Rosol neztratil servis ani s Haneskem a je poprvé ve čtvrtfinále!

3. 5. 2012, 19:28
Aktuality 9
ATP BĚLEHRAD - Lukáš Rosol bojoval o své první čtvrtfinále na okruhu ATP již několikrát, svou šanci ale pokaždé promarnil. Dočkal se až dnes na antuce v Bělehradu, kde po Kubotovi porazil bez ztráty podání i Rumuna Victora Haneska a s turnajovou jedničkou Španělem Andújarem si zahraje o semifinále.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol už v úterý potěšil výkonem proti pátému nasazenému a bývalému finalistovi turnaje Lukaszi Kubotovi, se kterým po svém servisu ztratil jen pět fiftýnů. A podání soupeři nedaroval ani v dnešním zápase 2. kola - bývalého 26. hráče světa Rumuna Victora Haneska v prvním vzájemném střetnutí porazil za 82 minut 7-6 6-3 a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

79. hráč světa Rosol měl dnes hned v první hře brejkbol, ten ale nevyužil a když už si žádný další v průběhu dějství nevypracoval ani nedaroval, musel rozhodnout tie-break. V něm byl úspěšnější český tenista, který se tak ujal vedení. Když Rosol i ve druhé sadě skvěle podával, byl za trpělivost a pečlivou hru odměněn v osmém gamu, ve kterém zaznamenal jediný a tedy i rozhodující brejk. Při jeho potvrzování sice poprvé na turnaji čelil brejkbolům, oba však odvrátil a mohl slavit životní výsledek.

Jedním z nejcennějších výsledků brněnského rodáka a svěřence Ctislava Doseděla zůstává také loňské 3. kolo na French Open, které bude za necelý měsíc obhajovat. Příští týden bude Rosol startovat také na challengeru na pražské Štvanici, kde před rokem triumfoval.

V premiérovém čtvrtfinále na okruhu ATP se Rosol utká v pátek s nejvýše nasazeným Pablem Andújarem, se kterým hrál dosud jednou; loni v Kitzbühelu také na antuce prohrál ve třech setech. Španěl dnes otočil souboj s Italem Filippem Volandrim.

"Bylo to pro mě velmi těžké utkání," přiznal Andújar po zápase, ve kterém byl za stavu 4-6 a 4-5 čtyřikrát pouhé dva míčky od vyřazení. "Podmínky dnes nebyly jednoduché; bylo horko a kurt byl velmi rychlý. V prvním zápase musíte zůstat maximálně soustředění a to není nikdy snadné."

- ATP 250 BĚLEHRAD -
(Srbsko, antuka, 418.700 eur)
čtvrteční výsledky (03. 05. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Hanescu (Rum.) 7-6(4) 6-3
Andújar (1-Šp.) - Volandri (It.) 4-6 7-5 6-2
Paire (Fr.) - García-López (Šp.) 4-6 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Belehrad je jeden z najhorších (najhorší ?) turnajov v roku, čo sa týka obsadenia, návštevnosti a celkového dojmu. Tí ľudia tam proste prídu maximálne na finále ale veľmi sa im nečudujem, lebo obsadenie je takmer challengrové.

Ale Rosolovi to prajem, 45 bodov je v jeho situácii pekné čislo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tam to vyprodává NOLE .. Takhle tam snad ani na to finále nebude vyprodáno :D ..
Reagovat
smazaný uživatel
Jen škoda, že v Bělehradě to vidělo jen 10 diváků... To je fakt ostuda, to si ani Aspik nezasloužil...:(
Reagovat
smazaný uživatel
je velka sance i do finale!verime!
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně všichni v prosinci umřemeeeéééééé ........................................ !!!!

Proč Bože, proč jsi to dopostil ? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Má přijatelný soupeře, teď ho čeká Andujar a pak Paire nebo Neiminen/Veic .. Klidně by mohl dojít až do finále :) !! Bojuj, Rosolíto !!
Reagovat
freeteepek
Rosol jede:-) Co se děje?
Reagovat
Padme
Byl to pěkný zápas:) Jen ať mu to vydrží i do dalších zápasů!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist