Rosol si v Kitzbühelu zahraje o první semifinále

25. 7. 2012, 13:51
Aktuality 14
Měsíc po své životní výhře nad Rafaelem Nadalem je český tenista Lukáš Rosol blízko premiérové účasti v semifinále turnaje ATP. Český tenista dnes v Kitzbühelu porazil Chorvata Veiče 6-3 5-7 6-3 a ve čtvrtfinále narazí na vítěze duelu Kohlschreiber-Balazs.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se zapsal do povědomí veřejnosti před necelým měsícem svým vítězstvím nad Rafaelem Nadalem ve Wimbledonu, už v květnu ale aktuálně 97. hráč světa dosáhl na své poměry významného úspěchu. Na turnaji v Bělehradu postoupil český tenista poprvé v kariéře na okruhu ATP do čtvrtfinále; na semifinále tehdy nedosáhl, v Kitzbühelu má nyní druhou šanci.

Aby ji dostal, musel dnes Rosol porazit Antonia Veiče, proti kterému odstartoval výborně. Brněnský rodák získal první čtyři hry, a i když chorvatský kvalifikant ztrátu stáhnul, v úvodním setu už Lukáš Rosol nezaváhal. Do prvních problémů se český hráč dostal až ve druhé sadě. V ní sice ještě rychle zareagoval na Veičův brejk, ale těsně před tie-breakem znovu přišel o podání, díky čemuž Chorvat srovnal na 1:1.

Klíčovou hrou zápasu byl sedmý game rozhodujícího setu, kdy Rosol sebral soupeři servis a ujal se vedení 4-3. Český tenista už vedení nepustil, naopak ještě jednou Veiče brejknul a po necelých dvou hodinách zvítězil 6-3 5-7 a 6-3.

O své premiérové semifinále se Rosol popere buď s nejvýše nasazeným Philippem Kohlschreiberem z Německa, nebo jeho osmifinálovým soupeřem Attilou Balazsem. Právě Kohlschreiber Rosolovi ve Wimbledonu udělil lekci hned poté, co český tenista ve druhém kole senzačně zdolal Nadala.

Zápas 2. kola mezi Kohlschreiberem a Balaszem však byl dnes za stavu 0-3 z pohledu favorizovaného Němce přerušen kvůli dešti a spolu s několika dalšími přeložen na čtvrtek. 

Nevlídné počasí v Rakousku komplikuje situaci hlavně Kohlschreiberovi, který by měl od soboty startovat na olympiádě.  

Dosud nejlepšího výsledku na turnaji ATP v kariéře dosáhl v Kitzbühelu také slovenský tenista Martin Kližan. Vítěz tří letošních challengerů bojoval s krajanem Pavolem Červenákem o své první čtvrtfinále, do kterého pátý nasazený hráč postoupil po výhře dvakrát 6-4.

Druhého nasazeného Němce Floriana Mayera dnes dokázal překvapivě vyřadit Simone Bolelli. Italský tenista nad papírovým favoritem vyhrál 6-2 7-6 a po třech letech postoupil do čtvrtfinále. V něm bude soupeřem Slováka Kližana.

Výsledky - Kitzbühel (antuka, dotace 410.175 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Rosol (ČR) - Veič (Chorv.) 6:3, 5:7, 6:3, Kližan (5-SR) - Červenák (SR) 6:4, 6:4, Bolelli (It.) - Mayer (2-Něm.) 6:2, 7:6 (7:4).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

14
Přidat komentář
hatatytla
Nevíte někdo kdy bude los OH, jesli začínají v sobotu tak by to mělo být už zítra tipuju. Termín oficiálno losu jsem ovšem nenašel.
Reagovat
a.magerova
Kdosi tu psal, že 26.7. v 11 hodin
Reagovat
smazaný uživatel
ja si porad myslim, ze to nemuze byt pravda:
http://relax.lidovky.cz/foto.asp?r=moda&c=A120718_110331_moda_glu&foto=GLU44972d_NOMINACNIPLENUMOHLONDYN_10.jpg
Reagovat
tito
No naše jsou jednoznačně nejděsivější...:-(
Reagovat
a.magerova
http://www.zakrkralik.estranky.cz/fotoalbum/kralikarska-literatura/cesky-strakac-1940.-.html

Mi se to líbí.... takové šílené :-))
Reagovat
gigin
Djokoland taky nic výrazného, ale raději to, než to "naše" :-O
Reagovat
tito
:-)))
Gigin- fakt
1)Usa 2)Francie 3)Holandsko
Reagovat
smazaný uživatel
snazila jsem se ocenit ten vtip - v Londyne prsi, toz kapucka, holinky, budiz... kdyz si v tom panskem modelu predstavim kohokoliv ze svych pratel, tak se fakt i smeju...... silenym smichem.... je to opravdu sileny!!!... :-(
Skolnima uniformama vycepovane USA jednoznacne nejlepsi!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě jsou ty české vážně hrozné a nelíbí se mi. Nápad s holínkama je možná originální, ale nepřijde mi ani vtipný, ani vkusný. A ty legíny pod sukněma....:(

U mě vedou USA s Francií. Británie má pěkné, ale ta černá mi přijde moc usedlá a konzervativní. Holandsko má takové rozverné a taky se mi líbí. Sportovní pojetí Švýcarska a Itálie také není špatné.
Reagovat
smazaný uživatel
leginy pod tenisovou sukni v zime taky nosim, prakticke, neomezuji pohyb fakticky ani pocitove... :-) V pripade naseho nastupniho repre jsem je ale radeji ani nezminovala, protoze jsem si v nich sve pritelkyne predstavit proste nedokazala - a ty ostatni si nepredstavuju! No, uz to nechci rozmazavat, tak nejak v duchu Cerneho londynskeho autobusu, co nadelame, zrejme se take nekdo od mody nekde "ozral" a napad byl na svete..... Jo, ten autobus mi ale vadi min... :-)
Reagovat
tito
Autobus mi nevadí, naopak :-)))
Reagovat
Fandina
Elegantní oblečení to určitě není, ale účelové ve free stylu. Praktické celkově, volné pohodlné to určitě. Vzor na legínách je trochu podobný motivu z poslední zimní olympiády, kde naše oblečení naopak, bylo vyhodnoceno jako nejlepší. Holinky jsou trochu švejkovina nebo cimrmanovština :-) nadsázka k deštivému Londýnu, ale snad mají i jiné obutí k tomu :-) volila bych asi světlejší vršek u oblečení, takhle nafocené to vypadá smutně, vzhledem k tomu, že je to letní období, ale uvidíme, jak bude vypadat oblečení všech zítra při defilé ... celkem už se těším ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
ma i papiry.. :-)))
Reagovat
Fandina
Tak to tedy nevím, co se vám na Černého autobusu líbí :-))) červené ruce ... hrůza ... vzhledem k známé originalitě a vtipnosti autora bych jako český příspěvek zvolila třeba tělovou škodovku nebo třeba plzeňské pivo :-))), ale každý máme jiný vkus ... úsměv
http://www.novinky.cz/domaci/273942-umelec-cerny-vysila-do-londyna-klikujici-autobus.html
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist