Roddick šokuje fanoušky: US Open je jeho posledním turnajem!

31. 8. 2012, 00:11
Aktuality 335
Andy Roddick v den svých 30. narozenin šokoval své fanoušky oznámením, že US Open je jeho posledním turnajem. Bývalý nejlepší tenista světa dnes v New Yorku sdělil, že po grandslamu, který před devíti lety vyhrál, ukončí kariéru.
Profily hráčů
Andy Roddick

Andy Roddick v roce 2003 vyhrál US Open, byl světovou jedničkou a dlouhé sezony byl stálicí v Top 10. V posledních letech ho ale začaly trápit zdravotní problémy, především koleno, rameno či břišní svaly a loni vinou častých pauz poprvé po 10 letech vypadl z elitní dvacítky.

Rodák z Nebrasky se snažil vrátit do bývalé formy a během letošního léta vyhrál turnaje v Eastbourne a v Atlantě, spokojený však se svou dlouhodobou výkoností nebyl.

V hlavě Roddicka se tak zřejmě již delší dobu honily myšlenky o konci kariéry, ovšem tenisová veřejnost neměla žádné tušení, že by k tomu v nejbližší době mohlo dojít. Nejlepší americký tenista posledního desetiletí tak dnešním oznámením o konci kariéry šokoval. 

Andy Roddick"Řeknu to stručně a sladce: Rozhodl jsem se, že tohle bude můj poslední turnaj. Mám pocit, že je na to správný čas," řekl Roddick. "Vždycky jsem chtěl skončit na tomto turnaji a nevím, jestli jsem dostatečně zdravý na to, abych vydržel ještě jeden další rok."

Roddick prý nechce objíždět turnaje jako jeden z průměrných. "Na to mám spoustu jiných zájmů a jiných věcí, které mě baví," uvedl  

Roddick přitom v prvním kole porazil krajana Rhynea Williamsa a chystá se na páteční souboj s Australanem Tomicem. Přesto už na čtvrteční tiskové konferenci sdělil, že US Open je jeho posledním turnajem. 

"Přemýšlel jsem nad tím od začátku sezony, že by to mohlo přijít na tomto turnaji. Když jsem hrál první kolo, už jsem si byl jistý," přiznal Roddick a vysvětloval, proč přišel soznámením během turnaje. "Myslím, že chci dát lidem šanci se rozloučit, Nevím, jak mi to zítra půjde, ale doufám, že dobře. Pokud bych to oznamoval zítra, nebo za čtyři dny v emocích, tak nechci, aby si lidé mysleli, že jsem psychicky nestabilní," smál se tradičně vtipkující Američan. "Vím, že to bude emotivní, proto jsem přišel s rozhodnutím už dnes."

Aktuálně 22. tenista světa je tak druhým hráčem, který v New Yorku ukončí povedenou kariéru. Ve středu odehrála svůj poslední zápas ve dvouhře devětadvacetiletá Belgičanka Kim Clijstersová. Ta ale svůj konec avizovala několik měsíců předem.

Roddick, který se před třemi lety oženil s modelkou Broklyn Decker, si během kariéry zahrál 52krát ve finále a získal celkem 32 titulů. Tím nejcennějším je trofej z US Open 2003. Ve finále grandslamového turnaje si zahrál ještě čtyřikrát - v letech 2004, 2005 a 2009 ve Wimbledonu a také v sezoně 2006 na US Open však prohrál pokaždé se Švýcarem Rogerem Federerem.

Především před třemi lety na londýnské trávě měl Američan k triumfu blízko, památné finále prohrál až v pátém setu 14-16. Tehdy diváci nadšeni ze skvělého představení vyvolávali Roddickovo jméno.

Federer: Andy si zaslouží velké ovace
Roddickův páteční zápas s devatenáctiletým Australanem Bernardem Tomicem, který bude zahajovat večerní program na kurtu Arthura Ashe, chce sledovat mimo jiných i Roger Federer. "Nesmím o něj (zápas) přijít a doufám, že to nebude jeho poslední. Opravdu si zaslouží skvělé publikum, úžasnou atmosféru a velké ovace," uvedl první hráč světa Federer. 

V Roddickovi ztrácí jednoho z velkých rivalů, kterého porazil v 21 ze 24 vzájemných zápasů. "Hrál jsem s ním pár skvělých bitev po opravdu dlouhou dobu, vzpomínám hlavně na wimbledonská finále. Je to opravdu skvělý tenista a šampion," dodal Švýcar.

Na rozdíl od ostatních Roddickovo oznámení nepřekvapilo Serenu Williamsovou. "Chvíli jsem to věděla. Znám Andyho spoustu let, od našich deseti. Řekl mi, že tohle bude pravděpodobně jeho poslední turnaj," prozradila wimbledonská a olympijská šampionka. "Doufala jsem, že změní názor, ale myslela jsem si, že to neudělá," dodala Američanka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

335
Přidat komentář
smazaný uživatel
A-Rodovi ukončí kariéru dle mě jako Safinovi Del Potro v Paříži
Reagovat
Vojtiik
Andy hlavne ne s fogninim prosim, nekoho dustonejsiho si vyber:))
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši. Podgúrážený prichádzam domov, pustím si nahratý nigh session, teším sa na možno legendárny zápas a bum!

Nie som šokovaný z výsledku, to je to najmenej. Zhrozený som z Tomicovej hry. Preboha, veď ten chlapec je úplne neškodný, jeho tenis pripomína hru starých pánov, ktorí si idú raz týždenne pinknúť. Absolútne bez koncového úderu, bez schopnosti pritlačiť súpera. Jeho inak dobrý servis mu je zbytočný, keď nedokáže krátky return zabiť a získať ľahký fiftín. Najmsutnejšie na tom všetkom je, že má snáď dva metre, postavu predurčenú pre útok. Bernard robí pravý opak, pohybovo a technicky obdarený, no na kurte extrémne bojazlivý, akoby sa bál súperovi ublížiť. Neviem, či sa to vekom zmení, skôr si myslím, že tento problém bude chronický. Bernie si dnes mohol brať príklad od Azarenky, čo by dal za jej údery..

Pochváliť musím naopak Roddicka, hral čo potreboval, síce znova pár vtipných prechodov na sieť, no servisovo výborný. Rýchlosť podania ma príjemne prekvapila, nečakal som, že sa k týmto métam ešte dokáže Andy priblížiť.

Už keď chválim Andyho, nedá sa nespomenúť magický Lleyton Hewitt..Milujem jeho zápasy, snáď pri žiadnom inom tenistovi nie som kľudnejší, keď prehrá úvodné sety, Hewitt má na 5seťáky snáď patent.
Reagovat
Roger_Federer
Utočná hra není dneska v kurzu, od koho se ji tito hráči mají naučit a vžát si ji :)...žěbříčku vládnou obranáři...
Reagovat
smazaný uživatel
Útočná hra je v kurze, každý špičkový hráč ju musí mať zvladnutú, bez nej zapasy nevyhrá..Nadal s Djokovicom su síce baselineri, to vsak neznamená, ze neutocia, ked maju moznost..Specialne Rafa utočí každým svojim forehandom, do súpera búši, postupne ho pretláča..Tomic je však úplne nevýrazný, kratšie údery súpera nie je schopny vratit s patričnou razanciou a ziskať tak výhodu vo výmene..
Reagovat
Draxter
Tak Bernard dostal pěkný dáreček na rozloučenou od Andyho. Pěkné srovnání generací. :))
Tomič nemůže být někdy No.1, to už spíš Berankis, Harrison nebo Dimitrov. Tomič je pomalý, bez fyzičky, flat údery maximálně na rychlé povrchy. Dimitrov i Harrison už dokázali i na antuce něco vyhrát. Tomič uhrál svým Malissovským stylem něco loni na trávě, ale jinak vlastně nic od té doby. Využil loni toho, že byl často outsider, ale letos už si na něj dali všichni majzla...
Reagovat
J.M.
Já si Bernarda dokážu představit v top 5. Ale musel by začít pořádně trénovat. To, že je pomalý a bez fyzičky, se dá do značné míry zlepšit. Stejně tak jako ty spousty příšerných minel, úderů dva metry vedle kurtu. Ale třeba ten jeho forhendový drajv po lajně, to je podle mě jeden z nejhezčích úderů na okruhu (neříkám, že nejlepších).

Harrisona si tam dokážu představit jen tehdy, až nastane opravdu slabá éra. :-) Slabá konkurence. Sice hraje momentálně mnohem solidněji než Bernard, ale naprosto nerozeznatelně od milionů jiných. K tomu, aby byl hráč na vrcholu, přece musí být aspoň v něčem výjimečný, mít nějakou charakteristickou zbraň. Bernarda aspoň poznám i z leteckého záběru, podle typických placatých úderů.

A Dimitrov bude v první pětce maximálně jen na pár týdnů po nějakém krátkém podařeném období, v kratičké mezipauze mezi chronickým zraněním a odchodem do důchodu. To je hráč občasných hvězdných záblesků, nahoru-dolů. Teď už spíš jen dolů, protože už je třetí turnaj v řadě (Toronto, Cincinnati, US Open) neschopný hry pro zranění nohy, předchozí letošní grandslamy taky ukončil pro fyzické potíže, a nevypadá to, že by se ještě hodlal dát do kupy.
Reagovat
Draxter
Jeho flat údery jsou možná rozeznatelné na míle daleko, ale rozhodně nejsou tak praktické na antuce. Aby mohl opomíjet antuku, musel by mít výborný servis jako Pete, aby dokázal vyhrávat stabilně zbytek sezóny a držet se v popředí žebříčku nebo dokonce na trůnu. Jeho backhand je založený na obraně, forehand na flat úderech, jeho pohyb je takový plouživý až šnečí, s tímhle mnoho hráčů nepřetlačí. Jeho slice backhand může slavit úspěch na trávě, ale i tam na něj najdou hráči recept, viz letošní léto. Musel by být po těchto úderech častěji na síti, aby to mělo efekt pořád sekat.
Harrison se možná neodlišuje nijak extrémním, ale v čem se například odlišuje Federer? Elegancí? Aha, tohle ale nevyhrává zápasy. Je prostě přesný, je vyhraný a má talent. Harrison ten talent taky má, ale ještě není vyhraný a psychicky vyspělý. Má ale skvělý servis, velmi razantní i 2. podání. Výborný pohyb od základní, ale umí si jít i pro míč na síť a je tam dobrý. Tohle jsou určitě předpoklady pro to, aby jednou mohl být hodně nahoře. Musí mít dobrý pohyb, to je základ. Hráči jako Fedex, Nole, Rafa, zrzek jsou na tom strašně moc dobře pohybově. Tomič ale ne, ne s jeho hrou. Udělal jeden dobrý turnaj na trávě, ten největší, a už je kandidát na No.1?? ...pche
Reagovat
J.M.
Federer se odlišuje velmi. Jeho forhend je jedinečný, jeho pohyb a práce nohou je geniální (založené na mnohaletém cíleném tréninku s kondičním trenérem Paganinim - to není primárně talent, ale velmi tvrdá práce), kromě toho umí senzačně velkou spoustu dalších věcí ve spoustě variací, a často špičkově. Jeden z nejcharakterističtějších a nejunikátnějších hráčů vůbec. Kromě toho se odlišuje i hlavou. Nemusí být ani přesný - na US Open hraje zatím dost nepřesně, přesto vyhrává v pohodě 3:0.

Neříkám, že je Tomic kandidát na č. 1. Ale Harrison už vůbec ne. A ano, Tomic má špatný pohyb. (I to je na něm tak rozpoznatelné - člověk už zdálky podle toho líného pohybu pozná, že je to on. :-)) Ale na tom ze dá hodně zapracovat a zlepšit to. Berdych taky před pár lety výrazně zlepšil pohyb, zapracoval na fyzičce s kondičním trenérem. Jistě, momentálně hraje Bernard docela zoufale, ale ten potenciál k velkému zlepšení tam vidím. A že není jeho hra ideální na antuku? No není, já netvrdím, že to je univerzální hráč. Ale prostě má povrchy, které mu sedí. Může vyniknout aspoň v něčem. To je pro mě zásadní. Vidím větší perspektivu v lehce nekompletním hráči, který má ale nějakou výraznou parketu, nějakou potenciální zbraň, a zazáří aspoň v některých částech sezóny (a v jiných třeba propadne), než v někom, který umí všechno solidně, průměrně, tuctově. Kromě toho i na antuce se dá s plochými údery dojít daleko. Soderling se s nimi dostal dvakrát do finále Roland Garros.
Reagovat
Draxter
No vidím, že na to koukáme každý odjinud a tudíž to podle mě dál nemá smysl. Se Soderlingem si mě dostal, ten hraje krásný topsin a ne flat forehand jako Tomič :) Ale jak říkám, necháme toho raději. :)
Reagovat
Sonja
Prosim vás, jak probíhaly první 2 sety? Protože ten třetí je ze strany Bernarda naprostá katastrofa:-O...strašnej přístup, nechce se mi tomu věřit, úplně to vypustil...
Gratulace Andymu;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ko*otina. Spěchám domů, abych část viděl. A vidím tohle. Úžasný. Se schválně během cesty nedívám na livesport, abych přišel k něčemu napínavýmu... :-DDD

Ale co už. Škoda Bakera, škoda Harryho. Izzy, Dolgopolov jedou dál, to je hlavní :) Del Potrovi to taky přeju.

Jak hrál Tomic? Vidím akorát poslední tři gamy.
Reagovat
J.M.
No, mě překvapilo, že nehrál tak bídně, jak jsem čekal. :-) Podle mě ani ne tak bídně, jak se tu píše. Aspoň v prvních dvou setech. Sice pořád trochu amatérsky, ale ne tolik jako v Cincinnati. I když Andy taky nehrál nějak zázračně. Ale Tomic dělal zase spoustu zbytečných nevynucených shyb. Jeho hra je pořád hodně nejistá, ale momenty tam měl, hlavně ty vítězné údery z forhendu po lajně (velmi přímočaré, jednoduché a účinné) nebo prohozy.
Reagovat
smazaný uživatel
Viz výš jak píše Forehand. Byl fakt bídný.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic ještě dostane kanárka. :D
Reagovat
a.magerova
Parááááda, gratulace veliká !!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Super zápas! Doufám, že dojde co nejdál.
Reagovat
smazaný uživatel
Andy dneska skvěle, mám moc velkou radost a přeju mo to. Takže ještě minimálně jeden, spíše dva zápasy jsou jasňačka.:-))

Je třeba ale zase přiznat, že Bernard hraje dost bídně....
Reagovat
a.magerova
Jo a navíc půjdem brzy spát, A-Rod je frajer :-)))
Reagovat
Sonja
Nevím, od koho jsem tu četla názor, že Tomic je pomalý...ale teď ho sleduju a musím souhlasit:-O Hni se, kluku ušatá!!
Reagovat
Sonja
A Roddick na druhou stranu parádně...přeju mu to!:-))
Reagovat
Sonja
Tyvado, Gulbis:-D:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, to je pitomec.
Reagovat
SwissMaestro
Presne tak.....Andy musi bojovat!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak hoši už jsou na place. Hlavně se to nesmí brát tak, že to je jeho poslední zápas. Doufám a věřím, že není. Takže Andy, bojuj!
Reagovat
smazaný uživatel
Taky doufám. V dalším kole by hrál s Fogninim což by měl dát a pak s Del Potrem by to byl parádní zápas.
Reagovat
a.magerova
Tak pěkný začátek :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to bojovník, bude se rvát a chtít dojít daleko. S tím Del Potrem by to byl dobrý zápas.
Jak měl tu tiskovku, tak to řekl hezky, má to v hlavě dobře srovnané.
Reagovat
a.magerova
Parááááda 5:4 v 2. setu a bude podávat...
Reagovat
a.magerova
Tak a teď ještě jeden set !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Už má brejk! Paráda!
Reagovat
a.magerova
Tak to je luxusní !!!
Reagovat
a.magerova
Že by zazpíval ?!!
Reagovat
smazaný uživatel
Lol Wawrinka. Darcis je zraněný, sotva se belhá po kurtu, podání má slabší průměr WTA a Wawrinka si s nim stejně neví rady.
Reagovat
smazaný uživatel
No nic, tak už se těším, první night session na US open v životě, tenis sleduju zatím jen tři roky a nikdy sem to k životu nějak nepotřeboval tyto zápasy hodně po půlnoci, ale dneska je vyjímečná noc a co bych pro Andyho neudělal :) COME ON
Reagovat
smazaný uživatel
Lleyton pěkně. Škoda že Marcos ten závěr nezvlád a to třikrát podával na vítězství ve 4. setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za necelé dvě hodiny to začíná..Starý matador vs. mladá puška! Come on Andy!:)
Reagovat
tito
Udělej Gorana!!!
Reagovat
a.magerova
?Buď hraji jako bůh, nebo jako prase.? (Goran Ivanisević)
Reagovat
smazaný uživatel
Hraji jako buh a jsem prase.
Reagovat
a.magerova
"Pořád lámu rakety, ale teď v lepší náladě." (Goran Ivanisević)
Reagovat
tito
Wimbledon, Wimbledon, Wimbledon...Přátelé, vím že jich bylo mnoho- ale znáte epičtější příběh? 300 určitě lepší...- ale v tom, jak získat W poprvé a naposled, byl Goran král!!!
Reagovat
a.magerova
Jo jeho příběh je vzrušující, koukla jsem kdo ho 3x před tím nenechal Wimbledon vyhrát: 1992 - Andre Agassi, 1994,98 - Pete Sampras.
A kdo mu odstranil Samprasa v roce 2001 z cesty ?!!! :-)))
Njn stejný člověk, který A-Roda nenechal Wimbledon v dalších letech několikrát vyhrát ....
Reagovat
freeteepek
Gratulace Petře k jistému výkonu. Viděl jsem jen druhý set, ale celou dobu jsem byl naprosto v klidu. stejně jako Petra:-)
Bylo vidět, že se nikam nežene, hraje to co potřebuje a soupeřka se nakonec víceméně porazila sama. Zase se vztekala a to jí určitě nepomohl:-)
Snad se dočkáme toho, že Petra bude příští zápas hrát už konečně večer! Očekávám přestřelku a v tom denním vedru by to mohl být pro Petru trocho problém. Bartoliovou sice letos vždy bezproblémů porazila, ale nelze to brát jako samozřejmost. Zvlášť ne v NY na grandslamu:-)
Li Na si taky možná před zápasem s Robsonovou myslela, že to má na háku:-) Moc se mi dnes líbilo, jak hrála Keberová. Stal se z ní zvrdý oříšek. Stejně jako Laura se poučila s některých těsných proher, kde nezvládla důležité míče psychicky. Na obou je vidět, že překonaly další hranici a možná bod zlomu v jejich výkonech.
Reagovat
smazaný uživatel
Pánovi Gulbisovi by už mal niekto udeliť doživotný dištanc, lebo to akým spôsobom si z nás tento Lotyšský spratek robí srandu, to ozaj nemá obdoby. Tentokrát dokázal prehrať s 245. hráčom sveta, dva dni po vyradení T. Haasa..
Reagovat
smazaný uživatel
Njn když trénuje na diskotékách...
Reagovat
smazaný uživatel
Zas na druhou stranu ten Johnson má brutální servis a z forehandu mu tam padalo úplně všechno. Gulbis na returnu neuhrál v podstatě nic a vůbec mu nešel forehand (kterym hlavně zničil Haase). Nic z toho ho ale neomlouvá. Vyhrát měl.
Reagovat
Carloss
dá se ten zápas petry vidět někde na netu? když to nedává eurosport. můžete dát někdo link, dík.
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.sportlemon.tv/v-4/4/26/v-442613.html
Reagovat
petrulinka
Taky se dívám, ale strašně se mi to seká. Vždycky vidím jen podání a konec výměny. To jsou fakt paka na tom eurosportu!!
Reagovat
petrulinka
No to se fakt nedá, asi se jdu dívat na velmi zajímavou pohádku na ČT1:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zkus tohle, je to ale trochu mázlý :/

http://lsh.lshunter.tv/static/popups/108142506299930.html
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON LAURA!!!!!

Neskutečné, druhá top hráčka venku, druhá grandslamová šampionka, vítězka Cincinnati skončila na její raketě. To je prostě pohádka, 3. set zvládnutý skvěle, i když ke konci druhého byla Li lepší, bál jsem se, že otočí. Ta holka je prostě génius, nemám rád žádné unáhledné predikce, ale ona prostě bude top 10 určitě, dost možná top 5 a kdo ví, jestli ne něco lepší.

Teď čeká Samantha, tak uvidíme, jestli už skončí, nebo bude plout ještě dál. Třetí grandslamová šampionka, tak že by o třetice všeho dobrého?
Reagovat
smazaný uživatel
Samantha jej nemusí vôbec sadnúť, predsa len je to typovo iná tenistka..Na druhú stranu, Robsonová má ozaj výnimočný return, úder ktorý bude práve proti Sam potrebovať..
Reagovat
Pe3k
Taky gratuluji Lauře. US asi nevyhraje, ale přeji jí aby došla co nejdále :)
Reagovat
smazaný uživatel
Laura je skvělá. Čekal jsem po OH už konečně nějaký výraznější výsledek, ale porazí dvě takhle výborné hráčky po sobě. To jsem nečekal. Myslím, že ani proti Stosurové není bez šance.
Reagovat
dadaft
Laura je hvězda. prohraný tajbrejk s ní nehnul, třetí set odehrála skvěle.......
no Sammy, čeká tě první opravdu těžká zkouška.
***
Laura Robson a Jack Sock.
Reagovat
smazaný uživatel
První těžká zkouška ne, už má za sebou 2 těžké zkoušky a to hlavně psychické, nepoložila se proti takovým hráčkám, i když by se to dalo čekat. Nerozhodila ji ani drobná hádka s umpirem. I když Li se vyhazovala a celkově hrála Laura proti Kim lépe, stejně to byl výborný výkon, hlavně ten 3. set, pět gamů v řadě.
Reagovat
smazaný uživatel
Laura prostě skvěle, je úžasná. Ale mám už obavy, že si nebude schopna dobře poradit s tím kickem od Samanthy. A také má Laura slabší druhé podání a to si bude snažit Stosur obíhat na svůj zabijácký forhend. Na příští kolo to už pro Laurau dobře nevidím, ale třeba to dokáže, byla by to parádní jízda.
Také jsem rád, že se nezařadila mezi ty, které vyřadí favorita a následně okamžitě vypadnou.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dobrá přestřelka :D
Reagovat
Bob
nebo fakt nevím, kdo by mohl zastavit tuhle její jízdu :D
Reagovat
smazaný uživatel
LI už má set a vypadá momentálně lépe.
Reagovat
blixa
Li to otočí, jak má v poslední době ve zvyku :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo Andy končí je to škoda byl to dobrý hráč a kluk typicky
Reagovat
a.magerova
Vidím to dnes na rekord tady v noci pod tímto článkem, který není o Rogerovi :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Aspoň v něčem Andy Rogera trumfne :-)
Reagovat
a.magerova
Nazvala bych TO spíše nastavením laťky Andym Rogerovi :-)))
Reagovat
carolyn
nechte toho vy dvě, člověk tu truchlí a vy se zase předhánějte s Rogerem :-)))
Reagovat
gigin
Nechci být podbízivý, ale Andy Rodick by si to zasloužil :))
Reagovat
a.magerova
Vždyť my to myslíme v dobrém.... i A-Rod by byl určitě rád, kdyby si přečetl co tady s Emou i giginem řešíme :-))))
V truchlení Ti nebráníme a jsme ve vzpomínkách s Tebou....
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, Laura vede 1:0. O poznání horší výkon než proti Kim, více chyb, ale Li taky šíleně kazí. Kdyby porazila i druhou top hráčku, tak mě mrdne asi. Come on!
Reagovat
smazaný uživatel
V jednom zábere som postrehol Zhelka Krajana, jej momentálny tréner?
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, po Wimbledonu ho jmenovala.
Reagovat
smazaný uživatel
Není to bývalý trenér Dominiky? Taky jsem to nevěděla, že ted má Lauru..
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, je. A Laura 2. set prohrála, Li se v tiebreaku celkem rozehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Cibulkovej "bývalý"..Podľa mňa jeden z najlepších trénerov vôbec..Safinu kedysi doviedol na post svetovej jednotky a Dominika pod jeho vedením predvádzala najlepší tenis. Vyhodila ho z vlastnej ješitnosti, lebo vraj bola pretrénovaná, doteraz jej to nemôžem odpustiť :)
Reagovat
Fandina
Nevím jestli je to pravda, ale Krajan prý odešel sám tuším po Barceloně, když tam Domča zblbla finále proti Eranni a řekl, že chce trénovat budoucí šampionky. Potom byl u Jankovic a teď tedy Laura a asi má na ty šampionky čich, teď Laura sebrala Na Li podání ve třetím a je na servise vede 3:2 ...
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nie je to pravda, Cibuľková s ním sama rozviazala kontrakt, onehdy pri tom finále s Errani už bol jej súčasný tréner..Krajan odišiel dosť zatrpknutý, lebo Cibuľková ho vyhodila jak handru, to sa nerobí..Pritom jej oficiálny dôvod bol taký, že ona potrebuje zvoľniť a krajan mal privysoké požiadavky, bol moc direktívny vraj...

Tak ak sa jej nepáči náročný coach a chce trénera kamaráta, kľudne ju môžem trénovať aj ja.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, to jsem také někde četl, že říkala, jak na ní měl vysoké nároky. Ale já si myslím, že to je dobrý trenér. S Dinarou udělal hodně práce, byl jsem rád, že jsem ho viděl u Laury. Snad se jim vzájemná spolupráce bude dařit....
Reagovat
Fandina
Tak je možné, že Domča tenkrát nedotáhla zápas s Azarenkou v OS v Maimi jak to měla dobře rozhrané a tam se rozešli nebo předtím IW Vinci, tam se asi rozešli. Ale to že odešel on jsem někde slyšela asi od komentátorů, když hrála a není to dávno, ale třeba to také někdo tady slyšel ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Čauves, nevíte někdo, od kolika dneska Andy Hraje ? předem díky:)
Reagovat
smazaný uživatel
Po jedné hodině, 1. zápas night session.
Reagovat
smazaný uživatel
Díkes;)
Reagovat
dessperadoss
No mím přáním je, aby si poslední zápas zahrál s jedným z nejlepších kamarádů a mím nejoblíbewnějším tenistou MARDYM FISHEM. Každopádně ted budu sledovat každej zápas těcht borců...
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Roger_Federer
Tak Rafa se už 2 mesice diva na Rogerovi zapasy z křesla..Určite z toho sopti..
Ale rozhodne mu to nepřeji.
Reagovat
Bob
že ho někdy uvidím ještě naživo, bohužel jsem ho nestihl :( Dnešním den vyhlašuju den smutku a jdu se vožrat. ahoj
Reagovat
smazaný uživatel
Drz se Bobe:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes povinně každej tenisovej fanda musí zhlédnout zápas A-Roda z pocitu si myslím že prohraje ale rád bych se mýlil.
Doufám že Karlovič vydrží ještě tak 4 sezony.
Roddickovi se klaním je to borec a pravej chlap se srdcem an správným místě.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Dokonca rozmýšľam, že preruším svoje piatkové spoločenské aktivity a odskočím si domov na tenis ,aspoň od 2:00..:)

Taktiež zápas Del Potra s Harrisonom môže priniesť zaujímavý tenis. Veľká časť diskusie sa nesie v znamení budúcich tenisový nádejí, dnes hrajú dve z nich o svoj prvý veľký tenisový výsledok. (Tomic samozrejme už hral SF Wimbledonu, no tuším nevyradil skutočne veľkú tenisovú osobnosť)
Reagovat
smazaný uživatel
QF. Vyřadil Soderlinga, Malisseho, Hewitta a hlavně málem vyhrával 2-1 nad Djokovicem, kterýho absolutně přehrával.

http://www.youtube.com/watch?v=d8wwggDjy7M
Reagovat
smazaný uživatel
Tak musím poopraviť napísané. Porážka Andyho by zrejme nebola až taký prelom v kariére Tomica..(Soderling, Hewitt, to sú naozaj dobrí hráči)..V prípade Harryho by to však bola skutočná bomba, ktorú by mu mohol závidieť aj kolega z Austrálie)
Reagovat
gigin
Málem vyhrával .. absolutně přehrával ... Nedivoč zase :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Podával na vítězství ve druhým setu = málem vyhrával 2:1
Ve dvou setech byl jasně lepší a nevyhrál je díky TB = přehrával

Kde divočím? Viděl si ten zápas vůbec?
Reagovat
smazaný uživatel
* nevyhrál ho díky TB

Ale jak sem mrknul na ten záznam, tak na vítězství nepodával :((( Ale prostě hodinu a půl byl na kurtu fakt daleko lepší hráč.
Reagovat
gigin
Jasně, že viděl. Jakože byl jsem chvíli v nejistotě, ale že byho absolutně přehrával. Když to chceš nazvat, takhle, budiž ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ten druhej set a začátek třetího! Fakt si nepamatuju lepší výkon mladíčka proti favoritovi. Dlouhý výměny vyhrával, šance Djokovice byly jen z nejistýho servisu.

A to byl zápas kvalifikanta proti světový jedničce a vítězovi celýho turnaje. Tam jsem prostě propad kouzlu Tomika definitivně a budu za něj bojovat ať se děje, co se děje.

A podle mě když je někdo v 18 letech!!! schopnej takhle hrát proti Nolemu, tak má obrovskej potenciál.
Reagovat
gigin
Já ti talent a um Tomnice přece neberu !! Ano byly tam momenty, kdy jsem fakt čuměl a byl si nejstý, ale podle mne, když někdo někoho absolutně přehrává, tak je to jasný výsledek. Asi jsem to špatně pochopil, promiň, jsem hloupej :(
Reagovat
smazaný uživatel
Záleží, jak to bereš no. Noleho pak furt držel servis, kterým bral Tomikovi šance. Ale během toho úseku prostě prohrával drtivou většinu dlouhejch výměn, opravdu byl přehráván.

Ale jo, asi to adjektivum bylo přehnaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si zápas Noleho s Tomicom celkom pamätám...Povedal by som, že pravda je niekde v strede..Miestami Bernie Noleho naozaj prehrával, nie však v koncovke setov..Hlavne v koncovke štvrtého setu boli zreteľné vyššie skúsenosti Djokoviča, ktorými ten zápas napokon vyhral.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřehlédnutelně tenisově nejhloupější přispěvatel - žvanil nejnevhodnější hlouposti v momentech důležitosti. Ovšem mimo portál - stejně vyšinutá osobnost s několika diagnozami !!

V paměti TP dějin, tento u uživatelů (a obzvláště u žen) nelíbivý mamlas, bude zapsán jako jeden z primitivů éry let desátých.

At´ se nedaří.

A bud´ hrdý, že jsi užvaněný posera s psychickou poruchou osobnosti.
Reagovat
smazaný uživatel
amen
Reagovat
Pe3k
US OPEN 2012 R2 Federer Vs Phau Highlights

http://www.youtube.com/watch?v=I1SzR5h_ESY&feature=g-all-u

Btw. Federer určitě letos končit nebude, to je jen zbožné přání divokých stvoření jižních krajin...A Roddick byl rozhodně mnohé, ale ne slabý tenista. RIP Andy.
Reagovat
Tominoo
Gratulujem Andy , myslim si , ze toto rozhodnutie je tvoja najväcsia vyhra v poslednom obdobi.
Reagovat
smazaný uživatel
komentator řekl - myslim, ze Federer po této sezone take končí !

přát si to - či nepřát ? mam problem
Reagovat
Sonja
:-D to neřekl...řekl, že by ho nepřekvapilo, kdyby Roger po této sezoně odešel...čímž mě osobně překvapil:-O
Reagovat
dappe
Před pár dny taky jeden komentátor říkal, že na vedlejším kurtu hraje Andreozziová proti Japonce Nishikoriové....:)
Reagovat
Sonja
Jojo, to jsem taky slyšela:-D
Reagovat
Labi
opět se vynořující Nadalovci s tajným přáním aby Roger "raději"skončil? :D....hoši aby se na Fedexovy zápasy ještě jednou nedíval Rafa z pohodlí křesla s pantoflema na nohou :D
Reagovat
smazaný uživatel
je krasne, jak to svycar Prase je vždy v pokušeni a tesně před branou ho můj či jiny šampion srazí. Olympisky turnaj byl nadherny a jednou pro vždy pro hamouna zavřeny ! zůstan
Reagovat
smazaný uživatel
Ako som pisal nizsie, Federer len tak neskončí, nie je ten typ..Ten bude hrať tenis, dokým ho z kurtu neodnesú nohami napred..Miluje vyhry, miluje rekordy, podla mna je nimi trochu posadnutý..Ale to patri k suťaživosti a to nie je zlá vlastnost..
Reagovat
smazaný uživatel
Lol, to jako fakt? :)))) žvanilové...
Reagovat
smazaný uživatel
Nižšie píšeš, že Murray s Djokovičom do 5-6 rokov skončia alebo nebudú hrať na dnešnej úrovni..To znamená, že nebudú okupovať popredné miesta ATP...Môžeš mi vysvetliť, prečo si to myslíš?..

Ja si naopak myslím, že budeš resp. budete prekvapení. Nadal, Djokovič, Murray budú rebríčku kraľovať ešte dlho a ak nepríde nikto s hviezdnym potenciálom, tak ešte dlho budú..Zatiaľ nikto neprišiel, čaká sa.

To že tu máme pár mladých lastovičiek je pozitívum, no ruku na srdce, kto z nich má na svetovú jednotku, kto z nich z trónu zosadí súčasnú trojicu?..Môj tip: Ani jeden. A kľudne si môžeme počkať ešte tri roky, kým trochu dospejú, Djokovič, Nadal, Murray budú stále lepší.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasí, na tomhle se zhodneme, časem zkončí roger, Nadal a za 5 let i Djokovič a Murray a dokud tito 4 neodejdou nevidím šance u nikoho z současných hráčů ani nastupujících stát se 1 a podávat výkony jako tito 4, tím neříkám že nikdo nemůže vyhrát granslam, ale celou dobu se tady bavíme o dlouhém období

Ty opravdu myslíš že Djoko nebo Murray dokáží to co Rafa a Roger hrát na takové urovni jěšte dalších 8 LET a držet se na top 5??Při dnešní náročnosti tenisu a sezony ???
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá sa povedať presné číslo. To vždy súvisí aj s mierou konkurenciu a tlakom, ktorý budú na seba títo hráči cítiť. Ak naozaj nepríde nikto, kto by ich vytlačil z pozícií, nevidím dôvod prečo by mali s tenisom končiť..Rovnaké je to aj v súčasnosti s Federerom. ROger sa stále drží v špičke, bude hrať dovtedy, dokým bude hrať v špičke. To isté bude platiť aj pri zvyšnej trojici.

Preto tieto veci navzájom súvisia, nedajú sa ohraničiť len vekom. Nadal, Djokovič, Murray teda s tenisom môžu skončiť za 5-6 rokov, ale iba v prípade, že sa na ich pozície bude tlačiť niekto zospodu, inak na to nebudú mať dôvod..Momentálne sa tam rysuje pár mien, ale pre mňa najpravdepodobnejší scenár je, že jeden z nich bude NO.1 aj za 5 rokov.
Reagovat
Roger_Federer
Roger :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas myslím, že Roger brzy skončí. Kvůli zádům.
Reagovat
a.magerova
Kšáááá s takovými nápady či nárory :-/
I v noci komentátor na Eurosportu říkal, že si myslí, že Roger na konci sezóny ohlásí konec, ale to by MI snad Roger neudělal ?!!!!
Reagovat
a.magerova
oprava: názory
Ještě nemá zlato z OH tak jakýpak konec !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Roger, co vím, vždycky říkal, že chce hrát co nejdéle. Tak třeba se mu ta záda nebudou zhoršovat. Tak snad se nevyplní to co píšu. PS: komentátora jsem neslyšel
Reagovat
a.magerova
Co vím, tak Roger už loni říkal, že chce do Ria na OH.
A už dávnějc říkal, že ho inspiruje Agassi a ten ukončil kariéru v 36 letech.
Takže z toho vycházím já a BASTA !!! :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
předpoklady pro budoucí světovou jedničku má např. Raonic...
Reagovat
VlS
To tady Milošovi prorokovali už před 2 lety, jak za chvilku bude v desítce a nějak je zaseklej kolem 20.
Reagovat
smazaný uživatel
To určitě ne, však dva roky zpátky hrál svoje první US Open. Málokdo vylít tak rychle a stále má značnej progres, zlepšuje se. Takže proč ne? Nikde se nezasek, momentálně dosáh svýho žebříčkovýho maxima.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně u Federerů rozhodne Mirka ;-)
Reagovat
Roger_Federer
Současní top hráči Federer,Nadal,Djokovič,Murray,by měli být pro mladé nastupující dravce generace motivem k tomu neco dokázat,porážet je a získávat zkušenostii, začít zbýrat tituli, dřit dřít z lepšovat se a dohnat tyto 4 za 3-4 roky nastoupit na jejich místa.U koho vidíš tento potencionál???Dva hráče mi zděl.Samozdřejmě že až zkončí všichni tito tenisté, někdo kdo bude nejlepší nastoupí na jejich místo a bude top 1..
Reagovat
smazaný uživatel
Zaprvý nepiš potencionál, takový slovo neexistuje.

Zadruhý už jsem to víceméně řek, vidím tam Tomika a Harrisona. Raonicovi věřím na top 5, ale nemyslím si, že by měl bejt světová jednička. U Dimitrova to všechno záleží na jeho přístupu. Roger měl v jeho věku problém s psychikou, kterej mu bránil v rustu, ale ten Dimitrovův problém je daleko horší a hůř řešitelnej. On prostě není vítěz.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepřehlidnutelně tenisově nejhloupejsi hrac - hraval nejnevhodnejsi miče v momentech dulezitosti. Ovšem mimo kurt - charismaticka osobnost s rychlim a chytrym vtipem !

V pameti tenisovych dejin, tento u žen libivý američan, bude zapsan jako jeden z mušketyrů Slabé Éry.... .

At se daří

a buď hrdý, že jsi občanem spojenych statů americkych
Reagovat
Roger_Federer
:)...myslím že si udeřil hřebíček na hlavičku..
Reagovat
smazaný uživatel
sorry chlapi, ale vás si pořád pletu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Toho nahore si pamatovat nemusis, to je neprehlidnutelne nejhloupejsi diskuter na TP, ovsem mimo diskusi charismaticka osobnost s rychlym referendem a vtipem:)
V pameti TP dejin, tento u deti libivy cech, bude zapasan jako jeden z nej fanatiku Slabsi Ery TP...

Takze mu napis at se mu dari, a at je hrdy, ze je opet obcan TP:D)) To uplne postaci...:)

A toho druheho preci znas, je to sam velkej, vis kterej:))) Takze takhle se ti to zapamatuje lehce:)
Reagovat
gigin
náhodou "čtyřiadvacítka" je na pohodu ... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ted jsi asi janekdu s tou "čtyřiadvacítkou" uz definitivne zmatl:D))))
Reagovat
a.magerova
Hele nebudeš-li něčemu rozumět, klidně se obrať ne mne (vysvětlím nejen tenis)... :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Neva, ono to časem všechno krásně zapadne do sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
To mi bylo jasné hned od začátku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ak si odmyslíš iróniu a ľahkú provokáciu, myslím že jeho slová nie sú až tak vzdialené realite..
Reagovat
smazaný uživatel
A asi jeden z nejpeknejsich matchballu vubec:)

http://www.youtube.com/watch?v=K2V5lbJ9cVE
Reagovat
a.magerova
Souhlasím a pamatuju :-)))
Reagovat
Bob
to byl zááávěr, to byl záávěr :D
Reagovat
smazaný uživatel
To je zas diskuze! Já prostě nevidím důvod, proč by současní mlaďoši neměli za 4 roky vládnout tenisu. Porovnávání GS úspěchů mladýho Hewitta a například mladýho Tomice je naprosto zcestný, protože se změnil tenis. Byly doby, kdy Chang vyhrál GS v 17 letech, Rafa už ho vyhrál až v 19 letech, i když to byl 5x větší talent a už nikdy nikdo nevyhraje GS před 20. narozeninama. Tenis je daleko náročnější po fyzický stránce, přechod do profi tenisu je daleko náročnější a dlouhodobější záležitost, protože hráč musí získat obrovskou fyzickou sílu a výdrž, aby zvládnul uhrát sezonu. Většinou to je tak, že jeden úspěch mladýho hráče nevystřelí, ale na další měsíc mu znemožní cokoliv dokázat. Není náhodou, že ještě před rokem byl Tomic jedinej teenager v top 100. Teď tam asi není zas žádnej.

To není o tom, že by nebyli talenti a tenis měl skončit. A herní styly se sice mění, je to atletičtější sport, kde se našla efektivita v těch nudnějších herních stylech jako hrajou Nole a Rafa, ale furt se objevujou mladí talenti, co našli zalíbení ve hře starší. Goffin, Dimitrov prostě budou bavit, i kdyby patřili jen do top 20 a nikdy nebyli úplnýma hvězdama.

A ještě jednu věc. Nepište Raonič a Tomič. Raonic si sice dává záležet na tom, aby byl vyslovovanej Raonič, ale jeho jméno se píše prostě Raonic. A Tomic ani to, jeho výslovnost je Tomik a správně by se mělo psát s Bernardem Tomikem, bez Tomika. Nicméně háček v žádným případě, anglicky mluvící země ho prostě nepíší.
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Nezájem, neotvírám :)
Reagovat
gigin
To měl být nový příspěvek, pardon !!
Chazy !!!! Tomík je Berdych !! Jsou to "ičové" tak ne*ičuj !!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Nikdy neříkej nikdy.
Tímhle příspěvkem jsi mi připomněl ekonomické analytiky, kteří nádharně vysvětlí, proč se NĚCO nemůže stát. Aby pak za 2 roky vysvětlili, že se změnili podmínky a je logické, že se TO nakonec stalo.
Reagovat
smazaný uživatel
to je chyb :-O
Reagovat
smazaný uživatel
Ja spis nechapu, proc si proboha jak masochista ctes diskusi pod clankem hrace, ktery ti je u uplne prd*le a ktereho nesnasis..:)
Celkem zvlastni situace DDD:))) A jinak si myslim, ze vetsina to chape co jsi napsal, ale to vis, jak gigin rika...sila okamziku:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Já ju nečet celou, jen sem to prolít očima a v tom vlákně mě něco zaujalo, tak sem se začet :))
Reagovat
smazaný uživatel
Svoj prvý GS, ktorý vyhral začínal Rafa ešte v 18r :)..Každopádne, niečo pravdy na tvojich riadkoch bude, tenis je v súčasnosti určite fyzicky náročnejším športom. Na druhú stranu, taký Tomic má už v tomto veku neuveriteľný fyzický fond, už na pohľad vyzerá omnoho vyzretejší a starší, než jeho rovesníci..Čo sa talentov týka a ich možnej dominancie v budúcnosti, ťažko sa to v súčasnosti predpokladá, predvída..Byť v tomto kontexte skeptický ma núti predovšetkým nestála výkonnosť všetkých zúčastnených. Naozaj mám pocit, že prehrávajú kade s kým. Už len kým zapracujú na tomto fakte, teda pravidelne porážať hráčov, ktorí za nimi herne zaostávajú, to dá strašne veľa práce, je to veľa rokov, kým sa tá výkonnosť ustáli, teda samozrejme pri predpoklade, že na to dotyční majú..A tým som si neni úplne istý..
Reagovat
a.magerova
Rafa narozen 3.6.1986
Finále FO 5.6.2005
Rafa už měl 19 let při zisku prvního GS
Reagovat
smazaný uživatel
Však to je v poriadku..Asi som sa nepresne vyjadril..V čase začiatku RG2005 mal ešte 18rokov, v čase finále už 19..Prkotinka, ale tá 18 naozaj lepšie znie :)
Reagovat
a.magerova
Tak to pak jo :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě je to všechno propojený. Kvůli náročnosti současnýho tenisu je daleko složitější dlouhodobě udržet výkonnost v mladým věku. Díky tomu je složitější vyzrát psychicky a naučit se vyhrávat zápasy, kde je hráč favoritem, protože ty prohry a slabý období prostě přicházej a přicházet musí. Takže tenisti celkově dospívaj pomalejš.

Tomic mi nepřijde fyzicky na úrovni top hráče, minimálně tu výdrž prostě nemá. V dlouhejch zápasech odpadává, po nich je naprosto nepoužitelnej.
Reagovat
J.M.
Zajímavé vlákno, zahlédl jsem ho až teď, ale vesměs souhlas Chazym.

Tomic je hlavně strašlivě pomalý. Pomalejšího tenistu jsem snad neviděl. Třeba v Cincinnati proti Federerovi, to byl pěší tenis. Jak důchodce na procházce.

Jinak ten hlavní náskok, který podle mě mají starší hráči oproti těm mladým, je know-how. Léty nastřádaný. Ví jak trénovat, jak se připravovat, jak plánovat sezónu atd. atd. atd. Taky mají to zázemí, to je hodně důležité. Kromě toho jejich pozice na žebříčku jim zajišťuje stabilitu. Mladý hráč nikdy neví, jestli se na turnaji dostane do semifinále nebo vypadne v prvním kole, a pak prakticky není možné se dostat do nějakého zápasového rytmu.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně bych Andymu moc přál, aby se mohl rozloučit v pěkném a napínavém zápase a po dobrém výkonu. jako to bylo třeba u Kim.
Reagovat
smazaný uživatel
Mohli by si s Rogerem zahrát finále. To by bylo něco!
Reagovat
a.magerova
Jsem pro a klidně by mu TO mohl i pustit - záměrně nepíšu kdo komu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo moc krásné a stylové. Pohádkový konec...., bohužel ale dost utopie.:(
Reagovat
smazaný uživatel
Přiznám se bez mučení, že v tom r. 2009, jsem byl dost rozpolcený a pak mu to snad už přál více než, víš komu.....Protože jsem věděl, že to je jedna z jeho posledních šancí.
Reagovat
a.magerova
Jo to já byla ve Wimbledonu krátce před zhroucením, a případné vítězství Andyho by mě sice mrzela, ale určitě né tolik jako tentýž rok na AO či USO ...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak AO toho roku bylo jen pro silné povahy, to ho furt vidím na tom pódiu, jak tam brečí. Mirka už byla v té době těhotná, ale to jsme ještě nevěděli.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda. Ve finále AO byl Roger herně lepším hráčem, na USO prohrál díky dvěma míčkům.
Reagovat
tito
Finále by bylo skvělé ale to bychom chtěli opravdu asi hodně. Ale když si mám přihřát polívčičku, tak aby to bylo stejně symbolické jako v případě Kim a Laury, tak v podobném zápase bych nejraději viděl s Andym Ryana. Takže oba hezky přes Bernarda resp. Juana do dalšího kola! Je to v případě Ryana troufalé ale proč ne, že? :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, finále je z říše sci-fi. Ale ten tvůj nápad není vůbec špatný. Bylo by to takové symbolické předávání žezla.:)
Ale Ryanovi bych přál, aby těch GS úspěchů měl podstatně více. A není to vůbec odvážné ohledně Ryana, musíme věřit a být pozitivní. Ten průlom jednou přijde, tak proč ne zrovna teď.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to zas až taková utopie není..Andymu se na US Open poměrně vždy dařilo, a letos má tu největší motivaci, vzhledem k tomu, že končí. Moc bych mu to přál, a doufám, že se mu dobrý výsledek povede:) Vzpomeňme na konec kariéry Gorana Ivaniševiče. Nic není nemožné:)
Reagovat
tito
Až teď jsem to dočetl. Tak jsme na tom v rovině přání stejně. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=oDYsdEzp9is&feature=related

Tak z dnesniho pohledu to vypada neskutecne:) Kanarek pro Rafu.:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska by to přece dopadlo podobně ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.youtube.com/watch?v=VOYwc9i94E8&feature=related

0:24
Pry pokracuj:D)))))) Tak ten empajrovy byl fakt dobrej:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuju moc, podívám se ale až PAK .. je to od tebe milý..
Reagovat
carolyn
Chci vidět jak to v tenisu bude dál, až skončí Roger, pak Rafa, už ted je to bez něj divné, takové bez náboje. Každá generace měla své dva velikány, ale kdo to bude ted? Možná Potro, ano, ale vidíte v současných hráčích dva další nástupce, kdo by byl takový jako jsou třeba R+R že by se neustále přetahovali o 1. příčku.? Možná si budeme muset počkat ještě na další generaci.....
Reagovat
smazaný uživatel
Naštěstí čekání na další generaci v tenise netrvá tak dlouho jako v životě. :-)))) Ale jo, půjde to, jak se ti hráči dostanou do popředí a časem i ještě více vyspějou, tak to nemusí být vůbec nuda. Konec Rogera ale bude pro mnohé rána, včetně mě.
Reagovat
gigin
Tvé zmatení připisuji tomu, že jsi velká kámoška magerky !! Jako Djoko, Andy M. nic ?? Nechápu, že o ně ani nezavadíš slovem ....
Reagovat
Roger_Federer
které hráče máš přesně na mysli?
Reagovat
Roger_Federer
Djokovič i Murray jsou už současné stálice a hráči velké 4, oba do 5-6 zkončí nebo budou hrát ale určite ne na takové urovni jako tedka..kdo je nahradí a pujde z dnešních hráču na první pozice a bude dominovat tak jako djoko loni třeba nebo jako Rafa na antuce??
Reagovat
Roger_Federer
5-6 let
Reagovat
smazaný uživatel
Mám na mysli "mladé pušky" celkově. Ti, co nyní mají okolo dvaceti a mají potenciál.
Reagovat
gigin
Tím tuplem by se aspoň o ně mohla otřít ...
Reagovat
dadaft
buď v klidu. když odešel André a Steffi, taky se svět tenisu nezhroutil, i když to tak chvíli vypadalo...
Reagovat
gigin
Jinak nevím, kdo se může takhle "zbýčit" !! Jakože takhle vyjímečně ...
Reagovat
Roger_Federer
Bude to tak že do 5 let po zkončení, Nadala , Djokoviče a Federera, ( nejsilnější erá která kdy byla), nebude nic..žádná dominance bude to oprvdu vypadat jako ted na WTA..Abude se čekat na další generace zda se někdo takový ješte vyskytne :)
Reagovat
carolyn
asi si zcela nepochopil co jsem zde napsala, přečti si to ještě jednou, prosím. Myslím, že vypisování dalších současných jmen není třeba. Tvůj komnet je nemístný, budu dělat že o něm nevím, ok
Reagovat
gigin
"Každá generace měla své dva velikány, ale kdo to bude ted? Možná Potro, ano .... " Ne, toto jsem nepochopil. Chápu tvé zarmoucení a za svou nemístnost se hluboce omlouvám ....
Reagovat
carolyn
díky :-) ok, tak nějak jsem to myslela
už trochu sleduju juniory, myslím, že postupem času se máme na co těšit
Reagovat
carolyn
asi sem dala dvě věty dohromady, jo, máš pravdu ten odchod Andyho mě dostal. A proto zrovna ted nepotřebuju někoho kdo chytá za slovíčka má potřebu tu rozebírat jak jsem co napsala, dík za pochopení!
Reagovat
Roger_Federer
Tak nevím ale asi každý chápeme nastupující generaci asi jinak..Del potro je Nadalova ,Djokovičova směna:), to samé Murray.

Já myslím na hráče ve věku 17-21 let..
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě si užívejme, ještě není úplný konec. :-)
Reagovat
carolyn
... když já už nemám náladu :-(
Reagovat
carolyn
já myslela juniory, prostě jsem to špatně napsala
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš to brát tak, že budeš fandit ze všech sil a věřit, aby se nám A-Rod rozloučil důstojně.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomic, Harrison, já se o budoucnost nebojím :)
Reagovat
a.magerova
Budem tu v noci a nikdo nás (krom Andyho) nerozhodí... :-)))
Reagovat
Labi
to si děláš srandu ne? je to mladý kluk a proto bych očekával že v jeho uderech bude síla a bude dravý. Jenže to je taková spíše slečinka ten spíše ještě více upadne...ten měl dělat balet ne tenis
Reagovat
J.M.
No, já se o budoucnost trochu bojím. Pro mě není otázka "bude někdo z mladých za pár let na vrcholu?" Samozřejmě, že bude. Je logicky jasné, že někdo na předních příčkách žebříčku bude, protože nelze mít žebříček třeba od 6. místa níž a první pětku mít neobsazenou.

Ale pro mě je podstatné, jestli na těch předních příčkách bude někdo, kdo opravdu bude stát za to. A nikoho takového zatím nevidím. Harrison? To radši přestanu sledovat tenis než se dívat na světovou jedničku Harrisona, produkt té nejtuctovější americké školy a nejtuctovějšího, nejgeneričtějšího tenisu současnosti, který všichni trenéři na světě v současnosti učí všechny své žáky do posledního milimetru přesně takto stejně. To je tenisová konfekce, sériová výroba, takových tenistů vyjíždějí z továren každý den tuny. Ten samý liftovaný forhend, ten samý obouručný bekhend, ta samá generická supernudná hra od základní čáry. Pro mě nejnudnější tenis, co kdy existoval. Bohužel to je přesně tenis, který je momentálně považován za prakticky jediný možný, a ATP i pořadatelé turnajů dělají všechno pro to, aby to tak zůstalo a i těch několik zbývajících, co se ještě odlišují, zmizelo navždy.
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Alois_Mlok
jo, to bylo taky památný
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě tam chybí ta A-Rodova rybička, kterou mohl vyhrát zápas, ale ten míček byl těsný out. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
A Tomášek je rázem 2. v Chazy league, tomu říkám skok, ono 40 bodů za Blaka a Rogera udělalo své. Dneska může i Andy dopomoct k mému výstupu výš, když podlehne Berniemu. Tak snad.
Reagovat
Fandina
tomasinho tak gratulace ... pryč jen David a Janina ... super
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě Tamira Paszek. Jinak celkem úspěch. Hlavně ta sázka na Blaka se vyplatila, cítil jsem, že on to 3. kolo udělá s tím losem.
Reagovat
smazaný uživatel
"Dneska může i Andy dopomoct k mému výstupu výš, když podlehne Berniemu. Tak snad." - pod tímhle článkem? To bylo kruté. :-)
Reagovat
Sonja
Souhlas.
Reagovat
smazaný uživatel
Však právě proto jsem to dal zde :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Koho mas kapitana?..
Reagovat
smazaný uživatel
Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel som, že Andyho...Pre mňa teoreticky ešte lepšia správa..
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš koho, Djokoviče?
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Noleho....

Z hráčov v popredí som asi jediný..Dobrá správa v tom, že ak to Srb celé vyhrá, nemusím sa o body s nikým deliť..Naopak, ak to vyhrá Roger, som definitívne z hry..
Reagovat
Sonja
Budeš si kvůli tej hře přát, aby ti vypadl Andy v semi s Rogerem? Protože očividně ti na těch bodech hodně záleží:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, Soničko...Nole je môj kapitán, len do doby, kedy sa skutočný kapitán zrehabilituje :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou mi otázky. Jasně, že ne. Ta hra je prostě zpestření úvodních kol, jde hlavně o ty hráče od 25. místa a níž, jak je kdo dokáže odhadnout. Proto mi jde o body, rád vyhrávám, ale ne za každou cenu. Samozřejmě, že nemůžu přát Rogerovi proti Andymu, to prostě ne.
Reagovat
Sonja
Forehand- Nevěřím!:-)))

tomasinho- jen taková malá provokace:-))), prostě mě dost zarazilo, že nemáš za kapitána Andyho...
Reagovat
smazaný uživatel
Protože Roger je podle mě favorit a předpokládal jsem, že pokud někdo ztratí po cestě so SF set, tak Andy.
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávám kdy to oznámí Davydenko,blake,ginepri,mathieu
doufám že dlouho vydrží karlovič,haas,fedex a fish
Reagovat
smazaný uživatel
Očekávám kdy to oznámí Davydenko,blake,ginepri,mathieu
doufám že dlouho vydrží karlovič,haas,fedex a fish
Reagovat
SwissMaestro
Roger Federer a Andy Roddick. Obe dve legendy me privedli k tenisu abych jej zacal hrat, sledovat. Znamenaji pro me strasne moc a mam s temito hraci spojeno strasne moc situaci, na ktere budu dlouho vzpominat . Az oba skonci tak tenis pravdepodobne prestanu sledovat, protoze si nejak nemohu zvyknout na novou generaci, rad se na ne podivam, ale uz ne s takovym zajmem jako na tu "starou" generaci. Tohle bude pro me velice emotivni louceni a asi i ta slza ukapne, takze zitra naseho casu.....drzim palce Andy, sampione.
Reagovat
Draxter
Já si koupil jeho raketu právě kvůli němu a teď, když už jsem se s ní konečně po 2 letech sžil, tak chce skončit? :(
Až skončí Fedex tak to možná bude jak s Michaelem Jacksonem, taky to pár lidí neuneslo a to doslova...
Pro mě to bude konec fandění, v mladší generaci jsem si zatím neoblíbil nikoho a ani to v blízké době na nikoho nevidím :-/
Reagovat
a.magerova
No mně už včera i ukápla....
I Roger měl včera takový zvláštní výraz při pozápasovém rozhovoru, mi to připadlo, že se směje "nasílu" jen aby mu taky neukápla (takové to hlavně se smát jen neplakat), když se ho nejen na Andyho ptali ...
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda no, jediny hrac co ma KOULE
Reagovat
hranol
Presne,jak to nekteri pisete...nostalgie...leta nezastavis..a Andy konci...pamatuji si,jak vyhral US Open 2003...teda je to v prd...toto uteklo..vzdy Ferrer,Fisch,Federer atd...30,31...nejhorsi,ze jsem o vice starsi...a stranu s nimi....vzdyt ja cumel na Connorse,Lendla,Borga a Kodes,kdyz vyhral 1973 Wimbledon....a fakt je na co vzpominat....HOWGH...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to velká ztráta pro tenis, i když v poslední době už zdaleka nepředváděl výkony, na které jsme u něj byli zvyklí, vždycky jsem se rád na jeho zápasy podíval. Já nevím jak vám, ale mě je trochu zle, když pomyslím na perspektivu tenisu. Takový Tomič, Raonič či Dolgopolov nemůžou zdaleka nahradit Hewitta, Roddicka, Gonzaleze či Ljubičiče :-(
Reagovat
Roger_Federer
tihle dnešní spratci nikdy nebudou jako tahle generace..Až odejde Roger bude konec uplně.
Reagovat
Sonja
To jsou kecy:-//
Reagovat
gigin
Já je celkem chápu. Až odejde, skončí Novak, tak tu bude taky (pro mne) absolutní prázdno ...
Reagovat
Sonja
Tak na to jsem ani nepomyslela...
Mně akorát vadí kecy typu "nikdy to nebude jako dřív"- samozřejmě to nebude jako dřív, ale neznamená to, že to bude míň kvalitní...
Reagovat
gigin
Je to pohled fanouška, tak to beru .. Jinak máš pravdu.
Reagovat
Fandina
Pohled fanouška určitě, ale na druhou stranu, ten kdo začal někomu fandit kvůli tenisu, že ho dobře hraje, tak si v budoucnu vždycky někoho najde a jaké to bude za rok za pět je právě to zajímavé, protože to nikdo nevíme, v tenise a životě to samé ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
nemyslím,jiná hra, JINÝ TENIS osobnosti.Prostě generace zpět..Roddick,Hewit Safin,Lubičič,Kuerten Henman Rios Nalbandian Moya CHang a další mi prostě seděli mnohem více jak herně tak tenisovým projevem..Umyslně tady netahám rogera rafu a noleho.
A to jsem vyrůstal na Mustr,becker,edberg,agasi,sampras,lendl,stich,korda...to byly páni
Reagovat
smazaný uživatel
Az odejde Djoker, tak Fedex jeste bude vpohode pinkat:D)))
Reagovat
Roger_Federer
fedex bude ješte pinkat v top 20 až bude končit Tomič i Raonič :)
Reagovat
smazaný uživatel
podle mě nás čeká potom co skončí velká čtyřka hluché období jako teď zažívá WTA tenis, vemte si, že Roddick s Hewittem, které jsem jmenoval ve věku Raoniče a spol už měli za sebou finále GS... Ano možná byla slabší konkurence, ale Raonič, Tomič i Dolgo sou na GS vždy štastní z postupu do osmifinále a to se jim povedlo zatím jen jednou každému...
Reagovat
gigin
Možné je všechno. Vím, že si to přeješ. Nejenom ty. Když to tak bude, tak to tak bude. Co nadělám ... Sice nejsem nějak na tvou prognózu ještě psychicky připravený, takže se jdu připravovat. A díky za zpříjemnění hezkého pátečního dne ...
Reagovat
smazaný uživatel
Každý prostě není jako ty, že lehce přejdeš k někomu jinému, viz Rafa a pak Roger, jak jsi psala..

gigin 10.36 díky, tak to prostě pro fan Andyho je..:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pro fandy je to takové, jak píše gigin. Nostalgie a prázdno v srdci fanouška.
Chazy tuhle někde psal, že je hrozně přelétavý. To já zase nejsem, když někomu fandím, tak zpravidla dlouho a vydržím až do konce a pak po nějaký čas to prostě není ono. U Andyho to až tak nebude, je to nostalgie, bude mi chybět jako třeba Kim, ale úplná top "srdcovka" to nebyla. Ale jeho skalní fandy chápu.
Reagovat
Roger_Federer
Nevím muj názor je, žejedna věc je sledovat tenis a nemět vyhrazený názor druhá mít své oblíbence a tem fandit ve zlém a špatném 10 let..Je to podobné jako když vyrustali lidi na kultovních serialech nejakého období a budou o tom mluvit do smrti..Kdežto za 15 let nebude mladá generace vědet že nějaky Roddick byl nejlepší američan
Reagovat
Sonja
Já úplně chápu, že fanoušek Roddicka teď musí být zdrcen...ale proč hned psát, že ti mladší jsou spratkové, kteří nikdy nebudou jako generace, co teď odchází?
Dominik, na kterýho jsem reagovala, je navíc především fanda Rogera...kdybych věděla, že je jeho největším oblíbencem Roddick, nereagovala bych na něj, protože bych ty řeči přikládala zklamání...
Reagovat
Roger_Federer
Andy a Roger jsou prostě moji...co víc řict.Dneska není dobrý den :)
Reagovat
Sonja
ok. Promiň.
Reagovat
Roger_Federer
Možná to zní blbě ale aktualní generace mladých hráčů mě prostě zatím nijak neoslovila..už jenom to že nikdo není schopen být aspon častečnou konkurencí Federerovi, Nadalovi, Nolemu..
Reagovat
smazaný uživatel
Nic si nepreji, jen tak zertuji. Me take mrzi, ze uz nepinka Noah, Becker, Connors, Agassi a asi bych tu vsechny nevtesnal...
Cas nezastavis...
Reagovat
gigin
To ti věřím, že tě to mrzí. Ale to už je dávno. Tady jde o sílu "toho okamžiku!. Okamžiku odchodu !! Chápeš ? :))
Reagovat
smazaný uživatel
jo:)))
Reagovat
Fandina
a jak bych to asi měla udělat, když vidím, že mi hra druhého vyhovuje víc, víc mu věřím je mi sympatičtější a předtím jsem ho neviděla? To mám říci, nemohu ti fandit, fandím jinému? Nejde o život ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Nič v zlom, ale taký Berdych, Tsonga, Ferrer, Del Potro sú herne úplne inde, než boli Roddick, Gonzales, Ferrero či Ljubičič...Nemajú však rovnaké podmienky skrz súčasnú konkurenciu.

Roddick je strata tenisová skôr z ľadiska charakteru ako hry, z tohto ohľadu je bohužiaľ celkom ľahko nahraditeľný.
Reagovat
Alois_Mlok
finále Wimbledonu 2009, to byla řežba. A Rogera tam měl na lopatě...
Reagovat
Roger_Federer
modlil jsem se at už to zkončí a Andy vyhraje..fantastický zápas se spoustou krásného tenisu..
Reagovat
Alois_Mlok
Já jsem právě chtěl, aby ten zápas nikdy neskončil, protože oba jsou mí oblíbenci a nechtěl jsem, aby jeden z nich prohrál... Myslím, že Roddicka ta porážka hodně zlomila...
Reagovat
Roger_Federer
souhlasím Andy měl velkou smulu že hraje/hrál v době Rogera, který ho připravil o další granslamové tituli..Roger je jeho achylova pata :) a ten prohraný wimbledon 2009 ho poslal hodně do utlumu a psichycky dolu..
Reagovat
carolyn
JAk si mi tohle mohl udělat!!!! :-((((
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda preskoda, ale je to jeho rozhodnuti, ktery musime respektovat. Prece nejsme zadni sobci. Nezbejva nez mu podekovat za to, ze nas dlouhou dobu bavil skvelym tenisem a delovim podanim:) Preji mu mnoho uspechu v "civilu" a doufam, ze na tenis uplne nezanevre a nekdy uvidime v nejaky exhibici:)

Jen tak z nostalgie:) Tohle dokazali jen dva lidi Rodick a Letajici Cestmir:DDD

www.youtube.com/watch?v=gnf_dtBoDlw
Reagovat
Roger_Federer
Dalši velikan generace začatku tisicileti odchazi..Začina tady byt pomalu prazdno...Naprosto pochopitelne rozhodnoti.. Odchazi temeř na vrcholu.. Po 10 letech v top 20 se nebude nekde placat v 30 a niže..
Reagovat
smazaný uživatel
bohužel naprosto očekávaná záležitost. Těch zdravotních komplikací v poslední době bylo docela dost, roky přibývají, výkonnost po zranění nebyla na té úrovni, na jakou byl Andy a my - jeho fanoušci - zvyklí. Ale stejně je to jak bodnutí nožem...
Reagovat
smazaný uživatel
kariéry chápu - http://sssfc.com/brooklyn-decker-pictures/1148.htm
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tohle jsem chtěl napsat... Byls rychlejší. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A nebyla to náhodou právě jeho žena, která ho podporovala a přemlouvala, když s tím už jednou chtěl seknout a neměl motivaci?
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, právě, že byla. Už chtěl jednou skončit, ale ona ho přemluvila a podporovala, tak přešel ke Stefankimu a pokračoval v kariéře.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že máš pravdu. Ale co je lepší? Plácat se okolo 30. místa, jako bývalá jednička anebo být s hezkou a zřejmě i hodně příjemnou ženou?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, on byl zvyklý být ve špičce a pomalu se propadat a trápit se s "bezejmennými" hráči, kteří by ho postupně přehrávali, na tom se asi nechtěl dál podílet..

A že to vyhlásil takhle nečekaně, je jeho styl, kdyby to vyhrásil jako Kim třeba dlouho dopředu, na každým turnaji, který by pak absolvoval, by se vlastně loučil..nemohl by se pak plně soustředit jen na hru.
Takhle si my, jeho fanoušci a i on sám odbyde tu chvíli jen jednou..ale upřímně se na ten poslední zápas vůbec netěším, vědět, že je třeba úplně poslední..:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď smutná, Emičko! :) Všichni jednou skončí. Možná to zní blbě, ale tak to je. Já myslím, že Andy udělal to rozhodnutí v pravý čas.
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, no jo, všechno jednou končí..máš pravdu.
Snad mi udělá dnes radost aspon Laura.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se budu dívat. :) Bylo by super, kdyby Laura postoupila ještě dál... Ale nejvíc mě samozřejmě zajímají Masha a Vika. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce, A-Rode !!
Reagovat
steve79
Jeho konec jsem čekal, ale ne tak brzo. Najednu stranu se mu nedivím na špičku už neměl a plácat se kolem 30. místa mu za to nestojí.
Reagovat
smazaný uživatel
Celkem so tebou souhlasím, že Venus vypadá celkem k světu. A navíc přidám, pro mě překvapivé zjištění, že Serena má hodně pěknou barvu hlasu.
Reagovat
a.magerova
Jo měl jsi pravdu ty bílé ponožky nejsou to pravé ořechové, dnes mi vadily :-/
Jo a Roger po zápase vzpomínal na Miami, kde ho Andy porazil a jakou měl z toho radost, teda na rozdíl ode mne, přesně si vzpomínám, ale teda dnes mu TO velkoryse odpouštím :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně zas dneska tak hrozný nepřipadaly :))
Reagovat
a.magerova
Jo a Roger je kapku přistřihlý - jakože vlasy - dělá ho to teda cosi starším :-/
Phau měl parádní tričko, akorát jsem nepřišla na značku.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, ale právě během turnaje v Cincy jsem si říkal, že má ty vlasy moc dlouhý a potřeboval by ostříhat :)) takže já chválím.
Phau měl hrozný tričko!! Takový jsme kdysi dělali ve škole :))
Reagovat
smazaný uživatel
Mně ty ponožky zase trochu rušily, ale říkal jsem si, ža přece a.magerova to jako módní policie vidí lépe, tak že problém je na mé straně.:))
Rozhovor jsem slyšel a vlasů jsem si také všiml. Alespoň, když nervózně pohazuje hlavou, tak to vypadá lépe....Ale nepřijde vám, že zhubl celkově a v obličeji? A přišel mi unavený.
Reagovat
gigin
Finito .... :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti dám finito!!
Hrál jen, co potřeboval. Vůbec jsem se nevzrušoval. Prostě nacičoval voleje a přechody na síť. Překvapivě jsem o něho neměl vůbec starost ani trochu a stále nemám.
Ale favoritem na celkové vítězství je u mě stále ten tvůj a černým koněm a přáním na finále John.:))
Reagovat
gigin
Jas !! :)) Jak psal uživatel Chazy, první kola beru jako prcku :)) Abych se kuwa dnes nedivil !! :-OO :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. Hlídej si ho raději a také předsedkyni máš nějak po ránu nabroušenou...:-))
Reagovat
gigin
Předpokládám, že to bylo na mne, ta gloska. Jas, hlídám vše !! Sonja ? Ta má právě dnes výbornou náladu !! :))))
Reagovat
Sonja
Héj, já to čtu:-/:-D...
Nejsem nabroušená...akorát mám prostě k té nastupující generaci respekt:-)...
Reagovat
smazaný uživatel
Héj, já vím, že to pozorně čteš, proto jsem to psal.:-))
Jasný, chápu, také mám respekt a změna je život, čas nezastavíš. Myslím, že to kluci výše nemysleli s despektem, já ne, myslel jsem to nostalgicky.....
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tak je to všetko veľmi symbolické. Kim Clijster prehrala vo svojom poslednom zápase so zástupkyňou novej generácie Laurou Robson, Andy Roddick možno prehrá svoj posledný zápas so zástupcom novej generácie Bernardom Tomicom..Osobne v archívoch vyhľadávam najmä zápasy rozdielnych generácii (Sampras vs. Wilander, Sampras vs. Roddick, Nadal vs. Agassi a podobne)..Možno budem s odstupom času hľadať práve zápas Andyho s Tomicom a podobne..
Reagovat
smazaný uživatel
V nové generaci je nicméně drobný rozdíl, Laura je (zatím) sympatická a skromná hráčka, zatímco Bernard se projevuje jako namyšlený spratek, který by pravděpodobně na tiskové konferenci po vyhraném zápase označil Andyho za jemu neznámého páprdu. Andy zahajuje večerní session na centrkurtu, tak hola, Andy, do třetího kola!
Reagovat
smazaný uživatel
tak to by ti ve výčtu neměly chybět zápasy Agassi-Connors a (i když to tam zcela nepatří) i poslední vítězný zápas Andreho proti Baghdatisovi na US open.
Reagovat
Draxter
Teď jsem si vzpomněl na to, co Andy udělal po prohře s Davidem. Zkoukněte konec. Čas 01:20:30 - Andy se zřetelně loučí s All England Clubem jako takovým...

http://www.youtube.com/watch?v=9BcIfTjxALs

tady už věděl a mě tehdy celkem naběhla husí kůže, ale po vítězství v Atlantě jsem na to nějak zapomněl že tohle udělal... :-(
Reagovat
Draxter
Ještě k tomu mávání. Takhle Andy z kurtů neodchází. Tohle bylo celkem jasné gesto - Good Bye Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, jako kdyby se fakt loučil. Měl ten Wimbledon alespoň jednou vyhrát, přál jsem mu to. Stále tomu nemohu uvěřit. Právě, v té Atlantě vyhrál a přišlo mi, že má ještě stále tenisu co říci. Třeba když měl opakovaně ty zdr. trable, říkal jsem si, jestli by to už neměl zabalit, ale teď se to zdálo v poho a já si říkal, že je dobře, že to nezabalil. V žebříku šel také nahoru....
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to vypada na takovy loucici se turnaj...nejprve Kim, ted Andy...doufam, ze na tom to konci. Ja ty veterany mam fakt rad, a nemusel jsem jim ani nijak spec. fandit, ale pravda je, ze ja su houby fan:)

Nic... sleduju dalsiho tzv. veterana Fedexe, tak jen doufam, ze jeste na tom okruhu nejakou dobu vydrzi:))) Ikdyz je fakt, ze u neho mam pocit, ze ten prezije vpohode jeste Djokera i Nadala:D) Toho tak tipuji na druheho Jimba, ten bude jeste pinkat, kdyz Ryan a Milos se budou pomalu loucit s karierou:D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak santoro má ten stupidní rekord, že nastupoval k zápasům ATP ve čtyřech různejch desetiletích, ne? Třeba bude mít Roger zájem vyrovnat/překonat...
Reagovat
smazaný uživatel
To je taky "nostalgie", obouruční forhend..
Reagovat
smazaný uživatel
:))) http://www.youtube.com/watch?v=kV1fDb71mTw

To je nostalgie!!!!:) Ty jeho loby byly bezkonkurencni, ale ted uz v te rychlosti, na tyhle sprymy neni moc cas:)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo :))) Když tohle vidím, tak mi i zachybí.
Reagovat
smazaný uživatel
V roce 2006 ve Wimbledonu finále nehrál.
Reagovat
Nancy_z
Na Twitteru píšou, že už to věděl po Wimbledonu, že už se tam za rok nevrátí... A taky že už byl rozhodnutý, už když hrál první kolo... a bez 100% zdraví už si není jistý, jestli by mohl konkurovat těm mladším... Bude na okruhu chybět...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, mně už tomasinho tehdy posílal cosi, kde se psalo, že je to jeho poslední Wimbledon. Uvažoval nad koncem mockrát, podle mě to není žádný unáhlený rozhodnutí. To by udělal po nějaký prohře, ne v den volna.
Reagovat
Sonja
US Open 2009 asi ne...
Reagovat
Sonja
Tak už opraveno koukám:-)
Reagovat
LubosZabloudil
Ročníky finálových duelů opraveny ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vubec jsem to nečekal, letos vyhral 2 turnaje, čekal jsem ještě dalši zapasy od něj. Na jednu stranu chapu toto rozhodnuti a zrovna US - jen jediny gradnslam titul,ale na druhou stranu je mi prostě smutno. Roddick je velka tenisova osobnost. Bude chybět..
Reagovat
smazaný uživatel
ANDY :(
Reagovat
smazaný uživatel
Aj svoje rozhodnutie podložil nejakým rozumným dôvodom?..Správa mi zatiaľ príde pomerne strohá, možno to je len Andyho nepremyslené vyhlásenie..Koniec kariéry sa neohlasuje takto zbrklo, behom Granslamu.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj svoje rozhodnutie podložil nejakým rozumným dôvodom?..Správa mi zatiaľ príde pomerne strohá, možno to je len Andyho nepremyslené vyhlásenie..Koniec kariéry sa neohlasuje takto zbrklo, behom Granslamu.
Reagovat
a.magerova
Prý taky kvůli tělu a zdraví....
Reagovat
smazaný uživatel
Aj si niekde videla záznam, či len parafrázované informácie?...

Andy môže kariéru reálne ukončiť zajtra, príde mi to strašne hrrr....Ak by to vyhlásil s dostatočným odstupom, mohol ukončiť kariéru s náležitou pompéznosťou. Takto riskuje pomerne nedôstojné "finále"..
Reagovat
smazaný uživatel
Byl krátký prostřih na tiskovku, když hrála Serena a tam to říkal. A také něco o rodině, ale dál jsem to neslyšel, ten komentátor do toho mluvil...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, dík...Každopádne musím zopakovať, že to Roddick mohol prehlásiť skôr, na každom jednom turnaji by ho fanúšikovia vnímali ináč, užil by si viac slávy..Viem, že na to nie je odkázaný, ale odchody hráčov typu Roddicka majú mať väčšie grády..
Reagovat
smazaný uživatel
V tom s tebou souhlasím. S tou Kim to bylo také takové jiné, když lidé věděli, že je to poslední turnaj a že každý zápas může být posledním. Člověk se nad tím více pozastavil a zamyslel.
A Andy patřil a ještě stále patří k velmi osobitým tenistům, má hodně příznivců. Takhle to působí nějak divně a rozpačitě....
Ale je to jeho věc a má na to právo. Akorát nějak nepamatuji, že by někdo z velkých jmen takto vyhlašoval konec kariéry v průběhu turnaje. Buď se to říká dopředu a nebo po turnaji. Ale možná mám špatnou paměť.
Reagovat
VlS
Mě se to na rozdíl od vás takhle líbí. Prostě upustit raketu a říct "konec". K čemu jsou nastavované kaše?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale jo, on byl vždy takový, že s ničím nedělal ciráty, tak nechtěl asi ani s tímhle.
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm :))) Měl už čas. Přeju mu jen to nejlepší do života. Osobně mi chybět nebude vůbec, ale nemá smysl to tu rozebírat. Článek pro jeho fanoušky, co ho budou postrádat a kterým vůbec nezávidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Mně je úplně nanic..já tomu prostě nevěřím :-(((
Rafa nehraje, Andy mi skončil..ach jo..
Reagovat
smazaný uživatel
Napriek tomu, že som jeho výsledky podrobne nesledoval, nevyhľadával, ATP bude Roddick určite chýbať..Unáhlené rozhodnutie, dva roky ešte mohol kľudne hrávať.
Reagovat
smazaný uživatel
Měl neskutečný charisma, i ty jeho hádky s rozhodčími, on byl prostě osobnost, ted Mats říká, že se mu nechtělo asi hrát kolem dvacátého místa..škoda toho W. 2009, tam měl vyhrát..:-((
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám že Ivoš Karlovič vydrží jeste tak 5 let
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu dávám ještě tak maximálně rok.
Reagovat
gigin
:DDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
a pak půjde k Turkovi? ;-)
Reagovat
gigin
K Turkovi půjde po žních. Ale Mutademus to měl vymazlit tím, že by řekl - dávám mu rok, maximálně dva (Pelíšky) :DD
Reagovat
smazaný uživatel
já vím. Ale jestli se nepletu, Kodet se v Pelíškách spletl asi o 20 let, to Mutademus bude určitě blíže ;-)
Reagovat
gigin
Doufejme :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Asi je to divný, ale já vůbec netušim o čem mluvíte. :D
Reagovat
gigin
Ser na to, hlavně, že je pohoda :DDD
Reagovat
a.magerova
A co teprve carolyn až se to dozví.... :-((
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem normálně v šoku! Přišlo to tak nečekaně. To se teď s těmi odchody roztrhl pytel....
Andy, Andy, budeš mi na okruhu chybět. To je zase den....
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by zajímalo, jak dlouho to plánoval, nebo se rozhodl spontánně?
Reagovat
a.magerova
No úplně mi otrávil radost z blížícího se zápasu Rogera...
Jo a to měl včera 30 let, takže dodatečně vše nej do dalších let, ale že už bez tenisu to by mě ani ve snu nenapadlo :-((
Reagovat
smazaný uživatel
No, možná ty třicetiny bral jako mezník..vždyt na tom nebyl úplně špatně, ale asi neměl chut a motivaci dál hrát..bojím se, kdo bude další, ta olympiáda možná byla takový předěl a ted už jen dohrát USO a skončit ..:-(((
Reagovat
smazaný uživatel
Mně to přijde dost spontánní a takové narychlo ukvapené. Jak píše výše forehand, vyhlásit to uprostřed turnaje, je přinejmenším neobvyklé. Třeba je to jen nějaký zkrat a rozmyslí si to. Vždyť s těmi zdr. problémy tolik bojoval a přišlo mi, že tenis právě chce hrát. Nikdy ani náznak.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale možná měl v hlavě ty OH, tráva byla jeho povrch. Věřil, že tam by mohl udělat výsledek, předtím vyhrál na trávě turnaj. Ale nezadařilo se, a ani v deblu. Mixa hrát nemohl. Třeba byla ta motivace olympiáda a teď už je vycuclý...,těžko se dohadovat. Snad se k tomu vyjádří více.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba je to další jeho vtípek..
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba.....
Ach jo, byl to můj druhý po Rogerovi dlouhý čas.:(
Reagovat
carolyn
kdyby sis četla ten článek, tak víš že už o tom přemýšlel od začátku roku
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem sem dávala reakci, tak tu ten doplnující článek ještě nebyl, ten čtu až ted..proto ty dohady.
Ani ted tomu nějak nemůžu uvěřit, dnes k vůli němu překopu svůj program a budu se na něj dívat.
Reagovat
carolyn
tak to jo, nevěděla jsem....sry
Reagovat
carolyn
.... jsem z toho celá taká rozhozená, že .... :-((
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, v pohodě..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist