Roddick se po měsíci vrátil. A prohrál

3. 10. 2011, 17:14
Aktuality 0
Andy Roddick v Pekingu nenapodobí své tři roky staré úspěšné tažení. Někdejší nejlepší hráč světa se v čínské metropoli představil poprvé od US Open a s turnajem se rozloučil hned v úvodním kole, ve kterém neuhrál ani set proti Jihoafričanovi Andersonovi.
Andy Roddick

Kevin Anderson je nepříjemným soupeřem hlavně díky svému výbornému servisu, šestý nasazený Andy Roddick měl ale ve svém prvním utkání od grandslamového US Open dost problémů s vlastním podáním. V úvodním setu ještě jihoafrickému tenistovi stačil jediný brejk, aby sadu získal poměrem 6-4. Ve druhém dějství pak Roddick přišel o servis ještě dvakrát a za stavu 4-5 jeho soupeř podával na vítězství v zápase.

Američan se nevzdal, prolomil Andersonovo podání a srovnal na 5-5. Vzápětí ho ale servis - jindy zbraň, na kterou se může spolehnout - zradil celkově počtvrté a Kevin Anderson už si další šanci nenechal ujít.

"Když mu dvakrát vezmu podání a nevyhraju set, tak je jasné, že můj servis není v pořádku. To je nepřijatelné," zlobil se na sebe šestý nasazený Roddick.

Američan není jediným papírovým favoritem, který se dnes s turnajem rozloučil. Stejně rychle vypadl i osmý nasazený Alexander Dolgopolov z Ukrajiny. Ten sice po prohraném prvním setu s kvalifikantem Flaviem Cipollou další jasně ovládl, v rozhodující sadě mu ale Ital nadělil 'kanára' a zvítězil kuriózním výsledkem 6-1 1-6 a 6-0.

Výsledky - Peking - muži (tvrdý povrch, dotace 2,1 mil. dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Anderson (JAR) - Roddick (6-USA) 6:4, 7:5, Cipolla (It.) - Dolgopolov (8-Ukr.) 6:1, 1:6, 6:0, Čilič (Chorv.) - Ti Wu (Čína) 6:2, 6:0, Mayer (Něm.) - Ramos (Šp.) 6:2, 6:4, Verdasco (Šp.) - Llodra (Fr.) 6:2, 6:4, F. López (Šp.) - Ilhan (Tur.) 6:2, 7:6 (8:6).

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist