Rosol v Bukurešti vybojoval premiérový titul!

28. 4. 2013, 14:11
Aktuality 90
ATP BUKUREŠŤ - Lukáš Rosol v 27 letech vybojoval premiérový titul z turnaje ATP. Na antuce v rumunské Bukurešti ve svém prvním finále porazil hladce 6-3 6-2 Španěla Guillerma Garcíu-Lópeze a dosáhl svého životního výsledku, který věnoval nedávno zesnulému otci.
Lukáš Rosol

"Není to vítězství jen pro mě. Ale není pro mě lehké to říct. Věnuju ho jedné osobě, která mi byla hodně blízká. Byl to člen mé rodiny..." řekl Rosol s trofejí v ruce, zlomil se mu hlas a rozplakal se. "Přivedl mě k tenisu, byl to můj otec, který zemřel před dvěma týdny. To je pro něj," dodal po chvíli. Rosolův otec Emil skonal před čtrnácti dny v 69 letech po týdnu v komatu. 

Brněnský rodák Rosol, jenž se zapsal do povědomí tenisových fanoušků loňskou senzační výhrou nad Rafaelem Nadalem ve Wimbledonu, prožil v Bukurešti životní týden. Nejlepším výsledkem v kariéře byl pro něj už postup do semifinále, ale svou cestu protáhl až na vrchol. 

V rumunské metropoli vyřadil tři nasazené hráče - Srba Viktora Troického, francouzského obhájce titulu Gillese Simona a Itala Andrease Seppiho, jenž mu jako jediný na turnaji dokázal sebrat set.

Ve čtvrtfinále a semifinále Rosol odvrátil 18 brejkbolů, ale finále začal ztraceným podáním. Servis si však okamžitě vzal zpět a do konce zápasu už hrozbě ztráty podání nečelil. Na druhou stranu v každém setu připravil Garcíu-Lópeze o dva servisy a utkání zakončil za 67 minut při druhém mečbolu, když soupeř nedokázal vrátit do kurtu jeho tvrdé podání. 



Rosol, jenž před třemi týdny v Kazachstánu při absenci Tomáše Berdycha pomohl českému týmu dvěma body k postupu do semifinále Davis Cupu, se díky vítězství posune z 48. místa žebříčku poprvé do čtvrté desítky a bude figurovat okolo 36. místa. Na pozici české dvojky tak vystřídá Radka Štěpánka.

- ATP 250 BUKUREŠŤ -
(Rumunsko, antuka, 467.800 eur)
nedělní výsledky (28. 04. 2013)

Dvouhra - finále:
Rosol (ČR)García-López (Šp.) 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

90
Přidat komentář
petrulinka
Mate tam chybu, Rosol je na 35. mistě :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pro rosola je ta trofej strašně moc cenná a přeji mu to!Je to obrovsky uspěch.Přirovnal bych to asi k tomu,že by Berdych vyhrál wibledon.tak cenna trofej to pro rosola je.Pořád většinou objíždí jen nižší turnaje,tak doufám že se vyhoupne a atp pro něho budou pravidlem a podle mého názoru štěpankovi odzvonilo mame chlapa č.2 mlady a ted nejspíš plny seběvědomí.Lukáši pojd pojd pojd
Reagovat
smazaný uživatel
Nemôžem si pomôcť, ale pri prvom pohľade na titulnú fotku sa mi zdalo, že Rosol má v rukách nejakého Dilda :)
Reagovat
Roger_Federer
To koukam, Rosolova trofej v tobe vyvolava vzpominku na neco pekneho? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ryan Harrison nejen zvladl "pomstu" za Mardyho, ale ve finale taky odvetu stejne staremu Arquellovi, se kterym pred 14 dny prohral, super! :-) I v neprijemnem vetru slusne variovana hra, kratas, sit, servis - volej, raketou triskal tentokrat souper... Ryan to sledoval s pobavenim teda. Zabavne byly i sberacky ve veku maminek kluku, na siti slouzil i jeden tatinek.. :-) Gratulace!
Reagovat
tito
dal jsem před chvílí vzkaz u Rafy. Hra se mi líbila, Ryan průběh kontroloval, nenechal se rozhodit, pěkné. Konečně po Sydney výsledek. Tak snad se už můžeme nadechovat :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jee, ja se k Rafovi nedivam.. O:-) Ryan dobry, taky jsem byla spokojena, tlacila bych se Argentine vic do BH mozna. Ovsem v ramci dohledu nad radnou pripravou take musime sledovat Ryanovo brisko, je to cvalda.. ;-) ;-) ;-) :-))
Reagovat
tito
Korda není, to je fakt. Ale když nebude vypadávat v prvních kolech, tak to vyběhá :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jen zertik, dozvuk dnesni nekonecne debaty pod Petrinou fotkou, stale to tam jeste jede.. :-))
Reagovat
tito
:-))) Doufám jen, že to Petra nečte....
Reagovat
Frick
Jako odpad z továrny na zpracování plastů? :-)))
Reagovat
darek.vrana
Tak ono to možná v Bukurešti i něco podobného bude... :)
Reagovat
darek.vrana
Nejlepší bylo, jak do toho plastu kousla na způsob Nadala.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
pripojuju se.. :-) Nejsem vubec zvykla mu fandit, ale hezky uspech a dojemny zaver!
Reagovat
smazaný uživatel
to moc přeju...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde se dá podívat na sestřih z finále? A máte nějaké stránky třeba, kde se pravidelně dávají sestřihy ze zápasu ATP? Děkuji
Reagovat
Frick
Fortuna na výhru Errani ve Wimblasu vypsala kurz 150. Není to na hráčku TOP 10 moc? I když je to antukářka...
Reagovat
PetaM
Já myslím, že není :D Žádný soudný člověk jí nemůže tipovat více, než na ČF :D :D Podle mě teda :D
Reagovat
mopall
Jelikož loni dostala od Shvedove zlatého kanára, tak kurz 150 je ještě málý ;-)
Reagovat
Frick
Ví někdo, jakej byl kurz na Lukáše před turnajem?

Každopádně tedy druhý překvapivý triumf českého tenisu na kvalitním turnaji. Po Karol Plíškové v KL.
Reagovat
Mayo
Legenda Rosol ide ako pánes
Reagovat
smazaný uživatel
to vyšlo dneska ale dvěma pánesům :))
Reagovat
Mayo
tak to je bez debaty...a jedného som aj sledoval v akcii :)
Reagovat
smazaný uživatel
ale který to asi byl? :))) ale je mi to naprosto jasný :) I já jsem ho v akci viděla :)
Reagovat
Mayo
tak sa mi to páči...len tak ďalej a podporuj RN :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak to je super, konečně potvrdil svoje umeni . uz jsem se bal ze nikdy zadnej turnaj nevyhrajea nakonec jo. preju mu at vyhraje na dalsich 250kovych turnajich, a at dojde co nejdal na tech vetsich a nejvetsich GS. no a hlavne at mu vydrzi ruka a zdravi, ate je fit pak na davis cup v narocne sezone. semifinale v o2 arene bude na dlouhou dobu posledni na domaci pude, pak budem hrat furt venku . souboj del pero- rosol bude supr podivana
Reagovat
smazaný uživatel
aha tak del pero asi ne, ale aspon vyklep nad monacem a berlocqem by byl gut
Reagovat
Pe3k
Gratulace.
Reagovat
Alois_Mlok
Nepřipravujete ty podrobnosti už nějak dlouho?
Reagovat
smazaný uživatel
řečeno, je to úspěch, ale na slabě obsazeném turnaji.
Reagovat
darek.vrana
A co??
Reagovat
smazaný uživatel
Hodnota úspěchu je odvislá od výkonnosti soupeřů.
Reagovat
Padme
Lukáš se domluvil s Rafou, že si nepolezou do zelí a vyhrají každý jinde :-P
Reagovat
tommr
na cestě k titulu musel Lukáš porazit dva hráče z první světový dvacítky - Seppiho a Simona. Měl tedy srovnatelný soupeře jako Nadal v Barceloně - ten taky musel porazit dva hráče z první světový dvacítky - Raonice a Almagra. Podle tvý logiky je tedy i Nadalův titul bezcennej nebo ne?
Reagovat
Roger_Federer
Všechny tituli kdy Nadal neporazil Djokovice, nebo Federera, jsou zadarmo a bezcene, ostatni hrači mu na antuce už 8 let nejsou konkurence schopni..slaba era.
Reagovat
tommr
ted si nejsem úplně jistej jestli to myslíš vážně nebo jestli to je nějaká ironie ... :)
Podle mýho názoru nemůže nikdo soudnej Nadalův titul zpochybnovat a totéž by mělo platit i pro Lukáše, kterej si ho víc než zasloužil ... :)
Reagovat
Padme
Ať si každý zpochybňuje, co chce. My jsme rádi, že se Lukášovi povedl vyhrát turnaj. Porazil žebříčkově výše postavené hráče, vyhrál zaslouženě v poměrně jednoznačných zápasech. GS to nebyl a to tu všichni vědí. Pro někoho, kdo vyhrál zatím jen challengery to úspěch je, i kdyby tam hráli třeba jen dva hráči :D
Reagovat
Fandina
Roger_Federer si samozřejmě dělal legraci.
Reagovat
tommr
hezky řečeno ... :)
Já si navíc myslím, že ta konkurence v Bukurešti byla na 250ku velmi slušná a že třeba takovej Tomáš Berdych by tam měl velký problémy získat titul - přes Simona by nejspíš nepřešel ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby jsou chyby a každý zápas je jiný, takže můžeme jenom spekulovat :) ale s tím obsazením je to pravda a gratuluji Lukášovi, snad mu to pomůže do dalších turnajů a zase ho to posune dál v jeho tenisové kariéře a třeba přijdou i stabilnější výkony...
Reagovat
gocii
a jako co čekáš? že bude porážet hráče první desítky? porazil tam soupeře, ktery by všechny dost možná ještě loni neporazil, pro hráče, kterej většinu kariéry nebyl ve stovce je to obrovskej úspěch a nechápu jak furt někoho baví nějaky turnaje znehodnocovat
Reagovat
smazaný uživatel
úspěch našeho tenisty - čti CELÝ příspěvek a hlavně bez emocí. A pokud se jedná o posuzování výše hodnoty turnaje, nebo jestli chceš úrovně turnaje, tak je mi líto, že Ty jako stálý diskutér neznáš kriteria pro hodnocení úrovně turnajů. Pokud Ti jde o tu dvacítku hráčů, tak si jednoduše vezmi v úvahu složení desítky nasazených ve zmíněných turnajích. Porovnávat úspěch Rosola s úspěchem Nadala v Tvém podání je nesmysl. Obě vítězství jsou úspěchem, ale každý má jinou vypovídající hodnotu. Fandi s rozumem a objektivně !
Reagovat
darek.vrana
Snad každej ví, že Bukurešť není Roland Garros, proboha! Proč hned první reakce místo radosti musí být znehodnocení?
Reagovat
smazaný uživatel
napsal jsem 2x ČESKY,že Rosolovo vítězství je úspěch, tak čti co je napsáno. Pokud chceš dávat rozumy, který turnaj je který, tak jednak to nebylo v mém příspěvku relevantní. Ale pokud chceš, tak pravda je v tomto případě jiná - Barcelona není Bukurešť. Jinak tě jako fandu jistého druhu chápu.
Reagovat
capjar
Gratulace!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mile opet po delsi dobe videt naseho tenistu s trofeji nad hlavou. Bylo to velmi dojemne i ta Lukasova rec a gesto smerem k nebi. Moc mile a myslim, ze nemel slzy v ocich jen Lukas. Krome sveho prvniho podani, ktere prohral cistou hrou se do utkani brzy dostal, kdyz hned vzal podani souperi. Pokud mu forma vydrzi, tak by to mohlo byt slibne. Ma libivou agresivni hru plnou winru.Krome vyrazneho posunu v zebricku i vyhra 79000Euro neni k zahozeni. Rekne se jen 25o, ale dotace vice nez slusna.Takze gratulace a jen tak dal.
Reagovat
tommr
popravdě řečeno doufal jsem, že dneska budou zvedat vítězný trofeje jiní Češi. Tomášovi a Petře se ted ale bohužel nedaří a tak je fajn, že je dokázal zastoupit aspon Lukáš. Jeho titul je sice nečekanej, ale naprosto zaslouženej - v semifinále proti Simonovi a dneska ve finále proti Garcia Lopezovi navíc předved velmi dobrou hru na který by moh stavět i do budoucna ... :)
Jsem zvědavej jak si ted povede v Ostravě kde bude plnit roli nasazený jedničky. Vypustí to nebo zkusí vybojovat další titul? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Velka gratulace! Krasny zapas, jednoznacne vitezstvi a nakonec dojemny ceremonial. Drzim palce dal!
Reagovat
smazaný uživatel
Je videt,ze Lukas na sobe opravdu dost zapracoval a myslim si,ze v takovehle forme by mohl mit klidne na prvni svetovou dvacitku.Uvidime jaky bude mit vysledky na RG,samozrejme take zalezi na losu,ale jsem zvedav,co s nim tento titul udela...
Reagovat
Nancy_z
Gratulace Lukášovi! Finále zvládnul s přehledem. Přeju mu, ať to není jeho jediný titul...
A taky to pro něj byl dost emotivní moment... Otec by na něj byl pyšný...
Reagovat
spaniel
Super vysledek! Doufam ze mu forma a odhodlani vydrzi. Sranda jak ho vyhlasovali, ze nazapomeli zminit jeho vitezstvi nad Nadalem.
Reagovat
Fandina
A hned potom DC, ten Nadal mu už asi zůstane ... úsměv
Reagovat
Padme
To bylo dojemný... Doufám, že to nebyl poslední úspěch.
Reagovat
darek.vrana
To bylo finále! Dva hráči, kteří si vytřou zadek s Nadalem, kdy se jim zamane ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dokázals to!Další příjemné odpoledneOdpověď všem všeználkům a rosolhaterům na tomto portálu,kteří sdokážou fandit jen hvězdám a rozplývají se nad krásou tenisových modelek!Super.válej dál!!
Reagovat
freeteepek
Nesnáším tenisové modelky:-) Jedna dneska bohužel opět vyhrála poršáka:-((
Reagovat
Padme
Jestli dostane auto, tak si ho snad nechá... není blbej :D
Reagovat
Fandina
Porše vyhrála Scharapova ve Stuttgartu.
Reagovat
Padme
Jo tak :) Vyhrála si ho sama, tak to přece ničemu nevadí ;-)
Reagovat
Fandina
Jasňačka a kus jsem koukla, vyhrála ho zaslouženě.
Reagovat
Padme
Já myslela, že pánům vadí přítelkyně modelky. Když se nějaká tenistka líbí, proč by si neomohla přivydělat reklamou. Pánové to přeci dělají taky...
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, o kolik se Lukáš posune dopředu?:)
Reagovat
darek.vrana
Asi na 35.
Reagovat
Fandina
Je to 35
http://live-tennis.eu/
Reagovat
freeteepek
To je hezký. Blbý na tom je, že teď, až zase porazí Nadala, už to nebude taková bomba. Jako když byl 100. na světě:-)
Reagovat
tommr
Lukáš získal v Bukurešti 230 bodů a s celkem 1105 body se posune na 35.místo což je jeho životní maximum ... :)
Další posun v žebříčku by moh následovat už příští týden pokud Lukáš potvrdí roli nasazený jedničky v Ostravě. Tam může za titul získat 65 bodů což by ho vyneslo už na 32.místo a zajistilo by mu to jistotu nasazení na FO ... :)
Reagovat
Fandina
Tak to by bylo super, kdyby Lukáš v Ostravě vyhrál a posunul se takhle i kvůli nasazení na FO. Tak držím palce Luky ... pojď pojď pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
přestane na chvíli naříkat, jaká je socka! Ted už bude moc splatit to svoje porsche na leasing :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím to ve zlým. Je vidět že na sobě hodně zamakal. Podání je základ dobrého tenisty, takže pokud bude takhle pokračovat, tak TOP 20 může v klidu dát.
Reagovat
Jiri
Po prvnim gamu zahral Lukas paradne e bez potizi si pripsal 1. titul ATP. Doufam, ze to potvrdi a v nasledujicich turnajich. Radekovi roste konkurence na DC v singlech, coz je dobre.
Reagovat
Padme
Paráda Lukáši! Zasloužil si to. Jsem ráda, že si ho lidi nebudou pamatovat jenom jako toho, kdo vymlátil Rafu na Wimbledonu :)
Reagovat
tommr
tak ta výhra nad Nadalem ho proslavila na celým světě a lidi si ho budou pamatovat i nadále hlavně kvůli tomu. Jeden titul z Bukurešti na tom nemůže nic změnit ... :)
Reagovat
Stan_Borowitz
hotovo. Skvěle, Rosol. Teď je osud Nadala na letošním Roland Garros zcela v rukou pořadatelů. Losování rozhodne.
Reagovat
UnrealTom
je to tam gratulace Lukáši :)
Reagovat
Fandina
Velká gratulace. Jen tak dál!!!
Reagovat
George_Renel
Pěkný antukový match. Lukáš si podržel formu z předchozích dní. Bylo zajímavé vidět, jak se game po game zlepšoval a získával psychicky navrch. Jen tak dál!
Reagovat
gigin
Připojuji se. Přeju mu to. Aj tu Ochotnou mu nakonec přeju... Rosi, pojď, pojď, pojď!!! :-O ;))
Reagovat
smazaný uživatel
Též se připojuji.Mám velkou radost!Jen tak dál Lukáši!!
Reagovat
Fandina
Já mu přeji úplně všechno ... Luky Luky dej to z ruky ... pojď pojď pojď ... jen tak dál Lukáši!!!
Reagovat
Stan_Borowitz
Dejte mi pevný bod a pohnu Zemí, pravil klasik. Zdá se, že Lukáš Rosol ten pevný bod našel. Kde přesně, ponechávám na představivosti čtenáře...
Reagovat
gigin
:)))))
Tak hlavně mi všechno zapadá, do našeho plánu v Djokolandu! A tady zase ty přesně víš, o čem mluvím ;))))
Reagovat
gigin
Nole má novou raketu "G". Rosi ty "géčka" našel někde jinde...
Reagovat
Fandina
gigin ... nevím, nevím. Příště Luky už nebude při hře s Nolem tak pospíchat ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Jasně - on to rčení aktualizoval na: "Dejte mi bod G a pohnu zeměkoulí". A Míša mu ho dala...
Reagovat
Stan_Borowitz
Tys na to kápla, v tom to bude - Míša ho naučila nepospíchat...
Reagovat
Fandina
No vidíš, na co ještě nepřijdeme ... úsměv
Reagovat
hatatytla
Nejhorší zápasy jsou když se jednomu evidentně nechce hrát, to se na to pak nedá dívat. Nevim jesti je unavenej, ale Lukášovi to přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
live stream http://88.80.5.88/c4b00/20130421/vv5173ca08e83d0362534704-566648.html
Reagovat
smazaný uživatel
Set první pohoda..garcia uz vice riskuje a nejde mu to a luky ma dobrej return...uz bude konec a verime lukymu ze to da...Gogogo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist