Rosol si první semifinále nezahraje, opět nevyzrál na Kohlschreibera

26. 7. 2012, 17:47
Aktuality 3
ATP KITZBÜHEL - Lukáš Rosol ani na druhý pokus do semifinále turnaje ATP nepostoupil. Český tenista dnes na antuce v Kitzbühelu svedl vyrovnanou bitvu s Phlippem Kohlschreiberem, německému soupeři však nakonec stejně jako ve Wimbledonu podlehl.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol narazil na Philippa Kohlschreibera ve 3. kole letošního Wimbledonu, na předchozí senzační výhru nad Španělem Rafaelem Nadalem však nenavázal a prohrál 0-3 na sety. Ani dnes v Rakousku český tenista turnajovou jedničku Kohlschreibera porazit nedokázal, byť s ním bojoval bezmála dvě hodiny.

Sedmadvacetiletý brněnský rodák ztratil hned v prvním gamu podání a tím přišel i o první set. Ve druhé sadě však využil oba brejkboly a vyrovnal. Sám až do samotného závěru utkání na servisu nezaváhal, za stavu 4-4 v rozhodujícím dějství ale kapituloval podruhé a německý tenista už zápas doservíroval čistou hrou.

Rosol se na okruhu ATP pokoušel postoupit do semifinále podruhé v kariéře, ovšem stejně jako v květnu rovněž na antuce v Bělehradu neuspěl.

Kohlschreiber jen o pár hodin dříve odehrál už jeden dnešní zápas, protože středeční program naboural déšť. S Maďarem Attilou Balazsem nastoupil za stavu 0-3, dnes však ztratil už jen dva gamy a zvítězil hladce 6-4 6-1.

Německý favorit se v semifinále utká s Filippem Volandrim. Třicetiletý Ital dnes nejprve vyřadil čtvrtého nasazeného Španěla Alberta Ramose a dvakrát 6-4 pak porazil i Brazilce Rogeria Dutru Silvu, který se postaral o vyřazení Lotyše Ernestse Gulbise

Své maximum na okruhu ATP v Rakousku znovu posunul Martin Kližan. Třiadvacetiletý slovenský tenista si dnes zahrál v premiérovém čtvrtfinále, ve kterém zdolal 1-6 7-5 6-1 Itala Simone Bolelliho a postoupil již do semifinále.

O finále se pátý nasazený Kližan utká s obhájcem titulu Robinem Haasem. Nizozemský tenista dnes zvládl třísetový zápas s domácím Phillipem Oswaldem a ve čtrtfinále si poradil s Američanem Waynem Odesnikem.

Hned tři semifinalisté - Kohlschreiber, Kližan a Haase - budou mít z Kitzbühelu naspěch, neboť už v sobotu v Londýně startuje olympijský turnaj a zmíněné trio se her zúčastní.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 410.175 eur)
čtvrteční výsledky (26. 07. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Kohlschreiber (1-Něm.) - Balász (Maď.) 6-4 6-1
Haase (3-Niz.) - Oswald (Rak.) 6-4 3-6 6-2
Volandri (It.) - Ramos (4-Šp.) 6-4 6-4
Dutra Silva (Braz.) - Gulbis (7-Lot.) 6-4 6-4
Odesnik (USA) - Zopp (Est.) 5-7 7-5 6-3

Dvouhra - čtvrtfinále:
Kohlschreiber (1-Něm.) - Rosol (ČR) 6-4 2-6 6-4
Volandri (It.) - Dutra Silva (Braz.) 6-4 6-4
Haase (3-Niz.) - Odesnik (USA) 6-2 6-4
Kližan (5-SR) - Bolelli (It.) 1-6 7-5 6-1

Semifinálové dvojice: Kohlschreiber - Volandri, Haase - Kližan.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Čermák/Knowle (1-ČR/Rak.) - Kohlschreiber/Tumphart (Něm./Rak.) 6-2 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neviete ako to je? Veď finále sa hrá tuším v nedeľu, ale tí traja musia byť v sobotu v Londýne alebo sa mýlim, vie mi to niekto prosím vysvetliť? Vopred ďakujem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Finale se hraje v sobotu :) a myslím že těm kteří budou ve finale se to posune na neděli :)
Reagovat
Fandina
Nepochopitelné ve třetím setu byl Lukáš do stavu 4:4 o chlup lepší a pak Kohl jakoby nasadil větší level a bylo to ... tak příště snad to už vyjde ... držím palce
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist