Roddick zůstává suverénní, čeká ho Berdych

12. 2. 2010, 10:38
Aktuality 12
Už třikrát ve své kariéře Američan Andy Roddick v San Jose triumfoval a dnes v noci se přiblížil dalšímu titulu. Sedmý hráč světa porazil Argentince Leonarda Mayera hladce 6-3 6-2 a postoupil mezi nejlepších osm. V boji o finále se v pátek utká s Tomášem Berdychem.
Andy Roddick

Nejvýše nasazený Andy Roddick, který v San Jose uspěl v letech 2004, 2005 a 2008, potřeboval na postup do čtvrtfinále pouhých 75 minut. Při svém podání ztratil jen šest bodů, ani jednou nečelil brejkbolu a sám naopak využil tři z dvanácti příležitostí k prolomení servisu Argentince Leonarda Mayera.

"Zdejší kurt mi naštěstí trochu hraje do karet," řekl po pohodlném vítězství 6-3 6-2 Roddick. "Včera jsem měl úspěšnost prvního podání 74 procent a dneska 73, to ujde."

Američan, který se s Australian Open rozloučil po čtvrtfinálové porážce s Marinem Čiličem, ještě v San Jose neztratil set a vylepšil si bilanci na tomto turnaji na 30-5. V dalším kole se ho pokusí zastavit český tenista Tomáš Berdych, kterého v posledních dvou zápasech porazil, naposledy letos v Brisbane.

Minimálně jeden z domácích tenistů si zahraje v semifinále díky včerejšímu úspěšnému vystoupení Sama Querreyho a Michaela Russella.

Querrey se stejně jako loni dostal do čtvrtfinále po výhře 6-4 6-4 nad svým krajanem Taylorem Dentem. Jeho čtvrtfinálovým soupeřem bude právě Russell, který si po výhře nad Belgičanem Xavierem Malissem zahraje první čtvrtfinále na turnaji ATP v kariéře.

Výsledky - San Jose (tvrdý povrch, dotace 531.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Roddick (1-USA) - L. Mayer (Arg.) 6:3, 6:2, Verdasco (2-Šp.) - Becker (Něm.) 7:5, 6:2, Querrey (7-USA) - Dent (USA) 6:4, 6:4, Russell (USA) - Malisse (Belg.) 6:4, 7:5.

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Škoda že Dent prohrál o ty 2 breaky.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych ho dneska porazi a to z jedineho duvodu, umi hrat tenis.
Reagovat
carolyn
myslím že neporazí
Reagovat
smazaný uživatel
Při vší úctě k Tomášovi - proti Andymu nemá nárok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tak zase Berdych je takový ten typický magor a´la Gulbis a aspol, který jednou zahraje blbě, jednou vypráská třeba hráče, který je 15. nebo 16. na světě...u takových kok*otů nikdy nevíš...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Srovnani s Gulbisem neni moc trefne pres svuj telent tento mlady hrac zatim vubec nic nedokazal.
Reagovat
vojta91
ohledne toho Gulbise.. neni talent jako talent, Gulbis ma uhlazenou cesticku, jeho otec miliardar mu ze zacatku poskytl zazemi a trenery, o kterych se podobnym kluku pouze sni, proto mozna prisly dobre vysledky z pocatku kariery, ale priznejme si to, ze momentalne lehce stagnuje..
Reagovat
smazaný uživatel
Já tedy nemusím ani jednoho, ale fandím spíš Anydmu, bo je to domácí bijec...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
proc nefandis Cechovi?? paklize to nemas vsazeny.. tomu nerozumim, ja fandim Cechum ve vsech sportech
Reagovat
smazaný uživatel
Já ale nemám rád Berdycha...
Reagovat
Vojtiik
Ja taky fandim Cechum jenom kdyz hrajou za CR (Olympiada, Davis Cup), jinak fandim tomu, kdo je mi sympatictejsi. Tady nehraje Berdych za CR, ale sam za sebe, nevidim duvod proc bych mu mel fandit jenom kvuli tomu, ze je Cech, kdyz CR nereprezentuje :).
Reagovat
smazaný uživatel
ok beru tvuj nazor, ale to bys pak nasim fandil jenom na Davis cupu.. v pripade jinych sportu jenom na OH nebo MS/ME. Ja fandim v evropskych poharech Sparte, Slavii, komukoli, kdo se tam dostane.. nebo Sablikove, Bauerovi, Zahrobske, Spotakove..vsem proste :) a taky neprezentujou Cesko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist