Rosol na Tomice nestačil, Češi si po čtyřech letech zahrají baráž

8. 3. 2015, 14:29
Aktuality 314
DAVIS CUP - Neúčast dlouholetých tahounů v utkání prvního kola Davisova poháru si vybírá svou daň. Čeští tenisté v Ostravě podlehli Austrálii a po čtyřech letech je čeká baráž o udržení mezi elitou. Čtvrtfinálové naděje dnes vyhasly ve chvíli, kdy Lukáš Rosol prohrál 0-3 na sety s Bernardem Tomicem.
Lukáš Rosol (© Česká sportovní)

Čeští tenisté byli v posledních sezonách zvyklí na daviscupové žně. V letech 2012 a 2013 slavnou týmovou soutěž vyhráli, loni došli do semifinále. Letos jim však hned v prvním utkání proti Austrálii chyběly obě obvyklé opery - Tomáš Berdych se soustředí na individuální turnaje a Radek Štěpánek se zotauje po zranění zad a nohy - a to mělo významný dopad na konečný výsledek.

Základem neúspěchu byla už úvodní páteční dvouhra, v níž Lukáš Rosol neudržel náskok dvou setů a brejku proti osmnáctiletému Thanasi Kokkinakisovi. Jiří Veselý pak nepřekvapil proti hostující jedničce Bernardu Tomicovi, ve včerejší čtyřhře však vykřesali plamínek naděje mladíci Veselý s debutantem Adamem Pavláskem.

Šanci oživit postupové naděje a odčinit svou páteční porážku dostal dnes za stavu 1-2 na zápasy Lukáš Rosol, úspěšný ale nebyl. Australské jedničce Bernardu Tomicovi podlehl 6-7 3-6 6-7, prohrál už šestý zápas v řadě a Austrálie mohla slavit první postup do čtvrtfinále po devíti letech.

Čeští tenisté jsou naopak odsouzeni do baráže, kterou hráli naposledy v roce 2011 a v Rumunsku se tehdy mezi elitou udrželi. Od vzniku Světové skupiny sestoupili jen v roce 2005. Soupeře pro zápas hraný 18. až 20. září poznají až v polovině července, kdy se uskuteční losování. Berdych a Štěpánek by podle předběžné dohody měli být k zápasu o udržení k dispozici.

Rosol hrál s Tomicem vyrovnanou partii. Měl blíž k zisku prvního setu, jenomže za stavu 2-2 nevyužil vedení 40-0 k brejku. Úvodní sadu s trpělivě hrajícím Australanem ztratil v tie-breaku.

Ve druhém setu Rosol jako první prohrál své podání na 1-3, ale vzápětí získal brejk zpět. Následně si nechal ošetřit nohu. Hrál dál bez omezení a v šesté hře dvojchybou znovu věnoval Tomicovi servis a o podání přišel ještě na konci sady.

Oba hráči ve třetím setu dominovali na podání a diváci neviděli ani jeden brejkbol. Rosol věděl, že musí zkrácenou hru vyhrát, proto se snažil udržet nervy na uzdě, příliš nespěchat, ale koncovku nezvládl. Za stavu 5-4 v tie-breaku šel dvakrát podávat, ale obě výměny ztratil a hned při prvním mečbolu Tomic zápas razantně ukončil.

"Nemůžu se na nic vymlouvat, Tomic mě přehrál. Hrál dobrý tenis a byl trpělivější. Dal jsem tam všechno, snad to příště bude pro nás lepší," řekl Rosol, který v této sezoně na turnajích vyhrál pouze jeden z šesti zápasů.

"Je to velká škoda, protože si myslím, že Lukáš měl na to, aby byl s Tomicem úspěšný. Dokáže zahrát kouli, ale pak udělá chybu. Není to o servisu, o podání, ale o sebevědomí, které na začátku sezony nemá nejvyšší," řekl Navrátil.

Za již rozhodnutého stavu si svůj vůbec první zápas v Davisově poháru zahrál Jan Mertl. Třiatřicetiletý tenista, který byl v nominaci poprvé v kariéře, v Ostravě porazil za necelou hodinu 6-3 6-2 Samuela Grotha, kterému nenabídl jediný brejkbol.

Proti Australanům, osmadvacetinásobným vítězům Davis Cupu, se tenistům nedaří. Prohráli s nimi posedmé z osmi soubojů. Jen v roce 1975 uspěl tehdejší československý výběr v semifinále v Praze na Štvanici.

Osmadvacetinásobní šampioni Australané hráli čtvrtfinále naposledy v roce 2006. Letos v červenci se v něm utkají poprvé v historii s Kazachstánem, o dějišti rozhodne los.

• DAVIS CUP 2015 •
Světová skupina, 1. kolo
kompletní výsledky (06. - 08. 03. 2015)
Česko - Austrálie 2-3 (Ostrava, tv. povrch / hala)
Rosol - Kokkinakis 6-4 6-2 5-7 5-7 3-6 ... 0-1
Veselý - Tomic 4-6 3-6 6-7(5) ... 0-2
Pavlásek/Veselý - Groth/Hewitt 1-6 7-6(2) 3-6 7-6(4) 6-2 ... 1-2
Rosol - Tomic 6-7(4) 3-6 6-7(5) ... 1-3
Mertl - Groth 6-3 6-2 ... 2-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

314
Přidat komentář
gigin
Zkuste si zahrát to IW, co? :) Instrukce na chatu tam.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak jsi muj Rosole??? Muj nejvidelecnejsi klucina? Na tom se snad ani prohrat neda...
Reagovat
gigin
Neříkej, že ti v pátek trošku nelepilo...
Reagovat
vrabejka
Nicole bude teda hrat az v Miami?
Reagovat
Frick
Ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo jedno prani bych na baraz mel, ale Polaci musi zvladnout Ukrajince...
..., ono by se totiz pak hralo v Polandu;)
A do te doby, by mohli Kubotovi pripravit travnaty kurt;D) On na nicem jinem lepe nehraje...no a Janowicz vlastne taky...takze jak by chteli Polaci myslet na postup a vyrovnat sance...
Reagovat
tommr
já taky doufám, že Polsko přehraje Ukrajinu. Ukrajina je asi jediná země kterou bych našim do baráže opravdu nepřál ...
Reagovat
Frick
Vypadá to skutečně na to, že ten výběr tvrdého povrchu byl chyba. Samozřejmě, že anutkové intermezzo v tvrdém programu není příjemné, ale mělo by to být zvládnutelné. Úspěšně se to zvládlo při baráži se Śvajcem v roce 2007 nebo v Chorvatsku v roce 2009 a taky (a to bych ještě více vyzdvihl), taky se to krásně zvládlo v SF v Argentině před třemi lety. Tomáš hrál (a vyhrál) zápasy na argentiské antuce necelý týden po SF na USO. Pravda, pak hrál až na počátku října.

Zajímavá myšlenka je i to, zda se skutečně na Česká sportovní / ČTS trochu s tou antukou necukali, aneb "Hoši jak moc chcete tu antuku? Ono to docela stojí peníze."
Reagovat
darek.vrana
Taky bych řekl, že to podcenili. Myslím, že Navrátil prostě ze setrvačnosti myslel Ostrava=tvrdý a že to snad nějak vyjde. P. S. Se Švýcarskem to na antuce nebylo.
Reagovat
Frick
Pravda. Možná mne popletla ta barva :o)
Reagovat
Jan
Na antuce bylo utkání se Srbskem v O2 aréně 2012
Reagovat
Frick
..ale na to hned navázalo Monte Carlo...
Reagovat
Jan
To jo, ale byli ochotni tu antuku tam nasypat. Taky mě napadlo, že kromě toho, že tvrdý povrch chtěl Rosol, že se do antuky moc nechtělo organizátorům, městu atd.
Reagovat
Fandina
Rosol chtěl tvrdý povrch? Mám dojem, že o povrchu se rozhodlo ještě dávno před tím, než se vědělo, kdo nastoupí do týmu.
Reagovat
Jan
Navrátil říkal, že to konzultoval s hráči. On sám byl ze začátku pro antuku. Rosol by byl v týmu v každém případě, stejně jako Veselý. Na rozdíl od Veselého předtím nehrál na antuce. Tak lze předpokládat, že se mu to nehodilo. Je otázka, co chtěl Štěpánek.
Reagovat
Fandina
Rosol má paradoxně největší úspěchy i bilanci na antuce. A o tom, že se bude hrát na tvrdém se rozhodlo už někdy vloni a vůbec nebylo jasné, že bude jedničkou Rosol. Klidně to mohl být i Berďa. Psát že Rosol je nesmysl, ví to ten, kdo o tom rozhoduje, jak to bylo. A to je věc Navrátila. Toho se zeptej, jak to bylo. Ten to ví.
Reagovat
Jan
Berďa avizoval už loni na podzim, že nebude hrát ne ?
Reagovat
Fandina
Avizoval, ale definitivně to řečeno nebylo. I když nakonec nehrál. Ale vykládat, že Rosol něco zvolil, když to určitě nevíš a jen se domníváš protože je nesmysl. Nejde jen o Rosola. Sám body neudělá. Vždycky k tomu musí být dva. A navíc, je to věc kapitána i jeho odpovědnost. A že se radí s hráči je jasné. S kým jiným by se měl poradit.

Navíc níže je článek z minulého týdne, kde je ještě před zápasem řeč o povrchu. A nikde z toho nevyplývá, že o tom rozhodl Rosol. Jak jsem psala, jemu se nejvíc daří na antuce. Tam měl nejvíc úspěchů.

-----------------------

Kapitán Jaroslav Navrátil doufá, že správně vybral povrch. Že jeho hochům pomůže. Zvažoval rovněž antuku, ovšem nakonec opět zvolil dřevěné desky, jež se v Česku používají při Davis Cupu i Fed Cupu.

Tentokrát jsou však opatřeny hrubším nátěrem. Ten způsobuje vyšší odskok míčů, který by mohl více vyhovovat Rosolovi s Veselým. Ti ale o něco víc spoléhají na podporu diváků.

Australané cítí příležitost k průlomu do čtvrtfinále. Roche vidí v nastupující generaci krajanů důstojné následníky dávných hrdinů. Nicméně proč čekat na budoucnost, když slušná šance je tu právě teď?

Zdroj: http://sport.idnes.cz/davis-cup-cesko-vs-australi-v-ostrave-hewitt-f3o-/tenis.aspx?c=A150304_220632_tenis_ald
Reagovat
VlS
Navrátil se nechová jako kapitán poraženýho týmu a ukazuje prstem kolem sebe, kdo za co může a on nic. Super borec. On rozhodl, jeho rozhodnutí, tečka. Jestli se někoho na něco ptal a někdo mu něco říkal je nepodstatné. Měl by se k tomu postavit jako chlap a ne jak školák, když ho školník chytne na záchodě s cigárem.
Reagovat
Chandler
Tady vážně nikdo nemá ponětí, s kým bychom mohli hrát baráž? Všichni odborníci přes tenis a jste rádi, že dáte dohromady nasazené týmy...
Reagovat
janek_da
To jenom velcí zoufalci si musí myslet, že jsou tady všichni odborníci.
Reagovat
smazaný uživatel
Kasli na neho...
Reagovat
babolat.cz
se Slovenskem
Reagovat
smazaný uživatel
Dotaz!
Ty jsi na ty DC a FC....
jak se losuje baraz v DC?
Reagovat
PetaM
Tak co jsem tak pochytil a dal si to dohromady, tak:
Nasazené týmy budou ty, co teď o víkendu prohrály.
Nenasazené týmy budou ty, které vyhrají ta kola, která je šoupnou do baráže ... :D
Reagovat
tommr
v baráži budou hrát poražený týmy z prvního kola Světový skupiny a vítězové z druhýho kola Skupiny I, který se bude hrát v červenci.
Až bude známo všech 16 účastníků baráže tak se provede nasazení podle DC žebříčku (naši budou zcela určitě nasazený jako jedničky) a vylosování.
Samotná baráž proběhne v září. Vítězové budou hrát příští rok Světovou skupinu, poražení Skupinu I ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dik...ja ten DC moc nesleduji, takze mne ty pravidla nikdy moc hloubeji nezajimaly...
Tak jestli je to dle zebriku. Tak to zadne atraktivni souboje nebudou;) Jedine, zeby byl souboj CR vs. Slovesko!
Nebooooo, to by byla super supa,,, CR vs. Polsko wow...to by mohlo byt lepsi nez s USA:)
Reagovat
tommr
to je taky účel - nasazuje se proto, aby se do Světový skupiny dostaly ty nejsilnější týmy ...
Z mýho pohledu je ale třeba takový Slovensko ten nejatraktivnější soupeř jakej může bejt a moc si přeju abychom si s nima mohli zahrát ... :)
Reagovat
Jan
Nebo ČR - Španělsko s Nadalem :)
Reagovat
Jan
Už jsem si přečetl dole, že Španělsko ne, že by bylo nasazené.
Reagovat
gigin
Lotyšsko x Madagaskar. Špička špiček.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybych byl komentátor a před zápasem mi přinesli papírek se jmény těch Madagaskařanů, tak dám výpověď.
Reagovat
ta-dah
Andy v pozapasovem rozhovoru s Anabel Croft prohlasil, ze pokud budou hrat doma, coz budou, budou hrat nejpravdepobobneji na trave..., v kazdem pripade pro ne nejlepsi povrch, rekl, takze skvela zprava, ne?:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka kde? Je pravda ýe wimbledon bude rozbitej ale v anglii těch kurtů je :-)
Reagovat
ta-dah
...nespecifikoval kde, jen rekl, ze ve Skotsku tezko, tam o zadnych travnatych kurtech nevi..., jinde je jich k mani nekolik:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Joooo, a nejlepe v Queens Clubu....
...jen mne je lito, ze na ne jde Francie...
...fakt trochu smolari, ale co uz....no;)
Zas to bude takove predcasne finale;)
Reagovat
smazaný uživatel
No to by byla parada;)
Jak by to dali do Queens Clubu....
To by byl pro mne asi nejlepsi utkani v DC za poslednich nevim kolik let;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
V Queensu nevím no, tam je strašně nízká kapacita, budou chtít vytřískat více ze vstupného. Hodí nějaké sazeničky jako před OH na trávu a bude. Na centrkurtu. Ale byl by to ideál, jak jsem psal dneska už, Monfils i Simon jsou jaloví na trávě, jediný vyloženě dobrý travař je u nich Tsonga.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak wimbleodn by byl ideál ale od pondělí už se trénuje takže nevim ale tráva bude skro jistě na ten povrch co měli ve skotsku to by byla sebevražda
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně no. Jak Andy řekl, že trává, tak takový smutek v publiku. Udělali fakt neskutečnou atmosféru celý víkend, Andy říkal, že jedna z nej vůbec, Jamie říkal, že nejlepší. Pak řekl, no nevím, jestli je v Glasgow tráva :D

Jako jo, na Frantíky by musel být ten hard podstatně rychlejší, schválně dali pomalejší s nižším odskokem, aby to nesvědčilo Isnerovi teďka. Ale tráva by byla fakt ideál. A já věřím, že mají šanci, když Andy dá oba singly, tak debla můžou taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne aby byla trava;) nic jineho se nepocita....
Ted to podle mne ve Wimblasu nebude...je to moc rychle, byla by to spis hlina, ale kdo vi....
....ale treba GB ve finale na trave pod strechou ve Wimbledonu...tohle bych bral ze vseho nejvic;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako pokud dají Francii, tak Kazaši i Australani jsou hratelní. Ale chce to fakt proti Francii dát trávu.
Reagovat
smazaný uživatel
Verim, doufam, ;)
Moc si preji;)
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, Austrálie by s Kazachstánem taky mohla hrát na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
+1, jen víc trávy (té tenisové samozřejmě) :-))
Reagovat
smazaný uživatel
The most likely would therefore appear to be at two specialist venues, Nottingham or Eastbourne. A Davis Cup rule is that capacity has to be minimum 6,000 for a quarter-final. Scotland is only a potential venue if the tie were to be played indoors, and Glasgow would fit the bill again.
Reagovat
smazaný uživatel
Argentina jde na postup super, chcu vidět Djokoviča jak se potáhne do Argentiny po wimblecu :-D Del Potro mu ukáže a finále bude Británie Argentina akorát nevim komu fandit :-) ... Jinak do Rosola bych se už nenavážel nikdo lepší prostě není a Pavlásek ze svým podáním by byl pro Tomica ještě jednoduší soupeř
Reagovat
VlS
Jo, a hrát by se mohlo na Falklandech, to by bylo žůžo
Reagovat
smazaný uživatel
treba....cR vs. USA...to by byla supa...
a jeste lepsi treba CR vs. Svycarsko...
Nebo CR vs. Italie...
nebo CR vs. Argentina nebo Brazilie...
Toz je videt, ze baraz ma svou kvalitu, no ne ze ne...;)
--------------------------------------------------------
Dotaz na Muta nebo Toma
Bude se hrat na trave? s Francii? Myslite zeby to bylo mozne?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel jsem, že nasazené týmy nemůžou proti sobě
Reagovat
smazaný uživatel
Otázka je, jestli jsou tyhle barážové dvojice možné. Mám pocit, že se to tam nějak dělí na nasazené a nenasazené, jen nevím, jestli se to dělí podle DC žebříčku nebo jsou automaticky nasazení ti, kdo prohráli 1. kolo Světové skupiny. Snad se vyjádří někdo, kdo o tom něco ví ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
dělí se to mezi nasazené a mezi nenasazené, tudíž ze Švýcarskem hrát nemůžeme ani třeba s Itálií
Reagovat
smazaný uživatel
Croatia
Czech Republic
Germany
Italy
Switzerland
United States
Ty to státy jsou nasazené a nemůžou hrát proti sobě.
Reagovat
smazaný uživatel
a myslím že se to dělí podle žebříčku ale nejsem si na stopro jistá
Reagovat
PetaM
Jak si můžeš všimnout, tak jsou to ty státy, které teď o víkendu prohrály ... Teda ty nasazené ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aaaa, tak nic no;)
Takze zapomnel jsem jeste take na ty, co pujdou ze spodu do baraze....treba mozne Spanelsko;)
ale zase nevim jak by se to losovalo, a jestli by treba Spanelsko bylo nasazene, tedy pokud vyhraje s Ruskem a baraz bude hrat...
Reagovat
smazaný uživatel
Baráž může být paradoxně těžší sousto než tohle první kolo.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevim jak se to losuje, ale pokud je tu moznost, ze muze CR chytnout Spanely...a predstava, ze Rafa s Davidem se rozhodnout pomoci Spanelsku zpet do Svet. Skupiny.....no zajimave by to bylo...
...a myslim, zeby se hralo ve Spanelsku, takze jeste na antuce...to tu budou jeste nekteri vzpominat na casy .... kdy se casto i se stestim doslo az k poharu, bo treba Djokovic chybel...nebo prave zminovany Rafa s Dejvidem;)
Reagovat
smazaný uživatel
A Španělsko by nebylo nasazené? No, necháme se překvapit a budeme věřit, že nás po všem tom štěstí, které jsme si v minulých letech v DC vybrali, nepotká pořádná hromada smůly.
Reagovat
PetaM
Nemělo by být, pokud postoupí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, oni vlastně letos ani nejsou ve světové skupině. No, tak to může být ještě vtipné.
Reagovat
tommr
v baráži zcela určitě nenarazíme na silný týmy Švýcarska, Španělska, USA nebo Německa, protože ty budou nasazený spolu s námi. Můžeme tam ale přesto dostat i silnějšího soupeře než byla Austrálie ...
Reagovat
smazaný uživatel
Španělsko nebude nasazený.
Reagovat
tommr
pokud do baráže postoupí tak se do osmičky nasazenejch určitě vejdou ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tomu asi nerozumím. Myslela jsem si, že nasazené týmy jsou ty, které vypadly v prvním kole.
Reagovat
tommr
nasazovat se bude podle DC žebříčku: ze všech účastníků baráže se vybere 8 nejvýše postavených týmů a k nim se pak postupně přilosujou nenasazený soupeři ...
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak to jo. Tak to je pro nás lepší, ale vyhráno není, to je jasný :) Díky za objasnění :)
Reagovat
EllNino
Huráá :D :D ....a teď Bellucci vyhraje 3:0 a bude to stejně k ničemu možná :DD
Reagovat
kada.tom
to je bohužel dost možný :-D
já bych radši Argentince, no .. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Uff.. Vamos Argentina!
Reagovat
kada.tom
Leooooo :-)
Reagovat
gigin
Leošek je blb. Kdyby loni v Shanghai přehodil sako, tak by byl klid :DDDD
Reagovat
kada.tom
Leonardo mrhá a mrhá, ale stejně ho tam ostatní oslavujou, to je jinačí mentalita :-)

Teď už to Leonardo dotáhne, věřím tomu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
V rámci mezinárodního hodnocení by průměrný český fanoušek dosáhl hodnocení "deb*l", jsem si tím celkem jistý.
Reagovat
smazaný uživatel
Co Čech, to expert na všechno.
Reagovat
EllNino
Mayer mrhá a mrhá :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak dlouho hrají? 6 hodin
Reagovat
EllNino
jj ,...a zahodil 10 mečbolů, z toho měl 2x 40:0 na returnu :D
Reagovat
smazaný uživatel
:D to si děláš srandu :) tak to je moc
Reagovat
Kozoroh
Oni už vlastně předčili singlový rekord McEnroa a Wilandera 82, kteří hráli 6 hodin a 22 minut. Mayer se Souzou hrají od 15:10, což je teď 6:27.
Reagovat
kada.tom
Švýcaři v baráži, paráda :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v tom nejsme sami :)
Reagovat
smazaný uživatel
Švýcaři jsou už téměř v baráži
Reagovat
smazaný uživatel
Martina Sáblíková má zlato z MS ve víceboji. SUPER MARTINO
Reagovat
kada.tom
gladiátoři Souza a Mayer se perou v argentinské aréně už přes 5 hodin a stále není konec ...
Reagovat
aligo
taky na to koukám :D teda jen na čísla :D
Reagovat
kada.tom
já jsem tak odvážnej, že se dívám i na stream :-D
Reagovat
EllNino
já taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mayer zazdil už 6 MP. Jestli to projede, tak si nechci představit, co mu udělají horkokrevní Argentinci, když "civilizovaní" Češi staví po prohře pro "viníka" hranici :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Argentinci určitě nejsou takový pošuci. Snad :-))
Reagovat
Kozoroh
Našel jsem článek, který potvrzuje moji domněnku, že si Rosol prosadil tvrdý povrch, což v důsledku usnadnilo Australanům postup. Mimochodem, Navrátil v té době chtěl zvolit antuku!

http://www.ceskatelevize.cz/sport/tenis/286558-cesi-zacnou-davis-cup-doma-s-australii/
"" Náročná bude i volba povrchu. Navrátil by nejraději zvolil antuku. "Protože Kyrgios má výborný servis a forhend a Hewitt měl nejlepší výsledky na trávě nebo na rychlém povrchu," řekl kapitán. Výběr nechá hlavně na hráčích. "Předtím se bude hrát na tvrdém povrchu. Musí si říct kluci, protože oni na tom budou hrát," doplnil.""
Reagovat
smazaný uživatel
Za chvíli jede Martina Sáblíková na MS ve víceboji a jede o zlato
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ve všem musíme brát pozitivum, třeba i Švýcaři jsou jednou nohou v baráži a alespoň máme skvělé holky. Nemusíme smutnit. A čtyřhra ukázala že Veselý+Pavlásek může být silná dvojka
Reagovat
smazaný uživatel
Díky, že mi tady vždycky napíšeš, že nemusím smutnit. Jinak bych vyplakal oceán slz.
Reagovat
smazaný uživatel
není zač, nemusíš mi děkovat
Reagovat
smazaný uživatel
Ale myslím že nomice je asi jistá Berdych+Veselý možná i Štěpánek, ale Rosola už nebrat
Reagovat
mahycek
Kdo by připadal v úvahu, jako soupeř v baráži, pro nás? Španělé ne. Takže, něco jako Ukrajina, Rakousko, nebo Chorvatsko ???
Reagovat
smazaný uživatel
Rakousko možná Ukrajina , ale doufám , že Tom je nepřijede podpořit toto musí dát i bez něho .
Reagovat
VlS
Tom někde řekl, že baráž nebo SF hrát bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Tom by se na to už mohl vykašlat, v DC toho udělal dost.
Reagovat
VlS
Souhlas, jen jsem někde četl, že to řekl, nijak to nehodnotím, konstatuji.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem to slyšel, myslím, že to říkal i Navrátil.
Reagovat
PetaM
Tak asi chce hrát na LOH. Tak hrát musí :D
Reagovat
turista
Udělal toho hodně, ale pamatuji dobu Kodeše, kdy nebylo možné, aby se nejlepší hráč na repre vykašlal, tak jako to předvádí nyní Berdych. Je to nechutný. Kvůli Indian Wells nechal repre na holičkách. Možná se tam dostane do finále, ale stejně to finále asi nevyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš tak jednou vynechal no. Federer, Nadal, Djokovic, Murray reprezentují jen občas.
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Rumunsko, Rakousko nebo Slovensko. To by byli příznivý soupeři
Reagovat
EllNino
derby bych bral :)
Reagovat
smazaný uživatel
já taky. Hráli jsme vůbec někdy ze Slovenskem?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne
Reagovat
smazaný uživatel
tak třeba k němu dojde. Bylo by to zajímavé a Češi by vyhráli :)
Reagovat
tommr
Slovensko by bylo do baráže ideální soupeř a to po všech stránkách ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Priaznivý????

3:2 pre SVK :D !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši..

Neni šance proti nam :D
Reagovat
tommr
to si dost fandíš. Slovensko bychom měli porazit i bez Berdycha a s Rosolem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokiaľ necháme Lacka doma, tak aj 4:1 :D

A to pocitam u vás v O2 v Praze :D
Reagovat
Jan
Tím Rosolem bych si tak jistý nebyl. A Veselý také není žádné terno.
Reagovat
smazaný uživatel
skrečoval, nevím proč, tak aby mu ten DC neskončil trochu hořkosladce. Snad to bylo jen preventivně.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak to Laaksonen musí být strašně rád, vybojuje tu srovnání na 2:2 a pak jim tam zbyde nějaký neznámý Švýcar proti superfavoritovi Goffinovi.
Reagovat
kada.tom
má slova, doufám, že David toho paňáka smete a vyřadí tak Švýcary
Reagovat
Frick
Tak vám nevim, myslel jsem si, že ještě tu polsko-belgickou dvojici prožene, takže tady trochu zklamání :-(
Reagovat
kada.tom
jasně, Belgie zaběhne čtvrtou nejlepší štafetu na 4x400 metrů historie, Poláci pátou nejrychlejší a tobě je málo, že Pavel byl "až" třetí v českým národním výkonu ... jdi fakt někam!
Reagovat
Frick
Já jen vycházím z toho, že na tom svym zlatym závodě neměl soupeře, tak mne trochu udivilo, že je nedokázal trochu stáhnout.
Reagovat
kada.tom
zapomínáš např. na fakt, že 2 ze 3 belgických sourozenců startovali jen ve štafetě, tj. měli více sil :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Moc nechápu tu nenávist k Rosolovi. Ano, v pátek to podělal, ale dneska dělal co mohl, ale prostě to nestačilo. Moc ho nemusim, ale takhle masivní hate si nezaslouží. Kdyby hrál dnes Pavlásek, tak ho Bernie smázne 3x 6-2.
Reagovat
George_Renel
Přesně. Ale holt bulvár světu vládne. I světu sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
d@ve
+1
Reagovat
kada.tom
ehm ... Goffin jde do akce a hraje proti Bosselovi :-D
toho Švýcara vůbec neznám ...
Reagovat
George_Renel
http://sport.idnes.cz/tenis-davis-cup-cesko-australie-nedele-rosol-porazka-tomic-baraz-px9-/tenis.aspx?c=A150308_094955_tenis_rou#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
Reagovat
Frick
Kdy bude aspoň sob kvaldy?
Reagovat
VlS
Nikdy, musíš si najít jinýho kopytníka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak už je hotovo, Mertl porazil Grotha 6:3, 6:2. Aspoň že to s tou Austrálií neskončilo debaklem ;-)
Reagovat
EllNino
Mertl 6:3 6:2 :) nutno říct, že Grth hrál jak chromej :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak groth se hlavne nechtel zranit
Reagovat
Frick
Plnokrevný Čech porazí Keňana, kterýho si koupila z 95% asijská země?
Reagovat
kada.tom
ohledně těch 95% bych si nebyl tak jistý, samozřejmě pokud to bereš geograficky, pak máš pravdu ... nicméně Turecko do Evropy patří víc a víc :-)

ale s tím, že si země kupujou Afričany, to máš pravdu :-)
Reagovat
smazaný uživatel
o kom je řeč?
Reagovat
EllNino
Holuša :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jakub Holuša, vítěz HME 2015 na 1500m
Reagovat
smazaný uživatel
aha :) díky oběma.
Reagovat
smazaný uživatel
O Özbilenovi.
Reagovat
Chrenda
Tak dopadlo to podle předpokladů, ale hlava mi tedy nebere, proč nehraje ten poslední zápas Pavlásek aby nabral zkušenosti, ale odcházející Mertl. To je nějaký kamarádšoft nebo co? Navrátil totálně vyhořel, je vidět, že je super kouč když měl Berdycha se Štěpánhkem, kde nebylo co koučovat. Tenhle zápas však totálně prokoučoval, to je bez debat.
Reagovat
VlS
Na tom něco je
Reagovat
Fandina
Pavláska dá ještě mockrát. Otázkou je, kolikrát bude mít ještě možnost Mertl.
Reagovat
Chrenda
Ale naši mládežníci mají nabirat zkušenosti teď ne? To jako hraje Mertl za zásluhy nebo co? Jaký to má prosím Tě smysl. Jen pžipravil Adama o jednu zkušenost. Je to totálně neprofesionální. Když odmítne Berdych přijet na baráž, tak to b uyde zachtaňovat Mertl nebo Pavlásek? Je to prostě blbost.
Reagovat
Fandina
Adam včera hrál ostrý zápas, sice v deblu, ale je to úžasná zkušenost. Dneska už bylo rozhodnuto, o nic nešlo. Možná i to byl důvod, proč nedat příležitost i poslednímu hráči, který se v tomhle týmu vyskytoval. Jinak Adam dostal příležitost včera a předvedl se v nejlepším světle a zkušenost je to také veliká. A vzhledem k mládí jich určitě ještě bude.
Reagovat
Chrenda
Debl asingl = Nebe a dudy.
Reagovat
Fandina
Navrátil je Adamův trenér. Nebojím se, že mu ještě nedá příležitost, když bude potřeba. A jinak to byl ostrý zápas. Bod se počítá a pořád je to tenis. Zkušenost k nezaplacení.
Reagovat
Jan
Kdyby hrál Pavlásek a vyhrál, ještě by podtrhl chybu, kterou Navrátil udělal, že ho nenasadil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmysl. Z výsledku mrtvého zápasu nelze nic usuzovat ohledně toho, jak by to dopadlo v tom živém.
Reagovat
George_Renel
Tvé uvažování je opravdu úplně mimoňské. I kdyby nakrásně hrál a vyhrál, rozhodně nelze porovnávat ostrý zápas a pozápasovou exhibici na dva vítězné. Osobně Navrátilovi úplně rozumím, že chce na závěr kariéry Mertlovi dopřát singlový zápas za repre.
Reagovat
Jan
To nelze porovnávat, ale něco by to naznačilo. Ale chápu Navrátila, rozložil to na všechny hráče, aby si zahráli všichni. Dělá to tak vždycky.
Reagovat
Fandina
Je potřeba si uvědomit, že Navrátil je Adamův trenér. Dobře ho zná, tak asi také proto nasadil do ostrého spíš Lukáše než Adama.
Reagovat
VlS
No právě, to je to blbý rozhodnutí. Nepamatuju si, že by někdy v repre hrál. Adamovi by případných 30 bodů v rankingu mohlo hodně pomoci k turnajům ATP, ale ne, darujeme je Mertloj.
Já bych chtěl jinýho kapitána DC týmu.
Reagovat
ludolf
Body se myslím dávají jen za ostré zápasy.
Reagovat
VlS
Však 5. zápas kola jemostrý zápas.
Reagovat
George_Renel
Jako ostrý se počítá pouze zápas za nerozhodnutého stavu.
Reagovat
George_Renel
Přesně tak.
Reagovat
Fandina
A teďka koukám, že Mertl Grotha porazil 6:3 6:2. Takže nakonec Navrátil v zápase 2:3. Škoda Lukáše v tom prvním zápase. Situace by se asi vyvíjela jinak.
Reagovat
smazaný uživatel
Davis cup je strašně specifická soutěž. Vítězství závisí převážně na ročníku kdy se soutěže účastníte. My jsme vyhráli 2x heroickym výkonem Berdycha a Štěpánka ale tak tim, ze jsme proti sobě neměli TOP obsazene týmy soupeřů. Byt v Praze Nadal tak asi nic. Stejně tak to udělali loni Švýcaři nasadili nejlepší tehdy kdy proti sobě ty nejlepší neměli.
No a tento víkend jsme měli proti sobě lepší hráče. Tomic uhrál dva body úplně s přehledem a kdyby rosol v pátek vyhrál, tak stejně končíme. :) a letos vyhraje ten tým, který nasadí lepší hráče.
Reagovat
lars
Treba Kazachstan nasadil lepsi hrace :))
Reagovat
smazaný uživatel
COME ON! Paráda, po prvním slabším setu to bylo pak lepší, hodně zkušeně, sice přes 2 TB, ale oba si pohlídal. Velké emoce v tom, podruhé v řadě vyřadit USA, to je super výkon. Navíc v Glasgow, ten postup pro Andyho znamená fakt hodně, loňské selhání s Fogninim je pryč, hurá na Francii.
Reagovat
smazaný uživatel
A velký podíl Wardyho, skvělý výkno od něj. Celkově mi přišlo, že to Britové daleko více chtějí, byyl tam emoce, povzbuzovali se z lavičky, drželi spolu jako tým. To jsem u Američanů vůbec neviděl.
Reagovat
UnrealTom
toho tragéda už tam nedávejte celý to posral
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím že by Veselký Kokinakise porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Veselý
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodující byl první zápas. Austrálie byla tenhle víkend hratelná i při neúčasti Toma a Radka, ne že ne. Stačilo pár klíčových míčů uhrát proti Thanasimu lépe avše mohlo být jinak. Tomic hrál výborně, ale bod se měl získat jednoznačně přes Kokkinase.

A nemyslím si, že by se něco změnilo nominováním Pavláska místo Rosola.
Reagovat
smazaný uživatel
A taky souhlasím s názorem, že na antuce by ty šance byly ještě větší.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak alespoň nejaké dnešní pozitivum. Jakub Holuša ja Halový mistr Evropy na 1500m a v pořádí národů jsme zatím na 2.MÍSTĚ za Ruskem a před Francií
Reagovat
Jan
Máme zlato ne ? :) Už druhé. A Ema má mísu :)
Reagovat
SwissMaestro
Hewitt na to už fakt solidně dlabe :(
Reagovat
Kozoroh
Dvě příčiny, kvůli kterým České DC družstvo prohrálo -
1. Povrch - Volbou betonu už jsme prohrávali 0:1. Naprosto nepochopitelné rozhodnutí Navrátila aspol. Kapitánova odpověď, že by se hráči nestačili přeorientovat na antuku naznačuje, že si tvrdý povrch prosadil Rosol, neboť v únoru hrál na evropských halových turnajích, zatímco Jirka absolvoval jihoamerickou antukovou šňůru.
2. Zpackaný úvodní zápas - proti Kokkinakisovi měl Rosol coby hráč TOP 30 vedení 2:0 na sety a 5:3 ve třetím dotáhnout, to je neoddiskutovatelný fakt.

Doufám, že nás v podzimní baráži nečekají Španělé. To by nám k udržení ve světové skupině nepomohla ani účast Berdycha & Štépánka.
Reagovat
Jan
Pokud si ten tvrdý povrch prosadil Rosol, tak má na prohře ještě větší zásluhu než jen těmi svými 2 body. A Navrátil, že mu to schválil. Zase těžké, chtěl udělat nejlepší podmínky pro jedničku týmu ...
Reagovat
Fandina
Proč Rosol? Četla jsem, že se na tom dohodli všichni společně. Proč jen Rosol?
Reagovat
Jan
Protože on by musel přecházet z tvrdého povrchu, Veselý hrál předtím na antuce.
Reagovat
George_Renel
A co na té antuce uhrál? (Nehledě k tomu, že ten ostravský "hard" byl skoro stejně pomalý ).
Reagovat
Jan
Ale Australané na antuce by byli horší. Je tam jiný pohyb než na hardu.
Reagovat
darek.vrana
Prosím vás Pavlasek je výkonnostně úplně jinde, proberte se. V životě nehrál turnaj ATP, teď prohrál na futures s Konečným, a to dost hladce. Rosol má dva tituly z ATP a je kolem třicítky. Jste se všichni zbláznili? V pátek to bylo o dva míče a dnes taky nehrál špatně. Jediný, kdo to prokoučoval, je Navrátil výběrem povrchu.
Reagovat
babolat.cz
ani povrch by nezáchranil tragéda rosola
Reagovat
Fandina
Vyhrál kolikrát, takže proč by nezachránil.
Reagovat
darek.vrana
Tak se podívej na jeho loňské antukové výsledky. Hlavně by otupil Australany, kteří jsou na antuce úplně mimo.
Reagovat
Roger_Federer
A mas pocit ze dneska snad musel Tomic podat nejaky fantasticky vykon?
Hral uplne v klidu, stacilo to na 3:0.
Reagovat
darek.vrana
Podle mě hrál Tomic výborně. Lukáš nehrál špatně a holt lepšího hráče nemáme. Vzývat Pavláska je nesmysl.
Reagovat
Fandina
Tomic hraje super. Skoro se ani nehne z místa, působí pohodově, zahraje čopované míče, nechybuje. Nádhera se na jeho hru dívat.
Reagovat
VlS
Tak ta zásadní otázka je, jak je možné, že hraje skoro z místa? Asi mu to tam někdo posílá, nebo má magickou raketu?
Reagovat
Fandina
Je to kouzelník. Téměř se nehne a oni pořád hrají na něj. A když se hne, tak to člověk ani nepostřehne. Je to šikula.
Reagovat
Fandina
Rychle se přesune a tam zase potom pohodově hraje své čopované míče.
Reagovat
lars
Kdyby hral v klidu tak by nehral TB :)
Reagovat
smazaný uživatel
přesto, že jsme nevyhráli - však jsme taky nebyli favority. Tím úspěchem myslím hlavně sobotní čtyřhru, ve které naši junioři předvedli velikou bojovnost a jsou tak určitě příslibem do budoucna :)
Reagovat
babolat.cz
to je fakt...díky aspoň za ten debl.
Reagovat
smazaný uživatel
a taky všechna čest Lukášovi, že nastoupil i potom, čím ho "fanoušci" po pátku zasypali, nejspíš ho to nemohlo úplně minout. S takovou bych se na ten DC vykašlal, dělat tam někomu šaška, čeští "fanoušci" jsou tupé stádo. Nemyslím ty, kteří třeba chtěli, aby dnes hrál Pavlásek, ale ty, co znovu tradičně nadávají Lukášovi nebo Navrátilovi a všechno vědí nejlíp.
Reagovat
Jan
Prokoučovaný zápas. 1. antuka, 2. Rosol. I když bychom asi prohráli v jakékoliv konstelaci (bez Berdycha)
Reagovat
darek.vrana
Já nevím ale na mě Rosol v těch rozhovorech vůbec nepůsobil namyšleně jak tady furt všichni píšou. Uznal kvality soupeře, nevymlouval se a byl dost zdrcený. Nevim, co by měl říct, abyste na něj neplivali.
Reagovat
VlS
Tak buď adresnej, já na něj neplivu
Reagovat
darek.vrana
Obecně to bylo fakt nechutný, co se na něj sneslo po pátku. Myslím, že jeho to mrzí víc než nás.
Reagovat
VlS
Za to páteční nedokončení zápasu si kritiku zasloužil ( kritiku, ne nadávky). Dneska hrál co uměl a jak to uměl nejlíp, není co dodat, ale jak ho všichni nechválí, tak mu všichni nenadávají. Babolat a Kvitovka rozhodně nereprezentují nikoho.
Reagovat
smazaný uživatel
měl vyhrát, nic jinýho by mu nepomohlo :D
Reagovat
Jan
Vyjímečně byl zdrcený po tom co předvedl v pátek a dnes. Jeho sebevědomí to potřebovalo, aby si uvědomil, kde je. Pavlásek by to dnes možná také nezvládl, ale věřil bych mu víc.
Reagovat
George_Renel
To chce klid. To se jen dav ztotožňuje s bulvárem. Chleba se lámal v pátek. Tam to Lukáš vyloženě nezvládl. Dnes odehrál slušný zápas, ale jak řekl, soupeř ho přehrál, byl lepší. Přsto tam šance byly, jen je proměnit.
Reagovat
Jan
Až mu otrne, bude zase mistr světa jako obvykle. I když jeho schopnosti jsou jinde.
Reagovat
Fandina
To si nemyslím. On není nikdy jako mistr světa, i když tak vypadá. Ale tady je to jedno. Tady se sepse každý.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli nebudou hrát. Tak můžou dát Biatlon na ČT 2
Reagovat
EllNino
hrát budou, ale bitalon dostane přednost :) je to v programu
Reagovat
smazaný uživatel
super
Reagovat
darek.vrana
Tenhle zápas podělal Navrátil výběrem povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiš proč nehraje Adam tu poslední dvouhru?!
Reagovat
VlS
Protože je potřeba dát přednost 33 letýmu Joudovi, co kdyby si pak mladej vyskakoval? To je na palici
Reagovat
Fandina
Já myslím, že bude mít ještě x příležitostí, kdy si zahraje na rozdíl od 33. Jestli hraje Mert, ráda se podívám, také umí zahrát dobře.
Reagovat
VlS
No, hlavně je perspektivní, že?
Reagovat
Fandina
Adam ano. Má ještě moře času před sebou a může toho hodně dokázat.
Reagovat
Fandina
A já věřím, že toho ještě hodně dosahne. Adame pojď!
Reagovat
Fandina
Lukáš opravdu neměl své dny. Ani v jednom zápase nehrál úplně špatně. V prvním zápase, ale ani ve druhém nebyl schopen zapnout v rozhodujících okamžicích.

Jinak gratulace Berniemu. V pátek jsem byla na místě a hrál úžasně. Dneska to zopakoval. Já mu očas fandím, když nehraje proti mým vyvoleným. Moc se mi líbil.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad to byl jeho poslední zápas v DC.
Reagovat
PetaM
Snad tohle byl tvůj poslední příspěvek na TP.
Reagovat
babolat.cz
raději jeho příspěvky než rosola v dc.
Reagovat
Fandina
Pokud Rosol vyhrává v DC, tak je to super.
Reagovat
Roger_Federer
Lidr tymu, vypada jinak.Dnes mel hrat Adam.
Reagovat
Fandina
Rozhodování není na tobě, ale na kapitánovi.
Reagovat
Roger_Federer
Ano je, ale po patku, mel hrat Adam, i kdyz by prohral, dalo by to Pavlaskovi vic nez Rosolovi.
Reagovat
Fandina
Lukáš chtěl pátek odčinit. Adam ještě bude mít x příležitostí. Ale není to na tobě. Je to na kapitánovi, jak to on rozhodl. Je to jeho zodpovědnost.
Reagovat
Roger_Federer
;)..Ano rozhoduje kapitan.Urcite po konzultaci z hraci..
Podle me to mel zkusit z Adamem, protoze Lukas je dlouhodobe bez vysledku a v patek stratil vyhrany zapas z hracem daleko za nim..
Reagovat
Fandina
Jindy na tom Lukáš také nebyl dobře a zabodoval. Ve Švýcarsku ve čtyřhře udělal s Berďou bod. A v dalších zápasech Kazachstán dva a v Japonsku také bodoval. Je logické, že mu Navrátil víc věřil. Kdyby ne, postaví jiného.
Reagovat
Roger_Federer
Ano ve Svycarsku ve 4 hre Lukas odehral z Tomasem perfektni mac..Ano loni proti Kazachstanu taky bodoval.
Ale je davno..Resi se tady snad aktualni deni.
Reagovat
Fandina
Jenže každý kapitán má nějaké zkušenosti a někomu věří. A podle toho nasazuje. A je logické, že s Lukášem měl minulé dobré, tak ho nasadil i teď, i když to v pátek Lukášovi nevyšlo, přesto mu Navrátil věřil víc než Adamovi. Lepšího neměl.
Reagovat
Jan
Taky ho ten Berďa vozil na zádech a trvalo jim to 7 hodin.
Reagovat
Fandina
To bych neřekla, že ho Berďa vozil na zádech. Samozřejmě Berďa hrál super, ale nakonec to museli být oba, kdo to ukončili.
A v Japonsku myslím také hrál Lukáš debla a vyhráli se Štěpulou. A pořád je potřeba si uvědomit, že Lukáš je v deblu teď naším nejlepším tenistou na žebříčku i před Radkem a Čermákem.
Takže tak nemožným asi nebude.
Reagovat
babolat.cz
s tím nesouhlasím. Taková zodpovědnost na pouhého expřítele kvitky???
Reagovat
VlS
Měl, i když by taky prohrál
Reagovat
Venca
Chtěl bych vidět tebe jak hraješ. Myslíš, že prohrál schválně? Snažil se co mohl.
Reagovat
EllNino
Pátej zápas nebudou dávat, Svačina už se loučil :)
Reagovat
smazaný uživatel
stejně hraje Mertl.
Reagovat
babolat.cz
debílek rosůlek a keci navrátila...prostě na to neměli.hotovo.
Reagovat
darek.vrana
Nechte prosím Rosola být. Nehrál špatně, dal do toho všechno. Hlavně nepište, že měl hrát Pavlásek.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosole Díky že jsi nám pos.ral Davis Cup. Měl bys si seknout s tenisem, psychicky na to nemáš. Měl tam dát Navrátil Pavláska. Rosol je k ničemu
Reagovat
smazaný uživatel
to jste nezvládli Kvitovko, no nevadí.
Reagovat
PetaM
Běž z toho Sluníčka pryč, zapaluje se ti sláma.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si úplně mimo realitu a zvanis tu úplně nesmysly.Z gauče to umí každy . . .
Reagovat
kada.tom
Tak nakonec podle očekávání postupuje Austrálie a postupuje zaslouženě. Klíčem bylo držet po pátku remízu, což Lukáš absolutně nezvládl, kdy už už měl na lopatě Thanasiho, jenže nakonec padl. Včerejší parádní čtyřhra ukázala, že to mládí nebude zase tak špatný, jak by si někdo mohl myslet. Dnes to Bernie dotáhl vlastně vcelku v pohodě :-)

Jako určující vidím Lukášovo páteční selhání v kombinaci se skvělým Berniem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Se svým stylem Rosol na Tomiče neměl. Adam si mohl pohrát, je variabilnější. V rozhovoru bylo cítit, že ho nenasazení mrzí, věřil si.
Reagovat
darek.vrana
Prosím tě dostal by 3x 6:2.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné, ale věřil bych víc jak Rosoloj.
Reagovat
Soptik
Rosole táhni, Navrátil je blb že ho vůbec postavil, absolutně bez výsledků, to musel bejt vožralej, hnus :-(
Reagovat
smazaný uživatel
to jste nezvládli no, Soptiku, nevadí. Příště.
Reagovat
mikimaus321
Rosol a jeho turnaje katastrofa a ten cimbál Navrátil ho tam postaví měl dát Pavláska ten není tak labilní
Reagovat
VlS
Soptíku, já jsem myslel, že chceš být požárníkem, a ty chceš být kapitánem DC teamu?
Reagovat
Andrew89
Trapak...vymluvy,vymluvy a vymluvy. Pokud byl zranenej nemel vubec hrat...at tahne a nehraje to...doufam ze uz nedostane do dc pozvanku....gratulace Australii:)
Reagovat
smazaný uživatel
to jste nezvládli no, nevadí.
Reagovat
PetaM
Jaké výmluvy zase? Měl by sis vyčisti uši, nebo snad radši mozek.
Reagovat
smazaný uživatel
Austrálii, přijel velmi sympatický výběr s mentálním tahounem Hewittem a "neporazitelným" Tomicem.
Reagovat
kada.tom
vede 5-4 a po*ere to ...
Reagovat
SwissMaestro
Nebudu na Rosola zlej,ale měl by seknout s tenisem :/
Reagovat
mikimaus321
moje řeč
Reagovat
Soptik
taky, je to vostuda, tak namyšlenej hráč i člověk, chybí mu pokora :-/
Reagovat
EllNino
Bože ty jsi vůl ...
Reagovat
lars
to by nebylo dobry
Reagovat
EllNino
takhle to nefunguje, soupeř do barážš se losuje :)
Reagovat
lars
to byla otazka :))
A je to vylouceny ?
Reagovat
EllNino
není :)
Reagovat
tommr
s Itálií určitě baráž hrát nebudem, protože oba týmy budou mezi nasazenejma ...
Reagovat
EllNino
ahaa, vlasntě ..
Reagovat
kada.tom
wooow, milimetrový eso na matchball!!
Kazaši v QF!!!
Reagovat
smazaný uživatel
si říkám, jestli si tam ten milimetr nepřidali ;)
Reagovat
EllNino
Nedovyseov a Mertl tento týden heroické výkony :)
Reagovat
kada.tom
Mertl?
Reagovat
EllNino
Ward :D ...shit, vubec nevím, proč mě tam skočil Mertl :D ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kazachstán servíruje na vítězství!
Reagovat
smazaný uživatel
a je to, byla to teda pořádná bitva :) Takže Australani znají svého soupeře.
Reagovat
tommr
škoda, že jsme proti Austrálii nenastoupili v plný síle. S Kazachstánem by bylo pohodový domácí čtvrtfinále ... :(
Reagovat
Frick
- ty starej ptáku, hraj něco!
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám pocit, že se ani Rosol moc nesnaží. Nechápu, že není schopen returnovat Tomicovo podání, které není nejak rychlé. Je pravda, že ho dobře umistuje, ale i tak mi tam chybí vysoké nasazení ... už se šetří na turnaje na tour

Těch laciných chyb, kdy míček letí do středu, ani ne nějak rychle a rosol to vyhodí, jich bylo snad desítky
Reagovat
smazaný uživatel
on by chtěl určitě vyhrát, ale sám se v hlavě blokuje, prostě si vůbec nevěří.
Reagovat
EllNino
protože jak hraje Rosol plochý udery, tak tyhle kratší míče se mu blbě hrajou a on to moc neumí vyliftovat, bohužel ...
Reagovat
Mayo
Andy aké emócie :O...takéhoto som ho ešte nevidel hádam wow
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, strašně to prožívá celý víkend, v pátek hlasitě povzbuzoval Warda z lavičky, včera oba deblisty. Je lídrem týmu a hodně si to uvědomuje, nechce zklamat jako loni v Itálii, kdy klíčový zápas s Fogninim projel. Navíc doma ve Skotsku.
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ten lob ty vole, genialita, z té špičky v tomhle prostě top. A radost jako málokdy, takové emoce fakt neukazoval dlouho. Myslím ty pozitivní. Teď to dopodávat a z 2:0 už to snad neztratí.
Reagovat
Mayo
najprv skvelý return a potom bezchybný lob...má to v sebe chalan...ja si myslím, že by rád vyhral tú misu...veľmi to prežíva všímam tiež...som zvedavý kam môžu zájsť, lenže bude to pre nich ťažké na antuke napr.
Reagovat
smazaný uživatel
Další kolo mají Francouze, nejtěžšího možného soupeře krom Srbska snad. Ale naštěstí doma, takže by to mohlo jít, Andy by musel vyhrát oba singly a pak vyhrát debla případně.
Reagovat
Mayo
to je zlé, že on je v tom tíme "sám" ... akonáhle príde kvalitnejší súper, tak Ward tam ťažko uhrá bod...čiže jedine cez tú štvrohru môže viesť cesta...bolo by pekné finále srbsko vs veľká británia
Reagovat
smazaný uživatel
Ward se dokžáe hecnout, on není špatný hráč. Já nechápu, že není ve stovce aspoň. Když ho vidím v DC nebo v Queens, tak hraje vždy dobře. Ale je pravda, že druhý hráč jim chybí. Debla mají dobrého, ať už J. Murray, Fleming, Inglot hrajou kvalitně. A Andy samotný je výborný deblista, kdyby to bylo po pátku 1:1, tak hraje s bráchou určitě, takhle pošetřil síly.

S tou Francií to bude problém, ale pokud není antuka, šance tam jsou vždycky. A doma antuku fakt nedají nikdy. Ideálně fakt to dát po Wimbledonu na trávu, kde jsou Simon a Monfils špatní.
Reagovat
Mayo
podľa mňa by Andy mohol spraviť 2 body, doma ešte k tomu ... ale tam by to bolo veľmi vyrovnanané...a srbi do semíčka koho dostanú?
Reagovat
smazaný uživatel
Teď ve čtvrtfinále vítěze Argentina-Brazílie, pak Kanadu/Japonsko nebo Belgii nejspíš.

Britové teď Francii a pak vítěze Kazachstán-Austrálie, takže všechno hratelné.
Reagovat
Mayo
pardón štvrťfinále, šibe mi ...nooo pre Britov to je fajn ak by dali FRA, tak hento vyzerá sľubne potom...a Srbi podľa mňa v pohode do finále ... rozhodne sú najväčší favorit celkovo ... ináč nevieš kedy je žreb IW?
Reagovat
smazaný uživatel
Řeklbych, že zítra, ale jistě to nevím.
Reagovat
Mayo
diky za info...nooo ide tajbrejk, snáď to už dotiahne a zbytočne nepretiahne
Reagovat
smazaný uživatel
4 MB, tak snad jo.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak teda, o britský pas vehementně usiluje Aljaz Bedene, ale do teď se to nevyřešilo formálně.
Reagovat
babolat.cz
flavio je bůh...
Reagovat
smazaný uživatel
a Nedo je pakin.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosole díky ti za baráž
Reagovat
EllNino
njn, tak proti Tomičovi si s tím tak trochu mohla počítat
Reagovat
smazaný uživatel
to jste to moc nevyhráli, že, s tou Austrálií :)
Reagovat
babolat.cz
spíše s tím rosolem :-)
Reagovat
mikimaus321
Pavlásek včera hrál perfektně proč ho nedal místo toho dřeváka ROSOLA
Reagovat
smazaný uživatel
Právě odvrátil 3 SB, ale jinak to je příšerné. Především na servisu se trápí, několik DF nebo winnerů Johna po 2. servisu. Neměl jediný BB, John podává mnohem lépe než v pátek a Andy bude muset ten set uhrát v TB nebo se pořádně rozehrát a triochu přitvrdit taky, nemůže jen čekat, až John zkazí.
Reagovat
smazaný uživatel
No...ale muze cekat, nez skazi...mne to vadit nebude;)
Izzy come on!;)
Reagovat
smazaný uživatel
Come on! V důležité chvilky přišel servis a rozhodla Johnova dvojchyba hned v prvním bodu TB.
Reagovat
smazaný uživatel
jj;)
Ted by Andy musel nejak uplne usnout na tom kurtu, aby ten zapas ztratil...a nevypada na to...
Reagovat
smazaný uživatel
hm Díky Rosole
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně tak to by snad k 5. zápasu mohl nastoupit Pavlásek, pokud se bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Snad jo. Ten zápas bych ráda viděla, ale asi se bude krýt s biatlonem.
Reagovat
smazaný uživatel
Rozcvičuje se Vesely, takže Pavlásek asi hrat nebude
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě se to může změnit. :)
Reagovat
tommr
to nic neznamená. Veselý se pro jistotu připravuje pro případ, že by se stal zázrak a vyhrál Rosol. Pokud vyhraje Tomic tak určitě bude hrát poslední zápas bud Pavlásek nebo Mertl ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Mertl tam byl jen do počtu na rozvičení. M?yslím, že bude JIrka potřebuje stale sbírat zkušenosti, jedině že by sám nechtěl
Reagovat
smazaný uživatel
vyhrál nad Fogninim čtvrtý set a o výsledku soupeřů pro Austrálii rozhodne 5. set. To jsem zvědavý, jestli si Fabio troufne tohle odklaunit, nebo jestli budou mít Italové štěstný den.
Reagovat
smazaný uživatel
Fognini se vzchopil a postupně dotahuje z 1:4. To může být hodně trpké pro Kazachy.
Reagovat
kada.tom
Přesně, tak Lukáš to nejdřív dotáhne do TB a tam to pak potento ... ale Bernie hraje v pohodě a moc pěkně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Bohatě postačí taktika přehazovat přes síť a Rosol se vyháže.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosole Rosole. Ti jsi mamlsas
Reagovat
smazaný uživatel
ty
Reagovat
Jabadu
Bohužel, očekávaný scénář. Tomic si s Lukášem dělá, co chce. Čeká, liftuje, přitvrdí ...
Mentálně je to jiný level.
Reagovat
tito
stačilo v TB jen vracet... Jinak mně baví to jeho lenivé bezemoční ploužení po kurtu. Tak uvidíme, jestli je Lukáš schopný něco vymyslet.
Reagovat
babolat.cz
čím?
Reagovat
tito
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist