Rosol v Bukurešti porazil Müllera, Pospíšil se první výhry opět nedočkal

23. 4. 2013, 16:08
Aktuality 3
ATP BUKUREŠŤ - Poprvé od úspěšného Davis Cupu a premiérově jako hráč Top 50 se na kurtech představil Lukáš Rosol. V Bukurešti si bez ztráty podání poradil s Lucemburčanem Gillesem Mullerem a po slušném výkonu postoupil do 2. kola. Do něj se naopak poprvé v kariéře nedostal 32letý Jaroslav Pospíšil.
Lukáš Rosol

Začátkem dubna Lukáš Rosol výrazně přispěl dvěma body k postupu českých tenistů do semifinále Davisova poháru, když na antuce v Kazachstánu porazil Golubjova i Koroljova. Po dnech slávy se ale musel vyrovnávat s úmrtím svého otce a tenis šel na chvíli stranou. Už po dvou týdnech se však sedmadvacetiletý rodák z Brna vrátil zpět do turnajového kolotoče a navázal na vítěznou vlnu.

Na antuce v Bukurešti se utkal s Gillesem Müllerem, kterého porazil před měsícem v Miami ve dvou setech. A také dnešní utkání mělo podobný průběh. Rosol během 78 minut nečelil žádnému brejkbolu, po podání prohrál jen 12 míčků a po vyrovnaném prvním setu a hladkém průběhu sady druhé zvítězil 7-6 6-2.

O své druhé letošní a celkově páté čtvrtfinále se Rosol, který startuje na svém prvním turnaji coby hráč Top 50, utká s třetím nasazeným Andreasem Seppim. S Italem má česká trojka vyrovnanou bilanci 1-1.

O svou premiérovou výhru na okruhu ATP dnes usiloval aktuálně až 350. hráč světa Jaroslav Pospíšil, na bravurně zvládnutou kvalifikaci ale navázat nedokázal. Dvaatřicetiletý Čech, který za posledních osm měsíců vítězil pouze na turnajích Futures, sice během posledních tří dnů smetl papírové favority Gicquela, Krajinoviče a Darcise, na dalšího úspěšného kvalifikanta Sergeje Stachovského už ale nestačil.

Vítěz dvou challengerů a bývalý 103. tenista světového žebříčku Pospíšil Ukrajince potrápil před dvěma lety na antuce ve Stuttgartu, dnes ovšem od začátku tahal za kratší konec. Za celý zápas ztratil čtyřikrát podání, sám své dva brejkboly v závěru utkání neproměnil, za 77 minut prohrál dvakrát 2-6 a ani šestý start na turnaji ATP tak v postup do 2. kola neproměnil.

Nejvýše nasazenými hráči jsou světová desítka Janko Tipsarevič a trojnásobný šampion Gilles Simon, kteří do turnaje zasáhnou až ve středu.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 467.800 eur)
úterní výsledky (23. 04. 2013)

Dvouhra - 1. kolo:
Rosol (ČR) - Muller (Luc.) 7-6(4) 6-2
Stachovskij (Ukr.) - Pospíšil (ČR) 6-2 6-2
Mayer (5-Něm.) - Cipolla (It.) 6-0 7-6(1)
Nieminen (Fin.) - Donskoj (Rus.) 1-6 6-4 7-6(3)
Kamke (Něm.) - Mathieu (Fr.) 6-1 6-3
Monfils (Fr.) - Volandri (It.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (ČR/SR) - Mahut/Simon (Fr.) 6-3 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
Padme
Dobře Rosol, velice dobrý výkon :)
Reagovat
Fandina
Seppi bude těžký, tak držím palce Lukáši a pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Mně přijde, že Seppiho hra odpovídá žebříčkovému postavení snad úplně nejméně ze všech kluků...Občas zahraje solidně (tuším např. vloni v Římě), ale prohrává s neuvěřitelně slabejma hráčema...tak doufám, že by ho Lukáš mohl zvládnout
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist