Rosol v Ostravě prohrával 2-6 a 1-4. Pak Hyeon Chunga vyřadil ziskem 11 gamů v řadě

2. 9. 2020, 23:22
Aktuality 0
CHALLENGER OSTRAVA - Lukáš Rosol vstoupil do domácího antukového challengeru v Ostravě výhrou 2-6 6-4 6-0 nad Korejcem Hyeon Chungem, přestože prohrával 2-6 a 1-4 s mankem dvou brejků. Dnes naopak neuspěli Tomáš Macháč a Vít Kopřiva.
Lukáš Rosol (© prosperitaopen.cz)

Lukáš Rosol minulý týden na challengeru v Praze na Žižkově vyhrál čtyři třísetové zápasy a po roce si zahrál semifinále. Další vítězný třísetový duel absolvoval dnes na úvod challengeru v Ostravě, kde zdolal 2-6 6-4 6-0 třetího nasazeného Korejce Hyeon Chunga.

Pětatřicetiletý Čech přitom prohrával 2-6 a 1-4 a soupeř šel podávat na zvýšení náskoku. Rosol však převedl parádní otočku. V následujících dvou gamech při svém servisu odvrátil celkem tři brejkboly, získal jedenáct gamů v řadě a bývalého 19. hráče světa, jenž před týdnem nestačil na Zdeňka Koláře, dorazil kanárem.

Ve druhém kole se vítěz Prosperita Open z roku 2010 střetne s Němcem Oscarem Ottem (h2h 0-1), s nímž prohrál loni na soupeřově domácí antuce v Heilbronnu.

Další domácí naděje dnes neuspěli. 19letý Tomáš Macháč nepřekvapil v souboji s čerstvým šampionem ze Žižkova a finalistou ze Štvanice Rusem Aslanem Karacevem, kterému podlehl dvakrát 4-6.

Na dvě cenné výhry z kvalifikace nenavázal Vít Kopřiva. Na úvod hlavní soutěže 23letý Čech podlehl 4-6 6-7 druhému nasazenému Bělorusu Iljovi Ivaškovi.

Přes první kolo se kromě Rosola dostal z Čechů už jen Zdeněk Kolář, který si již v pondělí poradil s Tunisanem Malekem Džazírím a čeká ho duel s Kazachem Dmitrijem Popkem. Ve čtvrtfinále by se oba Češi mohli utkat spolu.

• CHALLENGER OSTRAV •
Česko, antuka, 132.280 dolarů
středeční výsledky (02. 09. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rosol (ČR) - Hyeon Chung (3-Korea) 2-6 6-4 6-0
Ivaška (2-Běl.) - Kopřiva (ČR) 6-4 7-6(4)
Karacev (Rus.) - Macháč (ČR) 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist