Rosol je v Praze ve čtvrtfinále, dnes však zápas málem podcenil

9. 5. 2012, 23:11
Aktuality 7
CHALLENGER PRAHA - Lukáš Rosol vydřel postup do čtvrtfinále pražského challengeru. Třetí nasazený domácí tenista dnes ve třech setech udolal Belgičana Goffina a se Slovincem Bedenem si zahraje o semifinále.
Lukáš Rosol

Obhájce titulu Lukáš Rosol dnes na challengeru v Praze porazil ve druhém kole Belgičana Davida Goffina 6-3 3-6 6-3 a po loňském triumfu tak na štvanické antuce vyhrál už sedmý zápas v řadě.

"Jsem moc rád, že jsem to zvládl," oddechl si Rosol, třetí nasazený hráč turnaje CNGvitall Prague Open, dotovaného částkou 100.000 dolarů. "Po vyhrané první sadě jsme přemýšlel, že si po zápase půjdu ještě zatrénovat, ale on přečetl moji hru a já se trápil na servisu. Proto to nakonec nebylo lehké," uvedl.

Před rozhodujícím třetím setem usedl do hlediště prezident Václav Klaus, zároveň prezident pořádajícího štvanického klubu I. ČLTK Praha. Rosol se uklidnil vedením 4-0 a duel už nepustil. "Určitě jsem nechtěl před prezidentem prohrát, ale to jsem nechtěl ani před ostatními diváky," řekl Rosol, který si vyžádal menší kurt číslo jedna.

Ve čtvrtfinále se Rosol utká se Slovincem Aljazem Bedenem, který dnes utekl ze dvou mečbolů proti pátému nasazenému Grigoru Dimitrovovi. Bulharský tenista za stavu 6-3 a 5-4 podával na vítězství a dvakrát ho dělil jediný míček od postupu, nakonec však ve třech setech přkevapivě prohrál.

Ve druhém kole skončil také nejvýše nasazený Dudi Sela z Izraele. Aktuálně 62. hráč žebříčku ATP, který spíše preferuje rychlé povrchy, prohrál s argentinským antukářem Horaciem Zeballosem po setech 4-6 3-6.

Zítra bude proti Slováku Martinu Kližanovi bojovat o postup do čtvrtfinále také Dušan Lojda.

- CHALLENGER PRAHA -
(Česko, antuka, 85.000 dolarů)
středeční výsledky (09. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (3-ČR) - Goffin (Belg.) 6-3 3-6 6-3
Zeballos (Arg.) - Sela (1-Izr.) 6-4 6-3
Bedene (Slovin.) - Dimitrov (5-Bul.) 3-6 7-5 6-2
Bachinger (7-Něm) - Fischer (Rak.) 6-1 1-0 skreč F.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Prestalo se mu v zapase darit,protoze ve druhem setu se na tribune objevil Vaclav Klaus a bylo zrejme ze znervoznel...
Reagovat
Madrileno
Kolik je bodu pro viteze za tento challenger??
Reagovat
Fandina
100 bodů vítěz 60 finalista 35 semi
Reagovat
Fandina
Pokud Lukáš obhájí, měl by se objevit zase na cca 70 místě, pak bude obhajovat 3 kolo RG a příští týden je uveden na Challenger Bordeaux antuka a podobní hráči jako v Praze. Šance nominovat se na OH u něj ještě žije ... tak držím palce
Reagovat
smazaný uživatel
skoda Grigora, tak dobre rozehrany zapas.. :-(
Reagovat
Fandina
tak ještě třikrát a obhajoba je v kapse ... držím palce a pěkně jeď jeď jeď
Reagovat
smazaný uživatel
:-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist