Roddick se vzdal startu na French Open, odhlásil se i Ferrero

19. 5. 2011, 22:32
Aktuality 11
Americký tenista Andy Roddick se odhlásil z Roland Garros, jež startuje v neděli. Jedenáctý hráč světového žebříčku si minulý týden v Římě poranil rameno, kvůli němuž vzdal nejprve probíhající turnaj v Nice a nyní i druhý grandslam sezony. V Paříži nebude hrát ani další bývalá světová jednička Španěl Ferrero.
Andy Roddick

Andy Roddick už čtyři zápasy v řadě nevyhrál, a když se minulý týden dostal alespoň do finále čtyřhry, bolavé rameno ho do boje o titul nepustilo. Bývalý první hráč světa se nyní kvůli zranění musel odhlásit i z druhého grandslamu sezony French Open.

Osmadvacetiletý Američan, jenž vyznává útočný styl podpořený dělovým podáním, má z turnajů "Velké čtyřky" právě na antukovém Roland Garros nejhorší bilanci. Zatímco na všech zbylých grandslamech postoupil minimálně do semifinále a US Open vyhrál, v Paříži nikdy nepřešel čtvrté kolo. Z devíti startů má bilanci 9-9 včetně čtyř porážek v úvodním zápase turnaje, letos měl obhajovat body za třetí kolo.

Z Roland Garros se dnes odhlásil také šampion z roku 2003 Juan Carlos Ferrero. Španělský tenista letos kvůli zdravotním problémům startoval pouze na dvou turnajích.

Třicetiletý Ferrero od loňského US Open kvůli zranění kolena a zápěstí sedm měsíců nehrál. Na kurty se vrátil v dubnu v Barceloně, kde padl až ve čtvrtfinále s Almagrem. Pak odehrál ještě jeden turnaj v Madridu, problémy s kolenem se mu ale vrátily a španělský tenista dokonce začal uvažovat o ukončení kariéry.

Kvůli zranění kyčle se odhlásil také 78. hráč světa Ricardas Berankis z Litvy.

Všechny tři hráče v hlavní soutěži nahradí tenisté, kteří neuspějí v 3. kole kvalifikace. Teoreticky jím může být i Lukáš Rosol.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
LOS ROLAND GARROS

Zaujimavé zápasy prvé kolo : Nadal/Isner, Federer/Lopez, Verdasco/Monaco, Gasquet/Stepanek, Querrey/Kohlshreiber, Djokovic/De Bakker, Soderling/ Becker, Del Potro/Karlovic ...

V treťom kole na seba môžu naraziť Djokovic a Del Potro.

Eventuálne 1/4 finále, podla nasadených :
Nadal - Soderling, Murray - Melzer, Federer - Ferrer, Djokovic - Berdych.

Na záver, v jednej polovici pavúka je Nadal s Murraym, v druhej Federer s Djokovicom.
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Djokovič vs. Del Po ve 3. kole, to bude zajímavý zápas. Nole s ním dosud neztratil ve třech zápasech ani set, ale uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týče Petry, tak ji za favoritku na titul rozhodně nepovažuji. Budu spokojen, když se jí podaří postoupit do 4. kola, čtvrtfinále by bylo výtečné.
Reagovat
steve79
Škoda, že se odhlásil. Já mám Rodicka jako hráče rád a na jeho hru se dobře dívá. Jinak koho vidíte vítězem French Open? Já bych si přál, aby vyhrál Roger, ale když mám být objektivní tak je Fedex až na tokovém pátém místě jako kandidát na vítěze. Největší favorité jsou Nadal, Djokovic, Murray,Federer, Ferer, Soderling
Reagovat
ArcusII
Rodick se vzdal opravdu sedí :-)))) skvělý foto :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Označit za největší favority Almagra a Federera, kterému se antuková příprava vůbec nepovedla mi přijde dost hloupé. Hlavními favority jsou samozřejmě Djokovič, Nadal a Ferrer.
Reagovat
VlS
Já bych mezi hlavními favority viděl místo Ferrera spíš Andyho a černej kůň může být Delpo
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Ferrer teda rozhodně ne ten na tu první čtyřku nemá. To už spíš vyhraje Tomáš
Reagovat
VlS
Navíc mám pocit, že Davidovi šla forma trochu dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro taky po jihoamerických turnajích šel rapidně dolů. Já bych neodepisoval ani Soderlinga, loni před RG taky nic extra neuhrál a nakonec hrál zase finále. Okruh favoritů je větší, ale reálně si myslím, že vyhraje stejně jeden z dvojice Nadal-Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
V neděli začíná French Open,kdo má chuť si zatipovat vítěze?U mužů někdo z trojlístku Djokovič,Federer,Almagro.U žen Kvitová,Wozniacki,Sharapova.Tituly Kvitové a Almagra bych vskutku náležitě oslavil.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist