Rosol proti Wawrinkovi nepřekvapil ani v Petrohradu, prohrál s ním i pošesté

21. 9. 2016, 18:41
Aktuality 5
ATP PETROHRAD - Lukáš Rosol prohrál se Stanem Wawrinkou i šestý vzájemný zápas. Dnes ve druhém kole halového turnaje v Petrohradu uhrál proti čerstvému vítězi US Open pouhé čtyři gamy.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol vyzval Stana Wawrinku jen deset dní poté, co švýcarský tenista vyhrál US Open a získal třetí grandslamový titul. Třetí hráč světa však s motivací na menším halovém turnaji ATP 250 v ruském Petrohradu neměl problém a svůj vstup do soutěže zvládl bez sebemenšího klopýtnutí. 

Rosol se držel pouze do stavu 2-2 v prvním setu, kdy poprvé přišel o podání. Na returnu prohrál prvních patnáct výměn a první set prohrál 3-6. V úvodu druhé sady si jednatřicetiletý Čech vypracoval tři brejkboly, ale žádný proti švýcarskému vrstevníkovi nevyužil a více už se neprosadil. Až za stavu 0-5 odvrátil hrozbu kanára, aby nakonec prohrál za necelou hodinu hry 3-6 1-6.

"Někdy výsledek neodpovídá průběhu zápasu, ale dnes to tak nebylo. Jsem moc rád, jak jsem tu zvládl svůj první zápas," pochvaloval si Wawrinka, kterému sedí pomalejší povrch. "Mám z něj dobrý pocit, dokážu na něm hrát dobrý tenis."

Rosol si tak ani v šestém vzájemném střetnutí nepřipsal premiérovou výhru, dnes naopak utrpěl nejjednoznačnější porážku a už čtyři měsíce čeká na to, aby na turnaji ATP vyhrál alespoň dva zápasy po sobě.

Nyní na brněnského rodáka, který je aktuálně až 85. hráčem světa, čeká přesun do Číny. V následujících třech týdnech by tam měl absolvovat kvalifikace v Shenzhenu, Šanghaji a Pekingu.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 986.380 dolarů
středeční výsledky (21. 09. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kuzněcov - Donskoj (oba Rus.) 6-3 7-5
• Dvouhra - 2. kolo •
Wawrinka (1-Švýc.) - Rosol (ČR) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
MartinPa
Nakonec to teda Tomáš zkoulel, ale byly to nervy. Viděl sem sice jenom posledních pár gamů třetího setu, ale z toho mála bylo potěšující vidět, že zafungoval Goran a přišlo zlepšení na servisu. Bohužel, kde Tomáš ztrácí je pohyb a tam to asi už lepší nebude, ve výměnách je občas pozdě u míče a pak lítají auty sem a tam. Celkový dojem = takové nějaké pomalé mi to přišlo:-( Ester navíc vypadala taky nějak strhaně - asi povzbuzování dlouho do noci k dnešnímu zápasu.
Reagovat
tommr
Rusák byl ve druhým a ve třetím setu lepší a Tomáše držel jenom jeho servis. TB naštěstí Kuznetsov vůbec nezvlád psychicky ...
Reagovat
George_Renel
Pravdu díš. Ester měla kruhy pod očima, jaké jsem u ní ještě neviděl. A připadla mi taky trošku kulatější v tváři. :-)
Reagovat
Krisboy
Zklamání Luky, věřil jsem ti.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvalita Stane, jen tak dál !!!! :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist