Rosol končí s profesionální tenisovou kariérou. Je čas přenechat to mladším, prohlásil

4. 4., 12:59
Aktuality 36
Bývalý český daviscupový reprezentant Lukáš Rosol (38) na svém Instagramu zveřejnil prohlášení o konci tenisové kariéry. Během ní získal ve Wimbledonu i skalp Rafaela Nadala a na okruhu ATP vyhrál dva tituly.
Profily hráčů
Rosol už další zápasy na profesionální úrovni nepřidá. (@ Profimedia)

"Všechno jednou končí a tento konec je těžší, než kterýkoliv jiný. Dospět k tomuto rozhodnutí nebylo vůbec snadné," napsal brněnský rodák na sociální sítě. Lukáš Rosol hrál už v minulém roce jen challengerové turnaje, kde často musel projít kvalifikací, a nejnižší podniky Futures. V letošním roce neodehrál žádný zápas na okruhu ATP a klesl až na konec první tisícovky.

"Tenis byl, je a bude celý můj život. Jenže čas člověk nezastaví a bolavému tělu neporučí. Moje kariéra měla všechno, co mít měla. Dřelo se, bolelo to, prohrávalo se, vyhrávalo se," pokračoval Rosol, jehož zřejmě nejpamátnějším zápasech byl vítězný duel s Rafaelem Nadalem ve Wimbledonu 2012. Tehdejší světovou dvojku udolal v pětisetové bitvě.

"Přátelé, byla to sakra krásná jízda a já za tenhle splněný sen děkuji," ukončil bývalý daviscupový reprezentant svoje vyjádření. Poděkoval v něm také rodině a svým blízkým, kteří ho během jeho úspěšné kariéry podporovali a pomáhali mu.

Tituly z Bukurešti a Winston-Salemu

Rosol, který se na své maximum (26. místo v žebříčku ATP) dostal v září 2014, slavil během své kariéry dva tituly na okruhu ATP. Šampionem se stal na antukovém turnaji v Bukurešťi v roce 2013 a o rok později na betonu v americkém Winston-Salemu. Právě tento triumf mu zajistil posun do TOP 30. Ve čtyřhře přidal další tři tituly na nejvyšším okruhu.

V Davis Cupu si připsal 14 výher ve dvouhře, mezi které patří také skalpy Alexandera Zvereva nebo Jo-Wilfreida Tsongy. V roce 2013 si v této soutěži zahrál po boku bývalé české jedničky Tomáše Berdycha nejdelší čtyřhru v historii, která trvala přes 7 hodin.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

36
Přidat komentář
mamina
Lukáše jsem měla možnost osobně poznat na DC v Indii. Hráli tam se Štěpánkem nejlépe z našich, při neúčasti Berdi. To, co tam předváděl Veselý nebudu ani popisovat. Bude stačit jen to, že nehrající kapitán se několikrát otočil čelem k publiku a se slovy "K...a, jak to ten d...l hraje" komentoval jeho (ne)hru. A zatímco, po výhře nad Indií se Lukáš Rosol se všemi ochotně nechal vyfotit a mluvil bez pohrdání jimi, takový Radek zcela bezostyšně na lidi, kteří ho obdivovali a chtěli s ním mluvit nebo se vyfotit, hrál čáru o dolary a kašlal na ně. Tak jsem si tehdy poopravila mínění o Lukášovi, o kterém novináři psali většinou velmi nelichotivě.
Reagovat
Semi
Vždycky přemýšlím, z čeho tito objížděči prvních kol chalendrů žijí. Ale jestli mu soud vyměřit padesátku na alimenty...., tak má asi nějaký super job a tenisem se jenom baví.
Reagovat
messigoat
sázky, veřejné tajemství. pekl to se svým bráchou Davidem Bauerem, který ještě dříve objížděl všechny kamenné sázkovky a pak kamarádům ukazoval tikety, co položil proti Lukášovi. Pak za ty love kupoval auta z US a přeprodával tady.
Reagovat
makro99
Rozlučka byla v létě 2022 - nejdřív stylově v All England Clubu, kde přešel přes 3 solidní soupeře do MD a tam proti nasazenému Gruzínci vzdoroval 5 setů, škoda, že to nevyšlo na postup. A potom v Istanbulu, kde se v 1. kole naposledy blýsknul výhrou nad 70. hráčem světa Duckworthem a bez ztráty setu prošel až do finále. (Pak ještě na podzim porazil Jarryho 7:6 ve třetím, ale ten se myslím v té době vracel na okruh.)
Reagovat
Ondra979
debata deniku Sport s Jarochem - rozebiraji Sinnera, Alcaraze a jejich rivalitu, Djokovic a jeho "postupne odchazeni", nase holky, pak je tam Lucka Safarova ...https://www.youtube.com/watch?v=vzJhPRd3g9k&t=990s
Reagovat
HolyMotors
Super rozhovor
Reagovat
Ondra979
jj a hlavne je super, jak to rikaji na rovinu, tak to ma byt :)
Reagovat
Ondra979
jo Rosol, to byl vzdycky takovy "spratek"...ale ted se na nej taky uz koukam trochu jinak, kdyz byl v razi, tak mu to slo...tak at se dari i po kariere
Reagovat
jackiec
ale jó, pokud měl lauf tak se na jeho riskantní "casino tenis" dobře koukalo, občas rafovi shodil bandasku a to slavné vítězství mu nikdo nevezme.
Reagovat
darek.vrana
Sice během kariéry nebyl moje srdcovka, ale teď měl překvapivě pěkný rozhovor na iSport Centrkurt. Někdo sem dával odkaz. Musím říct, že mluvil fakt zajímavě a působil dost sympaticky.
Reagovat
com
z ceho ted bude platit alimenty Ochotcke

Lukáš Rosol prohrál soud o alimenty na syna Andrého. I když podal odvolání, soud rozhodl v jeho neprospěch. Tenista kvůli tomu bude muset platit exmanželce Michaele Ochotské padesát tisíc korun měsíčně místo navrhovaných patnácti tisíc.

Ted asi bude muset jit aspik na pracak
Reagovat
Mantra
No jenže při optimalizaci jakou sportovci dělají a s ohledem na to, že poslední roky tu kariéru spíš dotoval, bych to viděl na bídu. Navíc to je snad na nějaký měsíc a šlus.
Bude mít ale nějaké kamarády a skončí jako bafuňář nebo trenér mládeže. Pak ten soud mu to sníží. Však oni vědí kolik může platit. Jestli mu dali pade, pak na to zatím má.
Reagovat
messigoat
sázky, veřejné tajemství. pekl to se svým bráchou Davidem Bauerem, který ještě dříve objížděl všechny kamenné sázkovky a pak kamarádům ukazoval tikety, co položil proti Lukášovi. Pak za ty love kupoval auta z US a přeprodával tady.
Reagovat
NereknuHele
Ted jeste cekam, ze potáhne Veselka, ten taky uz hraje tuzku
Reagovat
Krisboy
Nechceš táhnout radši ty? Nikdo neřekne ani hele, když už se tu nikdy neobjevíš.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
Zrovna jsem ho chtěl zmínit, ten dřevák může jít rovnou za ním, to co předvádí už nestačí ani na pinkání u nás na vesnici.
Reagovat
Mantra
Aspik, co na něj říct.
Nějak nevím, no. Když měl chuť, pak bojoval jako málokdo. Jinak asi trochu lempl. Dost mi připomíná Paireho.
Trochu by se chtělo říct, že si to u veřejnosti pokálel s tou nánou plastickou, ale vlastně se tím i sám potrestal. Až mi ho i bylo chvíli líto. Jenže to jak tu bídu natahoval nakonec přetavil ve stav, kdy si z něj všichni dělají jen legraci.
Nojo, takovej smutnej případ to je.
Reagovat
Krisboy
Jj, zvláštní týpek. Ale na druhou stranu - tu smršť nadávek a nenávisti, který často (nejen tady) čelil, jsem nikdy nechápal a nesouhlasil s tím. Že ho nenávidí ti zakomplexovaní nadalovci se dá pochopit, ale u ostatních...kvůli tomu, že chodil s nějakou dě.kou? To je snad jeho věc.
Pamatuji si před nějakou dobou jeho spor s ČTS - většina lidí ho odsuzovala, že je nenažranej a jde mu jenom o prachy. Po Kaderkově kauze se zdá, že měl ve všem pravdu...
Reagovat
George_Renel
Reagovat
sysel
Reagovat
Mantra
No jistě. Však o tom praseti Kaderkovic jsem tu psal mnohokrát. Mnohdy mi někdo i oponoval. Ale z osobní zkušenosti vím jak je to u fotbalu v 1.lize a v jiných oblastech sportu je to stejné. Zrovna tak v kultuře. Divadla, kina, festivaly... lidi by se divili. Je to hnůj napříč všemi obory. O politice snad nemusím mluvit. Však to jsou zástupci z lidu. Taky jsem zkusil. Dnes už nečtu ani idnes, nekoukám na zprávy. To už nejde. Chodím jen na oborové a zájmové weby. Soc sítě nemám. Bych někoho snad ubil, jak mě to sere, když jsem zažil zákulisí sportu a politiky.
Reagovat
messigoat
no, zrovna Lukáš by měl držet ústa, co se týče podvodů. ten chlapek pustil více zápasů, než je dnů v roce....s Davidem Baurem se napakovali na pár životů dopředu...
Reagovat
Krisboy
Máš nějaké důkazy? Důvěryhodný zdroj? Nebo to je jenom vzteklé prskání tupého fotbalového fanouška a neúspěšného sázkaře?
Reagovat
makro99
A takhle funguje šíření dezinformací, polopravd a lží v době sociálních sítí... vypustit cokoliv do veřejného prostoru je dnes tak snadné, a opakovat to a opakovat to a opakovat to, minimálně 3x v jednom vlákně... a semínko pochybností se zaseje...
Reagovat
Krisboy
Jestli si nahrabal na několik životů dopředu, bylo to zřejmě z peněz toho blba. Takže bravo, Lukáši, to je majstrštyk!
Reagovat
messigoat
to nejsou dezinformace....to je vlastni zkusenost :) samozrejme nemam fyzicke dukazy, jak to prokazat. Nicmene na vlastni oci jsem to videl a slysel, takze tak.
Reagovat
Krisboy
My zase vlastníma očima čteme tvé lži, frustráte.
Reagovat
messigoat
achjo...frustrat nejsem, nemam duvod
Reagovat
messigoat
nemam, Bauer bydlel v Hodonine, kde ma/mel i svuj hokejovy kramek, driv kdyz se jeste sazelo pres kamenne sazkovky, tak objizdel vsechny mozny pobocky v okrese, pak se samozrejme sem tam pochlubil, nez sel vyplacet, kolik tech tiketu a za kolik vlastne ma :) fyzicke dukazu nemame, jen vlastni oci a usi, kdyz se chlubil a ukazoval nam to :)

Take postradam duvod, proc me urazis? Co má společného to, že Rosol prodaval zapasy s tim, že bych mel byt neuspesny sazkar?
Reagovat
Krisboy
Já tě neurážím, jen se ti posmívám
Reagovat
Krisboy
Kolik jsi na něm prohrál?
Reagovat
messigoat
0 kč, nesázím, respektive ne na tenis, jedenkrát za 4 roky na MS ve fotbale pár set kč. Nicméně asi nemá smysl s tebou dále diskutovat. Přeji krásny den.
Reagovat
duffbier
za kolik ty tikety cca byly? akovka, nebo solo? jake kurzy?
Reagovat
TML
Souhlasím, takový týpek, o kterém člověk neví, co si myslet. Ale byl důležitou součástí CZ tennisu, tak nezbývá než poděkovat a popřát hodně štěstí v další etapě.
Reagovat
Fransoas
V letech 2012-2014 měl hodně dobrou formu. Do jaké míry později ho ovlivnila partnerka - to je poměrně otázka. Určitou paralelu bych ale našel u italského hráče
jménem - Fognini - když mu to nejde,tak ho to skoro nezajímá a jeho hra je slabá
a nedá se na to koukat. Přibližně v posledních cca pěti letech to u Lukáše nebylo to,
co jsme od něho očekávali.
Je to trochu nešťastný konec.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist