Rosol prohrál popáté v řadě, v Rotterdamu nezaskočil Čiliče

11. 2. 2014, 14:04
Aktuality 28
ATP ROTTERDAM - Lukáš Rosol končí na čtvrtém z pěti letošních turnajů už v prvním kole. V hale v Rotterdamu podlehl za rovnou hodinu hry hladce dvakrát 2-6 čerstvému vítězi ze Záhřebu Chorvatu Marinu Čiličovi a prohrál už páté utkání v řadě.
Lukáš Rosol

Loni v létě Lukáš Rosol prohrál 10 zápasů v řadě a po pouhých třech měsících má v úvodu nové sezony rozjetou další nelichotivou sérii. Jedinou letošní výhru vydřel v Sydney proti Portugalci Sousovi, poté včetně Davis Cupu prohrál už pět zápasů v řadě.

Dnes v hale v Rotterdamu měl na ukončení černé šňůry těžkého soupeře. Utkal se s Marinem Čiličem, s nímž ve dvou vzájemných duelech neuhrál ani set a který minulý týden triumfoval na domácím turnaji v Záhřebu. A Chorvat svou formu i získané sebevědomí bez problémů potvrdil i v Nizozemsku, když českého tenistu porazil za 60 minut hry hladce 6-2 6-2.

Oba sety měly takřka shodný scénář. Rosol držel krok vždy do stavu 2-2, pak ale dvakrát ztratil podání. Jedinou příležitost dostat se do utkání měl v úvodu druhé sady, brejkbol však nevyužil a další šanci už nedostal.

"Několik prvních gamů jsem si zvykal na podmínky. Pak jsem začal měnit svůj return a soupeř udělal nějaké kritické chyby. Já dnes dobře podával a celkově jsem odehrál slušné utkání. Minulý týden mi hodně pomohl, hrál jsem pět zápasů v řaděa ještě v domácím prostředí. Dodalo mi to hodně sebevědomí," pochvaloval si Čilič svou formu.

Osmadvacetiletý Rosol před sezonou podstoupil plastickou operaci víček, která měla zlepšit jeho zrak. Brněnský rodák se však v úvodu roku potýkal s jiným problémem, a to s raketami. Od výrobce dostal nový typ, ale ten mu nevyhovoval. Zkoušel jiný výplet, ale vrátil se ke starým raketám. Těch už ale v zásobě příliš neměl a zdá se, že potíže kolem raket se odráží na jeho výsledcích.

Ve dvouhře se letos Rosolovi zatím nedaří, ve čtyřhře si ale připsal už druhý cenný skalp. Po světových jedničkách bratrech Bryanových, které porazili s Portugalcem Sousou v Sydney, dnes v Rotterdamu po boku Itala Andrease Seppiho zdolali 4-6 7-6 12-10 nejvýše nasazené chorvatsko-brazilské duo Ivan Dodig a Marcelo Melo, kteří byli loni ve finále Wimbledonu a v semifinále US Open a Turnaje mistrů.

Šest zápasů neporaženého Čiliče v boji o postup do čtvrtfinále singlu čeká světová desítka a finalista z roku 2011 Jo-Wilfried Tsonga.

Ten před rokem vypadl už v prvním kole s domácím Igorem Sijslinem a právě nizozemský tenista vstoupil do halového turnaje v Rotterdamu nečekaným výsledkem i letos. Sedmého nasazeného šampiona z roku 2007 Michajla Južného porazil hladce dvakrát 6-2 a postoupil do 2. kola. V něm se utká s Němcem Berrerem.



Své maximum z loňské sezony v Nizozemsku vyrovnal už pouhým postupem z prvního kola Lotyš Ernests Gulbis, který dnes porazil 6-4 7-6 Uzbeka Denise Istomina.



O postup do čtvrtfinále se utká v prvním vzájemném střetnutí s loňským semifinalistou Grigorem Dimitrovem. Bulharský tenista do soutěže vstoupil 'upachtěnou'výhrou 6-2 1-6 6-4 nad Rusem Dmitrijem Turusunovem.



Tomáš Berdych začal soutěž úspěšně už včera, na další zápas si však počká až do čtvrtka. Zatím čeká na soupeře a už ví, že jím nebude Gilles Simon. Francouzský tenista se dnes odhlásil kvůli bolestem zad a nebude tak obhajovat loňské semifinále. Místo Simona se v turnaji objeví Němec Daniel Brands, který se ve středu utká s Mahutem o vzájemný souboj s českou jedničkou.

- ATP 500 ROTTERDAM -
(Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.500.755 eur)
úterní výsledky (11. 02. 2014)
Dvouhra - 1. kolo:
Čilič (Chorv.) - Rosol (ČR) 6-2 6-2
Sijsling (Niz.) - Južnyj (7-Rus.) 6-2 6-2
Dimitrov (8-Bul.) - Tursunov (Rus.) 6-2 1-6 6-4
Janowicz (Pol.) - Benneteau (Fr.) 3-6 6-4 6-4
Gulbis (Lot.) - Istomin (Uzb.) 6-4 7-6(4)
Čtyřhra - 1. kolo:
Rosol/Seppi (ČR/It.) - Dodig/Melo (1-Chorv./Braz.) 4-6 7-6(2) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
J.M.
Tursunov-Dimitrov, to je mistrovství světa v kiksu. Neuvěřitelně špatný zápas neschopného a neschopnějšího. Série zvoraných nalitých zakončení - break. Série dvojchyb - rebreak. A tak dál, až do konce. Tursunov aspoň občas vypálí nějakou bombu, která výjimečně spadne do kurtu. Ale Grigor není schopen ani vypálit, to je neduživý, slaboučký, měkkoučký juniorsky bezzubý tenis, nulová snaha o agresivitu, jen samé pasivní údery ze záklonu, z bekhendu tradiční neschopnost vůbec přehodit síť. Ach jo. Bohužel tohle Griša předvádí 95 procent sezóny.
Reagovat
J.M.
No, tak nakonec zaplaťpánbůh vyhrál talentovanější favorit, ale bylo to utrpení... Bránit zuby nehty, běhat, klouzat, vyškrábávat, natahovat se, slajsovat, držet se, doufat, že soupeř nakonec odpadne nebo zkazí... Tohle je směr, kterým se Griša už dávno rozhodl jít a podle mě to je špatně. Za jeden takovýto zápas své tělo zdevastuje jako jiní hráči za celý turnaj. Ke konci naštěstí předvedl i pár solidnějších, důraznějších úderů, ale doufám, že tak jako loni (kdy v prvním kole taky hrál příšerně) to už v dalším průběhu turnaje nebudou osamocené výjimky, ale standard.
Reagovat
spaniel
Souhlas, bolelo se na to divat a do posledního mice jsem nevedel, kdo vyhraje. Byl jsem překvapený, jak slabe udery ma Dimitrov. Mel jen par zablesku u site a obcas skvělou obranu, ale byt tam nekdo jiny, tak by to neubehal.
Reagovat
gigin
No su zvědavý na konfrontaci s Gulbisem.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho krátkeho sestřihu zápasu Tursunova a Dimitrova jsem měl občas pocit, že proti Turusonovi hraje Nadal hrající bekhend jednoruč :-)
Reagovat
J.M.
No ano, k Nadalovi je Dimitrov přirovnáván čím dál víc. Ani ohledně včerejšího zápasu nejsi jediný, kdo tohle napsal. Ale Nadal už tenhle ultradefenzivní styl hry celkem dávno opustil, a navíc Grišo není Rafa. Jeho údery ani pohyb nemají tu kvalitu (pohybu chybí balanc, úderům síla). Čili je to jen o tom zběsilém běhání, vrávorání a vyškrabávání míčků ze všech koutů. Bohužel už rok se čím dál víc odchyluje od toho federerovského forhendu směrem k čím sál ošklivějšímu, pomalejšímu, rozrotovanějšímu, a hlavně neúčinnějšímu a měkčímu úderu hranému z ruky, se zbytečným, až roddickovským nápřahem seshora. Federer takhle hraje jen v některých situacích, spíš nouzových, Griša si z toho dělá základ.
Reagovat
spaniel
Tursunov dostal varováni za cas a ptal se, kolik sekund ma zpoždění, jestli jako Rafa nebo min. Umpire říká 2 sekundy a Dmitry na to, to je skvele, Rafa se hrabe v zadku 30 vteřin a neřeknou ani slovo, ale na ostatní si troufaji. Holt, Rafito je "legenda"
Reagovat
smazaný uživatel
no to ano,ale ked ukonci karieru Tursunov tak "o nic nejde",kym Nadal pritahuje kvantum divakov,z coho vlastne ziju aj rozhodcovia:),a asi si to aj velmi dobre uvedomuju,na druhej strane ak by Rafovi zacali ist "po krku" ten by to musel zacat respektovat,len ci je nato "tenisova vola":)
Reagovat
smazaný uživatel
a odporucil by som Dmitriovi aby sa pri buducom zapase s Nadalom stazoval,som zvedavy ci by si nato trufol ked nadava na rozhodcov
Reagovat
spaniel
Dnešní prohra nemusí Lukáše trápit, Čilič je jiná liga.
Reagovat
Roger_Federer
uhrat 4gemy na nekoho kdo ma v nohach 5 zapasu z minuleho tydne, posledni pred 2 dny je trosku malo..
Reagovat
gigin
Just tennis! Court, hotel, room (na koncu) :DDDD

http://www.youtube.com/watch?v=JS6VfkvdFHU
Reagovat
smazaný uživatel
tak je jasne, ze hral well, kdyz porazil Denise:)
Reagovat
tommr
na jeho zápas s Tomášem Berdychem jsem se docela těšil, protože by jasně ukázal jak je na tom Tomáš s formou. Na druhou stranu pokud bude jeho soupeřem jeden z dvojice Brands/Mahut tak to asi bude pro Toma o něco lehčí postoupit do čtvrtfinále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Brands posledni dobou hraje moc dobre, takze zase o tolik lepsi urcite ne. Mahut zase podne chodi na sit a to take muze byt zradne. Urcite jednoduchy to nebude mit ani s nikym z nich.
Reagovat
tommr
neříkám, ž Brands nebo Mahut jsou lehký soupeři, ale jejich hra Tomášovi určitě vyhovuje víc než hra Simona se kterým má negativní bilanci ... :)
Reagovat
kada.tom
Lukáš opět prohrál, dneska jsem ale přál Marinovi - je ve formě a měl by toho co nejvíc využít :-))
Reagovat
smazaný uživatel
co jiného čekat, od něj klasika, aspoň si bude moci užívat dovolenou s tou svou modelkou, ostatně jako každý týden :)
Reagovat
gigin
Díky za příjemný koment Gulby :) Výstižné, pochvalné, trefné...
Reagovat
tommr
co říkáš na možný semifinále Berdych-Gulbis? Nebylo by to krásný? :)
Reagovat
gigin
No určitě jo, ale tady všichni chtějí mač Delpo x Tom... takže.. :)) Spíš jsem teď zvědavý na případný možný špíl se Šarapovem... :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-D Sarapov pobavil... Radsi bych jak rikas Tom vs. DelPo, protoze spolu uz strasne dlouho nehrali ale zapas s mrhacem bych take bral, hlavne aby tam Tom byl a jsem spokojen :-)
Reagovat
tommr
já teda asi patřím mezi výjímky, protože nic bych si nepřál víc než vypadnutí Del Potra už v prvním kole ... :)
Reagovat
gigin
Dnes mi toho Šarapová poslal smskou jeden známý, tak se mi to popačovalo a švácl jsem to sem :)
Ještě je tam JJ, a jiní.. no uvidíme..
Reagovat
gigin
Šarapova..
Reagovat
gigin
Ty, mi je nakonec asi fakt jedno s kým bude hrát Gulbis to semíčko :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Me hnedka napadv i Sarapovec :-D
Reagovat
gigin
Tož prostě ten Bulhar, BabyFed, Sharapov, Šarapovec no.. to máš fuk :DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist