Roitmanovi se v Limě odveta s Mayerem povedla

28. 11. 2008, 11:46
Aktuality 0
CHALLENGER LIMA - Z patnácti Argentinců, kteří se dostali do hlavní soutěže challengeru v Limě, se do semifinále dostali dva. Jedním z nich je pátý nasazený Sergio Roitman, který oplatil krajanovi Mayerovi 14 dní starou porážku z finále v Medellinu. Naopak turnajová jednička Junqueira ve čtvrtfinále nestačila na nenasezeného Španěla Poch-Gradina.
Sergio Roitman

Čtvrfinále se stalo konečnou pro nejvýše nasazeného Argentince Diega Junqueiru. Na vítěze tří letošních challengerů v závěru sezony dolehla únava a na šestém turnaji v řadě se nedokázal dostat do boje o finále. V Peru ho zastavil nenasazený Španěl Poch-Gradin, který si tak semifinále zahraje teprve podruhé v kariéře.

Šestadvacetiletého Španěla, který se před letošní sezonou na challengerech téměř neobjevoval, čeká v duelu o první finále turnajová pětka Sergio Roitman. O tři roky starší Argentinec s koncem sezony ožil, když vyhrál před třemi týdny challenger v Ekvádoru a před 14 dny prohrál až ve finále podniku stejné kategorie v kolumbijském Medellinu. Právě na svého posledního přemožitele Leonarda Mayera narazil i v Limě a svému krajanovi dokázal porážku oplatit. Po třísetové výhře si zahraje o své už páté letošní challengerové finále. Loni dokázal sezonu zakončit triumfem, letos ho od titulu dělí dvě výhry.

V případě postupu do finále narazí na dalšího nasazeného krajana Martina Vassalla Arguella, s nímž má lepší vzájemnou bilanci, nebo domácího Hornu, kterého před pěti lety v posledním souboji porazil. Peruánec Horna se do semifinále dostal díky odstoupení Mariana Puerty, Arguello zdolal dalšího tenistu ze země finalistů letošního Davisova poháru Arangurena 6-3 5-7 6-3.

Tenisté si v Limě rozdělí podíly z částky 50.000 dolarů.

CHALLENGER LIMA (Peru, antuka, 50.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Horna (4-Peru) - Puerta (7-Arg.) bez boje
doplněno:
Poch Gradin (Šp.) - Junqueira (1-Arg.) 6-3 5-7 6-3
Vassallo-Arguello (2-Arg.) - Aranguren (Arg.) 6-3 5-7 6-3
Roitman (5-Arg.) - L. Mayer (3-Arg.) 3-6 7-6 6-2

Semifinálové dvojice: Roitman (5-Arg.) - Poch Gradin (Šp.), Vassallo Arguello (2-Arg.) - Horna (4-Peru)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist