Rosol prohrál v tie-breacích a končí ve 2. kole

11. 7. 2012, 18:41
Aktuality 2
Na svém kontě má poměrně čerstvý wimbledonský skalp Rafaela Nadala, na turnajích ATP ale Lukáš Rosol stále čeká na své první semifinále. Český tenista se ho nedočká ani ve Stuttgartu, kde dnes vypadl po prohře 6-7 6-7 s domácím Björnem Phauem.
Lukáš Rosol

Lukáši Rosolovi se přechod z trávy na antuku podařil, když v prvním kole podniku ve Stuttgartu vyřadil pátého nasazeného Robina Haaseho, proti Björnu Phauovi už ale na svůj výkon nedokázal navázat.

Dobře hrající Němec sice před domácím publikem musel jako první odvracet brejkbol, Rosol ale svou šanci nevyužil a vzápětí musel bojovat o vlastní podání. Prvního prolomeného servisu se diváci dočkali v deváté hře, po které měl Phau šanci úvodní set ukončit. To se mu hned nepodařilo, český tenista si vzal podání vzápětí zpátky, v následném tie-breaku ale předloňský osmifinalista Phau neztratil při svém servisu ani bod a zkrácenou hru vyhrál 7:3.

Rosol, který si v úvodním dějství připsal šest es, ale také pět dvojchyb, podával ve druhém setu suverénněji, ovšem doplatil na neproměňování svých šancí. Jeden brejkbol promarnil v páté hře a další tři v důležitém gamu za stavu 4-4, a tak přišel ke slovu znovu tie-break. Do něj Rosol vstoupil při svém podání devátou dvojchybou a následný Phauův vynikající bekhendový return dal jeho soupeři vedení 3:0. O několik minut později měl německý tenista za stavu 6:1 pět mečbolů v řadě; první ještě zahodil, druhý už ale proměnil a postoupil do čtvrtfinále

V něm narazí na nasazenou jedničku Janka Tipsareviče. Srbský tenista dnes porazil 6-4 6-2 Belgičana Steva Darcise.

Ve druhém kole dohrál ve Stuttgartu také loňský finalista Pablo Andújar. Čtvrtý nasazený  hráč turnaje nestačil v souboji dvou Španělů na Guillerma Garcíu-Lopeze, kterému podlehl 1-6 6-4 a 1-6.

Výsledky - Stuttgart (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Phau (Něm.) - Rosol (ČR) 7:6 (7:3), 7:6 (7:2), Tipsarevič (1-Srb.) - Darcis (Belg.) 6:4, 6:2, García-López (Šp.) - Andújar (4-Šp.) 6:1, 4:6, 6:1, Brown (Něm.) - Paire (Fr.) 7:6 (4:6), 4:6, 6:1. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Mertiňák, Sá (8-SR/Braz.) - Čermák, Rosol (ČR) 4:6, 6:2, 10:

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
dobrý výkon, chybělo pár fiftýnů, tak fandím a držím palce do dalších mačů.
Reagovat
Fandina
Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist