze 15 turnajů). Na začátku roku přitom byla až na 1068.místě s pouhými 6 body. Pokud udrží nasazený tempo tak by příští sezónu měla zakončit v první stovce ... :)
Reagovat
ptpc
Na začiatku roka som si tipol, že bude v prvej stovke do konca tohto roka. Keby sa "nezabrzdila" cez leto, tak by tam podľa mna aj bola. Ale aj miesto č. 171 nie je na zahodenie, zvlášť preto lebo som videl jej hru. A ako menšia časť hráčok dokáže vo výmene zatlačiť súperku a zakončiť ju víťazným úderom. Čo je veľký prísľub do budúcnosti.
Reagovat
tommr
jj trochu jí přibrzdily ty juniorský turnaje - kdyby místo nich hrála na turnajích dospělejch tak už by byla určitě o něco výš. I tak je ale její vzestup obdivuhodnej a zatím srovnatelnej se vzestupem Petry Kvitový. Ta byla jako sedmnáctiletá na 157.místě v žebříčku a o rok později se už dokázala vyšvihnout do první stovky na 44.místo. Tak doufám, že něco podobnýho se povede i Katce ... :)
Reagovat
ptpc
Dúfam v presne to isté...
Reagovat
skott
mimochodem velmi aktuální fotka, kdy Lauře bylo 14 let:-)
Reagovat
skott
Rád bych se mýlil, ale podle mě to není dobré řešení. Jestli něco Laura ve svém věku potřebuje, tak kouče který se bude naplno věnovat pouze jí (včetně cestování) a ne starat se o svojí akademii + na hlavní úvazek Bouchard. Takové polovičaté řešení si můžou dovolit zkušenější tenistky. ¨Dělení se¨ o trenéry zažila letos Laura po Krajanovi a pak rad Groenvelda nemohla využít v zápasech s dalšíma holkama od Adiadsu. O to víc mě překvapuje, že chce jít do něčeho podobného znova.
Ani angažování Wittena mi nepřijde šťastné, když nemá žádné zkušenosti nejen s ženským tenisem, ale s trénováním vůbec. Těžko si představit jak bude zrovna on dohlížet na plnění plánu od Saviana. Jediné pozitivum je tedy Wellington a to se mi zdá na ambiciozní hráčku jakou je Laura málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Do puntíku souhlas. Witten je jako špatný vtip, jednou se ukázal na grandslamu, kde i s pupkem vyhrál set s Nolem, jinak nic a to má být trenér :-(
Reagovat
skott
no, pro Lauru bych si zkrátka představoval to nejlepší, co je k mání. Však i pro potenciální trenéry by měla být terno se svým talentem. Mark Woodforde by se mi líbil určitě víc, levák, Australan...škoda jestli to skončilo na penězích.
Reagovat
skott
jinak dík jak si tady zmiňoval Perks of Being a Wallflower, šlo to okamžitě do mých oblíbených ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rádo se stalo :-))

Já díky za tehdejší upozornění na Lauru, od té doby už ji taky sleduju a nejsem z tohohle příliš nadšený.
Reagovat
skott
na Lauru bys přišel taky, jen by to bylo asi loni v srpnu:)
Reagovat
smazaný uživatel
No to dřív sám, prvně mě herně okouzlila proti Jankovič ve Wimbledonu 2010 tuším, Hopman Cup toho roku, kde hráal skvěle jsem bohužel neviděl. Tam Andy nehorázně podělal finále, když prohrál s Robredem.
Reagovat
skott
jj, tehdy jsem měl hrozný vztek, jak to Andy zazdil po Laury nečekané výhře. Nechápu dodnes.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen to s "dvacetiletou" nesedí, Lauře bude 20 až v Melbourne.
Reagovat
smazaný uživatel
doufám, že ti změny pomůžou, jsem zvědavá jak se ti bude dařit v příštím roce. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist