Rosol skončil ve čtvrtfinále i v Kitzbühelu, Veselý znovu prohrál s Thiemem

31. 7. 2014, 20:41
Aktuality 11
ATP KITZBÜHEL - V deštivém Kitzbühelu se dnes českým tenistům nedařilo. Jiří Veselý v ještě dohrávaném 2. kole nestačil podruhé během tří týdnů na domácího Dominika Thiema, třetí nasazený Lukáš Rosol pak podlehl ve třech setech Argentinci Maximu Gonzáezovi a na třetím turnaji v řadě tak vypadl ve čtvrtfinále.
Lukáš Rosol

V pondělí Jiří Veselý ukončil sérii čtyř porážek, na svůj další zápas v Kitzbühelu ale čekal kvůli dešti tři dny. O postup do svého druhého čtvrtfinále se utkal s domácím Dominikem Thiemem, ale stejně jako před dvěma týdny v Hamburku s ním prohrál ve dvou setech.

Hned v úvodním gamu Veselý neproměnil svou první šanci na brejk a zanedlouho prohrával už 1-4 a čelil dalším čtyřem brejkbolům. Ve hře o první set se ještě udržel a za stavu 3-5 se propracoval ke svému druhému brejkbolu, ale znovu jej nevyužil a musel doufat v lepší druhou sadu.

V té si jednadvacetiletý vypracoval vedení 3-0, a i když o něj přišel, po dalším brejku podával za stavu 5-3 na vyrovnání. Jenže servis čistou hrou potřetí v zápase ztratil, v tie-breaku si udržel jen jedno z pěti podání a nakonec se svým rakouským vrstevníkem prohrál 3-6 6-7.

50. hráč světa Thiem si v prvním letošním čtvrtfinále zahraje o premiérové semifinále na okruhu ATP s obhájcem titulu Marcelem Granollersem. Druhý nasazený Španěl si ve svém úvodním zápase na turnaji poradil ve dvou setech 6-3 6-4 s Argentincem Diegem Sebastianem Schwartzmanem.

Dnes neuspěl ani druhý český zástupce Lukáš Rosol, který už ve čtvrtfinálovém duelu podlehl antukovému specialistovi Maximu Gonzálezovi. Se 104. hráčem světa, který letos vyhrál tři challengery, ale až v Kitzbühelu se dočkal první letošní výhry na turnaji ATP, prohrál v prvním vzájemném souboji 3-6 6-4 3-6.

Třetí nasazený Rosol měl hned v prvním gamu dva brejkboly, ty však nevyužil a k dalším šancím na brejk se dlouho nedostal. Poté, co sám dvakrát přišel o podání, prohrával už 3-6 a 2-4, pak však získal čtyři hry v řadě a souboj s jednatřicetiletým Argentincem vyrovnal. V rozhodujícím dějství se ale český tenista nedostal k jedinému brejkbolu, v závěru přišel dvakrát o podání a po sto minutách pro něj soutěž ve dvouhře skončila.

Devětadvacetiletý Rosol hrál čtvrtfinále na čtvrtém turnaji ATP během čtyř týdnů, ale pouze začátkem července ve Stuttgartu se dostal dál a prohrál až ve finále. Před semifinálovými branami skončil v Hamburku i v Umagu.

Minulý týden v Chorvatsku ale vyhrál turnaj ve čtyřhře, ve které má stále šanci uspět i v Rakousku. Zítra společně s Němcem Martinem Emmrichem (mimochodem oba se svými snoubenkami plánují svatbu, Rosol se dokonce brzy dočká svého prvního potomka) vyzvou domácí bratrské duo Gerald a Jürgen Melzerovi.

González, který začátkem sezony 2010 půl roku pauzíroval kvůli zlomené noze, se v Rakousku dostal z kvalifikace až do svého teprve druhého semifinále na okruhu ATP.

Goffin vyhrál už 36 setů v řadě
O své premiérové finále se González utká s rozjetým Davidem Goffinem, kterého čeká dokonce první semifinále. Třiadvacetiletý Belgičan v předchozích třech týdnech vyhrál tři antukové challengery a vítěznou sérii prodlužuje i v Kitzbühelu.

Dnes nejprve porazil 6-3 7-5 předloňského finalistu a nasazenou jedničku Němce Philippa Kohlschreibera a o pár hodin později pak smetl 6-2 6-1 Paola Lorenziho. Ital dnes ve 2. kole vyřadil čerstvého šampiona ze Gstaadu Španěla Pabla Andújara, kterého porazil 6-2 6-0 a poradil si s ním ve třetím vzájemném utkání po sobě.

Bývalý 42. hráč světa Goffin, kterému aktuálně patří 78. místo a minimálně o deset pozic si v pondělí polepší, v červenci vyhrál všech 18 zápasů a neztratil v nich jediný set. Přitom pouze dvakrát musel do tie-breaku.

- ATP 250 KITZBÜHEL -
(Rakousko, antuka, 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (31. 07. 2014)
• Dvouhra - 2. kolo •
Thiem (5-Rak.) - Veselý (ČR) 6-3 7-6(3)
Goffin (Belg.) - Kohlschreiber (1-Něm.) 6-3 7-5
Granollers (2-Šp.) - Schwartzman (Arg.) 6-3 6-4
Seppi (4-It.) - Riba (Šp.) bez boje
Mónaco (Arg.) - Nieminen (7-Fin.) 6-3 6-4
Lorenzi (It.) - Andújar (Šp.) 6-2 6-0
• Dvouhra - čtvrtfinále •
González (Arg.) - Rosol (3-ČR) 6-3 4-6 6-3
Goffin (Belg.) - Lorenzi (It.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Fanclub naši naděje Denisy Allertové! Přidejte se prosím :-) https://www.facebook.com/pages/Denisa-Allertová-Fanclub/719458394775483?ref=hl&ref_type=bookmark
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Veselý prohrál neuměl využít šance když dostávala brejky neuměl je využit a dělal mnoho nevynucených chyb ale musím ho pochválit za rychlost podávání ale ještě má na čem zabrat.
Rosol tak ten mi přišel na začátku jak kdyby hned ponáhlal za Ochotskou sypal to ze sebe během chvíle a nebyl soustředěn na hru tím si pokazil ten první set a dál už mu to jaksi nešlo .
Chalenger Česko dalo se čekat že naši povypadávájí neměli jsme tam žádné eso v rukávě který by to měl vyhrat .
Tak ted už máme tento týden hráče ve čtyřhre a Toma Berdycha přeji hodně štěstí
Reagovat
EllNino
Like ! :D
Reagovat
tommr
porážku Jirky Veselýho jsem čekal, ale Lukáš Rosol mě nemile překvapil - hráče jako je Gonzalez by měl jasně porážet ...
Našim se v přípravě na velký americký turnaje vůbec nedaří. Celkovej zmar ještě podtrhuje absolutní fiasko na domácím turnaji v Liberci kde se do čtvrtfinále nedostal ani jeden náš hráč ...
Naší bilanci by moh ještě trochu vylepšit Tomáš Berdych, ale mám takovou předtuchu že ani on ve Washingtonu neuspěje a nedivil bych se kdyby vypad už dneska v noci s Pospisilem se kterým zatím jedinej vzájemnej zápas prohrál ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš to vyhraje..
Reagovat
kada.tom
mám podobný pocit ... buď získá titul nebo prohraje ve finále - každopádně dneska dá Pospisila ve dvou setech :-)
Reagovat
EllNino
sečteno podtrženo, ostuda, to jsi zapomněl dodat ;) dlouho jsem to tu nečetl
Reagovat
babolat.cz
možná by měli zvolit jiný povrch na americké turnaje...
Reagovat
darek.vrana
Zase masa pesimismu. Tobě se asi nežije lehko... Nevím, proč by měl Rosol jasně porážet hráče jako je Gonzalez. Je to antukář, má super formu a Rosol není top 10 aby měl každého na potkání jasně porážet. Uvědom si, že dneska tenis umí každý. Jinak to, co Lukáš předvádí poslední dobou, je hodně nad plán, má možná našlápnuto do top 20, pokud takhle bude pokračovat, a ty tu mluvíš o celkovým zmaru a absolutním fiasku? Prober se, není každý den posvícení.
Reagovat
babolat.cz
se divím, že vůbec hrál,když odřekl Prahu z důvodu doposavadního velkého zisku bodů a plánovaného odpočinku před USA serií. Prostě Rosol je charakter!
Reagovat
smazaný uživatel
To se mu nedivim protože tam i kdyby vyhrál tak by nedostal ani bod nevím jak už to bylo ale to je neplánovaný turnaj a když vyhraje dostane 80bodu ale to by se mu nepřičetlo nic nebot se mu přičítá až nad 90b aspon tak to bylo psané
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist