Rosol prolétl do druhého kola kvalifikace Wimbledonu. Postupuje i Veselý

24. 6. 2019, 12:54
Aktuality 85
WIMBLEDON - Lukáš Rosol zahájil své působení v kvalifikaci nejslavnějšího turnaje světa suverénně. Nasazený Čech ztratil jen tři hry se Španělem Sergiem Gutierrézem. Jiří Veselý rovněž potvrdil roli favorita, když si poradil s Italem Simonem Bolellim. O postup dnes bude bojovat ještě Zdeněk Kolář.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si hlavní soutěž grandslamu naposledy zahrál před dvěma lety právě ve Wimbledonu, kde při své premiéře v hlavní soutěži v roce 2012 zaskočil Rafaela Nadala. Rosolovi momentálně v žebříčku ATP patří až 130. příčka, proto musí o pozici v hlavním losu bojovat v kvalifikaci.

Do té 33letý český tenista vstoupil suverénně, když za necelou hodinu smetl 6-3 6-0 Sergia Gutierréze ze Španělska. Rosol v utkání jen jednou přišel o podání, když potvrzoval úvodní brejk, ale od začátku měl zápas pod kontrolou. Ve druhém kole se Rosol utká s dalším Španělem Guillermem Garcíou-Lópezem.

Jiří Veselý naopak musí hrát kvalifikaci grandslamu přesně po šesti letech. Aktuálně 108. hráč světa a česká jednička na úvod potvrdil roli favorita, když porazil 6-4 6-2 Simona Bolelliho, aniž by čelil brejkbolu.

Dalším soupeřem Veselého bude Adrian Menendéz ze Španělska.

Z tria českých tenistů neprošel prvním kolem kvalifiakce jen Zdeněk Kolář , který marně usiloval o premiérový start na grandslamovém turnaji. Na londýnské trávě skončil hned v prvním kole po hladké porážce 1-6 3-6 se Slovákem Norbertem Gombosem.

• WIMBLEDON •
Londýn, Velká Británie, tráva, 38,000.000 liber
pondělní výsledky (24. 6. 2019)
• Dvouhra muži - 1. kolo kvalifikace •
Veselý (7-ČR) - Bolelli (It.) 6-4 6-2
Rosol (29-ČR) - Gutierréz (Šp.) 6-3 6-0
Gombos (SR) - Kolář (ČR) 6-1 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

85
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nadal brečí nad nasazovánim, najednou se objevuje únavove zranění. To vše znamená jen jedno, antuka je za námi a vyhovorky před námi.
Reagovat
Vlk-v-trave
Rafa Nadal byl dotazován v programu ?Vamos? v Movistar +, aby ohodnotil, jak došlo k tomu, že na příštím turnaji ve Wimblednu nebude nasazený jako číslo dvě, ale tři, na úkor Federera , kvůli ojedinělému bodovacímu systému, který užívá anglický Grand Slam, a ve kterém jsou zohledněna odlišná kritéria než na jiných turnajích. A v tomto smyslu se Španěl upřímně vyjadřuje o tom, že tento systém není spravedlivý.
?No, myslím, že je to už tak vždy přijato?, začal hovořit hráč číslo dvě na světě. ? že Wimbledon je jediným turnajem v kalendáři, který si to dělá podle sebe, uživajíc vlastního kritéria ... dobře, ať už je to jakkoliv, ať jsem nasazený jako číslo dva nebo tři, musím hrát na své nejlepší úrovni tak jako vždy se o to snažím. Pokud se domnívají, že musím být nasazený jako číslo tři, přijmu to a budu bojovat, abych vyhrál své zápasy a byl dobrým soupeřem hráčům, kteří mi budou nalosováni v rámci turnaje?.
Reagovat
Vlk-v-trave
Španěl dále rozvinul svůj zjevný nesouhlas s Wimbledonským kritériem, které je dle něj trestem za práci vykonanou v prvních pěti měsících roku, ale s vědomím, že teprve pokud dosáhne semifinále, je to spíš ten moment, ve kterém by mu to mohlo ublížit, neboť by se hypoteticky mohl potkat s nasazeným číslo jedna nebo dvě Djokovičem nebo Federerem ? kteří pochopitelně budou muset vyhrát ještě z pěti jinými hráči dříve.
?Opravdu jedinou věcí, která se mi nezdá být dobrá, je že Wimbledon je jediným turnajem, který tohle udělá. Kdyby tohle dělali všichni, bral bych to, a je to víc adekvátní a správné, ale jakmile to dělá pouze jeden turnaj, ...a netýká se to mého případu, neboť stalo se to mnohokrát, kdy hráči, kteří hráli dobře v průběhu celého roku a hráli dobře na jiných površích, získali si i postavení v nasazení, ale já nejsem tento případ. To, co se mně dotýká, je, že pokud jsem nasazený jako trojka, a jasně, že chci hrát ve finále, tak pak Djokovič nebo Federer budou v mém polovině pavouka, ale pochopitelně abych se dostal do semifinále, musím vyhrát pět zápasů, které mne dříve čekají, ...určitě zapracuji na tom, abych se dostal co nejdále.?
Reagovat
Patik
Neviem čím to je ale mám pocit že keď sa niečo rieši a je do toho zapojená aj Big 3 tak všade vidím fňukať len Nadala..keby sa jednalo o French Open s jednou barcelonou bral by toto riešenie všetkými desiatimi..pritom vyhučí v prvom kole s Rosolom a nejaké semifinále ho nemusí ani zaujímať.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si strašne jelitko.
Reagovat
Kozoroh
Pravda, Nadal strašně moc fňuká.
Reagovat
Patik
Najnáročnejší hráč z big3 big4 a asi aj celkovo akého poznám..nerozumiem tomu fakt tenista takej velkosti ale správa sa sa jak ufňukaný amatér..pritom on ako špičkový antukár je v takej výhode že môže ovládnuť a aj ovládne takmer polku sezóny na antuke získa tisícky bodov a ešte chce zobrať výhody iným hráčom zameraných na trávu čo tam majú jednu trávnatú 500ku a výhody z ktorých môže ťažiť taktiež aj on keby tam niečo uhral.
Reagovat
Kozoroh
Je nasraný, že pokud má pomýšlet na titul, tak papírově vzato bude muset porazit oba Fedoviče, což se mu mimo antuku nikdy nepovedlo.

To mu beztak vštípil do hlavy Toni, nerespektovat a zpochybňovat jistá pravidla, principy, postupy. Holt pokorný chlapec, ten Rafa :)
Reagovat
Vlk-v-trave
sorry za češtinu,už to necítím dobře... krom toho mám v práci toho hodně co dělat:) Když tak pedronegro udělá korektůru:) Je dobrej...

http://www.puntodebreak.com/2019/06/24/nadal-no-parece-wimbledon-sea-unico-torneo-criterio
Reagovat
Vlk-v-trave
nevím proč se objevují místo uvozovek otázníky...
Reagovat
SwissMaestro
každopádně za mě velké díky!
Reagovat
George_Renel
Díky.
Zásadní je jedno.
Ve své "velikosti" vůbecnepochopil, že Wimbledon je jen jeden.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak zásadní bude mu postavit hlavně tu sochu v Paříži.
Nešetřil bych vůbec na materiálu...
...podle mně by měla být vetší než ten Ježíš v Riu.
Aby jeho věrní k ní mohli putovat formou pouťě a byla z daleka vidět (někteří mohou pochopitelně i běžet) by podstoupit řeholi a poklonit se v cíli svému spasiteli...
...jako výraz hluboké úcty a za odměnu té trýzně, mu mohou věrní políbit trenýrky na konci pouťě...ke kterým budou muset pochopitelně šplhat po laně...neměly by chybět i obětní dary...ve formě poplivaných na štěstí tenisových míčků...které budou ukládat pietně...pod sochou...
Reagovat
rybicka
Ježíšmarjá, aby "Ježíšovi" ty trenýrky nespálili na Hradě :-))
Reagovat
Vlk-v-trave
rybičko inspirovala si mně k úvaze aby nějaký sochař udělal sochu prezidenstskou...
...jmenovalo by se to Pan Prezident z závětří.
Ale nebudu rozvádět, stačilo, že jsem rozdováděl toho jednoho pode mnou. Politika je moc tenký led:) ikdyž témata Big3 nejsou o nic bezpečnější. Minové pole...:)
Reagovat
Ondra979
ale proc ne, ale muselo by to byt i s plenou. Jestli cistou, to uz bych nechal na kreativite autora
Reagovat
Vlk-v-trave
No...já přistupuji k těmto věcem pozitivně a hlavně pragmaticky a konstruktivně:) Do plen bych nešel.
Spíš něco ve stylu čůrajícího chlapečka z Bruselu...musí to být atraktivní, takže socha né přehnaně velká. Místo, určitě kopec, někde na Vysočině. Vybral bych pěknou louku...to jo...kašničku bych pod tím hezkou udělal. Muselo by to být právě v závětří, aby to "nelil" mimo kašnu...jasně, místo vody by z něho tekla slivovice...to by byl asi nejnáročnější prvek...aby se s tou slivovicí neplýtvalo...a byla tam slušná cirkulace zpět do prezidenta a ven.
Podle mně by se ten region dost zvedl, kde by ta socha byla...turismus by kvetl...slivovice by tekla proudem a návštěvníci z celého světa také. Všichni by nakonec byli spokojení, určitě i s prezidentem:)
Reagovat
annah
;-)))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Alebo si skor nepochopil, čo chcel povedat..

Holt, ten preklad a otazniky ta trochu zmiatli.
Reagovat
lars
to je asi chyba TP

dik za preklad
Reagovat
rybicka
Protože je ten text přenesený z Wordu. Alespoň mně to tak také udělalo. Zde použité se napíší správně. Také jiné znaky se tu mění na otazníky :-o
Reagovat
Stan_Borowitz
To je prostě špatně napsaný web. Ty zde napsané uvozovky nejsou totiž žádné uvozovky, ale znaky pro délkovou míru palce. Skutečně uvozovky (Alt+0132, Alt+0147) zdejší web nezná. Podobné to je s jinými znaky, místo kterých se zobrazují otazníky.
Reagovat
annah
Pokud nevypadnou dřív, čeká nás opět Fedal semifinále. Našla jsem to na jednom twitteru. Ono už se losovalo?
Reagovat
EllNino
ne
Reagovat
Vlk-v-trave
Nadace The All England Lawn Tennis Club - pokračuje v dokumentaci historie, která je svázána s jejich GS, který organizují.

https://www.youtube.com/watch?v=QNk-60yRWvo

Solidně zpracováno...příběh Althea Gibson je asi zásadním průlomem etnického rozlišování v tenisu...co mě víc zaujalo je, jak Gibson vítali v NY.
Jak Kenedyho:)))

Vitězka W, 1957,58
Reagovat
Vlk-v-trave
Do Wimbledonu se nam pustil i pán Nadal...pochopitelně pán cihla nemusel prosit o WC,...
...ale jít do turnaje nasazený jako číslo 3, což je pro něj hodně nespravedlivé, tak si nám postěžoval v Movistar+ na nasazováni ve Wimbledonu. :D)

http://www.puntodebreak.com/2019/06/24/nadal-no-parece-wimbledon-sea-unico-torneo-criterio

*Ano to říká hráč, který je na tomto turnaji schopný vyhučet s nenasazeným...který hraje na úrovni druhé stovky.
Otázka je vůbec, co si představuje, tento mentální titán, pod pojmem spravedlnost, nebo možná by mu někdo mohl vysvětlit, že to není turnaj ATP ani ITF. Furt dokola...a ty jeho ovce ty jeho pitominy ještě po něm opakuji...

Veselého pochopitelně nemá smysl ani komentovat...:D)
Reagovat
rybicka
:-)
Reagovat
lars
muzes to prelozit do cestiny ?
Reagovat
sojka1
predpokladam, ze se divi nepromitnuti antuky do travy... ;-)
Reagovat
makro99
nepřisypání antuky do trávy...
Reagovat
Vlk-v-trave
ano....
...neumím moc už česky. jestli budu mít chvilku tak zkusím to přesypat:)
Reagovat
sojka1
skoda casu, at si to kazdy hodi do prekladace... prece.... ;-)
Reagovat
lars
predpokladam , ze Vlk rozumi spanelstine
Reagovat
smazaný uživatel
Zaujimave, ze do antuky sa tráva premieta..:)

To, ze v tom nevidi precedens hlúpy Renel a rozprávkar Vlk, tomu chápem..Ale už aj ty Brute?..
Reagovat
George_Renel
Ty slovenskej debílku si zůstaň za Dunajem. Na ty tvé rozumy nikdo není zvědav.
Prostě mě ignoruj jak jsem již psal dříve. Ale urážej svého fotříka a dědka.
Jsi stejně podinteligentní, jako ten tvůj ajdl, inglišmene.
Reagovat
smazaný uživatel
Akurát si len podčiarkol moje slová..

A si také teliatko, že ti to ani nedochádza :)
Reagovat
George_Renel
No, já to mám za pár, já už to těch pár let s tou mojí hloupostí vydržím.
Ovšem ty s tou tvou deby(i)litou třičtvtě života před sebou.......
Reagovat
George_Renel
Zajímavé, debílek cenzorovi nevadí, deby(i)lita ano. :-)
Reagovat
sojka1
nepanikar, zaklady prece stoji tak jako tak, prehazuji se jen male cihlicky... a tebe taky zatim necham nazivu - i kdyz uz jsi Rubikon davno prekrocil!.. :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak u mně překročil už 3 Rubikony...
Reagovat
Vlk-v-trave
Hele ale piškot bych mu nabídnout mohl...to zase jo:) Nejsem nelida.
Reagovat
sojka1
aby nebylo v Opavii zavreno... ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
tak na mnoho okolnosti nemám vliv, hůř to pak někomu vysvětlovat...:)
Reagovat
George_Renel
Ještě že Jirka zezargumentoval:
Ale já jsem otec! :-D
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
možná by to zabralo.
Reagovat
Torn
Jirka by s klidným svědomím mohl říct, že je matka. :D
Reagovat
ttopi
Mně se naopak tento systém nasazování ve Wimbledonu jeví logický. Je teda pravdou, že člověk je pak trochu zmatenej, jak se má žebříčkem ATP (WTA) řídit, ale logicky má větší hodnotu aktuální forma na trávě, než body, které člověk nahrál před půl rokem někde v Austrálii.
Reagovat
Ondra979
samozrejme ze je tento system v poradku. No ze se to NAdalovi nelibi me tolik neprekvapuje, on ma tendenci si obcas vynucovat veci mimo ramec - viz jeho spory a zakaz toho rozhodciho apod. Tady je ale uplne vedle a mel radsi mlcet
Reagovat
ttopi
On si asi říká, že teď vyhrál GS, ale ten rozdíl vyhrát GS na antuce a pak hrát na trávě je fakt velký. To raději upřednostnit výsledky na trávě. A že Nadal teď nehrál travnatý turnaj je subjektivní, to je jeho rozhodnutí.
Reagovat
Ondra979
jj, Wimbl si to tak dela uz dlouho, je to tradice a neni duvod to menit, kdyz to ma sve opodstatneni jenom kvuli NAdalovi. Je videt, ze mu mozna az moc narostlo sebevedomi, snad mu ho ve W nekdo srazi
Reagovat
ttopi
On řeší, jestli je 2. (a vyhne se v SF Djokovičovi), nebo 3. nasazenej, přitom nedojde dále než do ČF, takže je to vlastně jedno :D
Reagovat
Marduch
Kamilosovský "mé přání je otcem mé myšlenky" šťouch.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, vlčku..

On zavolal do novín, aby sa postazoval..:)

Utri si tú penu z papulky, aby si tak nemlaskal pri tych tvojich siahlodlhych monológoch
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak to asi leješ do sebe silné palivo:)))
Ja si totiž vůbec nemyslím, že někam volal, aby si stěžoval...proč?
To mi možná vysvětlíš ty jak si na to přišel... Experte na recesi.:)
Reagovat
Torn
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/9650--zpatky-do-dzungle-vesely-je-rozzlobeny-na-poradatele-wimbledonu?fbclid=IwAR1SXSges-pzcLeUWI1WD7AY9fCDK09on3rpXdYbp2dRsl14N9Ot7Z_jICY

Já jsem tedy nebyl nikdy Jirky fanoušek, ale tímhle mne dost zklamal.
Reagovat
SwissMaestro
"Doufal jsem, že WC obdrží někdo kdo něco na W v minulosti odehrál" JAKO VÁŽNĚ? :D :D :D :D To je chudáček......ty zákulisní řeči o tom, že je strašně namachrovanej už teď chápu.....
Reagovat
Torn
Zlatej Tomáš, ten aspoň něco uhrál a byl roky v TOP10, takže jemu leccos odpouštim, ale tohle byla silná kává i na mou osobu. A to teda není jediná perla, co tam vypustil v článků. :D
Reagovat
SwissMaestro
Tak jako upřímně? WC bych dal pomalu spíše Rosolovi, který možná ve W nedokázal ani to málo co Veselý, ale v jednom jediném zápase proti Nadalovi připravil neopakovatelný zážitek všem :D Vždy to bude klasika tohoto turnaje...
Reagovat
FulnekUltras
neohrožený rozkopávač ;-)))
Reagovat
Ereinion
Štěpánek tu jednou dostal WC...ten ale přeci jenom byl v TOP10, na Wimbledonu aspoň 1x v QF a jeho styl byl určitě divácky atraktivnější než Veselého
Reagovat
a.magerova
2014:
https://www.youtube.com/watch?v=F3Z8YN_3CGo

2016:
"Potěšilo mě, když mi při oznamování této skvělé zprávy ředitel Wimbledonu řekl, že o mé kartě se příliš nediskutovalo a všichni zainteresovaní její přidělení podpořili," uvedl Štěpánek.

https://www.sport.cz/tenis/clanek/785421-stepanek-dostal-volnou-kartu-do-wimbledonu.html
Reagovat
a.magerova
Ale no tááák... vyhrál jednu dvěstěpadesátku (2015) a 4. kole Wimblu (2018, 2016) je jeho nejlepší výsledek na GS... kdo jiný by už měl mít nárok na WC... ;-)
Reagovat
makro99
mně to přijde docela nefér, pže Jirka je jeden z posledních travařských specialistů, něco jako Mahut nebo Philippoussis, v podstatě všechny body v rankingu má z té kratičké sezóny na trávě...
Reagovat
Vlk-v-trave
A co Brown? Proč mu nedali WC? Travař tělem i duší,,,porazil nám tady Nadala...i ten Rosol by si zasloužil to WC víc než Veselý...

apropos...mám pocit, že Britové jsou k čechům celkem přívětiví...nepamatuji všechny co dostali WC, ale třebas Štěpec...atd.
Reagovat
makro99
Browna sem schválně vynechal, ten je moc profláklej :)
Váhal sem Rafter, Cash nebo Phillippousis... tak s tím Marcem mají aspoń podobnou postavu, když už nic :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Mě spíš nadchl ten Mahut:)
Reagovat
lars
A podal Brown zadost o WC na Wimbl2019 ?
Reagovat
Vlk-v-trave
pochopitelně tvůj příspěvek beru jako povedený vtip:)
Reagovat
Stan_Borowitz
Vyhrál někdy WB kvalifikant, nebo to bude letos poprvé?
Reagovat
Vlk-v-trave
Bude to Stane Borovičko letos poprvé:)
Ale bacha na Browna, ve finále...by mohl zlobit.
Reagovat
rybicka
A který, že to bude?
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten jehož jméno nesmíme říct nahlas:)
Reagovat
makro99
Lucie? :)
Reagovat
lars
vitez finale Rosol - Vesely :)
Reagovat
rybicka
Tak vám pánové (oběma) děkuji za info. Mimochodem, nemuselo to být nahlas, stačilo psané. Konečně nám tedy udělají radost i chlapci :-)
Reagovat
lars
Brown ve finale v deblu me vadit nebude :)
Reagovat
a.magerova
https://prostejovsky.denik.cz/ostatni_region/vesely-volnou-kartu-nedostal-boj-o-wimbledon-odstartoval-skvele-20190624.html
Reagovat
makro99
Ano, jako Goran.
Reagovat
Krisboy
Goran nehrál kvaldu, dostal wc do hlavní soutěže.
Reagovat
makro99
pardon, napsal jsem to moc zkratkovitě - myšleno:
Ano, bude to poprvé, jako Goran (legenda, jediný vítěz s WC).
Reagovat
lars
ten mel asi WC
Reagovat
Fandina
Super a teď hraje Veselka a je to live na SuperTennise, asi kvůli tomu, ýe hraje s Italem :-)). A musím konstatovat, že je tam super zvuk. Domácí kino jim jede super, co je zprava, slyším zprava atd..
Reagovat
Fandina
A než jsem zprávu odeslala, tak Jirka nad Bollim vyhrál ve dvou setech. Takže super.
Reagovat
peggy
Lukasi,let dal.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist