Roddick a Del Potro v LA nezaváhali, Moya dohrál

8. 8. 2008, 07:32
Aktuality 0
ATP LOS ANGELES - Nejvýše nasazený tenista Andy Roddick zvládl svůj úvodní zápas na turnaji v Los Angeles, když nezaváhal s Dušanem Vemičem. Postoupil i třetí nasazený Del Potro, naopak turnajová sedmička Carlos Moya skončila na raketě domácího kvalifikanta Amera Deliče.
Andy Roddick

Andy Roddick zahájil přípravu na US Open hladkou výhrou nad 178. hráčem světa Dušanem Vemičem. Pětadvacetiletý Američan, který se vzdal kvůli poslednímu grandslamu sezony i olympijských her, dominoval na servisu. Nasázel 8 es a po prvním podání vyhrál 87% výměn. Za 73 minut svého soupeře porazil hladce dvakrát 6-2.

"Každé léto je mým cílem vyhrát US Open," připomněl Roddick, který získal zatím jediný grandslamový titul v roce 2003 ve Flushing Meadows. Letos ho však brzdí zranění zad a ramene.

Po 14 dnech odpočinku se v ostrém zápase objevil i Juan Martin Del Potro, který v červenci během dvou týdnů získal na antuce své dva premiérové tituly. Skvělá forma ho v žebříčku vyšvihla z druhé světové padesátky už na 24. příčku.

Devatenáctiletý Argentinec s přechodem na rychlý povrch problém neměl. V LA hraje jako třetí nasazený hráč a ve svém úvodním duelu nezaváhal - italského kvalifikanta Andreu Stoppiniho porazil 6-4 6-2.

Del Potro se ve čtvrtfinále střetne s domácím kvalifikantem Amerem Deličem. Ten se v druhém kole postaral o vyřazení turnajové sedmičky Carlose Moyi. Jednatřicetiletý španělský tenista se v posledních týdnech trápí, což potvrdil i v Kalifornii. Už v úvodním kole měl namále s Belgičanem Malissem, dnes už ale tolik štěstí neměl a Deličovi podlehl v tie-breaku třetího setu.

I když v rozhodující zkrácené hře vedl Moya 3-0, šesti prohranými míčky v řadě se o postup připravil. "To se mi nestává," smutnila bývalá světová jednička. "Byl jsem trochu unavený, měl jsem těžké nohy a on skvěle servíroval," dodal Španěl.

Delič nasázel 14 es a využil všech čtyř brejkbolů. Španělovi jich nabídl osm, ale šest dokázal odvrátit.

ATP LOS ANGELES (USA, tvrdý povrch, 475.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (1-USA) - Vemič (Srb.) 6-2 6-2
Gicquel (Fr.) - Young (USA) 6-3 6-3
Delič (USA) - Moya (7-Šp.) 6-2 6-7(5) 7-6(5)
Del Potro (3-Arg.) - Stoppini (It.) 6-4 6-2

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Kunitsyn/Safin (Rus.) - Cerretani/Isner (USA) 7-5 6-4
Del Potro/Fognini (Arg./It.) - Lopez/Verdasco (Šp.) 7-6(4) 7-6(2)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist