Rosol na challengeru v Cherbourgu postoupil do osmifinále, Šafránek končí

12. 2. 2019, 16:18
Aktuality 1
ATP CHALLENGER CHERBOURG - Lukás Rosol na halovém challengeru ve francouzském Cherbourgu nezaváhal a ve druhém kole potvrdil roli favorita proti domácímu Antoineovi Cornutovi-Chauvincovi. O své první letošní čtvrtfinále si třiatřicetiletý Čech může zahrát s krajanem Zdeňkem Kolářem. Václav Šafránek pokračuje v trápení a končí hned v prvním kole.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol na předchozích pěti turnajích posbíral pouhé dvě výhry. Po zklamání v kvalifikaci Davisova poháru, v níž Češi prohráli s Nizozemskem, prohrál hned svůj úvodní zápas na challengeru v Budapešti.

Do halového challengeru ve francouzském Cherbourgu však vstoupil vítězně, když potvrdil roli favorita a přehrál 6-4 6-2 domácí divokou kartu Antoina Cornuta-Chauvinca.

V úvodním dějství sice Rosol prohrával 0-2, nicméně čtyřmi gamy v řadě vývoj setu otočil, v desáté hře odvrátil celkem šest brejkbolů a po 40 minutách šel do vedení. Ve druhé sadě už český favorit na kurtu dominoval, ani jednou neztratil podání a soupeře opět dvakrát brejknul.

O své první letošní čtvrtfinále si může nasazený Rosol zahrát s krajanem Zdeňkem Kolářem, jenž bude zítra čelit Alexanderovi Bublikovi, který v neděli triumfoval na challengeru v Budapešti.

Václav Šafránek prohrál na challengerech i čtvrtý letošní zápas. Čtyřiadvacetiletý Čech nestačil 5-7 4-6 na domácího kvalifikanta a až 541. hráče světa Manuela Guinarda a pokračuje v trápení.

• ATP CHALLENGER CHERBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 46.600 eur
úterní výsledky (12. 2. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Rosol (6-ČR) - Cornut-Chauvinc (Fr.) 6-4 6-2
Maden (2-Něm.) - Brancaccio (It.) 6-3 6-1
Travaglia (3-It.) - Janvier (Fr.) 4-6 6-4 6-1
Bemelmans (4-Belg.) - Taberner (Šp.) 3-6 6-1 6-2
Vanni (8-It.) - Ignatik (Běl.) 6-1 6-4
Crepatte (Fr.) - Gimeno-Traver (13-Šp.) 7-6(1) 6-2
Darcis (Belg.) - de Greef (15-Belg.) 6-1 / skreč
• Dvouhra - 1. kolo •
Guinard (Fr.) - Šafránek (ČR) 7-5 6-4
Lokoli (Fr.) - Ojeda-Lara (Šp.) 4-6 6-2 6-2
Horanský (SR) - Tabur (Fr.) 6-3 6-1
Bonzi (Fr.) - Bonadio (It.) 4-6 6-2 7-6(6)
Muller (Fr.) - Artunedo (Šp.) 6-4 4-6 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Dobře Lukyne. Viděla jsem koncovku prvního setu a byly to spíš výměny, než nějaká střílečka. Zápas se Zdendou by se mi líbil. Určitě bych se na něj ráda podívala a bylo by mi jedno, kdo vyhraje. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist