Roddickovi se start antukové přípravy nepovedl, padl s Cipollou

2. 5. 2011, 22:39
Aktuality 7
ATP MADRID - Američan Andy Roddick zahájil antukovou přípravu na French Open překvapivou porážkou. Světová dvanáctka v Madridu podlehla po více než tříhodinovém boji 160. hráči světa Flaviu Cipollovi z Itálie, který si v 27 letech připsal první vítězný zápas na turnaji Masters 1000.
Andy Roddick

Andy Roddick zahájil svou nejméně oblíbenou část sezony na antukových turnajích dnes v Madridu. I když na nejpomalejším povrchu příliš úspěchů nesbírá, v duelu s až 160. hráčem světa Flaviem Cipollou byl jasným favoritem.

Italský antukář ale začal papírové předpoklady bourat už v prvním setu, ve kterém vzal světové dvanáctce servis a ujal se vedení 1-0. Druhá sada už nabídla mnohem atraktivnější průběh; Roddick si vypracoval náskok, o ten však přišel a vyrovnat dokázal až v dramatickém tie-breaku, ve kterém proměnil čtvrtý setbol.

Mohlo se zdát, že se bývalá světová jednička definitivně nadechne k obratu, o vítězství se však Roddick připravil množstvím chyb. Cipolla se v rozhodujícím dějství ujal vedení 3-0, a i když si osmadvacetiletý Američan vzal ztracený servis zpět, brejk nepotvrdil a po třech hodinách a dvou minutách padl 4-6 7-6 3-6.

Roddick tak po únorovém triumfu v Memphisu, po němž léčil virózu, zaznamenal již třetí nepovedený turnaj v řadě; v Indian Wells prohrál v osmifinále s Gasquetem, v Miami nestačil v úvodním zápase na Cuevase a dnes padl v souboji s hráčem druhé světové stovky.

Sedmadvacetiletý Cipolla se při pátém startu v hlavní soutěži turnaje Masters 1000 dočkal premiérové výhry. V dalším kole ho čeká Michael Llodra z Francie, jenž vyřadil dalšího Američana Sama Querreyho.

Z tenistů reprezentujících Spojené státy postoupil pouze John Isner, jenž si poradil s jedenáctým nasazeným krajanem Mardym Fishem. Zkušenější z Američanů sice odvrátil všech šest brejkbolů, porážce 6-7 6-4 6-7 ale zabránit nedokázal.

Ve druhém kole na Isnera čeká Sergej Stachovskij z Ukrajiny, který se dnes v souboji s domácím Albertem Montaňesem v tie-breaku rozhodujícího setu dokázal dostat z nepříznivého stavu 0-4.

Světová jednička Rafael Nadal, na antuce téměř dva roky neporažený, zahájí domácí turnaj proti Marcosi Baghdatisovi. Kyperský tenista ve španělské metropoli odstartoval vydřenou výhrou 6-3 3-6 7-6 nad Kolumbijcem Alejandrem Fallou.

"Na Masters jsou první kola těžší než na grandslamech, protože musíte hrát nejlépe už od začátku. Mám těžký los, musím hrát co nejlépe. Ale na turnaji nejlepších tenistů světa nemůžu čekat snadný los," řekl obhájce titulu Nadal, který by už ve třetím kole mohl narazit na Del Potra, v případném semifinále by se pak mohl utkat s Federerem. "Teď je pro mě důležitý první zápas. Uvidíme později, s kým můžu hrát dál," dodal čtyřiadvacetiletý rodák z Mallorky.

- ATP MASTERS 1000 MADRID (Španělsko, antuka, 3.706.000 eur) -
pondělní výsledky (02. 05. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Monfils (9-Fr.) - Karlovič (Chorv.) 6-3 7-6(6)
Isner (USA) - Fish (11-USA) 7-6(5) 4-6 7-6(3)
Cipolla (It.) - Roddick (12-USA) 6-4 6-7(7) 6-3
Llodra (Fr.) - Querrey (USA) 6-2 6-3
Mannarino (Fr.) - Chela (Arg.) 4-6 6-4 6-4
Riba (Šp.) - Nišikori (Jap.) 6-2 6-4
Stachovskij (Ukr.) - Montaňés (Šp.) 7-6(6) 3-6 7-6(5)
De Bakker (Niz.) - Ferrero (Šp.) 2-6 7-5 6-4
Čilič (Chorv.) - Starace (It.) 7-6(5) 6-4
Malisse (Belg.) - Hanescu (Rum.) 3-6 6-4 7-5
Baghdatis (Kypr) - Falla (Kol.) 6-3 3-6 7-6(5)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
konečně má nadal těžký los, který ho pěkně prověří.
Baghdatis, Del Potro, Melzer, Federer, Djokovič
Reagovat
smazaný uživatel
škoda že Berdych chytl Davydenka na kterýho nemá. Přitom si zde mohl bodově polepšit, když neobhajuje. Jenže si polepší jen o 5 bodů. :(
Reagovat
smazaný uživatel
Davydenko zatím prohrává s Granollersem 5:7, 0:2.
Reagovat
smazaný uživatel
o to větší ostuda to bude až Berdych prohraje s Granollesem
Reagovat
VlS
Lopato, když Tomáš prohraje s Granolersem, tak to bude prohra a ne ostuda, ostuda jsi jedině ty.
Reagovat
Berny
Panove muze mi nekdo vysvetlit proc na kazdem foru na internetu se berdych kritizuje ? roky byl berdych za talenta ktery na ty nejvyssi pricky nema, ted je uz skoro 12 mesicu v TOP 10, resp na 6-7. miste, a to zije v nesmirne tezke tenisove dobe, kdy musi souperit mozna s dvoma nejlepsima hracema historie. Dostal se do finale GS, na masters cup, ma za sebou finale DC, letos prohral bud s hracema nad sebou nebo s kvalitne hrajicim hracem. Ale kazdy den ctu jake je to kopyto, nebo out of forma, krize a bla bla. Osobne nejsem fanouskem jeho hry, jen vim jak je tenis tezky sport a tomas je 7.na svete asi z milionu(tipuju, hraje to vic?) lidi co to hraje - coz si zaslouzi uznani a ne kritiku.
Reagovat
VlS
To se musíš ptát těch, kteří to dělají, nemyslím si, že je to tady obecně, ale pár Pytlíků se asi najde všude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist