Roddick ve Washingtonu vykročil za čtvrtým titulem

4. 8. 2010, 13:53
Aktuality 4
Žádná hrozba brejkbolu a dvousetová výhra. Tak vstoupil do turnaje ve Washingtonu domácí trojnásobný šampion Andy Roddick, který si poradil se Slovincem Žemljou. Rovněž ve dvou setech zvítězil také "maratónec" John Isner, který se Nizozemci De Bakkerovi pomstil za vyřazení ve Wimbledonu.
Andy Roddick

Druhý nasazený Andy Roddick se před týdnem v Atlantě trápil, vyhrál jen dvě třísetové duely a v semifinále nestačil na krajana Mardyho Fishe. Včera si počínal suverénněji: proti Slovinci Gregovi Žemljovi nemusel odvracet ani jeden brejkbol a za 84 minut zvítězila dvakrát 6-4.

"Hrál jsem tak, jak jsem chtěl - vrátil jsem se k 'čistému' tenisu, věcem, které ve statistikách neuvidíte, ale které vyhrávají zápas," ohodnotil svůj výkon Roddick, který si připsal jen čtyři esa, o čtyři méně než jeho soupeř. "Byla to dobrá příležitost najít správný rytmus, získat jistotu," dodal Američan.

Mnohem dramatičnější průběh viděli diváci v utkání mezi třetím nasazeným Fernandem Verdaskem a Němcem Michalem Berrerem, ve kterém Španěl předvedl parádní obrat.

Verdasco prohrával 4-6 a 2-5, v devátém gamu druhého setu navíc musel odvracet dva mečboly. Vítěz letošních turnajů v San Jose a Barceloně, který prohrál tři z posledních čtyř zápasů, ale prokázal pevné nervy, kritické momenty zvládl a ve třetím setu pak zvítězil v tie-breaku.

"Zkoušel jsem prostě hrát co nejlíp až do konce," vysvětloval Verdasco. "I když jsem čelil mečbolům, snažil jsem se hlavně vrátit míč na druhou stranu. Měl jsem trochu štěstí. Když jsem ho rebrejknul, vrátila se mi sebedůvěra a začal jsem hrát líp."

Isner: Byl to zápas jako kterýkoliv jiný
K radosti domácích fanoušků postoupil ve Washingtonu do druhého kola také John Isner. Tenista, jenž se proslavil především svým letošním maratónským zápasem s Nicolasem Mahutem, který po 11 hodinách vyhrál 70-68 v pátém setu, měl šanci pomstít se Thiemu de Bakkerovi. Právě on se totiž ve Wimbledonu chopil šance a bez větších problémů Isnera, vyčerpaného po rekordním zápase, porazil.

Tentokrát ovšem Nizozemec čelil Isnerovi v plné síle, a na výsledku to bylo znát. Americký tenista vyslal proti svému soupeři 15 es, ani jednou nemusel odvracet brejkbol a za necelé dvě hodiny zvítězil dvakrát 7-6.

"Odveta v tom nehrála žádnou roli," odmítl po svém postupu do čtvrtfinále Isner, že by měl proti De Bakkerovi větší motivaci než obvykle. "Vůbec jsem na to nemyslel. Bral jsem to jako kterýkoliv jiný zápas."

Třídenní wimbledonský maratón udělal z Isnera za mořem hvězdu, kterou si do svého pořadu pozval i známý David Letterman. Jak Američan přiznává, série vtipů a narážek na slavný zápas už ho unavuje.

"Zkouším to hodit za hlavu. Psychicky mě začíná unavovat, když musím odpovídat na otázky ohledně toho zápasu, když slyším vtipy každý den. Ale utéct tomu nemůžu."

Dalším Američanem, který podle očekávání ve Washingtonu postoupil, byl včera Mardy Fish. Ten je sice až patnáctým nasazeným hráčem, jeho nedávná vítězství v Newportu a Atlantě z něj ale dělají postrach favoritů. A daří se mu zatím i ve Washingtonu, kde si po výhře 6-4 6-3 nad Srbem Troickim zahraje proti Čiličovi o čtvrtfinále.

"Jsem schopný trénovat a dělat věci, které jsem dřív nedokázal," prozradil Fish tajemství své série jedenácti výher v řadě, nejdelší v jeho kariéře. "Hraju údery, které jsem dřív nehrál. Cítím se jako úplně jiný hráč, úplně jiný člověk."

Výsledky - Washington (dotace 1,165.500 dolarů, tvrdý povrch):

Dvouhra - 1. kolo:
Falla (Kol.) - Lu Yen-hsun (Tchaj-wan) 7:5, 6:1, Tipsarevič (Srb.) - Clement (Fr.) 6:4, 6:0, Vliegen (Belg.) - Gasquet (Fr.) 6:3 skreč, Chiudinelli (Švýc.) - Dabul (Arg.) 7:6 (7:3), 6:2.

Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (2-USA) - Žemlja (Slovin.) 6:4, 6:4, Verdasco (3-Šp.) - Berrer (Něm.) 4:6, 7:5, 7:6 (8:6), Čilič (4-Chorv.) - Istomin (Uzb.) 6:4, 6:2, Isner (6-USA) - De Bakker (Niz.) 7:6 (8:6), 7:6 (10:8), Malisse (Belg.) - Benneteau (12-Fr.) 7:5, 6:4, Simon (13-Fr.) - Kunicyn (Rus.) 6:1, 6:2, Sweeting (USA) - Llodra (14-Fr.) 6:4, 6:2, Fish (USA) - Troicki (Srb.) 6:,4, 6:3.

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Roky jsou ve sportu strasne znaz. Je tezke dlouhodobe uspesne celit tomu ohromnemu tlaku mladych talentovanych hracu.Andy hru urcite zlepsil. Neni to jen servis a volej. Dobiha, hraje celodvorcovy tenis, casto soupere prekvapi,ale myslim si take, ze uz ma nejlepsi chvile za sebou. Ale stejne v topu 10 se drzi obdivuhodne dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick má sice pořád skvělý servis, ale ta jeho hra už není taková, jaká bývala. Loni jsem doufal, že vyhraje Wimbledon, avšak padl v pěti setech. Kdyby tenkrát porazil Rožéra, věřil bych tomu, že se ještě někdy dostane do elitní trojky, což je absolutní špička, avšak poněvadž tomu tak nebylo, jeho konec kariéry vidím černě. Pokud vypadne i na US Open s někým, jako je Lu Yen- hsun, nevěřím, že se mu ještě někdy bude dařit, ačkoliv bych mu ty úspěchy hrozně přál.
Reagovat
BooOoo
Roddick patří mezi mé neoblíbené hráče .. Ale i tak bych mu přál aby na domácí půdě uspěl .. Ovšem ne až k titulu, který doufám dostane Tomáš .. A taky si myslím, že jeho nejlepší léta už pominula, viz. Wimbledon proti Y.-H. Lu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist