Rosol na Guadeloupu dohrál v semifinále a může se soustředit na Davis Cup

31. 3. 2013, 12:39
Aktuality 1
CHALLENGER LE GOSIER - Český daviscupový tým dnes vyrazil z Prahy do Kazachstánu bez Lukáše Rosola, který hrál ještě včera zápas v Karibiku. Na místním challengeru v Le Gosier ale nepostoupil do finále ve dvouhře ani ve čtyřhře a může tak už vydat také směr Astana.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

64. hráč světa Lukáš Rosol minulý týden na turnaji Masters 1000 v Miami vypadl ve 2. kole s Novakem Djokovičem, aby však před Davis Cupem zůstal v zápasovém zatížení, startoval tento týden na challengeru v exotickém Le Gosier. Na dvojostroví Guadeloupe v Karibském moři byl nasazenou dvojkou a po výhrách nad Borvanovem, Copilem a Selou postoupil do semifinále.

V něm sedmadvacetiletý český tenista narazil na Ukrajince Sergeje Stachovského, který je sice aktuálně 106. hráčem světa, byl už ale i na 31. místě. A Rosol na pátého nasazeného soupeře nestačil. První set sice vyhrál hladce 6-2, v závěru druhé sady ale utkání přerušil déšť, Stachovskij pak po několikahodinové pauze utkání otočil a zvítězil 2-6 6-4 7-5.

Brněnský rodák Rosol, který svůj poslední - celkově šestý - challengerový titul získal na konci loňské sezony v Bratislavě, tak v Le Gosier nevyužil šanci na překonání žebříčkového maxima. Tím je 61. místo a teoreticky ho mohl překonat už postupem do finále.

Rosol pak ve večerním utkání neuspěl ani v semifinále čtyřhry a po měsíci může opustit Severní Ameriku. Z té by měl odletět rovnou do kazašské Astany, kde bude už od pátku při neúčasti Tomáše Berdycha a vzhledem k zdravotnímu stavu Radka Štěpánka hrát důležitou roli v boji o postup do semifinále Davisova poháru.

Stachovskij se o titul utká s nasazenou jedničkou Benoitem Pairem. Francouz v semifinále rovněž prohrál první set, Němce Matthiase Bachingera zdolal 3-6 6-1 6-3.

- CHALLENGER LE GOSIER -
(Guadeloupe, tv. povrch, 100.000 dolarů)
sobotní výsledky (30. 03. 2012)

Dvouhra - semifinále:
Stachovskij (5-Ukr.) - Rosol (2-ČR) 2-6 6-4 7-5
Paire (1-Fr.) - Bachinger (Něm.) 3-6 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Škoda, ale nevadí, hodně štěstí do Astany a koukejte tam vyhrát, držím palce, pojď!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist