Rosol oplatil Kohlschreiberovi porážky, je ve čtvrtfinále

10. 7. 2014, 17:21
Aktuality 224
Lukáš Rosol si na turnaji ve Stuttgartu zahraje o semifinále. Český tenista dnes poprvé v kariéře porazil domácího Philippa Kohlschreibera, s nímž prohrál oba předchozí vzájemné souboje, a po výhře 7-5 7-6 postoupil mezi nejlepších osm hráčů.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol sice včera v deštivém Stuttgartu odehrál těžký zápas s domácí nadějí Alexanderem Zverevem, do dnešního utkání s Philippem Kohlschreiberem šel ale odpočatější než jeho soupeř. Loňský finalista turnaje totiž kvůli skluzu v programu teprve dnes odehrál svůj první zápas, v němž ve dvou setech přehrál krajana Jana-Lennarda Struffa, a krátce nato se potřetí v kariéře postavil proti českému tenistovi.

Rosol sice oba předchozí souboje s Kohlschreiberem prohrál, dnes ale proti favorizovanému Němci předvedl výborný výkon především na podání, které si až téměř do konce utkání bez problémů držel. Dobře servíroval i domácí tenista, v úvodním setu ale už ve třetí hře musel odvracet brejkbol a v závěru sady poprvé kapituloval.

Po ztraceném setu přišel Kohlschreiber o podání znovu hned v úvodu další sady, ve které se potom musel na českého hráče dotahovat. Do zápasu se znovu dostal až za stavu 4-5, kdy Rosol nedokázal zápas doservírovat, ale brněnský rodák nemusel promarněné šance litovat dlouho. V tie-breaku se díky esu dostal k prvnímu mečbolu a vynikajícím forhendovým returnem ho vzápětí proměnil.

"Nehrál jsem určitě svůj nejlepší tenis, ale pravdou je, že Rosol hrál zase dost nekompromisně," řekl Kohlschreiber. Český tenista z konce první padesátky žebříčku těžil z výborného servisu a porazil světovou šestadvacítku na její domácí půdě za hodinu a 21 minut.

O postup do svého druhého letošního semifinále se Rosol, který dnes s krajanem Františkem Čermákem postoupil i do čtvrtfinále ve čtyřhře, utká v prvním vzájemném duelu s Felicianem Lópezem. Dvaatřicetiletý Španěl se v červnu dostal do výborné formy, když na trávě vyhrál 12 ze 14 zápasů a díky tomu si zahrál finále v Queen's Clubu, získal titul v Eastbourne a byl v osmifinále Wimbledonu.

Ve Stuttgartu měl López jako turnajová čtyřka v prvním kole volný los a do soutěže tak vstoupil až dnes. V prvním setu střetnutí s krajanem Danielem Gimenem-Traverem přišel o vedení 3-0, za stavu 6-5 nevyužil tři setboly a dějství pak ztratil v tie-breaku. V dalším průběhu utkání už ale nečelil žádnému brejkbolu a nakonec zvítězil 6-7 6-2 6-3.

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 485.760 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Kohlschreiber (5-Něm.) - Struff (Něm.) 6:4, 6:3
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Kohlschreiber (5-Něm.) 7:5, 7:6 (7:5)
Fognini (1-It.) - Golubjov (Kaz.) 6:4, 6:4
Južnyj (2-Rus.) - Mayer (Arg.) 6:1, 6:1
Bautista (3-Šp.) - Sorensen (Ir.) 6:3, 1:6, 6:1
F. López (4-Šp.) - Gimeno (Šp.) 6:7 (3:7), 6:2, 6:3
García-López (6-Šp.) - Marti (Švýc.) 7:6 (15:13), 7:5
Giraldo (7-Kol.) - Davyděnko (Rus.) 6:1, 6:7 (5:7), 6:3
Delbonis (8-Arg.) - Becker (Něm.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:4
Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Rosol (3-ČR) - Delbonis/Mayer (Arg.) 6:3, 4:6, 10:4
pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

224
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
spaniel
Ten Fognini je strašný kretén.
Reagovat
smazaný uživatel
co provedl?
Reagovat
spaniel
Koukal jsem jen chvili, ale jeho klasika. Kontrola kazde znacky, ke kterym chodi jak Outlonek Vahavy, aby ji pak s usmevem smazal a zas pomala chuze zpet. Podavajici ceka snad minutu, nez se vrati na misto.
Reagovat
smazaný uživatel
promin dadafte, ale tady jednoznacne preji Stef;)
Reagovat
tommr
já to taky přeju Voegeleový, ale ta je bohužel letos úplně marná ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
No prvni set ma uz Andrea...zaclo prset, tak snad to pomuze...Stef...no letos ji to opravdu moz nejde...;/
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle už je fakt moc.. :( :/
http://ostrava.idnes.cz/kvitove-v-telefonu-hrozil-smrti-triapadesatilety-muz-uz-ho-ma-policie-1mc-/ostrava-zpravy.aspx?c=A140711_112909_ostrava-zpravy_ama
Reagovat
smazaný uživatel
Panebože, jak můžeme být na nejvyšší stupnici vývoje, to nechápu. Někdy se fakt stydím, že jsem člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle si Petra nezaslouží vždyt většina tenistů daní v jiné zemi vždyt i Lucka Šafářová nebo Berdych daní jinde a to je nezajímo no ale kdyby Lucka nebo Tomáš vyhrála Grandslam a vydělali také 60 milionů jako Petra tak to by se poslanci mohla zbláznit a už by je hnali jako Petru. A je zajímavé že Petra v Monaku bydlí už od Října-Listopadu 2013 a nikoho to nezajímalo ale ted když vyhrála Wimbledon a 60 milionů jo tak to už je každej chytrej že má danit tady. Co poslanci udělali pro naší zemi dělají tady jenom ostudu komouši už není rok 1980 ale je rok 2014 Svině socialistický celej den sedí na pr.deli v té sněmovně a usilijí o to aby jim nikdo neodtáhl auto a další "důležité věci" hlavně že jezdíme po dálnicích z výmolama. Nemocnice se tady rozpadají ještě že tady Petra nedaní protože všechny ty naše daně jdou no kapes poslanců
Reagovat
PetaM
Česká republika se řadí k vyspělým zemím? No, důkazy tomu moc nenasvědčují ...
Reagovat
misa
Petra zažívá opravdu "krásné" přivítání ve své zemi - úvahy o zbavení občanství, vyhrožování smrtí... Získala tak další nemilé zkušenosti. Snad za 20 nebo 50 let to tady bude vypadat lépe.
Reagovat
darek.vrana
To je fakt síla, jak jsou lidi závistiví. Sice se mi daně v Monaku nelíbí, ale tohle a Huml, to je fakt ostuda.
Reagovat
pepin
Dnes vyšel v příloze sportu krásný článek o Petře pohledem Jana Kukala i její rúzná vyjádření. Stojí to za to si ten sport koupit.
Reagovat
smazaný uživatel
Jde to koupit nějak elektronicky?
Reagovat
smazaný uživatel
Nemohl bys to naskenovat a hodit to sem?
Reagovat
misa
Přečteno. Myslím si, že řada odborníků má zase velká očekávání. Světová jednička, atd. Obávám se, že pokud se jí nebude opět dařit, bude kritika dvojnásobná oproti poslední době. Já třeba vidím problém v chybějícím kondičním trenérovi. Pokud nenajde dostatečně kvalitního, trápení se může vrátit.
Reagovat
slacker
Chybejici trener, psycholog na baterky (Muselo trvat 4 roky nez s ni zacal jezdit na turnaje?), sef tymu (Kotyza nebo Cernosek?) kteremu trva vecnost nez se odhodla ke zmenam
Reagovat
smazaný uživatel
Sledoval jsi vcera Newport? Ja videl jen kousek s Karlovicem...;)
Ale dneska se chystaji dva dobre zapasy... Isner x Sock, Hewitt x Johnson...

Jinak jsem objevil neco, co by te mohlo zajimat;) Zni to fakt instrumentalne dobre...
http://www.youtube.com/watch?v=MOAQw3wXOZg
Reagovat
EllNino
Jojo, já koukal na Samíka, ten se celkem slušeně zlepšil na baseline :D ...ale prostě ta atmoška, ty "chaoticky" uspořádaný kurty, dejchá z toho tradice uplně všude :D ..

Hustý, to bych si asi ohobloval prsty, jsou to machři na tu kytaru, takhle to teda nedávám :DD ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, tenhle turnaj dycha tradici uplne...
...opravdu pekny areal. Rekl bych i ta trava je travnatejsi;D)

---
No je to drsny, to teda...ty hrajes ;D
Reagovat
EllNino
jop hraju :DD ...i na klavír
Reagovat
smazaný uživatel
Eh...ja to kdysi sotva na tu kytaru usmidlil...ale grunge je muj pritel;) pomale, jednoduche akordy...tohle je muj nejoblibenejsi song;)

http://www.youtube.com/watch?v=6GDIkb5CDUY

par jednoduchych akordu, a da se z toho neco i zpichnout;)

Bohuzel rodice ze mne chteli mit sportovce ;/
Kdyz jsem dom pritahl od kamose kytaru,
tak mne ju zabavili...;) Matka hrala na klavir, a rekla mi, ze jsem proste drevo, no;))) Takze mne porad kontrolovali jestli trenuji, a ja porad nekde utikal...
Reagovat
martinek37
Lukáš, slušný výsledek. Nicméně Kohli hrál dva zápasy v jeden den, ale i tak QF se počítá.

Ještě k tomu občanství. Podle mě absolutní nesmysl. A to se týká všech sportovců. Reprezentují naši zemi, dělají nám ve světě jméno a ano, jsou za to velmi dobře placeni. Jenže ta cesta k takovým úspěchům je velmi obtížná a trnitá. Zrovna v našich podmínkách si sportovec musí téměř vechno zaplatit sám. Pokud se dostane na určitou kvalitativní úroveň, může získat sponzory z řad soukromých firem, rozhodně ne od státu.
Je vidět, že pan Huml je socan, oni mají tyhle manýry dávno minulých časů. Máš úspěch? Musíš se o něj s námi se všemi podělit, protože mi tě tady všichni podporujeme a je to tvoje občanská povinnost. A pokud odmítneš, nepatříš k nám. Co mi to tak jenom připomíná?
Reagovat
Fandina
držím palce i v deblu s Frantou. Jen tak dál. Pojď pojď pojď!
Reagovat
Fandina
Kdo by reprezentoval ČR kdyby se naši tenisté zbavili občanství. Doporučovala bych politikům vytvořit takové daňové podmínky jako mají třeba ve Švýcarsku.
Reagovat
a.magerova
Tak asi je to logické, ale protože fotbal moc nesleduji, tak nad něčím takovým jsem nikdy nepřemýšlela....
http://www.sport.cz/fotbal/ms2014/clanek/590311-trumf-v-rozstrelu-argentinsky-golman-romero-sahl-po-tahaku-do-trenyrek-a-mel-jasno.html#hp-sez
Reagovat
Cico93
;)))) to o pol 3 rano také veci riešiš ;)
Reagovat
a.magerova
Cico o půl třetí ráno, přece není nic divného na tom, že řeším co má chlap v trenýrkách :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Čau lidi. Furt se hádám s lidma pač zastávám názor jako Huml, co se týče toho, že by měla Kvitovka a spol bejt zbavený občanství. No to je jedno. Ale k věci. Nevíte někdo, jak to měla Kvitovka se sponzoringem ? Prej jí sponzoroval otec, ale pak? V počátcích kariery jí musel velkou mírou dotovat stát ne ? Nebyla vždycky závislá na sponzorech ne? Potřebuju argumenty do debaty pač lidem nestačí to, že jí zrodila ČR, fandí jí fanoušci z ČR, trenovali treneři z ČR,hrála na kurtech v ČR a media jí dokola velebí jako Českou lvici, hrdinkou ČR atd atd. Potřebuju i argumenty co se týče sponzoringu, že jí určo dotoval státní fond pro repre a to hodně. Nevíte jak to teda bylo at si nevymejšlim ?
Reagovat
PetaM
1. Trénovali ji trenéři, které jí zaplatili rodiče.
2. Hrála na kurtech, které něco stojí (u nás třeba 100 Kč/hod.) - a platili je rodiče.
3. Ty bys rád zdanil fandění fanoušků? A co takhle vzduch?
4. Myslím, že jí dotuje Česká sportovní, které ovšem odvádí určitá procenta ze svých výher, takže stát jí nic neplatí.
Reagovat
PetaM
PS.: Dle mého názoru by měli být zbaveni občanství lidé, kteří v jednom slově o 5 písmenech udělají 8 hrubek .... ;) ;)
Reagovat
VlS
Peťo, to snad nejde. Já teda jen přemejšlím, do který porodnice se vešla ČR, když rodila tu Petru. Já trouba jsem si myslel, že jí normálně porodila paní Kvitová. O sobě teda vím uplně bezpečně, že mě CR nerodila.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty bys mě zbavila občanství? Já tebe zase spodního prádla ty jedna štětko :D
Reagovat
PetaM
Nezbavila, zbavil. Když ani neumíš rozeznat mezi ženským a mužským rodem, tak co děláš v ČR? ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty seš chlap a máš jako přezdívku Peta? Tak to seš stejná bukvice jako ten dole. Můžeš s nim natočit nějaký video a nafotit akty, třeba s tenisovejma raketama :D :D :D
Reagovat
PetaM
Ano, Peťa. Neznáš jméno Peťa? Je to modifikace jména Petr. Stejná modifikace, jako třeba Pitris, Péťa, atd.

Vzdělaný? Jo, to jde poznat. Asi jako pan Huml.
Reagovat
smazaný uživatel
Pitris a Peta :D :D :D to nene :D :Dsou prezdivky ala dva bratři hulibrkové. Sleduju, že s tvojí orientací fakt neni něco v pořádku :D :D
Reagovat
darek.vrana
Ale celý systém, ti trenéři se jen tak nevyskytli, to je produkt české tenisové tradice. Základ všeho jsou turnaje, kdyby nejezdili v dětství na kvalitni turnaje, nemá šanci. Sparring atd., prostě celá česká tenisová škola a tradice. Kdyby se její rodiče snažili stejně třeba v Maďarsku, tak z ni stejně taková hvězda nebude.
Reagovat
VlS
No tak tady Veličenstvo z antuky asi moc podpiry nenajdete. Pochybuji, že má někdo požadované informace, kdybych je náhodou měl, tak je tobě rozhodně nedám.
Zkus si vydělat svoje peníze.
Reagovat
smazaný uživatel
No však ty seš ta výjimka, od který bych těm informacím stejně nevěřil ty jeden blbe :D Radši zalez zpátky do chlíva at od tebe maj lidi na chvíli pokoj :D
Reagovat
VlS
No, hlavně že máš takovej hezkej českej nick :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten tvuj taky stojí za to. VIS = Velmi Imbecilní Srágora :D
Reagovat
VlS
No, ani přečíst to neumíš, VIS je ostrov v Jadranu a to není můj nick.
Reagovat
PetaM
Nemůžeš po něm chtít Zeměpis, když neovládá Češtinu ...
Reagovat
smazaný uživatel
To mi říká člověk, kterej napíše zeměpis a čeština velkejma písmenama :D :D :D No to mě poser :) Mě omlouvá to, že píšu ve spěchu, slohy a ještě k tomu na webu, kde mi je muj pravopis u zadečku, ale ty? Se tady oháníš pravopisem jako kdybys ho vyučoval na vysokej a pak v jednej větě uděláš hrubice ve slovech, který podle tebe neovládám :D :D ty seš nejvtipnější kokůtek, co sem v poslední době viděl :D
Reagovat
Cico93
Ona Peťa nemá ešte ani maturitu a ide nás tu vyučovať;())
Reagovat
smazaný uživatel
Pořád nechápu, jaký by to mělo smysl. Kvitové to je fuk, jestli má nebo nemá naše občanství. Tahle "akce" by byla prodělečná pouze pro naši zem. Tenisté nás výborně reperezentují ve světě.Narozdíl od jiných :) je to naprostý nesmysl.Považuji to pouze snaha zviditelnit se na něčí úkor....
Reagovat
smazaný uživatel
Davam to tady, nebot nevim jestli si to jeste nekde nize prectes...
Nejak nestiham vsechny ty komenty kolem causy Q.
Ale dost mne zaujala myslenka reality vs. virtualni svet.

Musim rict, ze se s tim nesetkavam casto, tedy s takovou odpovednosti za nase myslenky, v tech Tvych prispevcich je mnoho zajimaveho.

Dost by mne zajimalo par veci...

Mam prvni dotaz - podotykam vazny dotaz, v zadnem pripade ne ironii:)

Beres myslenkovy svet jako svet vice realny nez ten ve kterem se pohybujeme, tedy jedname, hovorime atd?, nebot jedna vec je si neco myslet a pak to ubrat do slov...zname to, na nektere veci nam obcas chybeji slova...to prvni vec, o kterou se chci zeptat;)
Reagovat
VlS
Nejsem JM aeodpovídám místo něj, ale ta tvá otázka mě trochu znepokojuje. Podle mě vše, co dělám, tedy aktivní činnost, která se nějak promítá mimo mě, je reálný svět A každý je ve svém životě zodpovědný za všechno, co nechá promítnout mimo sebe. Proč by neměl být? Snění, myšlenky, pocity, které nepromítnu mimo sebe jsou jen moje a odpivědnost je irelevantní. Pokud svůj vnitřní svět nechám, aby ovlivnil mé činy, nesu za ně pochopitelně plnou odpivědnost a není absolutně žádnou omluvou, že já jsem vlastně jednal v pokračování niterného světa. Nikoho nemůže zajímat, jestli jsem měl svůj vnitřní motiv odůvodnitelný v rámci mých idejí či představ. Podstatný je důsledek - výsledek mého činu a jeho projekce na jiné lidi. Nejen svoboda, ale ani zodpovědnost není dělitelná. Za všechno co uděláš jsi odpivědný absolutně, ať je projev činu kladný nebo záporný.
Vlčku, máš nějaký démony?
Reagovat
J.M.
Souhlasím. Všechno, co člověk udělá, má následky - ať si to člověk uvědomuje, nebo ne, ať to akceptuje, nebo ne. Spousta lidí to neakceptuje, nebo akceptuje selektivně.

Pokud třeba někdo záměrně trolluje v internetové diskusi, a pak to omlouvá tím, že "je to jen diskuse, to není reálný svět, takže na tom nezáleží, nesmíš to tak žrát", pak v překladu o sobě říká, že je bezohledný sobec. Protože ho nezajímá, že tím otravuje účastníky diskuse, kterou tím boří, zajímá ho jen tom, že PRO NĚJ osobně diskuse není důležitá. A když není důležitá pro něj, pak ostatní, pro které důležitá je (protože na ní debatují poctivě a se zájmem), ať si trhnou. Protože jediné, na čem záleží, jsem já. Takže to tady klidně ostatním rozbořím.

Je to taky zbabělá snaha se vyhnout následkům svých činů pomocí výmluvy, že "tohle je svět, na kterém nezáleží, takže tady pravidla základní morálky neplatí, tady si můžu dělat co chci". Ale následky svých činů člověk nevymaže tím, že se jich zřekne. Takhle svět nefunguje. Všechny ty řeči "on je jinak v reálu moc fajn", to je principiálně totéž, jako když někdo někoho na ulici přepadne, a pak se hájí tím, že "já jsem jinak v reálu fajn".
Reagovat
a.magerova
Já třeba přemýšlím co má větší vypovídající hodnotu o pisateli, jestli to, že tu člověk dva roky čte hloupé a agresivní příspěvky dotyčného či to, že s dotyčným někdo osobně stráví víkend někde na chatě.
Já posuzuji dotyčného podle toho dlouhodobějšího parametru a představa, že bych se s ním po tom všem co tu napsal měla setkat osobně, je pro mě hodně odpuzující představa. A nechápu, jak může jeden víkend "vyzmizíkovat" z paměti ty mnohaleté hnusy :-/
Reagovat
VlS
Jen příběh ( bohužel ne můj) měli jsme kdysi jednu mladou, moc pěknou asačku, která od zkoušek systematicky vyhazovala. Jeden mladej sympatickej dálkař ji nějak dostal na weekend na horskou chatu a prožili víkend turistikou v posteli. V pondělí ráno přijeli rovnou do školy a on k ní šel na zkoušku. Normálně ho vyrazila a řekla mu, že se měl radši učit.
Co z toho plyne? Ten weekend může bejt super, ale mrchu nepředělá .
Reagovat
smazaný uživatel
Smutny pribeh, teda...;/
Reagovat
VlS
No, kdyz jsem ho slysel poprvé, tak me pobavil podle zásady, ze nic nepotesi tak, jako nestesti druhyho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady asi zalezi jaky cil byl toho studenta, jestli vylozene "romanticke dobrodruzstvi" se "starsi zkusenejsi" zenou na chate, nebo myslenka, vyspim se s ni, da mi, dam ji a da mi zkousku...pokud ten druhy, tak bych se i zasmal...ikdyz;)

Ale ja znam zase jine pripady, opacne, studenka na zkousce sundala to, co mela nahore, profesor "zbadal, a prozkoumal na 30min.", a dvojka vpohode, ikdyz to byly ctyrky...to uz pro mne neni vubec smesne...protoze ten sam blb mne pak dusil dve hodky, a po tech dvou hodinach se zeptal cynicky, co delam pristi tyden v utery v tu a tu hodinu...
...no dneska se tomu smeji, ale tehdy jsem byl z toho na prasky...;D)))
Ale nakonec jsem pouzil lest...a zkousku udelal...
Stvoril jsem intelektualni zvast, kteremu jsem sam nerozumel, a to zabralo... ovsem, tomu jsem se ve vysledku take moc nesmal...
cili ve vysledku, ani ta holka, ani ja jsem po zkousce nevedeli nic;D)
Reagovat
VlS
No, ona byla mladší než ten dálkař a fakt krásná holka. Tipnul bych si, že motivace byla z obojího trochu, ale mě na tom pobavilo asi to poučení ," nechtěj nikoho povozit, když neumíš řídit". nebýt to dáma, tak bych řekl, že na ten závěr musela mít koule.
Reagovat
smazaný uživatel
:) aha takhle je to....;)
Mlada drsnacka...;)
Reagovat
a.magerova
Mě tady na TP krom trollů a provokatérů snad nejvíc šve "mlčící většina"... lidi, kteří se do ničeho raději nechtějí zamíchat, mlčí a přehlíží řádění pošuků.... ale pak z ničeho nic vylezou a začnou umravňovat ty "bojovníky proti blbosti".... už jsem to tu nedávno psala, ale přesto mi to nedá se nezeptat, proč umravňují ty slušné a zastávají se těch neslušných a to slovy: "Přece je znáte, víte jak se chovaj, tak je nechte být. Mějte rozum aspoň vy!!!" Proč je pro ně jednodušší napomínat ty slušné? Mají strach, že by jim ti neslušní sprostě vynadali? Opravdu to mi hlava nebere :-/
Reagovat
J.M.
Tohle jsem ještě bolestivěji zažil i jinde... Ano, je to asi horší než ti samí "pachatelé". Protože kdyby se proti pár potrhlům rázně ozvala masivní "mlčící většina", byl by rychle klid. Ale masivní většina mlčí, a pak kdyžtak napomene těch pár, co se ozvou.

Oni to asi dělaji v dobré víře, že tím, že vyzývají ke klidu (na práci?), zavládne klid. Ale tím se jenom agónie a konflikt protahuje donekonečna. Proto ta nekonečná "spamovací vlákna" a další nekonečné tahanice. Protože se skoro nikdo neozve. A zbývají jen partyzánské boje. Obecně pak platí, že ve společnosti, která se rázně nestaví darebákům zády, darebáci bez překážek škodí, rostou, případně i převezmou moc. Ti, co vyzývají ke klidu, si neuvědomují, že tohle nejsou věci, které spolu nesouvisejí. To, že se tohle děje nejen v diskusích, ale v tisících jiných oblastech života včetně politiky, to nejsou shody okolností. To všechno vyvěrá ze stejného pramene, ze stejné filozofie stejných lidí. (Tolik i k tomu, že to je "jenom diskuse" anonymů píšících písmenka, a tudíž na tom nezáleží.)
Reagovat
a.magerova
Si pamatuji z dětství, že jsem na všechny mimoškolní akce poctivě chodila (no prostě šprtka a premiantka třídy) a byl mezi námi i jeden darebák a propadlík a ten nechodil vůbec nikam a nic se mu nestalo, prostě nechodil no a co, ani neměl žádné vhodné omluvenky.... tak jsem se jednou naštvala a na jednu mimoškolní akci nešla a co čert nechtěl, ten darebák poprvé na akci šel.... a výsledek?!
Já byla popotahována za nekázeň a o co hůř ještě mi i ten darebák byl dán za příklad, protože i ON byl na akci a já si dovolila nepřijít :-/

Takže takhle pokřivený pohled na svět nám (teda mi určitě) vštěpují či vštěpovali už i ve škole, prostě držet hubu a krok a nevyčuhovat z řady a zastávat se problematické menšiny, když zrovna nedělá moc velký problém.
Reagovat
J.M.
Traumata z dětství v člověku zůstanou nadosmrti...

I když to já zase poctivě musím říct, že když se dostanu k tomuto tématu viny a tolerance či odpuštění, musím uznat, že právě ta školní léta člověka naučí chápat i tu druhou stranu. Já když jsem třeba udělal pár průšvihů, za které se dodnes stydím, tak dodnes vzpomínám na to, s jakou laskavostí, tolerancí to přijali moji vrstevníci, bez ohledu na to, jak moc se mě autorita snažila před nimi potupit a shodit (a zaslouženě). Čili chápu i to, že z "boje proti zlu" si člověk nemůže udělat fanatický nenávistný program, protože hodně lidí v životě chybuje a zaslouží si další šance. Jde jen, jak jsem psal, o ty chronické případy, kdy prostě je ta blbost programová a zásadně neústupná, kdy je jasné, že s laskavostí a tolerancí to nikam nedojde, a kdy odpuštění nemůže přijít dřív než náprava. To je opravdu jen pár ojedinělých případů. Které ale o to víc vyniknou.
Reagovat
a.magerova
Tak samozřejmě, že člověka ani nebaví neustále bojovat proti zlu, viz dnešní příklad nicku KingOfClay.... i jsem měla nutkání ho napomenout, ale člověk časem i otupí, ale pokud se něco roky chronicky opakuje, tak je třeba zakročit.

No mně taky hodně věcí ve škole procházelo, protože pokud se člověk dobře učí, tak má jisté právo na lumpárny, vždy mi bylo líto těch co lumpačili a ještě navíc měli i čtyřky, ti to ve škole odnášeli chudáci nejvíc a proto já měla tendenci jim aspoň napovídat či psát za ně domácí úkoly, protože mi to nic neudělalo a jim to aspoň kapku ulevilo, takže jsem byla oblíbená jak u učitelů tak u spolužáků.... stejně je sranda, když se teď po letech sejdeme na srazu, tak jsme stejně prdlí jako na té základce :-)
Reagovat
VlS
ježíš, začít vzpomínat na tyhle věci, to by bylo dlóóóóuhý téma :-)
Reagovat
J.M.
Dej mi pár let na rozmyšlenou...:-) Nějak mi to zatím nepřijde jako otázka, která by ve mně probudila něco víc než to, že si ji přečtu znovu, abych zjistil, že si ji musím přečíst znovu.

Hlavně bych světy tak nedělil. Myslím, že to i bylo to, o čem jsem tam psal. Nejsem separatista. Myšlenkový svět je součástí světa, ve kterém žijeme. Není to něco separátního, co jde mimo. Tudíž není o nic víc nebo míň reálný. Je to to, co má člověk v mozku, a třeba podle specialistů-lékařů má v mozku člověk duši (ale ta podle jiných zase může mít jinde, to tím teď nechci načínat). Nereálný je třeba virtuální svět v počítačových hrách. Který je vymodelovaný strojově. Tam pokud tomu někdo propadne a považuje to za realitu, pak to nedopadá dobře. Ale myšlenky, které člověk má, má ve své reálné hlavě, a jestli je dá najevo hlasem, znakovou řečí, písmenky na klávesnici... Všechno má svoje nuance a specifika (např. vyjádření emocí, humoru...), ale princip je stejný.

A ano, jsou věci, kde člověku slova chybí. To pak člověk ví co, ale není to schopen sdělit. Ovšem může potkat někoho "na stejné vlně", který to tak cítí s ním. A ani si to nemusí doslovně sdělovat. Každý má svůj vnitřní myšlenkový svět, který se stoprocentně neshoduje s tím, co komunikuje navenek. Ale tam jde i o to, jestli to jsou abstraktní pocity, které se dají slovy jen těžko vyjádřit, a nebo to je něco, co sdělit jde, jen tomu brání neschopnost vyjádřit se. To druhé se dá hodně zlepšit, věkem, zkušenostmi... A vlastně i účastněním se "virtuálních" diskusí, kde se člověk naučí myšlenky formulovat.

Ale nevím, jestli to má co dělat s otázkou reality, kterou jsi kladl. :-)
Reagovat
J.M.
Jinak jak psal VlS o těch démonech, to mi připomnělo ještě tu třetí možnost, kromě abstraktních myšlenek a myšlenek, které neumím zformulovat. Tedy myšlenky, které si v sobě cenzuruji, které publikovat nechci. Třeba proto, že vím, že nejsou dobré. Asi hodně lidí zápasí se svými vnitřními démony. Ale to je čestný, férový boj - pokud to tedy člověk v sobě třídí proto, že ví, že to špatné je špatné, a ne jen proto, že ví, že by ho za to zavrhli, tedy z vypočítavosti. Já taky nepíšu všechno, co si myslím, taky mě napadají "nekorektní" věci. A ano, i to je realita. A nevím, jestli jsi myslel právě tohle - jestli všechno včetně toho, co v sobě člověk cenzuruje, je víc reálné, než jen to, co vypouští ven (tedy jen podmnožina jeho myšlenek)... No možná je to kompletnější, nevím, jestli se dá říct, že reálnější. Ale podstatný je výsledek, ten výstup.
Reagovat
a.magerova
No ono jde i o to, jaký má člověk časový interval na odpověď či reakci.... tady na TP (tedy ve virtuálu) si rozmyslím co napíšu i to sem tam přepíšu než to odešlu nebo dokonce to napíšu a nakonec neodešlu.... v reálu mi ten čas nějak rychlejc letí a na odpověď či reakci mám mnohem méně času, takže zatímco tady jsem ve výrazech dost umírněná, v reálu to kolikrát pálím hlava nehlava.... proto taky ze své zkušenosti říkám, že člověk se může ve virtuálu chovat jinak než v reálu ;-)
Reagovat
J.M.
Tam právě může pomoct zkušenost. Když člověk desetkrát (stokrát) něco vypálí, pak pojedenácté (stoprvé) už snad by si mohl říct, že radši pálit nebude. Stejně tak to, že něco desetkrát zformuloval v diskusi, mu může pomoct k tomu, že v "reálu" pak už to z něj nepoleze jak z chlupaté deky, ale zformuluje to rychle, plynně a pregnantně. Myslím, že s přibývajícími zkušenostmi, s tím, jak má člověk myšlenky léty zkonsolidované, by i rozdíl v chování mezi "elektronickým" a "analogovým" (slovo "reálným" prostě používat nemohu) světem měl postupně zanikat. Nicméně i v té fázi, kdy tam tento rozdíl je, to je pořád detail, který není zásadní - není to rozdíl v tom základním kurzu. To, jestli je člověk blb, nebo není, se nutně musí projevit tak i tak.
Reagovat
J.M.
Nebo ještě jinak - to, že někdo v "analogovém světě" něco občas blbého vypálí, z něj blba nedělá. Důležité je, jestli to je jeho životní program. Něco, na čem zásadně trvá. Jediná chyba je trvání na chybě ("neexistuje žádná chyba kromě jedné - nepoučení se z chyby"), jinak chybuje každý, to je normální. A to programové trvání na chybě je právě něco, co dělá blba blbem, a co má v "analogu" i "digitálu", což jsou jen dvě technická provedení téhož reálného světa. Asi nemusím zmiňovat konkrétní zástupce notorických, programových trvačů na svých chybách, kteří tady byli k vidění.
Reagovat
a.magerova
No ono je už i poznat třeba to, že chytrý člověk o sobě nikdy netvrdí, že ví všechno a že nepotřebuje poradit, jen hlupák tvrdí, že ví vše a že o rady nestojí.

Když tu tak ty bláboly některých "TP celebrit" čtu, děkuji osudu, že v analogovém světě je kolem sebe nemám, ale samozřejmě bych to patřičně neocenila, kdyby mi neotravovali digitální svět, prostě "Všechno zlé je pro něco dobré."
Reagovat
smazaný uživatel
("neexistuje žádná chyba kromě jedné - nepoučení se z chyby")

podepisuji;)
Reagovat
a.magerova
Máš naprostou pravdu, kdo chce, ten může profitovat a dělat si analogový svět lepší díky zkušenostem ze světa elektronického.... kolikrát si říkám, že ta analogová magerka by si měla víc brát příklad z té elektronické magerky.... i se mi to sem tam daří a pak mám z toho dvojnásobnou radost :-)

Už Jan Werich nám zadal úkol, takže se musíme snažit...
"Nad lidskou blbostí se nedá zvítězit. Ale nikdy se nesmí přestat proti ní bojovat."
Reagovat
J.M.
Já si myslím, že ženská, která má tolik sebereflexe, sebekritiky, aby tohle napsala, musí být už teď hodně v pohodě i v analogu. :-) I přes občasné úlety. A po přechodu (na digitál!) to bude teprve pecka. :-)

Pokud někdo ten Werichův citát bere i jako závazek vůči sobě... Tak vo toho bych strah opravdu neměl.
Reagovat
a.magerova
Mě tady už v roce 2009 někdo dost hnusně slovně napadl, už ani nevím proč, asi kvůli Rogerovi, taky kvůli komu jinému.... a já tomu někomu začala psát odpověď tou svou analogovou jadrnou řečí a než jsem ten svůj obranný hnus odeslala, tak jsem si otevřela nové okno s TP a koukla se ještě jednou co mi ten magor ještě vyčítá, to jakože abych na nic nezapomněla a vše mu pořádně vmetla do obličeje.... jenže mezi tím se mě tam nějaký kluk zastal a jako P.S. dopsal (dodnes si to pamatuju): "Jsem tak rád, že a.magerová nereaguje!".... no a já si to přečetla a svůj hnusný příspěvek smazala a slíbila si, že na TP nebudu psát sprostě a nebudu lidi zbytečně urážet.... dodnes jsem svůj slib neporušila a nelituji ;-)
Reagovat
J.M.
No, to je v principu úctyhodné a velmi inspirující.

(Tím "v principu" myslím to, že nejsem zastáncem toho, že slovník dělá sprostého člověka sprostým; jsou skvělí lidé, kteří používají slovník dlaždiče, a jsou zmetci, kteří mluví svinstva vytříbenou řečí, ostatně i ten Werich uměl použít sprosté slovo tam, kam sedlo. Nicméně jako princip a příklad pro nás ostatní je to výborné. Já tedy rozhodně nemohu říct, že bych za pět let nenapsal, neřekl nebo neudělal něco, co jsem už nikdy nechtěl. :-))
Reagovat
a.magerova
Tak samozřejmě i Cimrmani používají sprosté slovo jako okořenění příběhu a nikdo se nepohoršuje spíše naopak....

Ano je to tak, není to o používání či nepoužívání sprostých slov, je to o myšlení a schovávání se za anonymní nick a třeba i nějaká nevybitá nenávist z analogu či upnutí se na TP jako na smysl svého života.... měla by tu být sranda a pokec o tenise či čemkoli jiném a né psychopatické výlevy pár jedinců, kteří otravují život ostatním stovkám čtenářů. Mimochodem Brož tu kdysi napsal, že na TP denně chodí 60 tisíc lidí, to je vcelku strašné kvantum čtenářů.... člověk si myslí, že tu chodí tak 30 až 50 lidí a ono ouha, desítky tisíc lidí si tu čtou naše myšlenkové pochody ;-)
Reagovat
J.M.
No, kdo ví, jestli valná část z nich nejsou ti sázkaři, co diskutují tam vedle v diskuzi... A nebo jestli to jsou opravdu unikátní návštěvníci, a ne nějaký jiný údaj. To se mi nechce věřit, že by tolik lidí jenom pasivně četlo, co tady píšeme. :-)
Reagovat
Roger_Federer
Vyzivne cteni..! Takhle v noci pecka.

Fandina mi jednou napsala, ze to tady cte velke mnozstvi lidi kteri si udelaji nazor na to kdo je blbec..;), ze ona to vy, kdxz jsem se zeptal zda jim cte myslenky...zkusila vybruslit..to jen k tomu Brozovi.
Reagovat
a.magerova
No je to jediný tenisový portál široko daleko, jakože zasahuje Česko, Slovensko i sem nakukují lidé z jiných koutů světa (samozřejmě mluvím o lidech, kteří vládnou češtinou), vedle v diskuzi jsem párkrát četla, že někdo žije v Kanadě, USA, však i tady pod články chodí diskutující, která žije v Itálii nebo tu chodí i jeden Čechorakušan.
Ono se to nezdá, ale já bych tomu číslu i věřila a navíc i ti co píší vedle v diskuzi sem nakukují a semo tamo si o tom pak v té diskuzi povídají, ale i kdyby to bylo 60 tisíc za týden, tak je to víc než dost.
Reagovat
VlS
To je výhoda prostředku, který používáš, prvně to bapíšes a až pak se rozhoduješ, jestli to pošleš, nebo ne. U klasickýho staromódního dopisu jsi měla toho času ještě víc, dokud jsi ho nehodila do schránky. U mluvení holt platí, že vypuštěné slovo a vystřelený šíp .....
Ale to není hranice reálného a virtuálního světa, to jsou různé vlastnosti různých prostředků. Některé dávají vůli víc času ba přehodnocení. Můžeš to samé udělat i v osobním projevu, chce to jen trochu sebekázně. Můžeš říct - teď mi řekni co chceš, já si to promyslím a pak ti odpovím.
Reagovat
smazaný uživatel
Dekuji za odpovedi, reakce...
....svety nedelim, nejsem funkcionalista, ani strukturalista, a uz vubec separatista;)
Chtel jsem se dovedet, co pod tim slovem realny rozumis...a nakolik si myslis, ze myslenkovy svet je realny, nebot tyhle veci nekteri lide dost hrube podcenuji...tedy aspon dle cinu...napisi nekde, ze nekdo je blb, nekoho urazi, a vlastne o nic nejde...
...ale podle mne jde...a o dost...

Otazka moralky proste zacina uz ve chvili, kdy o necem uz pomyslim, kdybych nepomyslel, tezko bych jednal...
Jeden moudry clovek v davnych dobach napsal, ze slusny clovek by se poznal podle toho, ze kdykoliv bychom se ho na neco zeptali, on by odpovedel na co mysli...

Svet ve kterem se pohybuji, je pro mne subjektivni - muzeme ho nazyvat klidne realita, nekdo by ovsem rekl matrix, ale prave diky svetu objektivnimu - vcetne myslenkoveho jsem schopen v nem fungovat, bez nej by to byla spis vegetace... myslenkovy svet sice neni videt, ale myslim, ze je vic realnejsi a vic objektivni nez svet vjemovy - subjektivni...coz ale vubec neznamena si hrat s naivni myslenkou, ze si pomyslim, a je hotovo...objektivni svet zada subjektivizaci - realizaci, asi tak bych to zkratil...

Rozhodne tema neni na diskusi pod TP portal... ale v odpovedi jsem nasel to, co jsem potreboval...

Myšlenkový svět je součástí světa, ve kterém žijeme. Není to něco separátního, co jde mimo. Tudíž není o nic víc nebo míň reálný. Je to to, co má člověk v mozku, a třeba podle specialistů-lékařů má v mozku člověk duši (ale ta podle jiných zase může mít jinde, to tím teď nechci načínat).

S Tebou bych se i rad setkal;)

Jestli jde o ty demony, ktere tady Vls nacal...
...nevim, co tim vsechno myslite, ale pokud jde o ten aspekt moralni...tak to ty demony tedy mam...a je to tezky boj...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak omluva za opozdenou reakci, ale mel jsem jeste sve osobni povinnosti, a pak jsem proste odpadl...;)
Reagovat
VlS
No, jen hodně povrchně - víra v boha, zpověď a pokání byla dobrá technika, jak se vypořádávat s démony. My ateisti si to musíme vybojovat bez pomoci boží a někdy je to dřina.
Reagovat
Roger_Federer
I koupeni odpustku byla forma vyporadani z demony.
Reagovat
smazaný uživatel
No take jen tak povrchne... ty stredoveke praxe, jako ze neco nekde zaplatis, uveris, pomazes, vycistis, atd. a hotovo dvacet...to byl fakt upadek,...bez boha nebo s bohem,;) Jenze tohle v principu funguje i dnes...lide si mysli, ze si neco nekde zaplati...a hotovo dvacet...
Rekl bych, ze nektere nabozenske formy jsou ve vysledku vic ateisticke, nez sam ateismus...

No, mne by spalili ve stredoveku na beton...takze bych se tech demonu zbavil asi taky rychle, hotovo dvacet;)

.
Reagovat
VlS
:-)
Reagovat
VlS
možná místo usměvu trochu vážně : u té víry je podstatný princip rozhřešení - někdo ti tu vinu vlastně odpustil. Bez víry si jí musíš odpustit sám a to je daleko horší, uvnitř ti to nespraví 10 zdrávasů a pajska hozená do kasičky, prostě musíš se svou vinou žít, dokud si ji neodpustíš. A je uplně jedno, kolik dobra mezi tím napácháš, ono to z tý viny nic neubere. Nakonec si někdy odpustit musíš.
Občas se s tím někdo chce vypořádat tak, že sám před sebou z viny udělá nevinnost a hledá náhradního viníka ( já nic, to on si začal) a nebo dokonce začne tvořit konstrukce spiknutí zla proti němu hodnému. To je cesta ktomu, aby se z normálního člověka stal zlej, bezohlednej parchant. Pokud ho na tý cestě dokážeš zastavit, udělals dobrej skutek a JEMU jsi prokázal obrovskou službu, třeba bude zas normální.
Jestli mohu poradit, už bych se v tom nerejpal, ale je to tvůj boj.
Reagovat
a.magerova
Víš co by mě pobavilo?
Kdybys po setkání s J.M. nám tu všem napsal, že jako s jeho diskuzními názory tady na TP vždy plně souhlasíš, ale po osobním setkání musíš, ač nerad, konstatovat, že je to pako :-))))

Néééé, dělám si srandu, ale tak co kdyby, že?!!! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
;D)
Jo znal jsem jednoho tak 3 roky jsem chodili do jedne tridy na stredni, a po tech 3 letech, co jsme se celkem kamosili a zdalo se byt vse ok,,,, mne jednou bezduvodne zmlatil, jenze problem byl v tom, ze si to nepamatoval, proste to nikdo na nem uplne nevidel, ale pil uz tak, ze jsme ho vlastne normalne neznali, ale fakt to nebylo poznat, jak se to horsilo, tak jsem to zacal poznavat podle jeho obecnych frazi, ktere vlastne kdyz se clovek trochu zamyslel byly o nicem...nakonec to bylo uz i viditelne, ale bylo pozde, byl v tom az po usi....;D)
Reagovat
a.magerova
Takže co to znamená?
Budeme, co budeme, musíme J.M. dlouhodobě pozorovat a v případě jakýchkoli změn jeho chování, okamžitě zakročíme :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Znamena to jen to, ze osobni setkani nic nezarucuje;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tady mne neslo jen o neho;)

Ja si precetl Tvuj posledni prispevek v tom puvodnim clanku...takze ok...

Jinak viru bych do toho vubec netahal...tady predstavujes jen nejakou jednu formu, kdy je otazka, jestli to vubec neco s tim ma spolecneho, ale je fakt, ze jine slovo na to neni, ja bych pouzil rezistentni pohodlnost, ktera vede k fanatismu nebo idi*tismu, zbabelectvi atd....
...takze Kantovsky bych ti na to mohl reagoval, kolik lidi na svete, tolik prizni, tolik vir...a moralni odpovednost v hnoji;) Bez boha ci s bohem...s virou ci bez ni...
Kdyby Indian myslel, ze wakantanka udela za nej vse, tak by zdechl...
Zustal bych u zjednoduseneho pojeti...
Jak si kdo usteleme, tak si lehneme...
Kazdy jsem za sebe moralne odpovedni...

Jestli jde o blbost, rozhodne s ni bojovat, ale ne za kazdou cenu, neb hrozi, ze se s Tebe take stane blb...
Jestli jde o boj s hulvatstvim, rozhodne rict ne a zadat vysvetleni a aby se k tomu dotycny postavil odpovedne;)!

Bud proste vklidu, o mne si obavy delat nemusis;D)
Na obavy tady mame jineho experta....
Reagovat
VlS
Tak už jen usměv
Reagovat
Mayo
Ty vole, ten Rosol sa nezdá poraziť Kohlschreibera, pánes.
Reagovat
slacker
Tady se nekdo probudil, co?
Reagovat
PetaM
A co takhle slečnu Kvitovou vyhostit? ;) ;)
Reagovat
VlS
Chtěl bych s ní, prosím
Reagovat
PetaM
Není problém :D
Reagovat
slacker
Vykostit?
Reagovat
spaniel
Zajimave jak jsou tady nekteri nakloněni daním, hlavne kdyz nejde o jejich dane :)

Daně jsou potřebné, ale to co se z nich za poslednich 100 let stalo je absolutne mimo. Z dani dobrovolných se staly nedobrovolne. Kdo na ne nemel, musel si je odpracovat. Kdyz se chudí začali bouřit, zavedli dan v %, čímž chudé uklidnili a penez přibylo diky bohatým. Aby to mene bolelo, zavedli zálohy na daně, jelikoz měsíční platby boli mene, nez 1x za rok. Jelikoz jsou státy rozežrané, zavedli stovky dalsich dani, nektere tak absurdní, ze je museli rušit, dalsi se chytli a vsechny porad rostou, rostou a rostou. Kdyz uz jim % nestačili, hurá, progresivní dan, bohati plati jeste vic. To co vzniklo, aby byla společná obrana a infrastruktura, dnes financuje kazdou blbost a hlavne zlodejiny všeho druhu (viz solary). Lidi jsou jeste tak hloupí, ze jsou vládě vděčni, ze je vodí za ručičky a postupne jim ubývá svobody a penez.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ja se treba osobne drzim zasady, tam kde ziji, tam chci platit a hlasovat, ale rekl bych, ze u takoveho spickoveho sportovce, jako je i tenista se to asi dost ruzni teda;D)))
Takovy sportovec ma potom moznost to vratit asi mnohem ucelneji nez bezny obcan...ktereho proste, a to si rekneme na rovinu, nebojme se teho, sproste okradaji, at je to uz pomalu, kde chce...je to banda, a ja bych se ani nebal rict, ze politici jsou mafiani, jsou staty, kde to uz nazyvaji tim spravnym jmenem;)))

Takze, jak nechci dat jen tak milion mafii, tak to ulozim tam, kde mne neokradnou...pokud ta moznost je...

Jinak toho mafiana bych ani ke komunistum neprirovnaval...na to, aby tohle splodil nepotrebujete komouse...v Polsku to splodi vpoho i tzv. antikomunista, pravicak;D))))
Reagovat
spaniel
Chapu, ze diskuse kolem toho je normalni.

Co mne nedojde normalni je, ze podnětem k teto diskusi nejsou tisíce firem sídlících v daňových rajich (casto politiky vlastněných nebo z nich profitujicich, kteri uz jen z tohoto duvodu zákony toto umožňující nechávají), ale jedna úspěšná tenistka, ktera prave udělala ČR obrovskou reklamu.

Dokud nebude stat fungovat jak ma, neni to nemorální.
Reagovat
VlS
Až bude stát fungovat jak má, tak nikdo nebude tenistku řešit. On si možná nikdo ani neuvědomuje, že když Petra zaplatí Černoskovi, týmu, náklady a tak dál, tak jí možná z Wimbledonu zbude míň, než kolik vydělá fotbalista v britský, španělský, německý lize za týden tréninku.
Reagovat
smazaný uživatel
Až bude stát fungovat jak má...

No, tak to uz tu davno nebudem...;) Bych si i troufl teda rict...;)
Souhlas se Spanielem, ti mafiani si vodi lidi jak ovce, daj jim nazrat jak potrebuji a vytahuji z nich, co potrebuji, a jeste z nich udelaji uplny blby...nevim jak ted to je uplne v CR, ale tady mi je celkem uz jedno, kdo je levicak nebo pravicak, nejlepe je posadit jeste do par letadel, a poslat na vylet nekam na ural, nad kterym by doslo palivo, a to letadlo by se nekde zritilo...;) Podle mne to je vsude stejny...az na nejake vyjimky...stat vetsinou nevedopu schopni lidi, ale spis lidi schopni vseho;)
Reagovat
VlS
No, protože od starýho Říma se zatím nikomu nepodařilo zabránit správcům " veřejnejch statků " v jejich rozkrádání, tak musim souhlasit, že zejtra ani pozejtří to nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
dolary, sefe, dolary;D)
Jak mafii utikaji dolary mezi prstama...;))) Odstreli i vlastniho;)))
Reagovat
smazaný uživatel
www.tennis.com/pro-game/2014/07/petra-kvitova-wimbledon-2014-czech-republic-martina-navratilova/52078
Reagovat
tommr
jj lidi podobnýho typu jako Huml vyštvali Navrátilovou a Lendla a zavinili tak, že nás nemohli reprezentovat v době kdy byli na vrcholu. A zdá se, že by v tom rádi pokračovali ...
Reagovat
EllNino
ohavnost, co dodat
Reagovat
smazaný uživatel
Zdroj - idnes.cz, novinky.cz
Článek - Kvitová by měla přijít o občanství, když žije v Monaku, míní Huml

A co říkám já? Aby bolševik Huml zaklapnul tu svou nevymáchanou hubu!!!
Reagovat
carolyn
ted jsem to dala pod její článek níž, to je neuvěřitelné!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na diskuzi idnes.cz mě nejvíc pobavila tato reakce -
Tak řekněme slečna Kvitová, je to milá holka, všechno, no ale ona už tři roky po sobě bere desítky milionů korun každý rok. A další, ne desítky, stovky miliony berou, Berdychové a jiní.
Ti bolševici sou pořád verbež...
Reagovat
carolyn
Sampras - tak to bylo trefné
Reagovat
smazaný uživatel
Mě pobavilo na Twitteru tohle: "Nemohl by o něj přijít Huml?" :D
Reagovat
misa
Já myslím, že je to recesistická parafráze na Jakešův projev :-))
Reagovat
carolyn
pojdte to řešit pod její článek níž - radši
Reagovat
carolyn
jasně že na Jakeše a Hanku Zagorovou :-DDD
Reagovat
carolyn
Reagovat
VlS
Pete, jak jsem tady napsal před několika dny:
Panebože, dej prosí do držky všem závistivcům
Reagovat
smazaný uživatel
Petra má trvalý bydliště v Monaku cca od listopadu a on si toho všimne až teď, když vyhrála Wimbledon a stát by mohl shrábnout prachy na daních z toho. Kdyby všichni tenisté, kteří mají bydliště mimo rodnou zemi, měli reprezentovat místo trvalého bydliště, tak by Monako každý rok vyhrávali FC i DC. Je to absurdní.. A Huml akorát závidí, že Petra něco dokázala a už teď je legenda, zatímco on nedokázal nic..
Reagovat
carolyn
ano stát shrábne prachy, které se následně rozkradou :-/
Reagovat
slacker
Na tuhle diskusy bych otevrel jine tema proc Jeji Velicenastvo okrade hrace ve Windledonu o 50% vyher? Dani takhle i burziany z londynske burzy? Asi tezko.
Reagovat
smazaný uživatel
Pleteš se. Tuhle daň platí každý, kdo v UK vydělá víc než 150000 liber. Její Veličenstvo navíc nemá žádný vliv na daňovou politiku vlády.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/8604215.stm
Reagovat
slacker
1) Formalne jsou monarchii a dane se jakoby plati panovnikovy ktery zadne dane neplati
2) 150000 liber se da hrave vydelat i na te burze. pochybuji ze nejsou zadne moznosti jak se tomu vyhnout. Napriklad pravniockou osobou. Proc by si teniste nepozakladali ucelova LTD?
3) Proc by Monako melo inkasovat dane na ukor zemi jako Britanie, Nemecko nebo CR? V Monaku si je nevydelali a ani nijak neprispelo k jejich vydelavani.
Reagovat
slacker
Jake je vubec podmionak danoveho domicilu v takovych zemich jako Monako? Aspon 6 mesicu v roce pobytu?
Reagovat
misa
"Na pozadani postuji z jine diskuse o tom Monaku, aneb zda se neobchazi zakon a jakto ze to Kvitova atd vubec delaji. Cely problem je v tom, zda clovek zije v CR o jeden den vic nez pul roku. Protoze: Nedaní se v konkrétní zemi v zahraničí, že v ní žiji o den víc než půlrok, nýbrž obráceně: neplatím daně v ČR, když tady nežiji o den více než půl roku. Takže Kvitová nemusí víc než půl roku žít v Monaku, nýbrž se nesmí víc než půl roku zdržovat v ČR, což u tenisty tohoto kalibru není problém. Jelikož jsem žil v zahraničí, tak vím, že právě tohle je to pravidlo. Pokud se v žádné zemi nezdržuje člověk o den víc než půl roku, může si de facto zvolit zemi, kde chce mít daňovou povinnost pro ty peníze, které nevydělává na turnajích, protože jak už bylo mnohokrát řečeno, tak ty se daní v zemi, kde se turnaj hrál. Presne to delaji teniste nebo golfiste, kteri jsou tzv. na okruhu pres rok a tedy nemaji misto staleho vylonu povolani aby se nikde nezdrzuji vic nez pul roku.. Pochybuji, že nějaký tenista z TOP 10 se zdržuje ve své zemi půl roku, jenom dni na okruhu jdou do měsíců."
Reagovat
VlS
Tak Monako nevím, ale to je fakt složité a je to na daňového poradce. Ten musí probírat jednotlivé doklady, diáře, kalendáře a tak dál. Obecně zjednodušeně a neuplně daňové rezidentsví určuje pičet dnů na uzemí v daňovém období. ( vesměs 180 dnů za rok). To ale vůbec neznamená, že ten, kdo má rezidenství jinde tady nic nezaplatí. Velmi pravděpodobně si tady platí sociální a zdravotní pojištění. Příjmy pocházející z ČR jsou stejně zdaněné v ČR ( akcie, podniky a příjmy z nich, výnosy z dluhopisů atd). Jen kolosální blb rozměru karikatury četníka ze Saint Tropez ( všem normálním policajtům se omlouvám, jsou potřeba a vážím si jich) si může myslet, že někdo má ty prachy na hromadě a z dlouhý chvíle si je přepočítává.
Reagovat
smazaný uživatel
1)daně se platí mimisterstvu financí a platí je i její veličenstvo od roku 1993... nabídla to sama, že je bude platit
2)možnosti jak se tomu vyhnout jsou, jsou tvrdě postihované jednak ze strany vlády, jednak ze strany občanů. Když se zjistilo, že giganti jako Starbucks se loni vyhnuli placení daně následoval takový bojkot a propad tržeb, že je raději doplatili.
3)pokud to dobře chápu, tak právě Monako jako daňový ráj, žádné daně na úkor jiných zemí neinkasuje.
Reagovat
slacker
Pokud Monako je kategorii raju 0% tak by tam byli vsichni trochu majetni z evropu a okoli :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím a rád se nechám poučit, já reagoval hlavně na tu královnu....Na Bětušku mi nešahej, nebo budu Quesh :-D
Reagovat
misa
Quesh tady prý skončil, snad se nechceš vydat v jeho stopách :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neboj, to byla jen parafráze na ..nebo budu zlej :-D Mám pro britskou monarchii a pro Alžbětu obvzášť slabost
Reagovat
slacker
A to jako proc? bere te svet celebrit a nezaslouzene privilegovanych?
Reagovat
smazaný uživatel
To ani ne, spíš mě zajímá z hlediska historického a sociopolitického, oni Britové moc dobře ví, proč ji mají. A Alžběta sama je fascinující osobnost, ona si nevybrala do jaké rodiny se narodí a to jakým způsobem se zhostila povinností korunované hlavy je něco, co v UK uznávají i zastánci republiky.
Reagovat
slacker
Zastanci republiky mimo UK nebo proste jen Britove s jejich povestnym konzervatismem? Irove zalozily republiku, Skotove take rikaji ze zalozi republiku a neobnovi Skotske kralovstvi. Ale ja nejsem ani monarchista ani republikan :-))
Reagovat
VlS
Britové už jednou monarchi zrušili ( docela krvavě, Cromwel byl jako každej revolucionář dobrej řezník) a pak si ji znovu zavedli. Ale x set letá historie není uplně relevantní a její aktivní učastníci dost zarytě o detailech mlčí) . Kupodivu nejen Británie, nepochybně se značnou podporou obyvatel, udržuje monarchii. Možná je taková persona nevyjde dráž, než na co by je přišel president.
Reagovat
slacker
No otazka je k cemu je nutne mit formalni hlavu statu. Kdy tu mame uz institut vlady a premiera
Reagovat
VlS
Ale tak to řeš tady, proč to chceš řešit v Británii?
Reagovat
carolyn
že vás to baví vůbec řešit :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Je to symbol, který sjednocuje a reprezentuje národ. A jakožto nevolený symbol ho sjednocuje mnohem líp než prezident. Bětule to evidentně, dělá dobře, když nedávná referenda v Kanadě a Austrálii ukázala, že si ji tam jako hlavu státu chtějí ponechat a Skotsko, už oznámilo, že pokud se na podzim odtrhnou královnu si nechají.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
slacker
Zachran se kdo muzes. Pokud zrusil nick treba mu ho nekdo mezitim ukradl :-))
Reagovat
a.magerova
Nick měl zrušený, osobně jsem mu dopoledne zkoušela napsat poprvé v životě vzkaz a ukázalo mi to, že neexistuje. Teď má nick stejný, takže to musel řešit s Adminem.
Reagovat
misa
Sakra, to mě nenapadlo, mohl jsem si ho registrovat a to by se pak někteří divili jeho proměně :-D
Reagovat
slacker
treba by jsi se do te jeho role tak vzil a stal by jsi se stejnym :-))
Reagovat
a.magerova
To nejde, když si ho někdo zruší, tak je buď nafurt nebo minimálně na půl roku bloklej.
Reagovat
misa
:-(
Reagovat
a.magerova
Jo a ještě pro pořádek, aby nevznikly různé fámy, psala jsem mu vzkaz proto, abych zjistila, jestli je pravdivá informace, že si zrušil nick, jak tu dnes někdo psal..... prostě podle hesla: "Důvěřuj, ale prověřuj" ;-)
Reagovat
VlS
Jeho věc, ať si dělá co chce.
Reagovat
VlS
Británie rozhodně je právní stát. V právním státu obecně v tzv veřejném právu platí, že co není zákonem pivoleno je zakázáno, čili nikdo nemůže vybírat jakoukoliv daň, pokud k tomu neexistuje zákonné zmocnění.
Nevěřím tomu, že by existoval speciální zákon pro Wimbledon, čili i na Wimbledonu budou určitě vybírat daně podle obecně existujícího zákona.
Její veličenstvo s tím skutečně nic co do činění nemá.
Nemysleme si, že v RG, USO nebo AO je to podstatně jiné. Žádnej erár na zeměplacce nemá ani dno, ani stud.
Reagovat
slacker
Jeji velicenstvo je eufemismus pro jejich monarchii.
Ten zakon o 50% asi bude platit jen na fyzicke osoby.
Reagovat
VlS
Nevím, britský daňový zákony neznám, ale asi se nedají jen tak obejít. Svět je plnej finančních poradcu jako je KPMG, PWC, EY, Deloitte, McKenzie a dalších a ti desítky milionů na zemi ležet nenechají, vo to nemám strah :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je ale kretén... Podle jeho logiky by teda přišlo o svoje občanství asi hodně tenistů a tenistek, protože velká spousta z nich (hlavně těch špičkových) má trvalý pobyt někde jinde...
Reagovat
carolyn
ono to ani moc logiku nemá ...... ten jeho výrok
Reagovat
blixa
Nu což, tak by mohla sdílet tu svoji garsonku v Monacu třeba ještě s Luckou a Monaco by rázem mělo dost slušné FED Cupové družstvo ;-) Prince Alberta by to jistě potěšilo :D A mládež by měla dobrý příklad, že je vhodné co nejdříve z tohodle bananistánu vypadnout do světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Lucka už bydliště v Monaku má.. :-)
http://www.wtatennis.com/players/player/9869/title/lucie-safarova
Reagovat
smazaný uživatel
K tomu přidej ještě Viku, Caro a Donnu... To by byl tým! :D

Jinak z mých osmi favoritek má trvalý pobyt ve své zemi jenom Katka Siniaková. :D
Reagovat
slacker
Zatim, s temi prizemoney za ITF se to zatim nevyplati
Reagovat
VlS
S prize money se to nevyplatí nikdy nikomu. Píšu ti tady po xtý, že ty jsou zdaněný v zemi původu a dona se už nedaní. Je uplně fuk, jestli tam máš na prize money 10 nebo 10 milionů dolarů.
Reagovat
slacker
Kdyz hraju turnaje po celem svete to podavam 30 danovych priznani? Se prska kvuli 15 procent dan z prijmu tam socialni a zdravotni pojisteni ale danit pausalne bruto prizemoney 50% jeste pred vyplacenim to tady nikdo neprska protoze neni profi tenitsa.
Reagovat
VlS
On ti to srazí piřadatel před vyplacením a dostaneš na učet prachy po zdanění, je to docela jednoduchý. Ne všude a ne vždycky je to 50%. Je to pidle daňovejch zákonů tý který země. Co je na tom složitýho?
Reagovat
slacker
TAkze pochopitelne ubohe palmare mistnim mafianum. Zadnny uslechtily duvod zdaneni si nikdo nenamsha vymyslet.
Reagovat
VlS
Fakt nevím, o co ti jde? Chceš opravit svět? To se docela nadřeš, do toho s tebou nejdu:-)
Reagovat
slacker
No o tech mych danch tady se me alepson snazi nakrmit pohadkou o bezpecnosti , silnicih a spravedlivych soudech.
Reagovat
VlS
No, znám spoustu států s lepšími silnicemi, zhruba srovnatelnou bezpečností ( na tom fakt nejsme špatně) a s výrazně efektivnějším soudnictvím , stačí si vybrat.
Reagovat
Pesek12
Takže, když na webu WTA u Petry v záložce results píšou za vítězství ve Wimbledonu prize money $2,743,125 tak to je před zdaněním v Anglii?
Reagovat
Larsson
Já s tím výrokem souhlasím. Přijde mi, že nechcete vidět, o co tady jde. Nebudu se sáhodlouze rozepisovat, kdyžtak si přečtěte tento komentář, který vznikl ještě předtím než se k tomu vyjádřil Huml.

http://denikreferendum.cz/clanek/18325-sampionka-z-monaka
Reagovat
PetaM
On se k tomu vyjádřil právě na základě tohoto článku ... ;)
Reagovat
Larsson
Aha, tak to jsem ani nevěděl. :) Já ho četl už včera.
Reagovat
PetaM
On to má právě na svém profilu na FB :D A k tomu tenhle článek :D :D
Reagovat
VlS
A můžeš mi vysvětlit, proč tady má platit extrémní daně člověk, kterej většinou není příjemcem služeb, který mu náš stát má poskytovat za ty daně? On ty peníze vydělal, neukradl je a zdanil je v souladu se zákonem. Daňový uniky bych hledal uplně jinde. Chtít někomu sebrat jeho peníze, který si normálně vydělal , to je krádež. Kdo krade je zloděj. Kdo schvaluje krádež tímto způsobem je buď sociální inženýr, naivní utopista nebo politik.
Reagovat
slacker
A co dalo Monako?
Reagovat
darek.vrana
Nepřijímá služby? A co takhle celý tenisový systém tady? Za to, že je tam kde je, vděčí našemu systému, trenéři, sparring, turnaje, to všechno není jen tak. Nebyl bych tak ostrej jako Huml, ale taky se mi trvalé bydliště v Monaku nelíbí. Každej chudej doktor nebo učitel to tady platí a pro člověka vydělávajícího stovky miliónů je to moc peněz? Mohla by bejt velkorysá a říct, sice na tom prodělám, ale aspoň státu vrátím něco z toho, čím mi pomohl. Ona to tak podle mě měla, ale naočkoval ji Štěpánek. Fandit jim nepřestanu, ale tohle se mi fakt nelíbí.
Reagovat
spaniel
Vrati neco z toho, co ji stat pomohl? Co je to za nesmysl? Je dost pravdepodobne, ze uz mu davno vrátila, co dostala. Takoví jako ty to budou psat i za 10 let, ze vraci cast z toho, co dostala. Pritom na daních zaplatila urcite vic nez x lidi tady zaplatí za cely zivot.

Takze se ptám, kdy ty vratis státu alespon cast z toho, co ti dal? Asi budes muset darovat vnitřnosti...
Reagovat
darek.vrana
Každý vrací adekvátní procento toho, co vydělá. To co vydělává, má do velké míry díky státu. Já svou část odvádím. Celkově míň než ona, ale kdyby bylo učitelské povolání placené jako tenis, milerád bych odvedl víc. Já za to nemůžu, že jsou hodnoty dneska nastavené takhle.
Reagovat
Larsson
Právě proto, že je absolutní blbost vypočítávat kolik ti toho stát dal a tudíž kolik mu máš vracet, mají země svoje daňové systémy a na základě společenské dohody prostě ten kdo vydělává nad x Kč daní tolika a tolika procenty.
Reagovat
spaniel
Ano, a ona neporušila zákon, ale udělala to podle daňového systému, jak pises. A jelikoz se ti tento system zjevne neprici, mel bys ji tleskat, ze se ho drzi.
Reagovat
darek.vrana
Ano, jedna věc je zákon, druhá věc je morálka.
Reagovat
spaniel
Mam nekolik přátel v Srbsku, kteri jsou radi, ze tam Djokovic neplatí daně. Jak říkají, jen by se rozkradly. Daleko vic pomůže pres různé vlastní projekty a charitu. Mozna by se pani politici meli spis zamyslet, co zmenit, aby pak bylo výsadou tady žít a platit daně. A je ironii, ze prave politik a clovek, ktery cele roky žije jenom z dani, si troufá vypustit takovýto vyrok. Morálka spis velí rict neco jako, je velka skoda, ze diky našim zlodejinam a špatnému vedeni plati Petra daně jinde, divím se, ze to neudělala driv.
Reagovat
Pesek12
Někde jsem četl, že Rafa si nechal rezidenci na Malorce, i když je to pro něj daňově nevýhodné právě proto, že se cítí španělem a chce tam daně odvádět. Roger má taky rezidenci doma ve Švýcarsku, ale o tom nic nevím.
Reagovat
darek.vrana
Respekt. Neodsuzuju Petru, ale obdivuju Rafu.
Reagovat
Pesek12
přesně tak, i proto kromě jiného fandím Rafovi.
Reagovat
spaniel
Z top 10 neplatí dane doma jen Berdych a Djokovic myslim. Mas velky vyber ;)
Reagovat
Pesek12
proto jsem napsal v textu "kromě jiného". A jáká je statistika v TOP10 u holek? A z našich holek daní v Monaku ještě jen Lucka?
Reagovat
VlS
Ale no tak, Švýcarsko zas nemá k daňovému ráji až tak daleko ( ale taky třeba Holandsko, by ses možná divil, kolik v principu českejch firem má sídlo v Rotterdamu). Ve Švajcu má proto sídlo dost Francouzů, třeba Flavie a další. radek Štěpánek má taky adresu v MC, Lucka myslím taky. Prostě si tím normálně vydělávají prachy, proč by se měli chovat jinak? Spousta těch, kdo alarmují k morálce by se chovala uplně stejně, jen kdyby měla příležitost. Ta adresa v MC taky není zadara a možná stojí podstatně víc, než průměrnej Čech vůbec vyděla.
Reagovat
Pesek12
Díky za vysvětlení danění ve Švýcarsku.
Jsem rád, že Španělsko asi není daňovým rájem.
A jakpak je to s daněním v USA?
Reagovat
slacker
Me zase dojimaji smlouvy o ochranach investic treba s Kyprem a pak se s ceskym statem soudi ceske firmy zalozene na Kypru. To je taky dalsi svinstvo.
Reagovat
spaniel
Pokud vím, velké daňové úlevy mají ve Švýcarsku jenom cizinci za určitých podmínek a využívají toho zejména Francouzi a Italové (asi ti, kterým se nechce do Monaca)...
Reagovat
slacker
No proste by se s temihle staty melo po bolsevisku zatocit. Jsou to vyzobavaci rozinek a parazituji na svem okoli. nebo snad izolovane Monako nebo Svycarsko bude prosperovat?
Reagovat
spaniel
A jak je vyzobávají? To přece není tak, že my ČR chce třeba 15% a Monaco 10%. Monaco má 0%.
Reagovat
slacker
Dane 0%? Vim sice kulovy ale tezko se mim to veri :-)
To jako knize Reinier vsechno caluje z vlatniho?
Reagovat
VlS
Ne, už je myslím pi smrti a nevydělává nic, kníže už je Albert a vydělává na tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, Rafa má bydliště v ESP (Mallorce) a platit daně je podle něj čestné. Píše o tom ve své knize.
Reagovat
VlS
Proto ho tak dva roky zpět honil španělskej finančák za daňový uniky?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak o tom nic nevím, dej info pls.
Reagovat
spaniel
http://sustainable-spain.com/2012/03/06/rafael-nadal-interview-tennis-taxes-and-doping/

http://www.tennistalk.com/en/news/20120220/Nadal_owed_the_Spanish_taxman_a_few_million

http://usatoday30.usatoday.com/sports/tennis/story/2012-02-02/rafael-nadal-income-taxes/52936034/1
Reagovat
Roger_Federer
Tobe neco uniklo jo?
Reagovat
Larsson
Ona si nepochybně najala daňového poradce a nepochybuju o tom, že je vše legální. Ale jak je psáno v tom článku, vzorem se stává člověk kvůli všemu svému chování. A utíkání před daněmi není něco hodného následování. Stejně tak bych neobdivoval úspěšného podnikatele, který ale přenese sídlo firmy uměle na Kypr. V konečném součtu jde o problém přesahující Kvitovou a totiž - že máme sjednocenou EU a mezi jejími členy jsou daňové ráje.
Reagovat
darek.vrana
Jinak socan ani bolševik nejsem a nijak bych to nepostihoval. Je to ale věc charakteru.
Reagovat
VlS
Souhlasím s tebou, že kantoři jsou placení blbě, přináši to bekvalitu školství a děsivé budoucí ztráty. Řešení je v tom, aby poměrně vysoké daně, které zde stát vybírá efektivně využíval a hlídal před zlodějinami. Podívej se na neefektivní vyhazování peněz za nesmyslné rozšíření dálnice o 60 cm ( nejmenovaný dopravní expert tomu možná tleská) a tak dál. Tam leží peníze pro kantory, vrcholový sportovec je nevydělá, ani kdyby se domluvil Jágr, Čech, Rosický, Berdych, Kvitová a celá squadra z NHL, KHL, všech pitomejch fotbalovejch lig a tak dál. Bavíme se o miliardách.
Morální je dodržovat zákony, ty bys nechtěl morálku, ale kvalitu.
Jo, svět je ujetej, někdo kdo kope nohou do mičudy nebo tluče klackem do balónku bere daleko víc, než neurochirurg, kardiochirurg a nesrovnatelně víc než dobrej kantor, kterej ovlivní budoucnost světa x násobně víc. Ale za to nemohou ti sportovci a je naprostej nesmysl jim předhazovat morálku. Teď to bude znít blbě, ale proč sis nenašel jinej job, když nejsi spokojenej?
Reagovat
slacker
Tak ten pronesu neco socanskeho ci bolsevickeho.

.... a nakonec nepronesu. Neumim tomu dat formu jakou sem zamyslel.
Reagovat
darek.vrana
Já jsem velice spokojenej. Nedělám to kvůli penězům, ale samozřejmě kdyby byly větší, bylo by to fajn. A souhlasím, že úniky jsou samozřejmě jinde mnohem větší, ale každý by měl začít u sebe a zamyslet se, co kdo konkrétně může pro lepší život tady udělat. Na druhou stranu daně všech našich špičkových tenistů by možná přinesly celkem dost peněz, ale chápu, že třeba Berdycha naše problémy moc asi netíží.
Reagovat
VlS
Ale ty pořád , nezlob se, nesmyslně předpikládáš, že tady Tomáš žádné daně neplatí . To není pravda!!!! Tomáš zde má peníze v nějakých aktivitách a z těch tady daně platí. Peníze z prize money platí tam, kde peníze vyhrál existují mezinárodní dohody o zamezení dvojího zdanění. Peníze ze zdanění Wimbledonu zde řešíme nesmyslně, ty byly zaplaceny v Británii. Z těch peněz po zdanění dostane svuj podíl Česká sportovní a zdaní je, protože je to hejí originální příjem v ČR, Nevím, jestli Kotyzu pkatí Petea přímo, nwbo jestli má smlouvu s Českou spirtovní. Jeho příjem pidléhá zdanění .....,.. a můžeš pokračovat. Když zde Petra uzavře reklamní smlouvu, zdaní příjem tady prostřednictvím srážkové daně - tzn, že ten, kdo s ní tu smlouvu udělá tady odveďe daň a jí už pošle prachy po zdanění. Když získá reklamu v zahraničí, zdaní ji tam ( což je pak reálný důvod Monaka. Monako není unik specificky před ČR, ale před nenažranými eráry - mimo jiné průkopníky jiného daňového rezidentství byli Borg, Edberg, ABBA a tak dál, švédští socani si vyhnali celou ekonomickou elitu ze země na desítky let). Lidi, dejte si dohromady fakta, než se pustíte do odsudků Petry, Tomáše, Jardy Jágra a tak dál)
Reagovat
slacker
Smlouvy o dvojim zdaneni jsou zda se nevyhodne pro Ceskou republiku. Proc vyhru nezdani v CR misto v GB? Tady se vyhry 50% nedani takze by to pro ni ( a pro CR ) bylo vyhodne.
Reagovat
spaniel
Protoze zisk se plati tam, kde vznikl. Az tady bude GS, budou ho platit tady a az vyhraje Murray, tak zaplatí dane ČR a ne UK.
Reagovat
slacker
a dani se bruto prizemoney touhle silenou sazbou? Pricemoney neni cisty zisk ale prijem pred odectenim nakladu. Asi tezko budu vest ucetnictvi a podavat danova priznani ve vsech zemich kde hraju.
Reagovat
spaniel
http://www.danarionline.cz/archiv/dokument/doc-d1505v1481-sportovci-a-sportovni-cinnost-z-pohledu-danovych-predpisu/?search_query=$issue=1I7
Reagovat
Pesek12
myslíš taky tu Tomášovu firmu na fotovoltaiku?
Reagovat
VlS
Třeba i tu. Těžko někomu vyčítat, že si politici udělali zlatej důl pro kámoše a někdo se s tím svezl. Proč tady neřvem na parlament a Bursíka a Euro parlament, kteří to spáchalu?
Reagovat
spaniel
Já mám jednu takovou za barákem. Vždy když mně dojde faktura za elektřinu, tak se tam podívám a koutky mně nervózně škubou...
Evropské socialistické státy raději ani nezmiňuj :/
Reagovat
VlS
:-) jo, ještě tak pochopit rozdíl mezi příčinami, prostředky a následky. S tím má tak 90% lidí těžkej problém.
Reagovat
PetaM
Pokud se nepletu, tak ještě do minulého roku platila daně tady. A to vydělala něco přes 10 mil. dolarů ... Takže myslím, že "splatila" služby, které využívali a stále využívají rodiče i ona sama. A dokonce "splatila" i služby, které budou eventuálně využívat i její děti ... Takže, asi tak.
Reagovat
darek.vrana
Aha, já jsem myslel, že daně se platí kontinuálně až do penze, ne jen dokud splatíš to, co jsi vyčerpal.
Reagovat
PetaM
No však ne, daně se platí pořád, ale Petra zaplatila na daních několikanásobně více, než my a cenu za služby má úplně stejnou. Nebo myslíš, že u lékaře naplatí 30 Kč, ale 3.000 Kč?
Reagovat
slacker
Prehledneme ze se navezl zrovna do Petry. Byli by jste stejne rozhorceny kdyby se navezl do Rittiga?
Reagovat
VlS
Do kohokoliv. To je totiž utok na osobní svobodu z pozic teorií Marx Leninismu. Kde skončila praxe ví všichni narození před rokem cca 1965, protože nás to podstatně omezilo ba celej život. Když uřízneš svobodu v tomhle, zejtra ji uřízneš v cestování a pozejtří na internetový diskusi. Svoboda je více méně nedělitelná.
Reagovat
slacker
Pokus je svoboda nedelitelna tak v dnesnim svete neni a je mozna jen v Anarchii
Reagovat
slacker
Aha, osobni svoboda je jen cast svobody a i otrok ve starem Rime nejakou malou miru osobni svobody mel. Nezil v retezech 24/7
Reagovat
VlS
No, nechci se vracet na fakultu a pročítat stohy teorií, které jiné stohy teorii relativizují a zpochybňují. Obecná poučka, že svoboda končí tam, kde začíná svoboda někoho jiného si myslím je docela pochopitelná a poměrně funkční. Evropská charta základních práv taky relativně funguje, i když na můj vkus je až moc socialistická a liberálnější verze by mi vyhovovala pidstatně víc. Například rovná daň. Pozor, rovná d? není, že všichni zaplatí 15%, to je daň zatraceně nerovná. Rovná daň je, že každej zaplatí ročně 50 tisíc a dál DPH a spitřební daně pidle své spitřeby. Zdaněna by měla být spotřeba, ne existence. Ale to je asi na jinou bež tenisovou diskusi.
Reagovat
slacker
No u me zakladni poucka svobody pro vsechny je nedovolit nikomu zkoncentrovat moc nad druhymi. Jsme ale v situaci kdy k tomu uz davno doslo
Reagovat
blixa
Tak to by ses hochu musel vrátit tak do eneolitu :D Jak se sem přihnali ti bojovní pastevci, bylo vymalováno. Od té doby žijeme ve světě někým koncentrované moci ;-)
Reagovat
slacker
A proto si o skutecne svobode muzeme jen nechat zdat (nebo se vysvihnout na vrchol hierarchie).
Reagovat
majkl005
Vím, že to sem vůbec nepatří, ale tak mě to vytočilo, že jsem to sem napsat musel.
Je nehoráznost, jak se někteří, především politici, pouští do Kvítečka za to, že má residenci v Monaku. Poslanec Huml dokonce prohlásil, že by měla přijít kvůli tomuto o české občanství a někteří dokonce mluví o tom, že by Petra mohla být stíhána za daňový podvod. To je prostě vrchol tohlecto. Jak řekl Kaderka - "v ČR se úspěch neodpouští"...jdu blejt velebnosti
Reagovat
Jiri
porazit Kohliho neni nic jednoducheho. Jen tak daal.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist