Rosol na challengeru zdolal Japonce Ita a zahraje si o první semifinále

14. 6. 2019, 15:24
Aktuality 2
ATP CHALLENGER NOTTINGHAM - Lukáš Rosol na challengeru v Nottinghamu sice nedopodával druhou sadu souboje s Tatsumem Item, ale nakonec zvítězil 6-4 6-7(0) 6-3, postoupil do čtvrtfinále a vyrovnal své letošní maximum. O první semifinále v sezoně si český tenista zahraje s Go Soedou, nebo Jamesem Duckworthem.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v tomto týdnu hraje svůj 19. letošní turnaj. Na přechozích 18 akcích se jen jednou dostal do čtvrtfinále, a to v únoru na halovém challengeru v Cherbourgu.

V Nottinghamu, kde se kvůli dešti hraje v hale na tvrdém povrchu, své letošní maximum vyrovnal. Třiatřicetiletý Čech ve třech setech porazil Johna-Patricka Smithe a dnes po dvou hodinách zdolal 6-4 6-7(0) 6-3 Tatsuma Ita z Japonska.

Rosol si cestu do dalšího kola zbytečně zkomplikoval, když neudržel vedení 6-4 5-3 a ve dvanácté hře druhé sady neproměnil dva mečboly. Ani tie-break, v němž neuhrál jediný bod, ale zkušeného Čecha nezlomil. V rozhodujícím dějství na servisu prohrál jen tři fiftýny a soupeře dvakrát brejknul.

O první letošní semifinále se Rosol utká s Go Soedou, nebo Jamesem Duckworthem.

• ATP CHALLENGER NOTTINGHAM •
Velká Británie, tráva, 137.560 eur
páteční výsledky (14. 6. 2019)
• Dvouhra - osmifinále •
Rosol (16-ČR) - Ito (Jap.) 6-4 6-7(0) 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fransoas
Lukáš Rosol si zahraje o semifinále s dalším podobným hráčem z Japonska.Mohlo by to mí paralelu a stejný scénář.
Reagovat
misoSK
Podobným, len úplne iným. Soeda je typologicky výrazne odlišný ako Ito.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist