Rosol je v Petrohradu ve druhém kole, vyzve Wawrinku

19. 9. 2016, 15:31
Aktuality 14
ATP PETROHRAD - Lukáš Rosol vstoupil do halového turnaje v Petrohradu výhrou nad Argentincem Diegem Schwartzmanem a postoupil do osmifinále. V něm vyzve letos už počtvrté nasazenou jedničku a čerstvého vítěze US Open Stana Wawrinku, s nímž prohrál všech pět vzájemných duelů.
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Lukáš Rosol startuje na halovém turnaji ATP 250 v Petrohradu potřetí v kariéře a svůj úvodní zápas stejně jako před třemi a pěti lety zvládl. O sedm let mladšího a 25 centimetrů menšího Diega Schwartzmana z Argentiny porazil 6-4 6-4 a vyhrál tak i druhý vzájemný duel.

Jednatřicetiletý Čech do svého prvního utkání od porážky v prvním kole US Open vstoupil hůře a po prohraném servisu prohrával 0-2. Podání si sice vzal zpět a po dvou brejcích otočil na 3-2, ale se znovu dostal do problémů, když za stavu 3-4 čelil dvěma brejkbolům. Ty však zlikvidoval a další potíže při svém servisu už řešit nemusel.

Úvodní sadu Rosol zakončil ziskem tří gamů po sobě a uklidnil se. V druhém dějství ztratil po svém podání už jen šest míčků a jediný brejkbol v deváté hře mu stačil k tomu, aby zápas před takřka prázdnými tribunami dovedl do vítězného konce.

Brněnský rodák, který je aktuálně až 85. hráčem světa, od květnového semifinále v Ženevě postoupil do 2. kola turnaje ATP teprve potřetí.

O postup do čtvrtfinále, kterým by v Petrohradu vyrovnal své maximum z roku 2013, si zahraje s nasazenou jedničkou a trojnásobným grandslamovým šampionem Stanem Wawrinkou. Se švýcarským vrstevníkem, který před osmi dny vyhrál US Open, prohrává ve vzájemné bilanci 0-5. Letos na něj nestačil v Melbourne, v Ženevě a naposledy v pětisetové bitvě na Roland Garros.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 986.380 dolarů
pondělní výsledky (19. 09. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Schwartzman (Arg.) 6-4 6-4
A. Zverev (5-Něm.) - Chačanov (Rus.) 7-6(3) 6-4
Berankis (Lit.) - Mannarino (Fr.) 7-6(7) 3-6 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
kada.tom
Kližan excelentně :-)
Reagovat
Nola
http://sport.sme.sk/c/20279090/hackeri-zverejnili-dalsie-data-na-zozname-su-aj-nadal-ci-farah.html
Reagovat
janek_da
to udělali chybu. Rafa je čistý a navíc je zažaluje
Reagovat
Nola
psst, radsej tisko, ktovie, koho zajtra vytiahnu, mozno toho "nasho" ....
Reagovat
Roger_Federer
Cistý, jako jihoamericky kokain..;)
Reagovat
Roger_Federer
"Jak vyplývá z uveřejněných materiálů, dávala WADA v roce 2009 a 2012 povolení k použití zakázaných látek Nadalovi (mistr OH v Pekingu a Riu de Janeiro a vítěz 14 turnajů Grand Slam)"

Rafa povolenou vyjimku mel.!
Jiste je jenom nahoda, ze mel vzdy v tom roce pauzy a v naslednych sezonach 10 a 13 hral svuj nejlepsi tenis mimo antuku...;)
Reagovat
tito
Dostali výjimku od Wady. A co? U nás třeba v případě astmatu dříve Šebrle, či momentálně Kvitová. Takových sportovců jsou mraky. Fakt důležitá informace.
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko věřit, že má Nadal, Serena a další zdravotní potíže.
Reagovat
FulnekUltras
Podstatný je reálný efekt daných preparátů na sportovní výkon. Už bylo několikrát zveřejněno, že např. u Sereny Williams výrazně vyšší než u některých jiných, včetně Petry.
Reagovat
tito
Nevím jak Serena, ale napsat, že těžko věřit, že má Rafa zdravotní potíže může napsat jen tenisový analfabet. Kolik v součtu vynechal právě kvůli nim? Dva roky? Jinak pro puntičkáře a zvláště starší fanoušky na TP ( kteří se už možná s ledasčím léčí) přikládám seznam zakázaných léků, registrovaných v ČR. A je to docela počteníčko. http://www.antidoping.cz/zakazane_prostredky_leky.php
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) Ony jsou - ciste z principu - i velmi zajimave ty zjistene hladiny prostredku povolenych.. :-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ti hekři ještě nekoho zajímají? Nezájem, snaží se být důležití nebo co.
Reagovat
FulnekUltras
Chtějí vyvolat srovnání s kauzou Šarapovová - a to zcela po právu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist