Rosol v Ostravě přerušil sérii čtyř porážek a má první výhru od února, teenager Krumich při své premiéře neuspěl

26. 4. 2021, 16:34
Aktuality 2
ATP CHALLENGER OSTRAVA - Lukáš Rosol v prvním kole ostravského challengeru po obratu vyřadil nasazeného Egypťana Mohameda Safwata, přestože v rozhodujícím dějství prohrával už 3-5, a připsal si své první vítězství od února a také přerušil sérii čtyř porážek. Teprve 18letému Martinovi Krumichovi premiéra v hlavních soutěžích challengerů nevyšla, Adam Pavlásek neprošel kvalifikací.
Profily hráčů
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol si v polovině února v hale ve Francii zahrál své první finále od listopadu 2018, ale od té doby se mu vůbec nedaří. Dalšího vítězství se dočkal až na svém čtvrtém letošním antukovém turnaji, když dnes v Ostravě po obratu zdolal 6-7(4) 6-2 7-5 nasazeného Mohameda Safwata a přerušil sérii čtyř porážek.

Vítěz ročníku 2010 Egypťanovi dvakrát nedovolil dopodávat úvodní set, jenže o něj po prohraném tie-breaku i tak přišel. Za půl hodiny však stav utkání srovnal. V rozhodujícím dějství opět tahal za kratší konec, od stavu 3-5 ovšem získal čtyři hry v řadě a nakonec téměř dvouapůlhodinovou bitvu vyhrál.

Rosol v Ostravě v hlavní soutěži startuje podesáté a v minulosti jen jednou skončil hned v prvním kole (2018). O postup do čtvrtfinále si vítěz ročníku 2010 zahraje s Peterem Polanskym, nebo Lukášem Kleinem.

Martin Krumich si poprvé v kariéře zahrál hlavní soutěž chalengerů, ale úspěšný debut to nebyl. Osmnáctiletý Čech prohrál dvakrát 2-6 s Argentincem Sebastianem Baezem.

Finalista ročníku 2015 Adam Pavlásek české řady v hlavní soutěži nerozšířil. Bývalý 72. a v současnosti až 452. hráč světa ve finále kvalifikace nestačil 2-6 4-6 na nasazenou jedničku Oscara Otteho z Německa.

 

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
makro99
Wow, tak to je nadšení!
Expresky:
Rosol ukončil sérii 4 porážek.
Pella přerušil sérii 4 porážek.
Pak rozkviknu a vidím, že v případě Quida by se hodilo spíše "Pellovi přerušili sérii 4 porážek" :) neboť soupeř neuhrál ani game a skrečnul.. na druhou stranu ta slovesa jsou zvolena s velkým jemnocitem, neboť věřím, že Rosol má na to v dalším kole uspět ("ukončil") zatímco u Quida se nepochybně jednalo pouze o ryze dočasné a krátkodobé "přerušení" vlivem vnějších vlivů...:)
Reagovat
makro99
..ale uvidíme, co na to Punto? Nebyl třeba Quido tak dominantní, že to ten Gerasimov skrečnul z čiré frustrace?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist