Rosol je po dalším obratu na Štvanici ve čtvrtfinále, Šafránek dohrál

25. 7. 2019, 13:37
Aktuality 1
ATP CHALLENGER PRAHA - Lukáš Rosol i ve druhém zápase na challengeru na pražské Štvanici musel likvidovat manko setu a brejku. Nasazený Čech a loňský vítěz zdolal Mohameda Safwata a postoupil do čtvrtfinále. Souboj o účast mezi nejlepší osmičkou naopak nezvládl Václav Šafránek.
Lukáš Rosol

Lukášovi Rosolovi se v minulosti na challengerech v Praze velmi dařilo. V letech 2011 a 2018 ovládl právě pražskou Štvanici a mezitím se v roce 2014 radoval ve Stromovce.

Hned v úvodním duelu měl ale jediný nasazený Čech letošního ročníku velké potíže. Proti Kennymu de Schepperovi zahájil obrat na poslední chvíli, a dokonce čelil mečbolu.

O set a brejk prohrával i dnes s nasazeným Mohamedem Safwatem. Od stavu 4-6 0-2 měl ovšem v utkání jasně navrch a Egypťanovi už povolil jen tři hry a po necelých dvou hodinách slavil výhru 4-6 6-3 6-2.

Na první letošní semifinále zaútočí čerstvě 34letý rodák z Brna o 13 let mladšímu Španělovi Carlosovi Tabernerovi (h2h 1-0).

V souboji o účast mezi nejlepší osmičkou naopak neuspěl Václav Šafránek. Pětadvacetiletý Čech prohrál 3-6 2-6 s turnajovou trojkou Lorenzem Giustinem a neobhájí loňské čtvrtfinále.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Lukyn dobře. Byla jsem na Štvanici a začátkem druhého setu jsem si myslela, že to Lukáš neotočí, ale on to dal, fandilo se mu o 106, takže super. Safwat ale hrál dobře, měla jsem pocit, že vůbec nechybuje. Ale Lukáš byl nakonec lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist