Rosol prohrál čtvrtý zápas po sobě, v Métách nestačil na Mathieua

17. 9. 2014, 21:40
Aktuality 10
ATP MÉTY - Lukáš Rosol stále čeká na první výhru od srpnového triumfu ve Winston-Salemu. Už čtvrtou porážku v řadě utrpěl dnes v hale v Métách, kde podlehl domácímu Paulu-Henrimu Mathieuovi.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol v létě zvládl svůj úvodní zápas na šesti turnajích v řadě, pětkrát byl minimálně ve čtvrtfinále a koncem srpna ve Winston-Salemu vybojoval svůj druhý titul na okruhu ATP. Ovšem od té chvílie na další výhru čeká.

Na US Open prohrál se sedmnáctiletým Chorvatem Čoričem, o uplynulém víkendu v Davis Cupu ve Francii nepřekvapil Tsongu a za již rozhodnutého stavu podlehl Monfilsovi. Čtvrtou porážku v řadě utrpěl dnes při svém debutu na halovém turnaji v Métách, kde podlehl 3-6 4-6 domácímu Paulu-Henrimu Mathieuovi.

Rosol měl v prvním kole jako nasazená trojka volný los, dnes tak narazil na již rozehraného soupeře. kterého předloni na antuce v Bordeaux v jediném vzájemném duelu porazil. V hale se však dařilo Francouzi, který se po celý zápas opíral o servis.

Český tenista v čelil celkem dvanácti brejkbolům, v každém setu ale vždy jeden odvrátit nedokázal. Naopak 91. tenista žebříčku ATP Mathieu, jenž v prvním setu ztratil po svém podání jen dva míčky, čelil brejkbolům až v poslední dvanáctiminutové hře. Všechny však zlikvidoval - esem, vítězným bekhendem po lajně či stylem servis-volej - a proměnil svůj druhý mečbol, při kterém Rosol zahrál forhend do sítě.

Devětadvacetiletý Rosol, který je aktuálně 27. hráčem světa, sice zahrál o jeden vítězný úder více (24-23), ale udělal téměř trojnásobně více nevynucených chyb (30-12).

Dvaatřicetiletý Mathieu tak postoupil do svého druhého letošního čtvrtfinále a bude v něm usilovat o své první semifinále od října 2012. Jeho soupeřem bude vítěz portugalsko-nizozemského duelu Sousa - Sijsling.

Svůj úvodní zápas naopak zvládl jeden ze strůjců francouzského postupu do finále Davisova poháru Jo-Wilfried Tsonga. Nasazená jednička a šampion z let 2011 a 2012 porazil za sto minut hry 7-6 6-4 Lucemburčana Gillesa Mullera, když odvrátil všech pět brejkbolů.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
středeční výsledky (17. 09. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Chardy (5-Fr.) - Mahut (Fr.) 7-6(5) 7-5
Sousa (6-Portug.) - Dodig (Chorv.) 6-2 6-2
Goffin (8-Belg.) - Serra (Fr.) 6-2 6-2
Nieminen (Fin.) - Stachovskij (Ukr.) 6-1 6-4
Struff (Něm.) - Lajovič (Srb.) 6-7(6) 6-3 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Mathieu (Fr.) - Rosol (3-Fr.) 6-3 6-4
Tsonga (1-Fr.) - Müller (Luc.) 7-6(7) 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Fandina
Dodatečně k včerejším 29 narozeninám Berdi všechno nejlepší. Zdraví, štěstí, lásku a hodně úspěchů a tenisové radosti. Všechno nej Berďo!!!
Reagovat
hatatytla
Rosol nehrál špatně, na svoje poměry a na to, že mu hala až tolik nesedí. Ale bylo vidět, že Mathieu je velmi dobře připravený. On je pro mě malá záhada, že nikdy nic velkého nevyhrál nebo alespon nebyl v Top 10. Solidní servis, backhand na jedné z nejvyšších kvalit a kontrolovaný forehand. Na returnu taky zdatný.
Bohužel asi příliš křehký, zranění ho pronásledují celou kariéru.
Reagovat
tommr
Mathieu už byl i na 12.místě což je skoro top-10 a v delším pobytu mezi nejužší špičkou mu brání nejspíš právě ty častý zranění. Když je ale zdravej a má svůj den tak dokáže porazit nebo aspoň potrápit skoro každýho ...
Reagovat
Fandina
Lukáš dneska nic moc. Snad to příště bude lepší. Luky ... pojď!
Reagovat
babolat.cz
http://www.super.cz/294060-ochotska-je-lacina-a-rosol-podpantoflak-kajinkova-advokatka-znamou-dvojici-vubec-nesetri.html#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_term=rosol%20luk%C3%A1%C5%A1%20host%3Asuper.cz&utm_content=freshnews
Reagovat
Fandina
Lepší vizitku pro Lukáše a Míšu než zpochybňování bulvárem tak jak to je v tomhle článku jsem si ani ve snu nedovedla představit. Lukáši a Míšo, dejte bulváru nafrak. Jen tak dál!!!
Reagovat
George_Renel
To je ta pravá co může něco kritizovat. Největší advokátský póvl v republice.
Reagovat
smazaný uživatel
Ta paní má problém sama se sebou, to už mi přijde úplně zcestný kritizovat takhle na dálku něčí manželství, aniž by s tím měla cokoliv společnýho. I kdyby, Ochotská si může dělat reklamu na co chce a jestli si Rosol zajde na manikúru, tak co :D Furt lepší než nedělat něco jen proto, že to není dostatečně "chlapský".
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně připadá jako naprostá záhada to, jak tato osoba mohla získat jakýkoli vysokoškolský titul a ještě ke všemu z práv, kde by člověk předpokládal nutnost určité schopnosti logického uvažování. Docela hezká ukázka kvality našeho školství.

Jinak je ale obrovské štěstí, že se po získání titulu rozhodla pro kariéru advokátky, a ne třeba soudkyně. Při představě, že by přímo rozhodovala o osudech lidí, mne mrazí.
Reagovat
George_Renel
Plzeň? Pozitivní diskriminace?....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist