Roddick vyhrál bitvu servisů nad Isnerem, s Mullerem si zahraje o titul

22. 7. 2012, 07:54
Aktuality 13
ATP ATLANTA - Andy Roddick může v Atlantě po 11 letech zopakovat svůj tehdejší premiérový titul na okruhu ATP. Devětadvacetiletý Američan v semifinále zdolal finalistu posledních dvou ročníků krajana Johna Isnera a s Lucemburčanem Mullerem se utká o druhé letošní turnajové vítězství.
Andy Roddick

Právě v Atlantě si Andy Roddick připsal před 11 lety svůj premiérový titul na okruhu ATP. Tehdy se hrálo ještě na antuce, ale na dlouho dobu také naposledy, než se turnaj v roce 2010 do města ve státě Georgie vrátil. A nyní si devětadvacetiletý Američan může v Atlantě připsat celkově již 32. titul.

Roddick, od začátku sezony laboroval se zraněními a na jaře dva měsíce vůbec nehrál, se vrací do formy. Po pauze sice včetně Světového poháru družstev prohrál 5 zápasů v řadě, pak však triumfoval na trávě v Eastbourne, ve Wimbledonu vypadl ve 3. kole s Ferrerem a tento týden ještě nenašel přemožitele v Atlantě; po Mahutovi a Russellovi si v semifinále poradil 6-4 6-7 6-4 s nejvýše nasazeným krajanem Johnem Isnerem.

Semifinálová bitva dvou Američanů trvala 2 hodiny a 27 minut a Roddick během ní neztratil jediný z 16 servisů. Nezastavilo ho ani Isnerovo 26 es a tak nakonec vylepšil bilanci vzájemných zápasů na 4-2 ve svůj prospěch.

"Udělal jsem, co jsem měl. Johna neporazíte, pokud budete ztrácet servisy. Na začátku prvního setu jsem byl schopný překonat drobné problémy a pak už to bylo dobré," komentoval Roddick. 

Isner hrál loni i předloni ve finále v něm ale nestačil na Fishe. "Je to zklamání. Andy i Mardy jsou moji dobří přátelé. Je to těžké, vždycky jsem chtěl tento turnaj vyhrát, ale zatím to tak prostě nemá být. Ale není to ostuda prohrát s jedním z těchto soupeřů," řekl dvoumetrový Isner.

Ve finále se Roddick utká s Gillesem Mullerem. Ten měl namále už ve druhém kole, za nepříznivého stavu 4-6 a 2-3 mu však vzdal kvůli zranění kotníku dvojnásobný obhájce titulu Mardy Fish a devětadvacetiletý Lucemburčan se nakonec dostal až do svého prvního finále na okruhu ATP po sedmi letech.

Muller ve svém prvním letošním semifinále porazil 6-4 6-3 Japonce Go Soedu, který si tak na premiérové finále musí ještě počkat. Lucemburský tenista si v zápase pomohl 16 esy a skvělou bilancí prvního servisu, po kterém vyhrál 94 procent fiftýnů.

"Vím, že jsem měl vysoké procento na mém prvním servisu, dostávám díky tomu hodně bodů zadarmo. Na začátku týdne jsem tak dobře nepodával, ale včera a dnes to bylo velmi dobré," řekl Muller, který hrál ve finále dvakrát a rovněž na severoamerickém betonu - ve Washingtonu 2004 prohrál s Hewittem, v Los Angeles 2005 s Agassim. Proti Roddickovi si tak zahraje o premiérový titul.

- ATP 250 ATLANTA -
(USA / Georgie, tv. povrch, 477.900 dolarů)
sobotní výsledky (21. 07. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Roddick (4-USA) - Isner (1-USA) 6-4 6-7(5) 6-4
Muller (Luc.) - Soeda 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Jinak mimo tema, vypada to ze Rafa nebude hrat ani Toronto a i Cinci je tak 50/50...
Reagovat
smazaný uživatel
Prečo?
Reagovat
spaniel
Zda se, ze to nejde tak dobre, jak se nejdriv myslelo, toto je ze vcera

Finally worth mentioning is also his doctor's thoughts Angel Ruiz Cotorro, who in recent weeks, who has been taking care of the Mallorcan:

"Rafa is not able to recover from the injury which he suffered in Wimbledon. Despite the great effort made by the player and after all of his treatments, he will not be able to participate in the Olympics. In agreement with the player and his team, from this moment on he will be have 15 days off and then we will set up a program of rehabilitation and muscle strengthening. "

It therefore seems unlikely that Rafa can take part in the tournament at Toronto.

Takze 15 dnu klidu od vcera a pak rehabilitace a posilovani.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha...Dík, pre mňa nová info..Tak Toronto je vylúčené a ďalší Masters vo veľkom ohrození..Bolo by dobré, aby pred NY stihol aspoň 2-3 zápasy..
Reagovat
smazaný uživatel
To je pro Rafu nepříjemný, bude pak to USO náročný jako v 2009.
Reagovat
spaniel
Urcite udela max, aby stihl Cinci. Ale zda se, ze se to s nim horsi. Az to prijde priste, uz to muze znamenat mnohem delsi pauzu.
Reagovat
smazaný uživatel
Až tak dramatické zhoršenie to nie je..Je to prvá bolístka od roku 2009, len pri Rafovi sa tie zranenie vždy vnímajú citlivejšie..+ Jj, tá prestávka bude podobná ako onehdy, vtedy z toho bolo semifinále a výsledkový debakel s Del Potrom..
Reagovat
smazaný uživatel
Bohužel, ta zranění se postupně sčítají, je starší a na co mu před 3 - 4 lety stačilo pár týdnů vysadit, ted to už musí být měsíce..pokud Rafa vynechá Toronto, možná i Cincy, tak nevím, jestli pojede na USO, bude mít tréninkový manko, a on nic nedělá na polovic..takže jsem mírný pesimista. Kéž bych se mýlila..
Reagovat
smazaný uživatel
Asi po 9-10 dovolené zdravím tenisportal, hlavně některé, oni ví kteří. Ještěže jsem toho mco nepromeškal.
Reagovat
smazaný uživatel
A Mullera dnes dáš taky!
Reagovat
smazaný uživatel
myslím si že s mullerem bude mít podobné problémy jako s isnerem
Reagovat
smazaný uživatel
Andy, děláš mi radost, jen tak dál, ještě dnes Tommy, a budu spokojená.
I když Monacovi fandím taky, přece jen je Tommy větší "srdcovka" :-)
S Monacem to ale nebude vůbec jednoduché, hraje momentálně skvělý tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist