Rosol odstartoval ve Stuttgartu vítězně

10. 7. 2012, 15:47
Aktuality 4
Dvousetovým vítězstvím se Lukáš Rosol vrátil po úspěšném Wimbledonu na antukové kurty. Český tenista dnes ve Stuttgartu porazil Nizozemce Haaseho 6-4 a 7-5.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol dnes nastoupil ke svému prvnímu utkání od Wimbledonu, kde před dvěma týdny senzačně vyřadil Rafaela Nadala, přechod na pomalý povrch ale zvládl na výbornou. Proti Nizozemci Robinu Haasemu si v celém úvodním setu bez problémů držel své podání a díky brejku za stavu 3-3 sadu získal poměrem 6-4.

K brejkbolu svého soupeře Lukáš Rosol dlouho nepustil ani v následujícím dějství, v němž byl po dalším prolomeném Haasově servisu za stavu 6-5 blízko postupu do druhého kola. Až v posledním gamu se při podání českého hráče diváci dočkali dramatického průběhu: v nejdelší hře zápasu Rosol neproměnil tři mečboly a musel čtyřikrát odvracet hrozbu ztraceného servisu, čtvrtý mečbol už ale využil a postoupil do druhého kola.

Dalším soupeřem 103. hráče světa bude bude domácí Björn Phau.

Prvním kolem prošel úspěšně také slovenský tenista Pavol Červenák. Hráč třetí stovky světového žebříčku hrál na turnaji ATP naposledy přesně před rokem, kdy ve Stuttgartu prošel až do čtvrtfinále. Poté, co se letos kvalifikoval, svůj úvodní zápas opět zvládl. Na jeho raketě tentokrát skončil Ukrajinec Sergij Stachovskij.

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Haase (5-Niz.) 6:4, 7:5, Stebe (Něm.) - Kubot (7-Pol.) 6:2, 0:6, 6:3, Haas (8-Něm.) - Andrejev (Rus.) 4:6, 6:2, 6:2, Phau (Něm.) - Fischer (Rak.) 6:3, 6:3, Kamke (Něm.) - Cipolla (It.) 6:3, 6:4, Bellucci (Braz.) - Kern (Něm.) 7:6 (7:3), 6:2, Červenák (SR) - Stachovskij (Ukr.) 6:1, 4:6, 6:1, Chardy (Fr.) - Reister (Něm.) 6:2, 6:4, Paire (Fr.) - Schwank (Arg.) 7:6 (7:5), 6:4.

 

Komentáře

4
Přidat komentář
tommr
že jeho senzační vyřazení Nadala nebyla žádná náhoda a udělat slušnej výsledek i na nějakým jiným turnaji. Ve Stuttgartu k tomu bude mít první příležitost. Bude to ale mít hrozně těžký, protože po předpokládaným vyřazení Phaua narazí ve čtvrtfinále na Tipsareviče ... :)
Reagovat
Fandina
Včera Haase, ale dobrý skalp. Tipsa, co naděláš. Teď Phau a před kamerami. Tak Luky pojď!
Reagovat
Fandina
Jen tak dál ... držím palce
Reagovat
gambon
Phaua by měl smáznout na tomto povrchu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist