Rosol v americkém Irvingu vybojoval svůj sedmý challengerový titul

16. 3. 2014, 21:50
Aktuality 23
Lukáš Rosol si mezi turnaji Masters 1000 v Indian Wells a Miami 'odskočil' na kvalitně obsazený challenger v americkém Irvingu, kde v pěti zápasech nenašel přemožitele. Ve finále český tenista smetl 6-0 6-3 domácího Steva Johnsona a z Texasu si tak odváží svůj celkově sedmý challengerový titul.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si už čtvrtý rok po sobě cestou z Indian Wells do Miami udělal zastávku na jednom z kvalitně obsazených challengerů. A zatímco v předchozích letech na nich vyhrál jen tři ze šesti zápasů, letos v texaském Irvingu nenašel přemožitele.

Český tenista startoval jako nasazená trojka, sám ale v průběhu turnaje na nasazeného soupeře nenarazil. Neznamená to však, že nečelil kvalitním soupeřům. Poradit si musel s domácím veteránem Michaelem Russellem i mladíkem Ryanem Harrisonem, Němcem Danielem Brandsem a v závěrečných kolech s bývalým 31. hráčem světa Stachovským a Američanem Johnsonem.

Průběh turnaje komplikoval déšť, kvůli kterému se v sobotu nedohrály semifinálové duely. Ten Rosolův s Sergejem Stachovským byl přerušen v první sadě za stavu 4-4. Dnes po návratu na kurty sice začal lépe Ukrajinec, v druhé a třetí sadě však osmadvacetiletý Čech ztratil jen jeden game a nakonec zvítězil 5-7 6-1 6-0. Stachovského porazil až na třetí pokus.

Po zhruba dvou hodinách odpočinku Rosola čekalo finále proti domácímu 119. hráči světa Stevu Johnsonovi, kterému nedal šanci. V první sadě český tenista ztratil jen šest fiftýnů, po svém podání za celé utkání prohrál jen devět výměn a tak za pouhých 47 minut vyhrál suverénně 6-0 6-3.

Český daviscupový reprezentant tak ve svém devátém challengerovém finále vybojoval sedmý titul. Naposledy triumfoval na konci sezony 2012 v Bratislavě, loni však na antuce v Bukurešti získal svou jedinou trofej z turnaje ATP.

V zítřejším vydání žebříčku se Rosol posune ze 47. na 38. místo a dělit ho bude jen pět příček a 144 bodů od vyrovnání maxima.

- CHALLENEGER IRVING -
(USA / Texas, tv. povrch, 125.000 dolarů)
nedělní výsledky (16. 03. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Rosol (3-ČR) - Stachovskij (Ukr.) 5-7 6-1 6-0
Johnson (USA) - Kamke (Něm.) 6-4 6-2
Dvouhra - finále:
Rosol (3-ČR) - Johnson (USA) 6-0 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
úsměv.... Fandina pro mě je zkouškou sebeovládání, tyhle sluníčkový lidi totiž bytostně nesnáším, takže děkuji za možnost trénovat zde tak často.
Reagovat
EllNino
Co proti ní máte, fakt netuším, fandí Čechů,podporuje je v dobrým i ve zlým, prostě správnej fanoušek ....
Reagovat
babolat.cz
správnej sparťan
Reagovat
Fandina
já jsem Slávista ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Já zas nemám rád přehnaný pesimismus, ale všeho moc škodí.
Reagovat
kada.tom
máš recht, taky nemám rád tyhle "upozitivnělý" lidi ...
Reagovat
Fandina
Pozitivní lidi jsou nejlepší!!!
Reagovat
babolat.cz
myslím,že Rosol zase našel své místo kam patří-tím chci říct challengery.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k vítězství! Ještě kdyby se povedlo se dostat o pár dalších příček nahoru, řekněme na 32. pozici - bylo by super! Hlavně kvůli prvním kolům na grandslamech.
Reagovat
darek.vrana
Hodně cenná trofej. Škoda, že to byl jen challenger, protože kvalitou to bylo téměř srovnatelné s turnaji jako Delray Beach apod... Rosol porazil několik hráčů s hodně dobrou formou a v podstatě samé hráče ATP levelu - Russel, Brands, Harrison, Stachovskij, Johnson. Navíc poslední dobou skvěle hrajícího Johnsona deklasoval rozdílem třídy, stejně jako nakonec Stachovského.
Reagovat
Havaj
Kdovi, treba mu ten set a breaky proti Murraymu zvetsili sebevedomi. Pekne si povodil semifinale dneska s Stachkovskym a navazal na to hned s Johnsonem. Souperi na sice mensi urovni ale je to hodne dulezitej titul a pokud vyjde los, tak je sance se dostat v Miami daleko. Ochotska muze bejt konecne pysna
Reagovat
smazaný uživatel
Místo zlatokopky si vzal tentokrát do USA bratra ;-)
Reagovat
tommr
Lukáš si díky titulu z Irvingu polepší i v žebříčku: posune se na 38.místo a stane se naší jasnou dvojkou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Rosolovi, soupeř byl jiná liga, Lukáš si ho povodil rychle, byla mu tam zima :-)
Reagovat
Fandina
k titulu a výhře. Dneska to byl dobrý výkon. A držím palce do Miami. Luky ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
existuje v historii TP jediný článek, ve kterém nenajdeme tvůj příspěvek ??
Reagovat
makro99
...resp. v kterým nenajdeme "pojď pojď pojď"...
Reagovat
Fandina
Určitě existuje článek, ve kterém nepíši. Stačí hledat ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
Nechte jí, pořád lepší než ten grafoman s jeho favoritkama...
Reagovat
smazaný uživatel
Fandina je jeden z nejužitečnějších komentátorů. Píše velmi často, každému dává možnost se zapojit do tenisové debaty. Vlastenčí, ale narozdíl od některých úsměvných čtenářů nikomu nenařizuje, že na českém webu máme fandit jenom "našim".
Nechápu, proč do ní někteří pomatenci rejou. Já bohužel na TP nemám čas, kromě informací o satelitních přenosech už nepíšu skoro vůbec.
Reagovat
darek.vrana
Spíš bohudík
Reagovat
smazaný uživatel
stačilo by dát odkaz třeba sem:
http://www.sat-universe.com/showthread.php?t=230685&page=46
a nemusíš sem psát vůbec ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Darek. vrana to vystihl úplně přesně :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist