Roddicka v Cincinnati dorazil trestný fiftýn, už 2. kolo nabídne velké souboje

16. 8. 2011, 08:51
Aktuality 24
ATP CINCINNATI - Andy Roddick se v Cincinnati po více jak měsíce objevil na kurtech, radost z návratu ale rozhodně nemá. V zápase s Kohlschreiberem měl nakročeno k vítězství, postupně mu ale přestal fungovat servis a nakonec se po trestném fiftýnu složil úplně. Už 2. kolo v Ohiu nabídne duel Federera s Del Potrem či Murayho s Nalbandianem.
Andy Roddick

Andymu Roddickovi se na jaře nedařilo kvůli problémům s ramenem a nakonec se vzdal i účasti na French Open. Z Wimbledonu se poroučel už ve 3. kole po porážce s Felicianem Lópezem, před měsícem pak ve čtvrtfinále Davis Cupu nezabránil porážce Američanů se Španělskem. A když už začala jeho oblíbená část sezony na domácích betonech, při tréninku si poranil šikmé břišní svaly a o první dva přípravné turnaje na US Open ve Washingtonu a Montrealu přišel.

Vrátit se stihl na Masters 1000 do Cincinnati, kde v letech 2003 a 2006 triumfoval. Dlouho se ale v soutěži neudržel, s Němcem Philippem Kohlschreiberem prohrál 7-6 5-7 1-6.

Osmadvacetiletý Američan přitom neměl utkání špatně rozehrané. Po vyhraném tie-breaku se ve druhé sadě ujal vedení 3-2 s brejkem v kapse. Pak se ale začal trápit na podání. Kupil spoustu dvojchyb, kterými soupeře vrátil zpět do hry, připravil mu jimi setboly a nakonec po dvojchybě následoval i zřejmě zlomový okamžik celého zápasu.

Za stavu 0-1 a 30-30 Roddick zahrál dvojchybu a frustrovaný napálil míček vší silou směrem do horních řad hlediště. A jelikož už na konci druhého setu dostal za rozbití rakety varování, tentokrát rozhodčí Carlos Bernardes Američana potrestal trestným fiftýnem. Kohlschreiber tak rázem vedl 2-0, a jelikož se Roddick už neoklepal, německý tenista zápas rychle ukončil.

"Hned jak jsem udeřil do toho míčku, chtěl jsem to vzít zpátky," uvědomoval si Roddick svou chybu. "Je to frustrující, ale musím řo přijmout. Udělal jsem to ve špatnou chvíli, ale myslím, že to (trestný fiftýn) pro tenis není dobrá věc. Trefíte míček do publika, někdo si ho vezme domu jako suvenýr, ale tenista je potrestaný. Je to kontraproduktivní," přemýšlel bývalý první hráč světa.

Roddick si před US Open zahraje ještě příští týden ve Winston Salemu.

Podívejte se na sestřih zápasu Roddicka s Kohlschreiberem:



V Cincinnati se už v úvodních kolech mohou těšit na prestiřní bitvy, Po dvou letech na sebe narazí Roger Federer a Juan Martín Del Potro, který nad Švýcarem vyhrál poslední dva vzájemné duely; na Turnaji mistrů a především ve finále US Open, kdy byl Federer dva míčky od vítězství. "Byla to pro mě jedna z nejtěžších porážek v kariéře," přiznal aktuálně třetí hráč světa a čtyřnásobný vítěz turnaje v Cincinnati. 

Del Potro v Ohiu začal už v neděli, kdy mu za stavu 4-1 vzdal Ital Andreas Seppi

Zajímavou podívanou slibuje i duel Andyho Murrayho s Davidem Nalbandianem. Argentinec porazil dvakrát 6-4 Japonce Keie Nišikoriho a vyhrál první zápas po třech porážkách v řadě, na Brita ale umí - má s ním vyrovnanou bilanci 2-2.

Za již 10. titulem sezony vykročí Novak Djokovič proti domácímu talentu Ryanu Harrisonovi. Americký mladík si v prvním kole proadil hladce ve dvou setech s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou.

Tomáš Berdych se na úvod střetne s Juanem Monakem, kterého porazil v každém ze čtyř vzájemných duelů. Argentinec v prvním kole otočil utkání s Němcem Tommym Haasem.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.592.000 dolarů) -
nedělní a pondělní výsledky (15. 08. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (Něm.) - Roddick (11-USA) 6-7(5) 7-5 6-1
Gasquet (12-Fr.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-1 7-6(4)
Fognini (It.) - Troicki (14-Srb.) 6-4 6-1
Del Potro (Arg.) - Seppi (It.) 4-1 skreč D.
Verdasco (Šp.) - Bellucci (Braz.) 6-3 7-6(4)
Blake (USA) - Baghdatis (Kypr) 3-6 6-3 6-2
Monaco (Arg.) - Haas (Něm.) 6-7(5) 6-4 6-3
Nalbandian (Arg.) - Nišikori (Jap.) 6-4 6-4
F. López - Ferrero (oba Šp.) 4-6 6-3 6-4
Harrison (USA) - Chela (Arg.) 6-3 6-3
Dimitrov (Bulh.) - Ilhan (Tur.) 6-3 7-5
Bogomolov - Ginepri (oba USA) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hned na začátku dostat Delpa je opravdu nepříjemný... snad se Roger kousne a porazí ho.:)
Reagovat
smazaný uživatel
áááá Rožírek v akci !! bude uz pravidlem, ze Svycara se bude tykat pouze prvni polovina turnajků. Federer az definitivne skonci - bude se hodne hodne stydet klučina jeden roztomilej .....
Reagovat
Pe3k
Stydět by ses měl ty 99.9. On je legenda tenisu a ty jsi jen závistivý ubožáček, který neumí napsat větu bez chyby. Španělský hekal končí v prvním kole :)
Reagovat
smazaný uživatel
A proč to píšeš mě ty zku*venče? Copak já fandim Federerovi?
Reagovat
smazaný uživatel
Ten tip se ti velmi povedl. :-D:-D:-D:-D:-D Federer vyhrál 6-3, 7-5.

PS: Změň si nick, prosím tě. Mnozí normální lidé si teď určitě myslí, že jsi buzík.
Reagovat
smazaný uživatel
Být administrátorem, tak bych ti dal už dávno BAN. Ty tvoje nadávky by se zde neměly tolerovat. Tvoje argumentační úroveň je na úrovni reklamy na nevěstinec, tak se nad sebou, prosím, zamysli. Federer je zkrátka NEJLEPŠÍ, jenže to ty asi nikdy nepochopíš!
Reagovat
smazaný uživatel
A co jsem teď napsal o Federerovi. To že jsem napsal, že mu nefandím je nějaká urážka nebo co?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč je pořád v jedné polovině pavouka Murray s Nadalem? Už nevěřím tomu, že je to jen náhoda. Pořadatelé asi chtějí z ekonomického hlediska zajímavější souboj Federera s Djokovičem. K jejich smůle tam Federer v poslední době většinou neprojde.
Reagovat
Vojtiik
jj a židi a ostatní co tahájí za světové nitky si staví sídla na měsíci.. Je to prostě náhoda..
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, tohle už fakt není náhoda, že ať je pořadí v první čtyřce či trojce jakékoliv, za poslední půlrok nebyl snad kromě Říma turnaj, kde by byl jiný los. Taková náhoda je nemyslitelná.
Reagovat
Pe3k
Náhoda to není. A židi to nevedou.
Reagovat
smazaný uživatel
Řím a Miami jsou jediné dvě výjimky v tomto roce.
Reagovat
smazaný uživatel
a Madrid
Reagovat
Vojtaakk
Podle mě by to měli nasazovat striktně 1-4, 2-3... takhle je to nevýhoda především pro 1.hráče, který by měl hrát se slabším, tedy se 4.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se, že se Roddick snaží napodobit Johna McEnroea, i když ten toho dokázal za svoji kariéru mnohem více než on. Škoda, že je na okruhu tak málo tenistů, kteří jsou stejnými bouřliváky jako kdysi McEnroe. I když jsem v době Johnovy éry nebyl na světě, viděl jsem pár videí, kde nadával rozhodčím a rozbíjel rakety.

Pamatuji si, že ve Stockholmu roku 1984 došlo snad k jeho největšímu zkratu ze všech. Níže je uvedeno video, jež si rozhodně nesmíte nechat ujít.

http://www.youtube.com/watch?v=C8Nyc9jzSDg
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi zajímavé video, koukala jsem na něj jako buk. McEnroe není jako osobnost špatný člověk ale z tenisu ze své strany udělal styl ,,když ne po dobrém tak po zlém". Nemyslím si, že tenis je takový sport, ve kterém je potřeba někdy věci řešit s horkou hlavou. Někteří tenisté by si to měli uvědomit.
Reagovat
smazaný uživatel
A nechápu, jak je možný, že Berdych má furt neskutečný losy (že je nevyužije na 100%, to je jiná, ale na neuvěřitelný umístění to bohatě stačí). A má to na KAŽDYM turnaji. Nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je prostě klika,nic jinýho v tom nehledej.Štěpánek to takhle měl před 14dny Washingtonu,a ejhle,okamžitě toho využil.
Reagovat
Frantz
Vamos DELPO!
Reagovat
smazaný uživatel
Nalbandian se včera celkem slušně rozehrál, v prvním setu to ještě nebylo ono (ani na servisu), ale ve druhém už David hrál podstatně lépe (užil jsem si jeho skvěle umístěné křižné forhendy hrané obouruč ven z kurtu). I tak se ale nevyvaruje hloupých chyb. Na zápas Murrayho s Nalbandianem se každopádně těším.

A-Rodovi fandím a jeho vyřazení v prvním kole mě rozhodně nepotěšilo, zvlášt´ když měl Andy svůj zápas dobře rozehrán (7:6 3:2 s brejkem). Jsem zvědav, jak to bude s Roddickem na US Open. Ač je to můj oblíbený hráč, troufám si tvrdit, že 3. kolo bude maximem. Pokud narazí na hráče typu López či Tipsarevič, pravděpodobně zápas nezvládne.

Jsem zvědav na zápas Rogera s JMDP. Doufám ve vítězství RF, ale po jeho minulém představení v Montrealu, kde porazil jen Pospisila (navíc po ne moc přesvědčivém výkonu na returnu) a padl s Tsongou (který sice vyhrál zaslouženě, ale Roger zdaleka nepředvedl své maximum, což by v zápasech s hráči typu Tsonga měl), si netroufám jej plně favorizovat. Potom tady samozřejmě máme Del Potra, i když ten byl určitě na začátku roku po návratu na hardu obávanějším soupeřem, než je nyní. I tak ale Rogera již v úvodu turnaje čeká velká prověrka.
Reagovat
Pe3k
Roger je favorit, ale pokud vyhraje Del Potro, vůbec by mi to nevadilo. Potřebuje body aby byl lépe nasazený na US open. To Roger nepotřebuje, sice obhajuje vítězství, ale i bez 1000 bodů bude pořád 3. a ikdyby obhájil prvenství bude 3.
Reagovat
smazaný uživatel
Armstrongu, už zase diskutuješ sám se sebou?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty moc dobře víš, že není pravda, co píšeš. A navíc, minule jsi tady "parodoval" Olfesse a jakmile ti byl nick zrušen, udělal sis nick Saturnin a psal tady, že Olfess (tedy ty) je blázen. Musím napsat, že to ses celkem vystihl. :-))
Reagovat
Pe3k
Další místní blázen. Bože, ty jsi hloupější než servírka v nádražním bufetu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist