Roddick se uzdravil. V Basileji se do boje o Londýn vrátil výhrou

3. 11. 2010, 20:35
Aktuality 9
ATP BASILEJ - Andy Roddick stihl vyléčit problémová třísla a vrací se do boje o Turnaj mistrů, o který ho loni připravilo zranění kolena. Američan zatím drží postupovou příčku a upevnit si postavení se snaží v Basileji. První kolo proti krajanovi Querreymu již zvládl. Domácí favorit Federer je dokonce již ve čtvrtfinále.
Andy Roddick

Loňská sezona pro Andyho Roddicka skončila v Šanghaji kvůli zranění. Také letos se na Masters v Číně zranil a nedohrál zápas 2. kola, tentokrát se však na kurty ještě stihl vrátit, aby mohl bojovat o start na Turnaji mistrů. Na něm loni právě kvůli zdravotním problémům s kolenem po třech letech chyběl. 

"Je to pro mě velmi důležité se do Londýna dostat, protože předtím jsem na Turnaji mistrů několik let nechyběl. Je to něco, v čem chci pokračovat, je to cíl na začátku každé sezony," řekl osmadvacetiletý rodák z Nebrasky, jenž bojuje už o celkově šestý start na závěrečném podniku roku pro osm nejlepších hráčů sezony.

Středa v Basileji:

Berdychova krize se prohlubuje, prohrál s Kamkem! Štěpánek postoupil

"Mám šanci se kvalifikovat navzdory zraněním a všemu, co se letos během roku stalo. Bylo by hezké, kdybych se do Londýna dostal. Uvědomuju si, že pokud budu dělat svou práci dobře, povede se to," dodal Roddick, jenž zatím drží poslední postupovou příčku s náskokem necelých dvou set bodů na Verdaska.

Zatímco Španěl hraje tento týden na 'pětistovkovém' turnaji ve Valencii, americký hráč zavítal na halový podnik stejné kategorie do Basileje. V úvodním kole na něj čekal krajan Sam Querrey a Roddick i díky 16 esům ani jednou nepřišel o své podání. Za 98 minut se radoval z vítězství 7-5 7-6 a soupeři oplatil porážku z posledního vzájemného střetnutí.

Ve druhém kole na Roddicka čeká Kazach Andrej Golubjov, se kterým se dosud neutkal.

Prvním čtvrtfinalistou se stal domácí rodák a Roger Federer. Favorizovaný Švýcar dnes porazil 6-3 6-4 Srba Janka Tipsareviče a znovu nečelil žádnému brejkbolu. Ve dvou zápasech, které letos v Basileji odehrál, nevyhrál po svém podání pouze 11 výměn z 84.

O semifinále se trojnásobný vítěz turnaje a loňský finalista utká s vítězem duelu Štěpánek - Giraldo. Český hráč dnes zvládl teprve zápas 1. kola.

- ATP 500 BASILEJ (Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.755.000 eur) -
středeční výsledky (03. 11. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (ČR) - De Bakker (Niz.) 6-3 7-6(5)
Nieminen (Fin.) - Brands (Něm.) 6-3 6-2
Roddick (4-USA) - Querrey (USA) 7-5 7-6(6)
Mathieu (Fr.) - Mayer (Něm.) 6-3 6-3

Dvouhra - 2. kolo:
Federer (1-Švýc.) - Tipsarevič (Srb.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
QPR_Draxter14
Na té fotce vypadá jak nějaký bezďák u Kauflandu *thumbs up* xD :D
Reagovat
smazaný uživatel
aspoň že prohrál i Verdasko XD
Reagovat
smazaný uživatel
berdych nemá v TOP80 co dělat
Reagovat
smazaný uživatel
....... ty patříš jen k tý lopatě, Berdych i přes mizerii ke konci sezony, velká poklona !
Reagovat
smazaný uživatel
prosímtě ty trdlo. i já bych uhrál lepší výsledky než on!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Velka poklona?! Ano za GS ano, za masters na začatku ano, za 6.misto ano. Ale pak? Co je to jako ted? Se z toho podělal, že je tak dobrej nebo co je? Zraněnej pry neni, na TM jet chce, proč tedy takhle prohrava... To rovnou mohl po DAvis Cupu zbytek sezony zabalit a bylo by to na stejno.. Takhle prostě je to divne, ma kvality,ale nechapu tuhle serii jeho proher...
Reagovat
smazaný uživatel
zkus říct jedinej důvod proč podle tebe nepatří berdych do 80 když poráží světové hráče
Reagovat
smazaný uživatel
nikoho neporáží. všichni poráží jeho
Reagovat
misoSK
v zasade su mi Tomaseove vysledky jedno, som Slovak a akurat ticho zavidim Cechom ze maju hraca top 10, ale uz sa nemozem pozerat na to ako ho niektori ociernuju za to ze su mu nedari od Wimbledonu... podla mna je uplne normalne ze pocas roka neudrzi stale rovnaku vykonnost a ze ma aj nejaku tu hernu krizu, to je normalny jav v kazdom sporte a u kazdeho hraca...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist