Rosol hraje challenger v Karibském moři, bude hrát o finále

29. 3. 2013, 23:49
Aktuality 17
CHALLENGER LE GOSIER - Za týden bude v Kazachstánu velmi pravděpodobně důležitým mužem v českém daviscupovém týmu a i proto je jeho forma důležitá. Lukáš Rosol se na důležitý zápas připravuje na challengeru v exotickém Le Gosier, kde postoupil už do semifinále.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol minulý týden na turnaji Masters 1000 v Miami vypadl ve 2. kole s Novakem Djokovičem, aby však před Davis Cupem zůstal v zápasovém zatížení, startuje tento týden na challengeru v exotickém Le Gosier. Na souostroví Guadeloupe v Karibském moři je nasazenou dvojkou a zatím se s rolí papírového favorita dokázal vypořádat.

Sedmadvacetiletý český tenista, kterého v posledních dnech doprovází také nová přítelkyně Michaela Ochotská, nejprve musel otočit zápas s makedonským outsiderem Borvanovem, včera postoupil po skreči Rumuna Copila a v dnešním čtvrtfinále zdolal 7-5 2-6 6-4 Dudiho Selu z Izraele.

Challenger Rosol vyhrál naposledy koncem loňské sezony v Bratislavě. Od celkově sedmého triumfu dělí brněnského rodáka ještě dva soupeři, tím semifinálovým bude Ukrajinec Sergej Stachovskij, který v zápase přerušeném deštěm porazil 7-6 6-3 Lucemburčana Gillesa Mullera

Rosol je aktuálně 64. hráčem světa a už postupem do finále by teoreticky mohl překonat své žebříčkové maximum, kterým je 61. místo. Případný titul z Le Gosier by mu dal jistotu, že se v pondělí objeví poprvé v Top 60.

Z Guadeloupu, kde je navíc i v semifinále čtyřhry, se Rosol přesune do kazašské Astany. Tam by už za týden mohl při neúčasti Tomáše Berdycha a vzhledem k zdravotnímu stavu Radka Štěpánka hrát důležitou roli v boji o postup do semifinále Davisova poháru.

O druhé místo ve finále si zahraje nejvýše nasazený Francouz Benoit Paire s Němcem Matthiasem Bachingerem.

- CHALLENGER LE GOSIER -
(Guadeloupe, tv. povrch, 100.000 dolarů)
páteční výsledky (29. 03. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Rosol (2-ČR) - Sela (Izr.) 7-5 2-6 6-4
Paire (1-Fr.) - Armitraj (Ind.) 6-2 6-2
Stachovskij (5-Ukr.) - Muller (3-Luc.) 7-6(3) 6-3
Bachinger (6-Něm.) - Lacko (4-SR) 6-1 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
tommr
včera jsem koukal na dohrávku jeho semifinálovýho zápasu proti Stakhovskýmu a Rosol v ní hrál opravdu strašně - skoro každej druhej míč napálil bezmyšlenkovitě do sitě. Před DC to nevěstí nic dobrýho ...
Reagovat
smazaný uživatel
já jsem vyděl jenom první set a kus druhého před přerušením a nehrál zastak špatně měl tam pár dobrých výměn :D
Reagovat
smazaný uživatel
Lukáš je dobrej tenista s výpadkami ale doufám že do Kazastánu přiletí zdravý a v dobré formě a udělá ten bodík nebo dva :-) :-D
Reagovat
Fandina
už vyhrál šest challengerů tak proč nepřidat ještě sedmý teďka to by se fakt hodilo obvzlášť před Davis Cupem, kdy je známé, že bude muset minimálně jeden bod udělat, když je dvojkou a známé není, ani kdo bude hrát čtyřhru. Tak držím palce i teď, Stachovskij by byl dobrý skalp na celkem hodně dobře obsazeném turnaji. Vítězství nevyjímaje. Tak Luky pojď pojď pojď.
Reagovat
tommr
proti Kazachstánu bude Rosol nejspíš naše jednička. Myslím si, že Štěpánek nastoupí jen ve čtyřhře ... :)
Reagovat
Fandina
tommr ... aha, tak to jsem nevěděla, já pořád doufám, že bude Radek v pořádku a do singla nastoupí.
Reagovat
smazaný uživatel
..jedině tady něco uhraje, ale na turnajích ATP je to srabák :-)
Reagovat
Roger_Federer
loni ve Wimbledonu porazil Rafu, to mu nikdo už neveme.
Reagovat
smazaný uživatel
..to je jeho životní výsledek..to se povedlo :-) Dle mého, ale asi poslední :-) Na víc se ten posera nezmůže :-)
Reagovat
Fandina
Přijde na to, pro mě to posera není, naopak super tenista!
Reagovat
smazaný uživatel
Já prostě nechápu proč mu spousta lidí nadává a odsuzuje ho. Hraje tenis jak nejlépe umí a momentálně je naším třetím nejleším tenistou. Že se neprosadí na turnajích ATP, to přece nedělá schválně. Kolik lidí u nás je v nějaké disciplíně 64. na světě. Vůbec nechápu proč mu předhazujete to, že porazil Rafu... měl snad schválně prohrát !!!
Reagovat
Fandina
honzan ... tak to je přesně to, čemu já také nerozumím. Proč se pořád do Lukáše někdo naváží. Mám pocit, že čím větší postavení tenisty na žebříčku, tak tím víc lidí se potřebuje do nich opřít. Kdyby někdo říkal, že je tenista na nic ten, který nikdy nepronikne do žebříčku vůbec i když se o to snaží, účastní se turnajů a nikdy nic nevyhraje, tak to pochopím. Tohle beru jako útok který nemá opodstatnění a nerozumím tomu.
Reagovat
darek.vrana
Je fakt, že si z něj nejvíc lidí tady utahuje právě proto, že porazil Nadala:). To se asi fakt může stát jen u nás. My Češi umíme shodit úplně všechno nebo všechno obrátit do absurdna... Chudák Rosol, porazí Nadala a schytá za to akorát ironické posměšky:).
Reagovat
darek.vrana
Ten může vyhrát challenger opravdu jedině v moři;-)
Reagovat
smazaný uživatel
nejvíc kritizujou asi ti, kteří nikdy nic nedokázali, nikdy nesportovali a píšou sem s lahváčem v ruce.
Reagovat
s7RanG
At se Rosi chytne pred DC. Gratulace. Jen se bojim astanske antuky...
Reagovat
Fandina
také gratulace, přeji postup výhru a úspěch v DC. Držím palce Rosi a pojď pojď pojĎ!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist