Rochus šokoval, vyřadil Djokoviče

27. 3. 2010, 12:37
Aktuality 24
Téměř měsíc byl k neporažení druhý hráč světa Novak Djokovič, v noci na dnešek si ale připsal druhou prohru v řadě. Srbský tenista vypadl v Miami nečekaně už ve svém úvodním zápase. O velké překvapení se postaral nenasazený Belgičan Olivier Rochus, který Djokoviče porazil 6-2 6-7 6-4.
Novak Djokovič

Když Novak Djokovič vypadl v osmifinále turnaje v Indian Wells, stěžoval si na únavu a těšil se na volno, které využije k přípravě na další z podniků Masters v Miami. Ani několik dnů volna navíc mu ale nepomohlo. V utkání s Olivierem Rochusem stále nebyl ve své kůži, zaznamenal 62 nevynucených chyb a po téměř třech hodinách se s turnajem rozloučil porážkou 6-2 6-7 6-4.

Rochus zahájil zápas čtyřmi vyhranými gamy v řadě a favorizovaný Djokovič už nedokázal její nepříznivý vývoj otočit. Blízko jednomu z největších vítězství ve své kariéře byl Belgičan už v tie-breaku druhého setu, kdy ho od postupu dělily jen dva míče. Druhý hráč žebříčku ATP ještě dokázal zabránit katastrofě, ale ve třetím setu znovu rychle přišel podání a ačkoli ještě dokázal dvakrát srovnat krok, třetí Rochusův brejk ho definitivně poslal domů.

"Měl motivaci porazit lépe postaveného hráče, neměl co ztratit," řekl po utkání Djokovič na adresu soupeře, který si připsal největší úspěch od roku 2002, kdy ve Wimbledonu zdolal tehdejší světovou dvojku Marata Safina. "Hraje rychle a dokáže pokrýt celý kurt. Dnes hrál opravdu dobře, takže mu chci pogratulovat, rozhodně si to zaslouží," dodal Srb, kterého cestou z kurtu provázely posměšky publika.

Mnohem lépe si na Floridě vedl ve svém prvním zápase čtvrtý nasazený Rafael Nadal. Španělovi se jako první postavil do cesty domácí Taylor Dent, kterého někdejší světová jednička porazila bez větších problémů 6-3 6-3.

"Hrát proti Dentovi je vždycky obtížné, protože vás nenechá dostat se do rytmu. V mnoha ohledech to proto pro mě byl dobrý začátek," pochvaloval si po vítězství Nadal.

I vítěz z Indian Wells Ivan Ljubičič měl svůj první zápas dobře rozehraný. V úvodním setu souboje s Němcem Benjaminem Beckerem dokázal odvrátit všech osm brejkbolů, zatímco sám svou jedinou příležitost k prolomení servisu využil a sadu vyhrál 6-4. Ve druhém setu se navíc ujal vedení 1-0, kvůli problémům se zády se ale rozhodl z utkání odstoupit.

 

Výsledky - Miami - muži (tvrdý povrch, dotace 3.645.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
O. Rochus (Balg.) - Djokovič (2-Srb.) 6:2, 6:7 (7:9), 6:4, Nadal (4-Šp.) - Dent (USA) 6:4, 6:3, Roddick (6-USA) - Andrejev (Rus.) 6:4, 6:4, Tsonga (8-Fr.) - Garcia-Lopez (Šp.) 6:4 6:3, Becker (Něm.) - Ljubičič (11-Chorv.) 4:6, 0:1 skreč, Ferrero (12-Šp.) - Köllerer (Rak.) 4:0, skreč, Ferrer (15-Šp.) - Llodra (Fr.) 6:2, 6:4, Isner (17-USA) - Russell (USA) 7:6 (7:5), 2:6, 7:6 (7:5), Robredo (18-Šp.) - Marčenko (Ukr.) 6:3, 4:6, 6:4, Chardy (Fr.) - Querrey (21-USA) 4:6, 6:4, 6:2, Karlovič (24-Chorv.) - Gimeno-Traver (Šp.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3, Bellucci (27-Braz.) - Blake (USA) 3:6, 6:1, 6:2, Kohlschreiber (28-Něm.) - Mayer (Něm.) 6:6 skreč, Nalbandian (Arg.) - Troicki (30-Srb.) 6:3, 4:6, 6:4, Stachovskij (Ukr.) - Benneteau (32-Fr.) 6:3, 7:6 (7:5), Almagro (Šp.) - Schwank (Arg.) 6:4, 7:5.

Komentáře

24
Přidat komentář
Vojtiik
tak to je dobre :D, Murray je hotovy s tragickym Fishem, Djoker s jeste slabsim Rochusem... Lapentti jeste dneska zbije Federera a svet se zblaznil :D
Reagovat
a.magerova
No no nedělej závěry před utkáním !!! Myslím tím ještě neodehraným :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Neprohraje, to by nám Rožírek neudělal.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůže prohrát, dělá rekord, přece nebude riskovat, že všechno obhájí! :D (I když upřímně řečeno, nevim, koho teď bude vlastně mít na turnajích za soupeře ;)))... mimo zdravýho Rafy, ARoda a snad v budoucnu Dela a Kolju až se uzdraví)
Reagovat
Vojtiik
tak je jasne komu fandim ze jo, jenom rikam ze by to byla velka blaznovina aby 3 nejvyse nasazeni vypadli v prvnim zapase :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Fish vede 6-4 nad Murraym, ale pravděpodobně ho stejně neporazí. I když dnes Murray nehraje dobře, z Fishe je pořád cejtit, že si dostatečně nevěří...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak jestli Murray bude dávat tolik deblů a prohrávat si servisy, tak si asi věřit i začne :D !
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné sledovat někde na netu? Na atdhe.net není žádný tenis :(
Reagovat
smazaný uživatel
Murray je venku s naprosto neškodným tenistou, ovšem hrál tak otřesně, že by asi prohrál s každým.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.bet365.com/extra/extra.aspx?ContentPath=LiveStreaming%2cStreaming

zde, zaregistruj se, je to udarma a je tam celé ATP mimo GS v dobrý kvalitě a neseká se to!
Reagovat
smazaný uživatel
Pozeral som druhy set a to je neskutocne co Murray zase spravil:D To ze vypadol so Soderlingom sa da pochopit hral sice hrozne ale Robin je predsa len top hrac ale ako Fish v druhom sete ked isla lopticka do vymeny tak na 90% som uz vedel ze to streli do sietky alebo do autu. Fish hral dost slabo- pripadal mi vo vymene ako Karlovic. Murray keby hral dneska s top tenistom dostane kanara. Murray 1000 bodov obhajoval Djokovic 600. Toto je neuveritelne aby vitaz a finalista vypadli v prvom kole co hraju. Toto je totalna hanba.
Reagovat
smazaný uživatel
..zdarma
Reagovat
smazaný uživatel
Díky moc pane, běží to skvěle!
Reagovat
smazaný uživatel
je to jednoduše obrovský zklamání... on sám by si v hlavně měl ted ujasnit, co udělal špatně, proč se tak děje a další věci... chce být světovou jedničkou, ale musí ještě na hodně věcech pracovat, tzn. že určitě nesmí vypadnout hned v druhém kole s Rochusem, i když Rochus vedl sérii snad 2-1 na zápasy, tak prostě to je hráč, kterého musí smést z kurtu... ten počet nevynucených chyb je až hrozivý... uvidíme, třeba se doma v Bělehradě vzpamatuje a pak "doma" v Monte Carlu ukáže, že to prostě byl jen chvilkový výpadek.... snad se povede lépe, protože tu sezonu měl vcelku dobře rozjetou...
Reagovat
a.magerova
Na antuce v Monte Carlu i Římě obhajuje finále!!!
Vidím to dost černě :-((
Reagovat
a.magerova
oprava: 575 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Novaka Djokoviče? Je to vůbec možný? Takže vlastně Rochusovi celkem sečteno a podtrženo během zápasu věnoval 15 gamů zadarmo :-O, to je u třísetovýho zápasu docela výkon...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně paralela s loňskem, kdy se mu taky nedařilo a v DC proti Ferrerovi udělal 60 nevynucených chyb za 3 sety. Bohužel, pokud nezačne makat, na antuce to nebude o moc lepší.
Reagovat
Kox
Já mu věřim...ale jestli se nevschopí v Monte carlu tak už moc nadějí nevidim...Tohle se mu dá prominout, musí zabrat na antuce v Carlu...
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád má v plánu hrát v tom srbském seriálu? No tak hlavně aby se ti tam dařilo, Djoko:/ Já jsem nad ním už zlomil hůl, těch věcí je moc (chování poslední dobou, tenis na kurtě a asi i tenis mimo kurt (resp. čas věnovaný tenisu)... chjo.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale tohle se prominout prostě nedá. Neměl žádné zdravotní problémy, takže měl Rochuse prostě porazit. Ať hrál Rochus jakkoliv dobře, není to hráč, se kterým by měl Djokovič prohrávat. Je to prostě lemra, místo, aby trénoval po IW, tak si jel s tou svoji Jelenkou užívat do Los Angeles, tak má teď další příležitost. Jestli ho to nebaví, ať skončí, protože sledovat ho naprosto znuděného nezaujatého, jak se plouží po kurtu bez náboje, bez šťávy, je opravdu děs. Aspoň, že Nando mě dneska potěšil, hrál výborně.
Reagovat
smazaný uživatel
Najhorsie na tom je ze prave kukam ranking a aj ked strati strasne vela bodov ved obhajoval finale tak stale ma dost velky naskok pred dvojkou Murray-Nadal. Pricom Murray viac mat nebude lebo obhajuje vitazstvo a Nadal ked si aj pripise dake body tak nie vela obhajuje QF tipujem ze SF max. da. Cize Djokovic nie je tlaceny nikym je pohodlne svetovou dvojkou a moze si ist uzit a potom so svojim pocetnym tymom rozmyslat strategiu nad antukovou sezonou:D
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře mu tak kašpárkovi:)Takhle světova dvojka nehraje, nevim co zpusobilo jeho trapeni, jeho početny team mě vždy pobavi,ale vysledek se nedostavi..
Dřive jsem ho měl rad, posledni rok mi nepřijde ničim vyjmečny, až na lonske antukove bitvy s Nadalem. Ta změna oblečeni... a posledni dobou herni projev... Murray a Delpo jsou podle mě srovnatelne kvality a pokud Novak ještě chce řict nějake vyznamne slovo, měl by se co nejdřive vzpamatovat, jinak poklesne. Snad antuka ho probudi..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tu tak jeho forma graduje... Vypadne v prvom kole uz s Rochusom. No dufam ze aspon antukova sezona mu vyjde lebo toto bola tragedia.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist